[ [nq] @ 04.02.2005. 16:47 ] @
Longhorn Transformation Pack 8.0 Pitanje. Kako iskljuciti i gde windows file protection ????? Sto se trazi od mene prilikom instalacije . :) poz:) |
[ [nq] @ 04.02.2005. 16:47 ] @
[ VRKY @ 04.02.2005. 17:22 ] @
http://www.elitesecurity.org/tema/93502
Mozda pomogne... [ m4rk0 @ 04.02.2005. 17:31 ] @
Trazi se da iskljucis file protection jer isti ne dozvoljava editovanje esencijalnih winovih aplikacija a samim tim ni ta longhorn transformacija ti ne bi uspela. Meni se cini da se prilikom instalacije tog Transformation Pack-a wfp sam stopira ali treba sacekati koji minut za to. A ako te bas interesuje kako stopirati windows file protection:
Windows XP 1. Otvori Windows Explorer i idite u C:\WINDOWS\SYSTEM32 i nađi fajl SFC_OS.DLL 2. Obeleži ga i pritisnite redom sledeću kombinaciju tastera na tastaturi CTRL+C a zatim CTRL+V i još jednom CTRL+V. Ovim si napravio kopije ovog fajla koje se zovu Copy of SFC_OS.DLL i Copy (2) of SFC_OS.DLL. 3. Prekopiraj Copy (2) of SFC_OS.DLL u neki privremeni direktorijum npr. napravi direktorijum na C: disku C:\0\ i tu iskopiraj fajl. 4. Preimenuj Copy of SFC_OS.DLL u Copy of SFC_OS.DL_ da ga sistem ne bi učitavao na sledećem butu i time pravio probleme. Time si sačuvao originalni fajl koji možes ponovo koristiti ako dođe do nekih neželjenih efekata. 5. Fajl Copy (2) of SFC_OS.DLL preimenuj u SFC_OS2.DLL i otvori ga u nekom HEX editoru. 6. Za Windows XP bez SP1 (service pack 1) idi na offset 0000E2B8 (0E2B8h) i nađi vrednosti "8B" i "C6". 7. Za Windows XP sa SP1 (service pack 1) idi na offset 0000E3BB (0E3BBh) i nađi vrednosti "8B" i "C6". NAPOMENA: Ukoliko nisi našli ove vrednosti na naznačenom offsetu ne nastavljaj dalje i obriši sve fajlove koje si napravio a proceduru prekini. 8. Vrednosti "8B" i "C6" zameni sa "90" tako da umesto "8BC6" piše "9090". 9. Idi na Start>Run... i kucaj cmd i kada ti se otvori komandni prozor kucaj cd c:\0\ 10. U komandnom prozoru kucaj sledeće komande copy c:\0\sfc_os2.dll c:\windows\system32\sfc_os.dll /y copy c:\0\sfc_os2.dll c:\windows\system32\dllcache\sfc_os.dll /y 11. Ukoliko ti Windows zatraži CD ti klikni na Cancel. Restartuj sistem i uradi sledeci registry tvik: 1. Startuj regedit 2. Idi u HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon 3. Pronađi "SFCDisable" a ukoliko ne postoji kreiraj novi DWORD sa navedenim imenom. 4. Vrednosti koje se mogu uneti su sledeće: 0 - da bi se opcija uključila 1 - opcija isključena, ali će pri startu sistema da iskoči upitnik da se opcija uključi 2 - opcija je isključena samo za sledeći start sistema, a posle toga se sama uključuje bez upitnika 4 - uključena, ali postoji upitnik da se isključi ffffff9d - da se totalno isključi 6. Postavi vrednost koja tebi odgovara . Da bi skroz isključio ovu opciju u vrednost (value) ukucaj ffffff9d. [ Shadowed @ 04.02.2005. 17:36 ] @
Mene interesuju dve stvari: Sta je sa SP2 (posto postoji objasnjenje za editovanje fajla sa i bez SP1); Zasto je potrebno editovati ovaj .dll ako se vec u Registry-u iskljucuje.
[ Nabukodonosor @ 05.02.2005. 00:01 ] @
Ili jednostavno instalirati XP Lite i jednim pritiskom na taster iskljuciti File Protection.
[ [nq] @ 06.02.2005. 22:55 ] @
Hval svima uspeo sam...
Ali nikome ne preporucuj da instalira. i ja sam sklonio. Bezveze. [ Gauldoth @ 14.02.2005. 11:57 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|