[ warlord @ 28.01.2005. 17:12 ] @
Dakle, dobio sam dva profesionalna Access Pointa, kontrolisu se iz windows programa preko SNMP protokola. Kod mene je Windows XP sa SP2, firewall iskljucen, antivirus iskljucen. Uredjaji su prikljuceni kablom na switch na kojem je moj komp. Takodje sam pokusavao i sa direktnim povezivanjem (kartica mi je Auto MDi/MDiX). Prvi put kad sam ih upalio sve je radilo, medjutim nakon toga uopste windows ne vidi uredjaje. Mogu da pristupim osnovnom web interfejsu na uredjajima, odgovaraju na ping i ostalo, ali SNMP nista, program se ponasa kao da uredjaji ne postoje. Startovao sam ethereal i pratio sam malo pakete i vidim da mi oba uredjaja odbiju password, tj kazu Authentification Error, a password je ispravan, jer pomocu njega ulazim u web interfejs normalno. Probao sam na drugom racunaru, i kod njega je ista stvar; prvi put kad sam pristupio uredjajima, proslo je sve bez problema, medjutim odmah iduci put ne moze pristupiti. Izvrsio reinstalaciju windowsa, ista stvar, nece da pridje. Da nema mozda Win XP neki problem sa SNMP protokolom i imate li mozda neki savjet sta jos da pokusam. |