[ ipacid @ 26.01.2005. 02:13 ] @
Mogu li ja negde da ostavim svoju e-mail adresu, dao bih mu i sifru i da se on kaci na moj mail nalog i uklanja spam? Naravno, to mora da bude zvanicna kompanija i FREE.
Ili jos bolje, ja nadjem server na kome cu da hostujem program ili skriptu kojoj ostavim parametre za moj e-mail account i on se once-in-a-while konektuje i brise spam! To bi bilo idealno, zar ne?

Iskreno, ne dobijam sad ko-zna kakvu postu pa da mi treba neka "privatnost", al' mi je muka od onog spama na mom PTT SRBIJA NET nalogu. A smor mi je da se ja rucno povezujem, pa startujem program koji to skenira (sto traje celu vecnost + 2 minuta) i onda skloni taj spam. Zbog toga sam presao da mi zvanicni mail bude na Yahoo i Gmail-u, imaju lepe jednostavne antispam filtere. BTW, onaj na Yahoo mi je pozivnicu za Gmail identifikovao kao spam, pokvarenjak jedan!
[ superbaka @ 26.01.2005. 08:57 ] @
pazi, ovo sto ti trazis je nelogicno jer kompanije koje obezbedjuju mejl adresu statisticki registruju prispele poruke na svom serveru i eventualno ih oznacavaju kao spam... s toga, ciju god uslugu tog tipa koristio, bilo da je softverska ili kompanijska, bice debelo busna jer ne postoji gore navedena mogucnost... npr. otkud bi Yahoo znao sta je spam na ptt.yu i obrnuto? ako Pera Peric posalje hiljade istih e-mail poruka na ptt i samo nekoliko na Yahoo adrese, ocigledno je da ce je ptt (mada ptt bas nisam nasao kao najbolji primer ) to proglasiti spamom a Yahoo ne...
[ broker @ 26.01.2005. 12:22 ] @
Juce dadoh informaciju o programu koji to radi
http://www.elitesecurity.org/tema/91551
[ ipacid @ 27.01.2005. 22:54 ] @
Koliko ja znam, postoji mnogo sofisticiraniji nacini za detekciju spama nego preko adrese sendera. Tako da Pera Peric moze da posalje na PTT samo jednu spam poruku, ali posto je spam ima neke odlike tih poruka, odlike koje nrp. Yahoo poznaje (ne znam bas u detalje kako oni otkrivaju sta je spam) i tako ce da tu poruku eliminise. Naravno da nece moci da detektuje sve poruke, ali posto mi dnevno stize 50-ak poruka, obrisace 35 i ja cu biti zadovoljan.
[ ipacid @ 27.01.2005. 23:04 ] @
A taj program koji kazes ne radi kako valja, prikazuje mi neku access violation in inbox.exe.
Koristim WinXP. Radi li kod tebe?
[ broker @ 28.01.2005. 11:09 ] @
Kod mene radi.