[ torbica @ 09.05.2002. 02:52 ] @
BEOGRAD (Beta) - Ministar nauke i tehnologije Srbije Dragan Domazet najavio je juče da će uskoro biti znatno pojednostavljena sadašnja komplikovana procedura registrovanja stranih firmi. Jedan deo zakona iz te oblasti biće promenjen do kraja juna, a neki delovi nešto kasnije jer Skupština razmatra veliki broj drugih zakona, rekao je on na skupu biznismena iz dijaspore i domaćih privrednika u Beogradu. Propisi i procedura biće tako pojednostavljeni da će investitori posao moći da „završe preko Interneta“.

„Firma će moći da se otvori za dan, dva, a dozvola se neće čekati po godinu i dve dana već će se dobijati za par nedelja“, istakao je Domazet. Ministar je pozvao biznismene iz dijaspore da ulažu u informacione tehnologije i naveo će Vlada u Beogradu i Nišu otvoriti centre za firme iz te oblasti. Prema njegovim rečima, u Beogradu će za taj centar biti iskorišćen naučno-tehnološki park Zvezdara, a u Nišu vojna kasarna. .......
[ tiodor @ 10.05.2002. 03:02 ] @
Pohvalno za ministra Domazeta, ali stoji činjenica da su neki drugi ministri još odavno trebali da pojednostave proces registracije preduzeća, kao i poreski sistem. No, bolje i neko drugi to da radi, nego da se ne radi ništa.

Apropo Ministarstva za nauku i tehnologiju, možda bi konačno mogli i da reše problem registracije CO.YU, NET.YU i ORG.YU domena.

Pozdrav, Tiodor.
[ MaRaToNcI @ 10.05.2002. 17:09 ] @


Apropo Ministarstva za nauku i tehnologiju, možda bi konačno mogli i da reše problem registracije CO.YU, NET.YU i ORG.YU domena.

Pozdrav, Tiodor.[/quote]


skoro pola reseno:) na www.hosting.co.yu