[ protech_v2 @ 01.02.2005. 11:17 ] @
Korisnik unosi u podatke u grid u recorde sa stavkama racuna i treba mi normalno da kad se npr poveca kolicina na nekoj stavci, smanji preostala kolicina u drugoj tabeli (magacinu). Kod koji izracunava i menja preostalu kolicinu sam stavio u OnValidate event field editora u kome korisnik menja kolicinu - kod zatim sklapa SQL update query i izvrsava ga nad magacinom. To sve fino radi, nije tu problem nego kad sam vec tu ubacio kod, rekoh prirodno da na isto mesto ubacim i proveru da li je potencijalna nova kolicina u magacinu manja od 0, pa ako jeste da se korisnik obavesti i dobije mogucnost da prekine izmene. Kako god sam probao (koristio sam Cancel metodu na Datasetu) izmene su ipak bile unete u magacin i dobijao sam negativne vrednosti kolicine. Zato bih bio zahvalan ako neko moze da mi kaze da li se znaci onValidate u field editoru izvrsava nakon Post za Dataset - izgleda mi kao da je tu problem, ali je nelogicno? Ili ako nije u tome problem, gde bih bolje mogao da ubacim tu proveru i prekinem izmenu podataka? P.S. Koristim QuantumGrid na Firebirdu preko FIBPlus komponenti |