[ nsucic @ 01.02.2005. 18:44 ] @
| U VB-u koristim font MS Sans Serif i ne prikazije mi čćžđš u kontrolama, međutim u officce-u ti znakovi rade normalno sa svim najčešće korištenim fontovima. U VB-u ne rade. Da li je problem u VB-u ili necem drugom? |
[ negyxo @ 01.02.2005. 19:13 ] @
Pa jeste problem je u VB kontrolama. Probaj sa windows forms 2.0 kontrolama. Tamo bi trebalo da radi.
[ nsucic @ 01.02.2005. 21:09 ] @
Da, ako moze kako se to postavi?
[ Not now, John! @ 01.02.2005. 22:06 ] @
MS Sans Serif je sistemski font i sadrži znakove samo jednog kodnog rasporeda (Western European, Central European, Cyrillic i sl.), a ne sve Unicode znakove kao Tahoma, koji koristi Office paket.
Kada praviš formu u VB, najprije postavi svojstvo "Font" na "Tahoma", pa će sve kontrole koje dodaješ na tu formu koristiti taj font i nećeš imati problema sa našim slovima.
Naravno, taj font treba uvrstiti u instalaciju tog programa.
[ nsucic @ 02.02.2005. 03:59 ] @
Postavio i opet ne radi.
[ Not now, John! @ 02.02.2005. 10:11 ] @
Koji font koriste kontrole na formi?
Samo nove kontrole koje dodaješ na formu će imati isti font kao i forma.
Da li si instalirao Multilanguage Support?
Nakon što promijeniš svojstvo Font, promijeni i tekst (sadržaj) kontrole.
[ cikiste @ 02.02.2005. 15:30 ] @
Citat: Not now, John!: MS Sans Serif je sistemski font i sadrži znakove samo jednog kodnog rasporeda (Western European, Central European, Cyrillic i sl.), a ne sve Unicode znakove kao Tahoma, koji koristi Office paket.
Kada praviš formu u VB, najprije postavi svojstvo "Font" na "Tahoma", pa će sve kontrole koje dodaješ na tu formu koristiti taj font i nećeš imati problema sa našim slovima.
Naravno, taj font treba uvrstiti u instalaciju tog programa.
Kada uvrstis npr. Tahoma kao font za tu i tu kontrolu, iz prozora Properties odaberi Fonts i u Script combo-u odaberi Central European za latinične ili Cyrilic za ćirilične fontove. Garantovano radi.
Pozdrav,
Ivan
[ nsucic @ 02.02.2005. 17:49 ] @
Isprobao sam i to i vise fontova ali nista ne radi.
Pozdrav!
[ nsucic @ 02.02.2005. 21:54 ] @
Zahvaljujem vam na pomoci, sada radi.Pozdrav i hvala!
[ X-Cite @ 04.02.2005. 08:43 ] @
kako si rješio?
[ dude72 @ 05.02.2005. 12:27 ] @
Da stvarno, kako si resio problem?
[ icobh @ 12.02.2005. 16:08 ] @
Ja imam sličan problem ali kod mene je do access baze,jer mi u bazi neprikazuje naša slova pa onda tako i gdje prikazujem rezultate(listbox) nepokazuje žđšćč i ako sam postavio na Arial Central European. Neznam kako u bazi da ovo riješim, jer nemam izbora za Central European.
[ teolog @ 25.02.2005. 16:36 ] @
Da bi aplikacija u VB-u normalno prikazivala naša slova, nije potrebno uopšte ništa menjati u okviru samog VB-a, dakle nije potrebno menjati font unutar Acrivex kontrole. Potrebno je unutar Regional and language options pod tab-om Advanced postaviti jezik Serbian (latin) za latinicu ili Serbian (Cyrillic) za cirilicu. Tada ce sve activex kontrole unutar VB-a ispravno prikazivati naša slova. Samo na ovaj način će te moći upisivati naša slova u npr. Acess ili MySQL bazu i gde će ona i u samoj bazi biti čitljiva a ne u obliku æ, ili slicnih znakova što je slučaj kada activex kontroli dodelite font tahoma i pod scriptom postavite central european.
[ Shadowed @ 25.02.2005. 16:54 ] @
U vecini slucajeva je nedopustivo zahtevati od klijenta da menja Regional Settings da bi nasa aplikacija radila kako treba...
[ Not now, John! @ 25.02.2005. 19:24 ] @
Naravno, ali Win 9x/ME nisu Unicode itaj problem se drugačije ne može riješiti.
[ exPirat @ 04.10.2005. 13:34 ] @
Da ne otvaram novu temu ...
Recimo da je sve to proradilo, meni i sve ostalo je na cirilici ... ali kako sad to odstampati a da ne izlaze kuke i kvake ???
Kada posaljem tekst na stampac u npr. arial-u, dobijam @#$^%@#$@%
[ valter @ 05.10.2005. 17:48 ] @
pa .rpt zivestaj iz cristal reporsta bi zasigurno morao da pravilno odstampa sve fontove koje definises unutar samog .rpt
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|