[ pdanijel @ 03.02.2005. 16:04 ] @
Pozdrav svima..Evo tek sam se logirao na ovaj forum, pa se tek počinjem snalaziti..
Evo mog problema:
Napravio sam php/mysql tražilicu za odvjetnički zbor Osijek koji je već online, a problemi tek sada iskaču..između ostalog, imam i kriterij pretrage po prvom slovu prezimena koja radi besprijekorno sve dok to prvo slovo nije hrvatsko slovo..npr. ako kliknem na "č" da bi dobio sve odvjetnike sa tim prvim slovom u prezimenu, u ispisu dobijem sve koji se prezivaju sa "č" i sa "e"..podesio sam encoding na stranici na win-1250 i isto tako na bazi, ali ne vrijedi. Probao sam i sa iso-8859-1 i sa iso-8859-2 ,ali uvijek ista priča..problem sam uspio rješiti lokalno tako da kao svojstvo prezime polja u mySql bazi navedem "binary", ali to ne radi na Unix serveru gdje mi je host..tamo čak ne dobijem nikakav ispis ni za jedno slovo..ako itko zna kako to rješiti, molim vas pomozite, sad sam več poprilično očajan..PLEASE HELP!

Ako je ikako moguće da mi netko kaže koje postavke moram unijeti za mysql character set i collation.Posebno bih cijenio cijeli query pošto pišem preko mysql monitora i nije baš jednostavno potrefiti pravu kombinaciju ključnih riječi.By the way verzija sql-a je 4.0.16
[ me-tuzalem @ 19.02.2005. 18:49 ] @
Nemam konkretna iskustva sa MySQL za ovaj problem, ali generalno uvek treba ići na UTF-8.
UTF-8 je ipak standard, što ne kažem da ISO-nnn nisu, ali je nešto što ja smatram univerzalnim rešenjem.
[ dr ZiDoo @ 19.02.2005. 22:58 ] @
Ništa na nacionalnoj osnovi.

Kao što ćirilična slova nisu srpska tako ni latinična nisu hrvatska.
[ luka357 @ 20.02.2005. 00:30 ] @
Tvoj problem mi je poznat i ja sam se susreo sa slicnim problemom. To sam rijesio tako da nisam određivao kodni raspored nego sam ostavljao onakav kakav MySQL zadaje kao osnovni i sve radi kako se od baze očekuje.