[ cicika @ 30.01.2005. 00:40 ] @
Radim neki sajt, 3-column-layout... Fala Bogu, u Firefoxu uz pomoć svih onih lepih Web Developer ekstenzija, Notepad-a i tastature. CSSa znam koliko znam, a za ono što ne znam imam W3C specifikaciju/reference manual pri ruci. I sad, namestim ja to sve fino u FFu. Sve se slaže i na papiru, i u browseru i dodjem do tačke kad treba da namestim da barem 85% FF-izgleda bude i u IE. Ali ne lezi vraže! Posle sat-dva isprobavanja raznih glupih i pametnih kombinacija, zatim dva sata Guglanja ostanem na početku. Onda napravim test stranu da vidim je li problem u onom glomaznom kodu 3-column layout-a ili u IE (jer na raznim mestima na netu sam nalazila da margin: auto jeste rešenje za to što želim). Test kod je jedan jedini div i u njemu jedan jedini paragraf na koji u IE ne deluje margin: auto iz CSSa, sve je na levom kraju strane umesto na sredini. Da li je ovo poznat bug ili to specijalno kod mene ne radi? (Nešto mi neverovatno da jeste a da nisam naišla na njega). Što se tiče workaround-a, još par mogućnosti mi je palo na pamet ali one će menjati izgled strane u zavisnosti od rezolucije, mada bi i pored toga trebalo da izgleda OK. Pritom ja koristim 1152x864. |