[ Milan Ogrizovic @ 04.02.2005. 14:21 ] @
dali je nekome iz Zemuna uveden adsl?
ne racunam test fazu i telekomove adsl klijente
i ako jeste recite u kom ste delu Zemuna, na koji broj pocinje tel i koji je isp u pitanju.

[ boysie @ 04.02.2005. 16:24 ] @
To bi i ja voleo da cujem.
Odgovor od bitsyu.net-a od pre dva dana:

Citat:
Postoje tehncke mogucnosti za realizaciju ADSL prikljucka.
Molimo Vas da nas kontaktirate radi dogovora oko potpisivanja ugovora.
Ugovor o pruzanju Internet usluga putem ADSL prikljucka mozete naci na http://adsl.beograd.com

Pa onda danasnja poruka:

Citat:
Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije naknadno obavesteni da na Vasoj centrali Telekom Srbije nije izvrsio potrebno prosirenje kapaciteta opreme. Trenutno nismo u mogucnosti da realizujemo Vas zahtev iako je preko Vaseg telefonskog prikljucka moguce realizovati ADSL. Telekom Srbije tvrdi da su moguca prosirenja u periodu od jednog do tri meseca.

Pozivamo Vas da potpisete Aneks ugovora za ADSL a mi se obavezujemo da cemo Vas odmah obavestiti o prosirenju potrebnih kapaciteta za realizaciju ADSL prikljucka.

Nadam se da ctee imati razumevanje za ovakav odgovor, jer mi mozemo samo da Vam prenesemo informaciju koju smo dobili od Telekoma Srbije.

Inace lokacija Zemun,naselje Sava Kovacevic,broj pocinje sa 316....
[ Milan Ogrizovic @ 21.02.2005. 21:59 ] @
jel ima nekih novosti za atc Zemun?
[ N. Vulin @ 28.02.2005. 19:24 ] @
svi cekamo, a odgovor jedini je .... Uskoro, ma sta to znacilo :)
[ cicika @ 28.02.2005. 19:51 ] @
Da se malo nasmejete...
Meni je Sezam pre nedelju dana poslao ponudu za ADSL. Da smeh bude veći ja imam dvojnika na 19**** centrali. Naravno, pozvaše me i ugovor da potpišem, a pritom nisu poslali jedan mejl, nego tri totalno identična u razmaku od po dva-tri minuta, valjda im nešto nije radilo kako treba... A mejl mi je na njihovom serveru, ne bi li se još malo smejali.
[ N. Vulin @ 03.03.2005. 15:07 ] @
Citat:
N. Vulin: svi cekamo, a odgovor jedini je .... Uskoro, ma sta to znacilo :)

... ne bude mi tesko pa okrenem onaj cuveni Telekom-ov broj za adsl informacije, i priupitam za centralu Zemun, i covek mi kaze nista narednih dva-tri meseca mozda ce biti i ranije ali nije sigurno a ja leteo da potpisem ugovor i ostavim im pare pre mesec ipo dana :))))
Eto cisto da vam kazem
[ techtris @ 04.03.2005. 16:12 ] @
Pa to je stvarno bezobrazluk, jer je meni rečeno pre mesec dana - mesec i po do dva meseca max čekanje za novu zemunsku centralu.

Telekom Srbija, burn in hell !!!!
[ N. Vulin @ 07.03.2005. 16:46 ] @
Telekom Srbija, burn in hell !!!![/quote]

pridruzujem se tvojoj zelji da gore!!!!
[ 35-68 @ 09.03.2005. 15:22 ] @
SezamPro korisnicki servis
Citat:
U ovom trenutku ne mozemo Vam precizno reci kada ce konacno biti realizovan Vas zahtev za uvodjenje ADSL linije. Odgovarajuci sektor Telekoma ce izvrsiti instalaciju naseg ADSL prikljucka na Vasu pretplatnicku liniju, ali sam datum realizacije nam, na zalost, nije poznat. Molimo Vas da uvazite nas odgovor, onog trenutka kada dobijemo informaciju da je ADSL prikljucak instaliran kontaktiracemo vas i izvrsiti instalaciju.
[ N. Vulin @ 09.03.2005. 22:01 ] @
sio mi ga Djura, odgovor bez veze!
[ N. Vulin @ 14.04.2005. 18:43 ] @
I dalje nista novo sve po starom kod nas, u Zemunu izgleda!
[ techtris @ 05.05.2005. 09:10 ] @
Ima li novih informacija za Zemunsku centralu?

Ja čekam već tri puna meseca (Sezam), i počinjem da gubim strpljenje. Navodno, u Zemunu je najveće interesovanje za ADSL, a zemunska centrala još nije urađena. Gde je tu logika?? Ili neko nešto mulja?
[ chiki @ 06.05.2005. 07:59 ] @
Juce u beocity-iju kazu da se kroz nedelju,dve ocekuje pustanje u rad Zemunskog ADSL-a.

[ N. Vulin @ 06.05.2005. 17:46 ] @
Juce u beocity-iju kazu da se kroz nedelju,dve ocekuje pustanje u rad Zemunskog ADSL-a.

Aj iz tvojih usta u bozije usi, inace ja sam uplatio i potpisao ugovor kod Beotela jos u Januaru. Cekanje vise mesecno! Da vidimo i to nedelju dve!
[ djalf @ 07.05.2005. 05:30 ] @
Imate info na Benchu, Zemun krece uskoro, blago vama!
[ N. Vulin @ 18.06.2005. 20:22 ] @
Dakle samo za nas iz Zemuna nema ama baš nikakvih inforamacija. Šta je zapelo, zašto i kako. Daj da li neko zna neki odgovor.
[ techtris @ 18.06.2005. 21:35 ] @
Pa komšija... neće valjda ljudi da se zamaraju preko leta? Krenuli odmori, pa onda dok se odmore od odmora, pa dok se malo saberu, pa dok se malo oduzmu.... (zamalo da zaboravim i drž' - nedaj, tamo - 'vamo) septembar, oktobar... ne nadajmo se pre toga.

Polako, njima se nigde ne žuri....

U stvari, mogu pare da stavim na sto da mnoštvo Telekomovih prijatelja i poslovnih partnera već ima ADSL u Zemunu. Dodaj tu još veze i vezice...
[ Boki4u @ 18.06.2005. 23:58 ] @
Znaci jos uvek nista, a?

To je kao ono sa digitalnom 261 centralom.....mom ortaku prebacili broj sa 61 na 261....pa posle saznam da moze da se podnese zahtev, za prebacivanje sa stare na novu centralu.
Odem ja da podnesem to cudo od zahteva, kako ne bi cekao da sami prebace nego da mi sto pre to urade...

I ajde pogodite sta su mi rekli...
"Trenutno nemamo tehnickih mogucnosti...", a ja se u sebi pitam, "a kad ste ih to pa imali???"
Kazu, "Bice najkasnije za mesec dana"....
E, to je bilo, ako se ne varam jos pred zimu.....a i ako se ne varam, proslo je vise od mesec dana!
[ Boki4u @ 30.06.2005. 20:38 ] @
Prica se da je centrala Zemun sledeca na spisku uvoda ADSL kod Telekoma...
Tako kazu ovi u telekomu.
[ cicika @ 30.06.2005. 21:34 ] @
Centrala 19****? Ili ove na 61****?

[ techtris @ 30.06.2005. 21:52 ] @
Čisto sumnjam da će Telekom da radi za vreme velikog praznika koji se u narodu popularno naziva "sezona godišnjih odmora". Mislim da su im dva letnja meseca crvena slova u kalendaru.

Nadam se da grešim....
[ lancia @ 01.07.2005. 02:37 ] @
Citat:
cicika: Centrala 19****? Ili ove na 61****?

ili na 31*****?

Prica se prica da "rusi" dolaze................
[ Boki4u @ 02.07.2005. 02:04 ] @
Koji bre "rusi"?
Pa koja je centrala "Zemun"? Valjda ova 61**** i nova 261****?
[ lancia @ 02.07.2005. 02:32 ] @
@Boki4u salim se malo sto se tice rusa, a broj ma 316****. 22 oktobra Zemun , e sada znam da pripada Zemunu , tako je bar stigao odgovor od provajdera
[ boysie @ 29.07.2005. 16:38 ] @
Ne znam da li je jos nekom stigao ovakav dopis od Sezama i da li to znaci da cemo i mi nesretnici uskoro poceti da uzivamo u blagodetima ADSL-a:

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo od Telekoma Srbija dobili zvaničan dopis da su na vašoj centrali završeni potrebni radovi za realizaciju AD[S]L usluge, i da više nema tehničkih prepreka za realizaciju Analogno Digitalne SezamPro Linije.

Pozivamo vas da na strani na kojoj pratite status realizacije vašeg priključka (http://www.sezampro.yu/adsl/adsl_korisnik.asp -> vaša šifra je **********) kliknete na stavku 'Obrazac zahteva ...', da odštampate dokument u 2 primerka, popunite ga i potpišete (u slučaju pravnog lica overite pečatom firme) i posetite nas u Skadarskoj 40C kako bi izvršili uplatu prve mesečne pretplate.

Podsećamo vas da je uspostava servisa za vas besplatna i da nema nikakvih dodatnih troškova. Molimo vas da sa sobom, pored oba popunjena primerka zahteva, ponesete i ličnu kartu.

U slučaju da plaćate sa računa firme, predračun za prvi mesec pretplate možete napraviti na strani http://www.sezampro.yu/public/predracun (ukoliko nemate korisničko ime na Sezamu upišite broj telefona na koji se uvodi AD[S]L).

Molimo vas takođe da pogledate i Opšte uslove korišćenja usluga SezamPro sistema - dokument se nalazi http://www.sezampro.yu/public/...koriscenja_usluga_sezampro.pdf

Od trenutka kada donesete vaš overeni Zahtev za uspostavu servisa i uplatite prvu mesečnu pretplatu, fizičko priključenje ADSL-a na vaš telefonski priključak u centrali obaviće Telekom Srbija, a o završetku radova obaveštava SezamPro. Istog trenutka vaš status u evidenciji će biti izmenjen i poslaćemo vam mail/sms radi dogovora oko termina instalacije opreme kod vas nakon čega će Internet zauvek biti vaš.

Napomena:
Iz iskustva od ranije instaliranih centrala, Telekom Srbija instalira ograničen broj priključaka. SezamPro ima korisnike koji su na vašoj centrali još ranije uplatili prvi mesec servisa i time postali zagarantovani korisnici koji će dobiti Analogno Digitalnu SezamPro Liniju. Pored toga ostaće ograničenih kapaciteta za druge korisnike, ali je teško proceniti koliko će dugo višak kapaciteta trajati. Stoga, naš savet je ako želite da postanete korisnik Analogno Digitalne SezamPro Linije požurite sa uplatom prve rate kako bi ste i vi ušli u grupu korisnika koji će obezbediti sebi priključak.

Srdačan pozdrav,
SezamPro korisnički servis

E,sada cudi me sto mi ovakvo obavestenje nije stiglo od provajdera kod koga sam pre pet meseci i uplatio.Da li su ovo opet Sezamove kombinacije ili se stvar konacno pokrenula?
[ Dejan Krstic @ 30.07.2005. 00:02 ] @
I ja sam dobio to isto.

Sutra idem da proverim o cemu se radi.
[ lancia @ 30.07.2005. 00:08 ] @
Da potvrdim stiglo je i meni
Prica se da bi pocetak adsl-a bio mesec septembar..................

[Ovu poruku je menjao lancia dana 30.07.2005. u 01:09 GMT+1]
[ N. Vulin @ 30.07.2005. 08:06 ] @
Ma da li je moguće Septembar, ja upaltio u Januaru verovali Vi meni ili ne! Ko je ovde lud a ko pametan? Ja sam sigurno lud nema druge!
[ lancia @ 30.07.2005. 11:13 ] @
Prijatelj u telekomu se raspitao i dobio info da zemunci stratuju sa adsl-om u septembru,a sezam na vreme okuplja klijente
[ Dejan Krstic @ 30.07.2005. 12:01 ] @
Jeste. Proverena je informacija. ADSL pocinje u septembru samo jos uvek ne znam koliko prikljucaka. Ja sam za svaki slucaj vec jutros bio u Skadarskoj i uplatio :)
[ lancia @ 30.07.2005. 18:31 ] @
I ja sam uplatio.......
[ N. Vulin @ 30.07.2005. 19:41 ] @
Ma ništa nikome ja ne verujem! Tako je bilo i onda u maju, junu pa samo mi izvisili čak se i Akademija ušaltovala a mi jok! Zato kad dobijemo poverovaću i reći istina je evo ga Adsl. Ej sit sam ja Sezamove Analogno Digitalne Prevare i ostalih provajdera sa njima together!
[ lancia @ 31.07.2005. 00:13 ] @
Ne pazi ok je tvoj stav, u nasoj zemlji dosta toga ide naopako,ali ja samo prenosim sta su meni rekli ljudi iz telekoma,mada uvek se nesto moze iskomplikovati "",a sto se tice sezama, pa on samog pocetka trazi lovu.........ali to je njihova politika ,samo sto sam ja ovog puta I put zagrizao,ali videcemo....
[ N. Vulin @ 31.07.2005. 07:23 ] @
Lancia ne kažem ja tebi lično to, ja manje više komentarišem neki svoj stav. I kakve smo mi ovce za šišanje jel nas država takvima smatra! Kakva ona to jest država takva nam je i sudbina adsl-ovska! Naravno da ćemo da vidimo ...
[ techtris @ 11.08.2005. 18:33 ] @
Welcome back ES........

316.....
ADSL napokon pušten juče popodne (10. avgust).... kod Sezama....

Za sada radi dobro.... download u proseku 25KB/s, mada ide i do 28.....

[ boysie @ 11.08.2005. 21:47 ] @
Pusteno danas posle podne-provajder Beocity(krajnje korektni-posto sam platio setup,a to je u medjuvremenu ukinuto ponudjeno mi je dodatna 3 mesaca ili ruter kao kompenzacija)Posle podne se pojavio covek i sve izmontirao za 5 minuta,tako da sada sve ide kao podmazano.tel-316****
[ Boki4u @ 11.08.2005. 22:26 ] @
I ja sam dobio mail, i od BeoCity neta i Beotela da ima tehnickih uslova za uvodjenje ADSL-a na Zemunskoj centrali.
Broj 612...
[ Dejan Krstic @ 12.08.2005. 15:08 ] @
Pre par minuta mi je na broju uveden ADSL :) (011/191-...)

Doduse jos uvek nemam opremu ali.... i to cu da sredim koliko jos veceras :)

[Ovu poruku je menjao Dejan Krstic dana 12.08.2005. u 16:08 GMT+1]
[ Milan Ogrizovic @ 12.08.2005. 17:13 ] @
Meni pusten signal prekljuce popodne

od tada radi bez pucanja konekcije
sve u svemu zadovoljan sam

Sezam 512k
tel 2106xxx

P.S

Koriste PPPoE u ATC Zemun ( kako sam cuo posle ce sve da prebacuju sve centrale na PPPoE ) a i oprema podrzava adsl2+

[Ovu poruku je menjao Milan Ogrizovic dana 12.08.2005. u 18:15 GMT+1]
[ Dejan Krstic @ 12.08.2005. 20:25 ] @
Jel bi mogao neko da mi ostavi podesavanja za SezamPro posto sam tu sitnicu zaboravio? :)
[ Milan Ogrizovic @ 12.08.2005. 20:29 ] @
negde sam nasao podesavanje za sezampro ruter

samo stavi umesto PPPoA PPPoE

ima i podesavanje za portove (icq,msn,p2p etc...)

[Ovu poruku je menjao Milan Ogrizovic dana 12.08.2005. u 21:32 GMT+1]
[ Bojsane @ 12.08.2005. 21:08 ] @
Kod podešavanja experimentiši sa:

MRU = 1448
MTU = 1448
MSS = 1448

meni, recimo brže radi sa :

MRU = 1400
MTU = 1492
MSS = 1492
[ Dejan Krstic @ 12.08.2005. 21:47 ] @
Da ali ja imam Cisco ruter i nemam bas ta podesavanja :(
[ Milan Ogrizovic @ 12.08.2005. 22:47 ] @
Pa ok ima samo se drugacije zove
[ lancia @ 12.08.2005. 23:20 ] @
Juce prikljucen adsl, Sezam.........................316*****
[ Dejan Krstic @ 13.08.2005. 13:59 ] @
Prva poruka preko adsl-a :)

Fercera ko ludo :)
[ lancia @ 13.08.2005. 22:08 ] @
Bojsane brze je sa ovim dole
[ Bojsane @ 14.08.2005. 07:40 ] @
Citat:
lancia: Bojsane brze je sa ovim dole

Ja sam otvoren za nova saznanja ali mi nije jasno šta je to dole?:)))
[ lancia @ 14.08.2005. 21:42 ] @
MRU = 1400
MTU = 1492
MSS = 1492 pa to sto si ti napisao.......cini mi se da ide brze
[ Bojsane @ 14.08.2005. 21:48 ] @
Citat:
lancia: MRU = 1400
MTU = 1492
MSS = 1492 pa to sto si ti napisao.......cini mi se da ide brze :D

Onda se nismo razumeli, ja sam mislio da ti imaš još bolji predlog ali si zaboravio da ga "dole" napišeš:))
[ N. Vulin @ 24.08.2005. 15:33 ] @
Adsl konektovan 22.08. negde oko 18.00 a da je lampica na Crypto modemu vec bila nekoliko dana svetlela kontinuirano, šta vredi kad ovi iz Beotela nisu znali pravi odgovor. Kad god zovem drugi odgovor. Znači ovako potpisao Ugovor i platio 2000 din.
18. Januara 2005 tel. 316-****. Javio bih ovo i odmah ali ovaj elite je bio down.
[ nnn @ 03.09.2005. 21:36 ] @
Citat:
Obraæavamo Vam se povodom Vaše prijave i iskazanog interesovanja za SezamPro AD[S]L uslugu. Svi neophodni pripremni koraci za realizaciju ovog novog i izuzetno komfornog naèina pristupa Internetu su završeni i možemo da vam ponudimo konkretne pogodnosti i naèin realizacije vašeg AD[S]L prikljuèka na telefonskom broju 011/616***

Ovaj mail sam dobio: Tue, 01 Feb 2005 10:39:28 +0100

[Ovu poruku je menjao nnn dana 03.09.2005. u 22:36 GMT+1]
[ tantor @ 03.09.2005. 22:34 ] @
Ja sam kao rezervisao adsl u sezamu jos pre 2-3 meseca,ali su me iznervirali sa mailom da uplatim ranije bla,bla,bla.....pa nisam uplatio, mada nisam ni bio u srbiji.

interesuju me vase misljenje, kod kog provajdera je najbolje uplatiti adsl? Jel ima neko iskustvo sa eunet adsl i da li uopste ima razlike medju provajderima osim cene?
nacuo sam da se zale ljudi na eunet adsl,pa me zanima da li je to istina.

super sto je i zemun napokon adslovan. breee, ja jurim telekom da mi daju jos jedan broj u firmi, iz razloga sti mi je sve na jednom broju i fax i telefon i net, pa mi stalno zauzeto. odgovor im je vec mesecima da nema tehnickih mogucnosti (verovatno zato sto se broj vodi na ime a ne na firmu), iako je pisalo u novinama da su pustili novu digitalnu centralu u tosinom bunaru sa 150.000!!! brojeva, ali je meni stiglo pismo od direktora telekoma da jos nisu ni poceli da je ugradjuju. strasno breee. Pa sam trazio isdn, opet nema tehnickih mogucnosti iako mi je tel 319**** - dig.(opet zato sto je na ime a ne na firmu - 100%) Izgubice i oni taj monopol vise.Jedva cekam to. NY ima bre 11 telefonskih kompanija.......konkurencija bato

Eh da, posto i nisam neki strucnjak za racunare, jel mogu preko lap topa da se nakacim na adsl? ako moze, sta mi sve treba od opreme?

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao tantor dana 03.09.2005. u 23:34 GMT+1]
[ skocimish @ 23.05.2007. 17:11 ] @
Pozdrav!

Proslo je par godina od pokretanja ove teme, medjutim, za to vreme dogodila se i nova centrala u Zemunu a to je IS Save Kovacevic. Prema tvrdnjama nekih provajdera a i samog telekoma, centrala je zavrsena i potrebna oprema za adsl je instalirana.
Interesuje me da li je neko dobio adsl na ovoj novoj centrali , a ako nije da li ima onih koji cekaju na realizaciju pomenute usluge!?
Nigde na internetu nema ni nagovestaja kada bi mogla da pocne komercijalna prodaja adsl-a , pa bih molio sve u Zemunu koji su podneli zahtev nekom od provajdera a i culi neku informaciju o novoj zemunskoj centrali da napisu po koju rec.
[ miki_250 @ 24.05.2007. 14:07 ] @
na is sava kovacevic ima adsl oprema ali telekom ce naravno prvo da svoje korisnike nakaci tako da to te to i adsl radi ok na toj centrali
[ skocimish @ 24.05.2007. 19:30 ] @
Kakav god da je odgovor bio, HVALA TI miki_250 , vrlo si ekspeditivan po ovom pitanju. Svo ovo cekanje prelazi u ocajanje jer sam zahtev podneo pre nekoliko meseci. Nadam se brzoj realizaciji iako niko ne moze da mi pomogne.

HVALA!