[ spetki @ 01.02.2005. 18:18 ] @
Pokušavam da povežem server na kičmu fabričke mreže. Uz računar sam dobila PCI karticu sa AUI+BNC+TP portovima. Po oznakama na kartici (FCC id: LK6-ZX312 assy: SA0011 Rev.07), u pitanju je "Znyx EtherAction PCI Card ZX312 Combo UTP/BNC/AUI 10 Mb/s" kartica. Windows2K Server je vidi kao "Intel 21040 Based PCI Ethernet". I pored podešavanja u advanced parametrima adaptera "Connection Type" = 10Base5, mreža se ne javlja. I preko BNC i preko TP kablova, mreža radi. Interfejs i kabl koji vode do debelog etherneta (10Base5), su ispravni jer su u aktivnoj upotrebi na drugom serveru. Nabavila sam drajver za DOS, podigla sistem sa dos diskete, dijagnostika daje pozitivan odgovor, mreža funkcioniše preko BNC ili preko UTP (opet), ali preko AUI - ne. U uputstvu za znyx zx312 karticu kažu da treba prebaciti jumper u položaj AUI/TP, međutim na kartici ne postoje nikakvi džamperi (više nas ih je tražilo :). Zaglibila sam se. Kuda dalje? Zanima me i neko alternativno rešenje. Server nema ISA slot. PCI kartice sa AUI portom su vrlo retke. Takođe mi naši dobavljači tvrde da se ne mogu naći HUBovi sa kombinacijom AUI/BNC ili UTP. Da li postoji još neki način, prelaz, sa UTP ili BNC porta na 10Base5 kabl? |