[ Veyron @ 26.01.2005. 19:30 ] @
Windows mi ne da da ga izbrisem (XP). Pre sam mogao, ali nakon zadnjeg formatiranja ovo je ostalo i tesko je oko 110Mb iako je system restore iskljuceno, windows update iskljucen... ne znam sta jos moze biti bitno... U folderu System Volume Information se nalazi podfolder catalog.wci, a u njemu fajlovi: 00000002.ps1, 00000002.ps2 (63Mb!!!)... CiSL0001.000... propstor.bk2.
Da li je sigurno da ovo izbrisem iz dos-a? Nisam probao iz safe moda, mozda moze...
[ bobanex @ 26.01.2005. 22:13 ] @
Kako li ti to formatiras disk ako na njemu ostaju fajlovi, probaj iz dosa svakako ti ta fascikla ne treba ili ga zakaci na neki drugi komp
[ Burgos @ 26.01.2005. 22:21 ] @
yup. Iz dosa ga obrisi, to su fajlovi koji su nastali od SysRestora. Mozda je najpametnije da to prekopiras u neki subfolder neke druge particije, za svaki slucaj.
[ m4rk0 @ 26.01.2005. 22:57 ] @
Safe mod - "obican" ili safe mod with command prompt ce to obrisati.
[ Veyron @ 26.01.2005. 23:15 ] @
Citat:
bobanex: Kako li ti to formatiras disk ako na njemu ostaju fajlovi, probaj iz dosa svakako ti ta fascikla ne treba ili ga zakaci na neki drugi komp

Nisi me razumeo, nakon formata ne moze nista ostati (format c: /u)... Windows automatski pravi ovaj folder kao mesto na kome cuva restore points-e (mislim da folderi nose nazive tipa RP01, RP02.. RP17...). E sad, meni to ne treba i mislim da je to bacanje prostora (posle nekog vremena ovaj folder moze da tezi i nekoliko gigabajta). Otkada koristim xp ja brisem taj folder nakon sto iskljucim restore point na obe particije (c,d) i sada sam isto uradio mada mislim da je nesto poremeceno mozda instaliranjem nekog programa, nisam pratio da znam nakon koje instalacije mi se to pojavilo. Na d: particiji sam ga izbrisao bez problema kao i na c: ali se posle ponovo pojavio. Nije problem, izbrisacu ga iz dos-a samo sam mislio da ne zna neko sta je uzrok pojavljivanja ovoga...
[ m4rk0 @ 26.01.2005. 23:21 ] @
Ipak idi u servise i uveri se jos jednom da li je diseblovan i stopiran System restore servis. Meni je stvarno cudno da se ti fajlovi generisu iako je ovaj servi stopiran. Ipak nije na odmet uveriti se.
[ Veyron @ 31.01.2005. 23:29 ] @
Obrisao sam ga iz safe mod-a ali ponovo se kreirao, sad 94Mb opet neda da se izbrise, system restore je iskljuceno i preko services.msc... Da li je moguce da google desktop search pravi ovo?
[ Veyron @ 31.01.2005. 23:30 ] @
Zaboravih da kazem da kav nista ne otkriva....
[ m4rk0 @ 01.02.2005. 17:40 ] @
Hm cudno...Za pocetak, dok ne pronadjes resenje ponovo izbrisi taj fajl u safe modu i zatim idi desni klik na My Computer i tab "system retore" i cekiraj "Turn off system restore on all drives...
[ mitar1982 @ 01.02.2005. 19:03 ] @
Direktorijum ne može da se obriše u safe modu.
Procedura za brisanje je sledeća:

Odeš na Tools -> Folder Options
Uključis -> Show hidden files
Isključiš -> Hide protected operating system files
Isključiš -> Use simple file sharing

Zatim izabereš Proeperties za System volume information, izabereš Security, i sa ADD opcijom dodaš korisnika koji može da menja sadržaj direktorijuma.

Ja sam uspeo ovako da ga uklonim, ali se opet pojavljuje, iako je System restore isključen i u Device Manager-u, kao i servis u services.msc.....
[ Veyron @ 01.02.2005. 21:23 ] @
Citat:
m4rk0: Hm cudno...Za pocetak, dok ne pronadjes resenje ponovo izbrisi taj fajl u safe modu i zatim idi desni klik na My Computer i tab "system retore" i cekiraj "Turn off system restore on all drives...

Pa vec je iskljuceno, ne znam jesi li citao ranije postove gde sam naglasio da je system restore iskljucen tj. off za oba drajva... nije to...

Citat:
mitar1982: Direktorijum ne može da se obriše u safe modu.

Ja sam ga obrisao iz safe mod-a. Par dana ga nije bilo a onda opet...

Citat:
mitar1982:
Procedura za brisanje je sledeća:

Odeš na Tools -> Folder Options
Uključis -> Show hidden files
Isključiš -> Hide protected operating system files
Isključiš -> Use simple file sharing

Zatim izabereš Proeperties za System volume information, izabereš Security, i sa ADD opcijom dodaš korisnika koji može da menja sadržaj direktorijuma.

Ja sam uspeo ovako da ga uklonim, ali se opet pojavljuje, iako je System restore isključen i u Device Manager-u, kao i servis u services.msc.....

Takodje opet neda... Stavim da moze i da menja i da cita i da brise ali opet nece da ga skloni... Probao sam i kao administrator da ga obrisem, opet nece... jedino safemod ili dos... ma u krajnjem slucaju mi i ne smeta toliko.
[ m4rk0 @ 01.02.2005. 21:27 ] @
Postoji mogucnost da se neka napast nakacila pa ti lepo skeniraj komp AV-om, spybot-om i adawareom, procisti registar i kada sve to zavrsis ponovo uradi sto smo ti ranije pricali..
[ Veyron @ 01.02.2005. 21:33 ] @
Sve sam procesljao sa adaware i kav5, update danasnji...
Koristim Registry Crawler za ciscenje reg. baze...
[ m4rk0 @ 01.02.2005. 21:38 ] @
@Veyron
Nemam vise ideja.. jedino da postavis "disk space to use" na minimum, pa da dalje pokusavas da resis problem, ali stvarno mi je nejasno...
[ Veyron @ 01.02.2005. 21:52 ] @
ok je...
[ BoRiS_VAljevac @ 19.04.2005. 01:31 ] @
ja imam problem,ne znam kako da dodjem do tih podesavanja..jer gde god kliknem desnim klikom,nemam nigde opcije za otvaranje S. V. I....kako dalje?
[ duleNS @ 19.04.2005. 07:03 ] @
Accessing the System Volume Information Folder

Windows XP Professional Using the NTFS File System

In Windows Explorer click [Tools] [Folder Options]
Click the [View] tab, click [Show Hidden Files and Folders]
Clear [Hide protected operating system files (Recommended)] check box.
Click [Yes] on the change confirmation box and click [OK] to exit.
Right-click the System Volume Information folder in the root folder (C / D)
Click [Properties] and select the [Security] tab. Click [Add]
Enter the name of the user you are allowing access to the folder (Administrator).
Click [OK], and then click [OK].
Double-click the System Volume Information folder to open.

[ m4rk0 @ 19.04.2005. 11:39 ] @
Ili iskljuci system restore i otvori S.V.I folder pomocu programa NTFS ratio i brisi.
[ VRKY @ 19.04.2005. 18:56 ] @
http://www.elitesecurity.org/poruka/290688
http://www.elitesecurity.org/poruka/427804
http://www.elitesecurity.org/poruka/529420
...