[ Ivan Vasić @ 27.01.2005. 19:47 ] @
Imam instaliran SuSE 9.2 i interesuje me da li mogu da nekako iskopiram ceo "/" na novi hard pa da podesim GRUB da bootuje njega ??? Probao sam kopiranje ali je zakucalo kod /proc foldera ... |
[ Ivan Vasić @ 27.01.2005. 19:47 ] @
[ mmirilovic @ 27.01.2005. 20:44 ] @
Nikada nisam probao, ali trebalo bi da može. Samo ćeš morati da prilagodiš stavke novoj situaciji u /etc/fstab i u /boot/grub/menu.lst.
/proc ne možeš da kopiraš. On se "stvara" prilikom startovanja i u toku rada linuxa. [ miličić.marko @ 27.01.2005. 21:40 ] @
MOZE!
Ja sam to uradio, tako sto sam naoravio image cele sve tri linux particije, a zatim ih snimio na novi hard. SuSE ima jednu mnogo dobru opciju koju odaberese kada se butujes sa DVD-a. Opcija se zove repare system ili tako nesto....... ona ce da ti odradi sav posao. Dakle, ne moras nista da podesavas! Savetujem ti da bot loader stavis na floppy! (licno iskustvo).......inace..... moze svasta da se desi ':) [ duxxx001 @ 28.01.2005. 16:23 ] @
ako su diskovi iste velicine, najlakse je koristiti komandu dd
(recimo dd if=/dev/hda of=/dev/hdb bs=4096). Doduse ovo ce raditi i ako ti je novi disk veci, jedino sto ti disk nece biti uposljen do kraja (sto pozes srediti kasnije naravno). Moguce je da cak ne moras da reinstaliras grub sa ovim metodom (mada nisam siguran & instaliranje gruba na MBR je poprilicno lagano). Drugi nacin ti je da koristis "rsync", i da pritom ne kopiras /proc/* /dev/* /tmp/* Treci nacin ti je da koristis "cp -a", i ne koristis iste direktorijume kao pod 2. Pozdrav, Dusan [ Ivan Vasić @ 28.01.2005. 17:00 ] @
>
> Hvala ljudi, ali ipak je pala reinstalacija.... :( [ miličić.marko @ 28.01.2005. 23:26 ] @
Bitno je da si ti zadovoljan
PS. Mada, da je u pitanju bilo nesto kriticnije (mrezni server), reinstalacija bi bila jednaka samoubistvu (ubistvu u smislu kasnijeg rada na podesavalju svega i svacega) Pozdrav [ Ivan Vasić @ 29.01.2005. 13:38 ] @
Ma kakav server, običan desktop je u pitanju
![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|