[ Gomatami @ 25.01.2005. 23:55 ] @
E, pa ovako. Imam dva Access problema o kojima necu "uvijati", vec cu odmah preci na stvar. Aplikacija koju treba da izradim predstavlja automatsku obradu i stampu otpusnih lista sa epikrizom u zdravstvenom centru u kojem sam na "civilki". Prvi problem je u sledecem: Radi lakseg rada lekara kod pisanje i obrade dijagnoza, odredjeni broj specificnih dijagnoza moze biti u univerzalnoj formi. Minimalnim izmenama bi se prilagodjavale od slucaja do slucaja. E sad! Napravio sam posebnu tabelu sa dva polja naziv_dijagnoze i opis_dijagnoze. Prvo polje je textualno 25 karaktera i kljuc za tu tabelu. Drugo polje je memo i sadrzi standardizovanu formu dijagnoza. U posebnoj tabeli system se prethodna tabela koristi kao source za polje dijagnoza, preko lookup wizarda. Pitanje bi glasilo: na koji nacin se moze odabirom jednog od ponudjenih naziva dijagnoza, u posebno memo polje tabele system upisati sadrzaj iz polja opis_dijagnoze, tako da se prakticno izvrsi Copy/Paste operacija? Naravno, ovo je jedno od resenja za problem dijagnoza. Ako neko misli da postoji efikasniji nacin, neka predlozi! Drugi problem se odnosi na mogucnost postavljanja passworda na otvaranje jedne tabele u okviru jednog .mdb fajla. Mislim na rucnu izradu forme za unos username-a i pass-a, i kasniju proveru ispravnosti unetih podataka, s tim da se korisnicki podaci cuvaju u posebnoj tabeli. Malo li trazim? |