[ papi8 @ 28.01.2005. 22:12 ] @
buduci da je nas 10-ak odlucilo se bezicno spojiti molimo Vas za savjet kako to najbolje uciniti.
vec posjedujemo jedan ap i to dwl2000+. sta sad dalje? koju antenu preporucujete da stavimo a da pokriva 360 stupnjeva i domet od par kilometara.
e onda par laickih pitanja.
jedan komp bismo stavili da bude server, e onda me zanima da li se taj komp kaci na ap sa mreznom ili kako.
drugo banalna stvar je da li da antena koju bismo kupili sluzi i za odasiljanje i prihvat ili to moraju biti dvije razlicite ?
najbolje bi bilo da mi netko u par koraka napise kako napravit takvu nekakvu zajednicu ili da me preusmjeri na neki link, tekst, temu itd u kojoj bismo to moglii saznati tako da se ne zaletimo negdje vec da to napravimo kvaliteno.
napomenu bih da bismo s vremenom uveli i pristup internetu koji bi se takodjer djelio wirelessom pa molimo za savjete kako to sve zajedno najbolje napraviti.
svi savjeti dobrodosli.
hvala vam!
es rules
[ bukovski @ 29.01.2005. 00:10 ] @
aj ovako pocitaj faq i starije teme pa ako i tad nesto nije jasno pitaj veruj mnogo pomaze citanje i googlovanje :)
[ Cyrix @ 01.02.2005. 23:18 ] @
ovako.
server je pozeljno da bude povezan sa apom preko etherneta zbog protoka. moze da bude i preko wirelessa ali ce biti mnogo brze i manje zagusenja ako je povezan preko etherneta.
omni antena je primopredajna.
imas dosta korisnih stvari/linkova i sl. na www.mcn.net.ms .
MCN wireless je takodje jedna wireless community stim sto smo mi poceli pre oko godinu i po dana. ako vam je potrebna pomoc ili saveti u vezi servera, apova, anetna, kartica raznih servisa i sl. slobodno pisi na mail [email protected] .
poz. i srecno.