[ Zoran Rašković @ 15.05.2001. 20:13 ] @
kako se menja pointer za mouse u linuxu >?
[ random @ 16.05.2001. 02:47 ] @
A kako se menja ikona u windowsu?

G-de? Preciziraj gde, odnosno koji pointer? Da li u konzoli/gpm-u (ovde stvarno koji pointer? ;o)) ili u X-u? Ako u X-u, u kom programu, ili generički kursor? Odgovori na većinu ovih pitanja su "jako teško". Mogu jednostavno da ti objasnim kako da npr. promeniš satić u Netskejpu u neki prijatniji kursor, ali globalne promene bi zahtevale verovatno pravljenje/prepravljanje cursor fonta. Sa druge strane, npr. XDM podržava direktno menjanje default kursora kroz config fajl.

Dakle, preciziraj tačno (kakav pleonazam) šta hoćeš da promeniš, možda postoji jednostavno rešenje.
[ Zoran Rašković @ 16.05.2001. 16:13 ] @
pointer u x-u
[ random @ 17.05.2001. 02:08 ] @
Evo sad sam uzeo pa sam čeprkao umesto tebe. Ajmo ovako. Jedan od načina (zapravo jedini koji mi pada na pamet) da postaviš kursor u X-u je pomoću

Code:

$ xsetroot -cursor_name <ime_kursora>

Imena kursora ti se nalaze u /usr/X11R6/include/X11/cursorfont.h

A najlakši način da pogledaš cursor font (da bi video kako izgledaju raspoloživi kursori) je

Code:

xfd -fn cursor

A ti sad nastavi da čeprkaš pa javi kako se menja boja kursora, kako se pravi custom kursor font i slicno...

P.S. Ovo ti ništa neće pomoći ako window manager kontroliše root window (kao npr. u KDE-u), u tom slučaju mora nešto drugo da se izmisli. Mrzi me da mislim, nek misli neko drugi ;o).
[ Zoran Rašković @ 18.05.2001. 19:57 ] @
naso sam ga i podesi ga
znaci tako nesto:

xsetroot -cursor_name heart -bg red -fg red
to ce ti da kursor u obliku srca crvene boje npr.

[ random @ 19.05.2001. 03:21 ] @
Ma dobro, to je bilo kao na tanjuru, pošto i piše u man stranici za xsetroot, ali ovo drugo pitanje je bilo zanimljivije (custom cursor font ;o)), na to sam ciljao...