[ define @ 27.01.2005. 23:27 ] @
Ovako... Na kompu sam instalirao apache i php i mysql. na localhostu mogu da otvaram scripte koje imaju u sebi php kod. I mysql je konfigurisan kako treba, i radi kada se logujem na njega. Problem je medjutim to sto kada imam scriptu koja koristi mysql bazu nista se ne desava. Ima li neko podesavanje za mysql da se veze za localhost. Ukoliko me je neko razumeo evo da vidi kod... Code: <?php $searchtype=$HTTP_POST_VARS['searchtype']; $searchterm=$HTTP_POST_VARS['searchterm']; $searchterm= trim($searchterm); if(!$searchtype || !$searchterm) { echo 'Niste uneli detalje za pretragu'. 'Molimo Vas vratite se na prethodnu stranu i pokusajte ponovo.'; exit; } $searchtype=addslashes($searchtype); $searchterm=addslashes($searchterm); @ $db = mysql_pconnect('localhost','knjizara','knjizara123'); if (!$db) { echo 'Error: Niste se konektovali sa bazom podataka.'. 'Molimo Vas pokusajte kasnije'; exit; } mysql_select_db('books'); $query="select * from books where ".$searchtype. "like '%".$searchterm."%'"; $result=mysql_query($query); $num_results=mysql_num_rows($result); echo '<p>Broj knjiga koje su nadjene:'.$num_results.'</p>'; for ($i=0; $i <$num_results; $i++) { $row=mysql_fetch_array($result); echo '<p><strong>'.($i+1).'.Title:'; echo htmlspecialchars(stripslashes($row['title'])); echo '</strong><br/>Autor: '; echo stripslashes($row['autor'])'; echo '<br/>ISBN: '; echo stripslashes($row['isbn'])'; echo '<br/>Cijena'; echo stripslashes($row['price'])'; echo '</p>'; } ?> Ovo je file koji se poziva kada se popuni forma. Problem je sto je ovaj file u browseru prazan kada ga forma pozove. Kada se logujem na bazu mogu da izlistavam podatke i da ubacujem na nju. Napravio sam korisnika knjizara sa sifrom knjizara123. Pomozite... |