[ nenadvr @ 02.02.2005. 13:57 ] @
sta bi trebalo da se ima da mogu svi Divx-ovi da se pustaju glatko,sta bi mogao da bude problem?
[ lancia88 @ 02.02.2005. 14:13 ] @
Pozdrav,

iz raznih razloga moze doci do stucanja, ponegde je i star OS problem cak (ustvari MediaPlayer na njemu), ponekad je recimo Hdd dablspejsiran pa ni zato nece a negde je jednostavno u startup-u ukljuceno previse programa sto dodatno opterecuje CPU koji je ionako na skoro najminimalnijem pragu resursa. Daj koji detalj vise ili probaj da odcekiras visak opcija iz Startup-a pa onda vidi kako se ponasa.
[ drdrksa @ 02.02.2005. 14:14 ] @
P2 300 Mhz je poprilicno slaba masina za pustanje DivX-a.
[ jablan @ 02.02.2005. 15:12 ] @
Ja imam P2@400 i ponekad štuca.

Treba ti po mogućstvu grafička sa >=8Mb, isključi postprocesing i opet će filmovi u zavisnosti od rezolucije i kodeka seckati.
[ pctel @ 02.02.2005. 17:07 ] @
Za sigurno pustanje DiVX-a potrebno je imati 500MHz ili vise. Sve sto radi na manje je cista sreca, pogodna kombinacija memorije, graficke, kodeka...
[ cukovanny @ 22.02.2006. 12:57 ] @
evo ja imam kuci neke intergraphove mashine PII300 sa matrox mII pci gpu, i shtuca divx. medjutim, kad sam u jednoj takvoj mashini koja ima agp stavio neki stari ati3drage-sve je proradilo. isto tako, bez prekopiranog filma na hd, sve opasno shtuca jer komunikacija sa dvd/cd romom uzima i do 30% cpu vremena...
[ damiru_2 @ 22.02.2006. 15:55 ] @
Iz pouzdanog izvora... P2@350MHz i integrisana grafička (ATi Rage) sa 8 MB RAM-a.
DivX filmovi su radili normalno. Jedino što je "štucalo" je bio DivX u punoj PAL rezoluciji (720 x 576). Bio je to film Signs (Mel Gibson).
Kao što napisah, grafička integrisana, ali sa svojom memorijom (na Intel BX ploči). Procesor je bio Pentium, a ne Celeron (512k L2, slot 1).
Eto...
[ DarkMan @ 22.02.2006. 18:23 ] @
Iako pustanje divx-ova dosta zavisio od samog hardvera isto tako dosta utice i izbor softvera. Licno volim da koristim media player classic i stavljao sam ga gde stignem dok nisam naleteo na 400MHz mashinu gde mpc jednostavno ne moze da obezbedi glatku reprodukciju u fullscreen-u. Tada sam po prvi put probao BSPlayer i mogu ti reci da sam se odusevio. Reprodukcija je bila veoma glatka. Ako ti ni on ne pomaze probaj qucikview za dos.