[ Nemanja Avramović @ 31.01.2005. 21:17 ] @
Ljudi, prvo sam imao problema sa skriptom, pa sam je `opravio dok sam ovo pisao, tako da mi ostaje samo da izreklamiram ovo parche koda: Dakle, skripta radi sledece: Kada je pozovete sa include, a to je obavezno da bi mogli da koristite istu, ona u stranicu upise jednu JavaScript funkciju koja moze da posalje mail ako se pozove sa parametrima: mailto('host.com','user','subject'); i ovo bi poslalo mail (tacnije otvorilo u outlook-u ili nekom drugom mail client-u) na adresu [email protected] sa subject-om subject. E sad, da ne bi uvek pisali: <a href="javascript:mailto('host.com','user','');">kontakt</a> (primer), zato postoji drugi deo skripte, a to je mailto funkcija (ovaj put php a ne JS funkcija): dakle, posle pozivanja skripte sa include, dovoljno je da bilo gde u php kodu unesete: mailto('[email protected]','kontakt','naslov'); ...(s tim da druga dva parametra mozete ostaviti prazna) skripta ce sama kreirati linkove za slanje mailova, a da spam botovi to ne vide. Uostalom, pogledajte primere koji idu uz skriptu kako bi ste videli sta sam mislio :) P.S. Sad jos neko da mi kaze da spam-botovi mogu da gledaju sadrzaj PHP fajlova na serveru, pa da se ubijem zbog truda (pazio sam da ne ostanem trudan) :) Ali to stvarno ne bi bilo u redu jer dosta ljudi (vecinom pocetnika) drzi ne-enkriptovane sifre po svojim php fajlovima........ P.P.S. Nije potrebno da ostavljate credit :))) |