[ sweepunk @ 04.02.2005. 10:55 ] @
| Interesuje me kako da napravim stranicu koju bi posetilac mogao da poseti samo jednom, a na osnovu njegove IP adrese.. ili mozda da submit dugme ili <form> moze samo jednom da koristi na osnovu IP adrese.
Svaka pomoc je dobrodosla. |
[ sweepunk @ 04.02.2005. 12:30 ] @
nesto kao ovaj script koji na zalost nije free
http://websitesoft.biz/scripts/2times
[ Nemanja Avramović @ 04.02.2005. 13:44 ] @
Ma to je bre lako sa bazom uraditi. A sto na osnovu IP? Sta ces sa dinamickim IP adresama?
[ sweepunk @ 04.02.2005. 15:08 ] @
a i treba da traje 24h pa da posle moze ispocetka... uspeo sam nesto bez baza, da skladisti sve adrese u txt pa odatle da gleda ali nije to to...
[ dr ZiDoo @ 04.02.2005. 17:33 ] @
Bilo je već rasprave na ovu temu. To je kao fora da jedan čovjek samo jednom glasa na nešto i slično.
Imaš dva načina.
1. cookie
2. loguješ ipadresu
Ovaj prvinačin ja smtram boljim.
Većina korisnika ne zna sama obrisati cookie, pogotovo ona većina koja ne koristi freifox i operu nego IE. Opet, ako neko ko zna bar išta oko računara se nakači da ti uništi glasanje ti ćeš to samo posmatrati.
Drugi način svoj najveći problem nalazi u dinamičim IP adresama. Ajde i nije neki problem što će nego glasati 2-3 puta, nego je problem što neko kada dođe da glasa neće moći zato što je dobio IP adresu nekog od glasača.
[ Radovan__III @ 04.02.2005. 20:54 ] @
Moja varijanta, napravis logovanje za korisnika napravis polje "visit" ako se taj uloguje i udje onda mu stavi posetio je ako ponovo dodje ispitas da li je bilo posete i onda mu das ili nedas da udje 100% zastita ali naravno cena je logovanje.
Varijanta IP i cookie se ekstra lako prolazi. Pogledaj na forumu ima i nekih "mlogo" kompleksnijih stvari.
[ stefaneg @ 04.02.2005. 21:30 ] @
a da koristis jos neke podatke osim ip adrese, poput REMOTE_HOST, HTTP_HOST, HTTP_USER_AGENT, REMOTE_PORT, ubacis to sve u bazu, ne verujem da ce se naci vise poseltilaca sa svim istim podacima. mozda
[ dr ZiDoo @ 05.02.2005. 10:41 ] @
Citat:
stefaneg: a da koristis jos neke podatke osim ip adrese, poput REMOTE_HOST, HTTP_HOST, HTTP_USER_AGENT, REMOTE_PORT, ubacis to sve u bazu, ne verujem da ce se naci vise poseltilaca sa svim istim podacima. mozda
U nadi da se šališ... USER AGENT, REMOTE PORT. Daj molim te razmisli.
[ stefaneg @ 05.02.2005. 11:23 ] @
rekao sam na primer. sigurno postoje jos neke promenljive koje karakterisu korisnika, ne znam, pocetnik sam. a ovo bi sprecilo samo da sledecoj osobi koja dobije taj ip ne bude zabranjen pristup, posto ste to pomenuli
[ dr ZiDoo @ 05.02.2005. 11:48 ] @
Vidi USER AGENT je browser. Zo znači da ako ja sa IEom glasam idući koji ima IE neće moći.
Glede porta. Otvoriš i zatvoriš browser i on će komunicirati na drugom portu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.