[ crni009 @ 01.02.2005. 21:44 ] @
Imam digitalni resiver sa hard diskom i kad neso snimim na hard disk nemogu na windowsu to da vidimm jer je harddisk u linuhs formatu.Postoji li neki nacin ili program da taj hard disk ocitam na windowsu xp.
Unapred hvala
[ malisha @ 01.02.2005. 21:50 ] @
ako je u ext2 ili ext3 formatu, imas plugin za Total Commander koji omogucava citanje tih particija.... bilo je vec na forumu, pa potrazi....
[ tdjokic @ 01.02.2005. 23:07 ] @
Ne poznajem princip rada tog digitalnog risivera, pa se pitam - da li bi tu dosla u obzir privremena upotreba Linuxa, recimo pomocu Live CD Linuxa? malisha da li ti znas?
[ crni009 @ 02.02.2005. 13:21 ] @
Resiver snima film u mpeg 2 formatu.ja kad harddisk stavim na vindovs da ga ocitam nemogu da vidim taj hd on je nevidljiv nema ga nigde a kad vindovs starta pokaze mi da je pronaso HARDISK.
[ dragancesu @ 02.02.2005. 14:06 ] @
Ovde treba jos nesto osim windowsa. Problem sa njim je sto podrzava samo fajl sisteme koje koristi microsoft, ostale ne konstatuje. Mislim da bi isto prosao i sa novelom. Davno bese kad sam instalirao linux, a trebao mi je disk pa sam hteo da ga skinem. Ja FDISK, a on ne vidi nista. Nasao sam neki programcic koji je video sve particije i skinuo je.

Prvo treba da otkrijes kakva je to tacno particija, neki partition mager ce da odradi posao.

Verovatno ce najlakse resenje biti plug-in za total commander. Ili pogledaj

http://www.partition-manager.com/n_ext2fs_main.htm

[ malisha @ 02.02.2005. 19:59 ] @
Citat:
tdjokic: Ne poznajem princip rada tog digitalnog risivera, pa se pitam - da li bi tu dosla u obzir privremena upotreba Linuxa, recimo pomocu Live CD Linuxa? malisha da li ti znas?

pa po logici stvari... trebalo bi da moze......

znaci prebacis HD iz risivera u komp... podignes neki LIVE linux... (Knoppix npr.) i sa njime pogledas sta ima na njemu.... imaces na desktopu ikonicu za mount-ovan HD i jednim klikom ti se otvara "explorer" tj. Konqeror.....

jednim klikom na mpeg2 fajl koji tamo nadjes ce ti se otvoriti default aplikacija za pregled multimedija.... i tako mozes da pogledas sta je snimljeno....

e sad, dalje manipulisanje (brisanje, preimenovanje, premestanje) je koliko sam se ja igrao sa Knoppix-om, nemoguce, jer imas samo read pravo.... a licno ne bi preporucio "prckanje" po tom HD-u i da mozes, ako nisi bar osrednji poznavaoc linux-a....
[ tdjokic @ 02.02.2005. 20:37 ] @
Citat:
malisha:jer imas samo read pravo....
E, to pravo se moze promeniti, provereno vise puta. Kliknes na ikonicu harda 'kontra-tasterom", odes u Properties i tamo kliknes na promenu read/write. On te pita da li zaista to zelis, potvrdis i onda si prepusten samom sebi.

@crni009 - mozes li (mi) nam reci zvanicni naziv i tip tog risivera, bas me zanima kako to da tako moderna (?) sprava radi na Linuxu, koga su inace ljudi skloni da 'pljuju' i podcenjuju?
[ crni009 @ 03.02.2005. 14:30 ] @
Pa cuo si da imaju resiveri sa harddiskom.Dreamboxs ima na sebi linuxs 266mhz.Moj resiver je Humax CI 8100 PVR 80GB HD .Ja sam pokusavo da harddisk partipacioniram na windovsu u Fat ili ntfs format i kad stavim u resiver on mi to sve ponovo napravi po svome , napravi dve partipacije kao kad se linux instalira.izvadim taj hd opet i stvaim una windows da probam da ocitam ali nista nemogu da vidim nema nigde hard dika , a sistem kad sam windows startovo pokazuje da mi je prepozno harddisk.Mene samo interesuje dali je moguce na windowsu taj hd ocitati i sa kojim programom.
[ malisha @ 03.02.2005. 15:51 ] @
Citat:
tdjokic: E, to pravo se moze promeniti, provereno vise puta. Kliknes na ikonicu harda 'kontra-tasterom", odes u Properties i tamo kliknes na promenu read/write. On te pita da li zaista to zelis, potvrdis i onda si prepusten samom sebi.

ehhh... mozda ovo i nisi trebao reci failsafe je ipak failsafe

no odgovor crnom.... windows -> Total Commander (instaliras) i nadjes za njega plugin za citanje ext2/3 FS-a.... i to bi bilo to....

za TC... vidi google ili vec neki drugi pretrazivac , a za link do pugin-a vidi i na ES-u... bilo je bar nekoliko topica na tu temu....
[ crni009 @ 04.02.2005. 22:32 ] @
Malisa ja imam Total comander 6 ali ako mozes da mi objasnis kako i gde da skinem plugin za citanje ext2/3 .I reci mi kad skinem plugin jeli treba da to instaliram ili sta da radim sa njim
UNAPRED TI HVALA
[ japan @ 04.02.2005. 23:32 ] @
http://www.ghisler.com/fsplugins/ex2fs.zip

tu imas i sva potrebna uputstva za instalaciju i koriscenje.
koliko se secam, samo se iskopira, a onda se linux particijama pristupa kroz network.

ne znam koliko ce ti pomoci ovo, jer i ovaj plug-in dozvoljava samo citanje linux particija.
[ random @ 11.04.2005. 10:24 ] @
Jedan zgodan, standalone, win32 program za čitanje ext2/3 particija:

http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm
[ djmaki @ 11.04.2005. 15:08 ] @
A kao da iskopiram nesto na ext3 particiju sa windowsa?
Nije veliko 8mb!
[ random @ 11.04.2005. 15:30 ] @
Podigni Linux (možeš i sa live cd-a), mountuj obe particije i iskopiraj.
[ Leftist @ 12.04.2005. 19:26 ] @
Sto se tice Total Commander plugina cita on i ReiserFS. Cisto da se zna.
Citat:
random: Podigni Linux (možeš i sa live cd-a), mountuj obe particije i iskopiraj.

Neverovatno, ali izgleda mi da drugog nacina nema. Ubih se trazeci neki program koji radi tako nesto i nista...
[ djmaki @ 12.04.2005. 21:00 ] @
Citao sam ovde na forumu o tom pluginu za TC ali nista. Skino sam ga, kopirao u TC folder ali nista se ne desava. Nema Linux particija u mreznim mestima kako kazu ovi!
U cemu je fora.
PS Sutra uzimam od druga knopix i *ebacu mu misa u duvar ;-)
[ WiZaRd1015 @ 14.04.2005. 18:32 ] @
Pa treba "das programu do znanja" da plugin postoji:)

Configuration > Operations > FS Plugins
pa ga dodas u listu:)

Lame pitanje...
[ djmaki @ 14.04.2005. 19:08 ] @
Ma video sam odmah, ali sam bio iznerviran zbog onog Linux-a, i tih drajvera da nisam ni stigao da procitam readme, a kamoli da cackam po TC.
U savakom slucaju, hvala na odgovoru, nekom ce sigurno trebati!