[ Brdja @ 24.01.2005. 23:22 ] @
Imam jedan, za sada, nerešiv problem sa wireless mrežom.

Drugar i ja imamo kartice [obe PheeNet WL-11PCIR, RealTek čip], namestili smo da rade u Ad Hoc režimu. Podesili IP adrese [njegova 10.0.0.1, moja 10.0.0.2] i Subnet Mask [255.255.255.0 kod obojice], Default gateway nisam dirao, a verovatno ni on.

Problem je u tome što ja imam signal [100% je ta mreža, jer nema druge u okolini, a i radi po neki put], ali nikako ne vidim računare u radnoj grupi [workgroup]. Imena grupe su ista na oba računara. Najviše me buni što po neki put vidim oba računara, neki put samo svoj, a neki put ni jedan. U slučajevima kada nema ni jednog računara ili je prisutan samo moj sa mog računara ima poslatih paketa, a nema primljenih.

U čemu može da bude problem?

P.S. Može li ova kartica da radi pod linuxom? Ja nešto nisam našao drajvere
[ djricky @ 25.01.2005. 06:07 ] @
sa 100% signalom je zavrsena prica sto se tice wirelessa, odgovor na pitanje
potrazi u forumima "mreze" i "home networking"
[ djricky @ 25.01.2005. 06:11 ] @
u linuxu radi sigurno sa NDIS wrapper-om (SuSe 9.1 Pro)
[ Brdja @ 25.01.2005. 08:27 ] @
Citat:
djricky: sa 100% signalom je zavrsena prica sto se tice wirelessa, odgovor na pitanje
potrazi u forumima "mreze" i "home networking"
Mislim da me nisi najbolje razumeo. Signal je prisutan, to znam 100%. Nije njegova jčina/kvalitet 100%. Ali, pitaću u home networking...
Citat:
djricky: u linuxu radi sigurno sa NDIS wrapper-om (SuSe 9.1 Pro)
Probaću...
[ Milan Andjelkovic @ 25.01.2005. 08:52 ] @
Citat:
Brdja:Mislim da me nisi najbolje razumeo. Signal je prisutan, to znam 100%. Nije njegova jčina/kvalitet 100%.

Aha... ajde onda ti lepo pusti jedan ping pa prenesi output ovde.
[ Aleksandar Đokić @ 25.01.2005. 12:41 ] @
nadam se da znas da na oba kompa moras imati nesto sherovano, pogledaj u network connections kad kliknes desnim tasterom na konekciju pa properties moras imati File And Printer Sharing
inace moja topla preporuka je da oboica reinstalirate windoz ako i tad ne proradi moracete da menjate kartice jer su najverovatnije slabe (cini mi se 30mW), nigde nisi napisao koliko ste udaljeni
[ Milan Andjelkovic @ 25.01.2005. 13:13 ] @
Ne moraju nista da imaju serovano da bi se videli u radnoj grupi.
A sto se tice reinstaliranja windows-a, to ipaj najcesce nije ni jedino ni najlakse ni preporucljivo resenje, pa ni u ovom slucaju.
[ Brdja @ 25.01.2005. 14:37 ] @
Obojica imamo share. I lepo radi dovlačenje fajlova kada mreža proradi.

Ne znam kolika je snaga ove kartice. U uputstvu ništa ne piše. piše samo za osetljivost:
Code:
Receiver Sensitivity
11Mbps: Typical -80dBm @ 8% PER (Packet Error Rate)
2Mbps: Typical -87dBm @ 8% PER (Packet Error Rate)

A udaljeni smo 30 metara maksimalno, bez ikakvih optičkih prepreka. Jedino što postoji između mog i njegovog prozora je jedan kabl električne mreže...
[ Vladimir Petrovic @ 28.01.2005. 00:24 ] @
Imao sam, cini mi se identican problem. Na kraju se ispostavilo da je ZoneAlarm bio pogresno podesen, tj. trusted zone mi je radio u stealth modu.