[ tesa @ 04.02.2005. 21:44 ] @
Sve je pocelo pre dvadesetak dana kada sam nazvao Telekom na svima poznati broj telefona koji se provlacio po internet forumima. Pocelo je tako da sam pomislio da je prici tu na pocetku i kraj. Ljubazni mladic mi je objasnio da na toj centrali definitivno nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje ADSL usluge bilo kome. Dodao je da postoji odredjen broj korisnika ali da se prosirenje nece izvrsiti do Septembra tekuce godine.

Tako su moje nade (p)ostale samo zelje ali nisam odustajao. Kako je koji provajder objavljivao svoju ponudu, ja sam se redom prijavljivao. "Oni koji su se prvi setili" su mi takodje rekli da treba da odustanem jer je moja centrala crna rupa.

Sve bi se tiho zavrsilo da od provajdera usluge AD[S]L nisam dobio potvrdan odgovor. Pomislio sam da se nesto promenilo. Da je Septembar dosao ranije i doneo nove portove na centrali. Pozvao sam provajdera da proverim da nije neka greska ali mi oni dva puta potvrdise da su upravo od Telekoma dobili potvrdan odgovor da na mojoj liniji odmah moze da se pristupi realizaciji ADSL veze. Tako se ja ponovo obradovah i odoh kod njih u goste gde me primise lepo, uzese mi pare a dadose da potpisem ugovor, sto i uradih.

Juce je izaslo neko nezvanicno saopstenje (ko zna odakle) da ce se ADSL na dalje uvoditi samo na pet-sest centrala medju kojima nije moja. Tu sam se zabrinuo i ponovo nazvao provajdera. Oni rekose da ne verujem glasinama sa foruma a da ce me oni u slucaju bilo kakve promene mog statusa obavestiti na mail, SMS-om ili telefonom direktno.

Malo sam razmislio pa resio da ponovo nazovem Telekom da vidim sta se to promenilo pa su Sezamu dali potvrdan odgovor za moju liniju. Momak sa druge strane, ljubazan kao i prvi put, rekao mi je da se nista nije promenilo i da je sasvim siguran da necu dobiti ADSL prikljucak pre Septembra. Savetovao me je da trazim novac nazad i da mu je cudna takva politika jednog provajdera.

I tako ne dodjosmo do kraja misterije vec do njene sredine. Da li je u pravu Telekom ili SezamPro? Nadam se da cemo uskoro videti ko je u pravu i iskreno se nadam da ce to biti Sezam :)

Za sve moje blize i dalje komsije koji su na istoj centrali, napomena da je moj broj telefona za koji sam se prijavio 239-****

[Ovu poruku je menjao random dana 27.05.2005. u 14:13 GMT+1]
[ kumkat @ 04.02.2005. 23:43 ] @
Ajde mi molim te reci btoj Telekomoma na kom si se raspitivao za mogucnost uvodjenja ADSL-a. Ja evo pokusavam ceo dan da nadjem broj ali ne mogu samo me bacaju sa jednog na drugi broj

Prvo sam zvao 3023-283 (broj iz top-teme) pa me bace na neki drugi 3023-xxx i tako 5 puta su me setali sa pricom mi nismo ta sluzba zovi 3023-xxx dok na kraju nisam dobio nekoga ko nije ni znao sta je to ADSL ali je cuo da toga nema kod nas ?!@#

Pozdrav
[ boban779 @ 05.02.2005. 01:47 ] @
Nema nikakve misterije. Do septembra nista od ADSL-a u Zarkovu!
Slicno iskustvo sam i ja imao. Dobio od Sezama mail da ima tehnickih mogucnosti i jedino trebam da im platim i da ne brinem. Ne budem lenj, okrenem Telekom (na dobro poznati broj). Tamo mi lik ljubazno kaze da je Zarkovo planirano tek za septembar a na moju opasku da sam od provajdera dobio informaciju da imam uslova za ADSL lik mi uz smeh odgovori: -Pa neka ti onda provajder uvede ADSL!
Vidim ja koliko je sati. Pozovem Sezam i kazem im kakvu sam informaciju dobio iz Telekoma. Devojka koja se javila kaze: -Ako su vam tako rekli u Telekomu onda cete ADSL dobiti u septembru. Ali vi ipak dodjite i potpisite ugovor.
Eto nadam se da je misterija resena i ipak cemo morati da cekamo taj septembar u shta sumnjam. Poznajuci azurnost Telekoma pre ce biti septembar ali sledece godine.
[ svilen @ 05.02.2005. 02:39 ] @
Evo i ja sam centrali u Zarkovu i broj mi pocinje sa 239****.

Dobio sam takodjer od Sezama da imam tehnickih mogucnosti pa sam otiso i uplatio pare iako sam znao da od toga nema nista ali neka pare sam ionako prezalio.

A i taj septembar ce brzo doci pa ce onda da dodje i kraj godine i tako dalje. :)

No sve u svemu imam ISDN pa mi je i to neka uteha dok ne dodje ADSL2 tahnologija :)

Samo prvo malo Japanci da je istestiraju pa ce ovi nasi dripci i nama da uvedu :)
[ Mister Big Time @ 05.02.2005. 03:06 ] @
Hahaha ista prica i kod mene... doduse sezam mi se nije javio sa povrdnim odgovorom... Covek iz telekoma lepo rece septembar... ili kraj godine. Centrala je crna rupa, pa ajde onda da i mi udjemo u tu rupu.. da se ne nerviramo i ne gledamo ove "pozitivne odgovore" od provajdera

P.S. Jos veca misterija je sto imam "insajdera" koji radi upravo na uvodjenju ADSL-a u telekomu.. hahah e tek on nista ne zna... svako prica neku svoju pricu izgleda.. a sta je istina, videcemo. To vam je sistem J.L.Z.
[ tesa @ 05.02.2005. 09:46 ] @
Bobane, ja sam i pre dvadesetak dana zvao upravo taj broj (30-23-283) kao i prekjuce. Oba puta sam dobio direktan odgovor na moje pitanje. Ne znam zasto su ti davali neke druge brojeve da zoves.

Ja se jos uvek nadam da se najbliza crna rupa nalazi samo u centru nase galaksije a da ova u Zarkovu ne postoji :)
[ tesa @ 07.02.2005. 12:46 ] @
Da li mi se cini da sam procitao da je Sezam nakon potpisanog ugovora koji je naravno usledio nakon potvrde iz Telekoma da ima tehnickih mogucnosti, i placanja usluge za prvi mesec, nekome saopstio da nema tehnickih mogucnosti!?

Nadam se da mi se samo ucinilo...
[ covek_iz_senke @ 07.02.2005. 15:36 ] @
Gotovo je, misterija resena! Nema uslova, stiglo i od sezama!
[ ton_majstor @ 07.02.2005. 16:06 ] @
U jebb.... taman sam hteo da se prijavim i NALOZIO sam se na MOJU NOVU DIGITALNU CENTRALU (2390-9**), kad sad videh...

SRBIJO, ***** ti majku! (izvinite, moderatori OVE teme)
[ covek_iz_senke @ 07.02.2005. 17:03 ] @
Nemoj da se nervirate! Nema razloga za brigu!
Odo je u jednu ruku i dobra stvar, jer da bi dosao septembar (za kada je najavljeno stavljanje opreme) mora da prodje jun-jul posle kojih iskreno ocekujem promene, a ja cu onda konacno u svakom pogledu da rascistim sa Telekomom. Bice dana za megdana!

Ko je uz mene neka se javi!

A da evo ga i mail:

From: SezamPro ADSL instalacija

Poštovani,

Na žalost, imamo određenih nelagodnosti u realizaciji vašeg AD[S]L-a.

Iako smo vaš zahtev za instalaciju ADSL-a podneli na osnovu pozitivnog odgovora Telekoma da je instalacija moguća, nakon čega ste Vi izvršili uplatu prvog meseca servisa a mi predali zahtev za uključenje vašeg AD[S]L priključka, dobili smo novu informaciju da realizacija mora da sačeka instalaciju dodatne opreme, jer na vašoj centrali nema odgovarajućih kapaciteta.

Obzirom na novi momenat i neprijatnosti kojima smo obostrano izloženi nepreciznošću od strane Telekoma, na vama ostaje da izabere kako želite da nastavimo dalje:

- Možemo vam uz žaljenje i izvinjenje jednostavno vratiti Vaš novac koji ste uplatili za prvi mesec. Ukoliko ste uplatu izvršili kod nas u Skadarskoj ulici, dovoljno je da dođete sa fiskalnim računom i ličnom kartom. Ukoliko ste uplatu izvršili preko računa, novac će vam na isti način biti vraćen uz potrebnu dokumentaciju sa naše strane.

- Kao drugu opciju, obzirom da sem trenutnog nedostatka kapaciteta na vašoj centrali nema drugih prepreka za uvođenje ADSL-a i da imamo informaciju da se na proširenjima radi, dajemo vam mogućnost da zajedno sačekamo povoljniji momenat. Očekujemo da će realizacija uskoro biti moguća, iako nemamo preciznu informaciju o roku. Stoga, ako želite da vaš zahtev ostavite u aktivnom stanju, SezamPro će nastaviti da vrši pritisak na Telekom da se reši problem kapaciteta za Vas.. Kao nadoknadu zbog čekanja i stavljanja u ovakvu poziciju, SezamPro će za vas kao posebnu pogodnost, obezbediti jedan mesec besplatnog korišćenja paketa koji ste izabrali (s obzirom da ste prvi mesec platili, to znači da bi vaše redovno plaćanje po uspotavljanju servisa počelo tek od trećeg mesec korišćenja).

Ukoliko se odlučite da sačekate i kasnije u bilo kom trenutku želite da odustanete od čekanja, dovoljno je da nam se obratite da bismo proverili status u tom trenutku - ukoliko realizacija ne bude i dalje u toku, novac će vam po vašoj želji biti vraćen i dalja procedura obustavljena.

Iskreno se nadamo da ćemo i pored ovih problema uskoro moći da vas obradujemo lepim vestima i da će brz i kvalitetan pristup Internetu uz slobodan telefon postati vaša svakodnevnica.

Srdačan pozdrav,
SezamPro korisnički servis
[ djalf @ 07.02.2005. 17:06 ] @
Ajde ja nisam sa Zarkova, ali da li znate zasto je vasa centrala "crna rupa" i ako je digitalna?
[ tesa @ 07.02.2005. 23:08 ] @
I ja danas dobih isti odgovor od Sezama. A dva puta sam im rekao da provere jer je meni Telekom davao informaciju drugaciju nego njima. "Ne ne", rekli su, "Nase informacije su pouzdane". Jos su bili i blago bezobrazni prebacujuci mi sto verujem glasinama sa kojekakvih internet foruma i trazim nezvanicne informacije od Telekoma kada ih oni vec imaju.

Ali nema veze. Oprastam im. Nisu oni krivi. Prolece samo sto nije a leti cu valjda imati pametnija posla od gledanja u ekran (Kiselo grozdje).
[ svilen @ 07.02.2005. 23:15 ] @
Ma i ja sam vec prezalio te pare pa neka stoje kod njih.

Jebiga ne krivim ja njih imali su dobru nameru ali jebiga

Sacekat cu i taj Septembar mesec, a mozda se nesto i desi u ovoj drzavi pa se to malo i ubrza

Ionako sam prodo racunar pa mi sada i ne znaci mnogo ADSL.
[ James @ 08.02.2005. 07:18 ] @
Momci sta kazete na ovo?
Citat:

Postovani/Postovana bla-bla

Izvinjavamo se na kasnjenju a sa zadovoljstvom obavestavamo da smo od
Telekoma Srbija konacno dobili odgovor da na centrali Vaseg telefonskog
broja 25***** instarlirana potrebna oprema i postoje tehnicke
mogucnosti za aktiviranje aDSL prikljucka.

Beocity prodaja Vas ce kontaktirati najkasnije do 15. februara sa
detaljima komercijalnih uslova pod kojima mozete postati nov BcN aDSL
korisnik. Aktiviranje servisa ocekuje se do kraja meseca a tarifiranje
koriscenja servisa tek od 01. marta. Prikljuci aktivirani pre 01. marta
do tada se i nece tarifirati.

Ovaj odgovor sam dobio jutros od Beocity -a

Sto se tice Sezama, dobio sam odgovor da imam tehnickis mogucnosti, ali nema trenutno slobodnih portova.
Mada u temi adsl:))) su naveli da na tom broju da bas nisu skroz tacne/azurne informacije koje daju.
[ Mister Big Time @ 09.02.2005. 21:35 ] @
hahah James.. ne znam sta da ti kazem.

Citat:
Poštovani,

Obaveštavamo vas povodom vaše prijave za TELEPORT ADSL da na vašem
telefonskom broju 011/25**** na adresi *******, trenutno
ne postoje tehničke mogućnosti za realizaciju ADSL konekcije.

Srdačan pozdrav,

Teleport Group
www.teleport.co.yu

:)

Divota.
[ James @ 10.02.2005. 07:36 ] @
E ti si se onda zeznuo :). Trebao si da se prijavis kod Beocity

U savakom slucaju 15. feb je blizu. Pa zivi bili pa videli.
Mada i ja ocekujem da ce biti: zeznuo nas Telekom ipak nemate uslova. :(.
[ noreniou @ 10.02.2005. 08:20 ] @
do sredine 2006 u zarkovu za telefone koji pocinju sa 25*** nema nista od ADSL-a jednostavno judi iz telekoma nece da modernizuju centralu
[ Mister Big Time @ 18.02.2005. 15:31 ] @
noreniou, bilo bi lepo da navedes i izvor takvih informacija..

Ja imam neke sasvim druge "insajder" informacije... da ce Zarkovo postati tandem centrala sa Zvezdarom. (znaci ne da ce biti ADSL nego ce biti i VoIP ccccc).
Premda sam pesimista po tom pitanju.
[ Igorn @ 19.02.2005. 14:02 ] @
Sapatnici licno sam proverio sa ljudima koji rade na ADSL-u u centrali `Zapkovo`,P O S T O J E ADSL uredjaji i sve je ranzirano u razdelniku i pre 2 nedelje su pustena 2 ADSL-a,a telekom mi kaze `N E`.Telefon 50*-*** po fizickoj parici. Bez komentara.
[ Mister Big Time @ 20.02.2005. 03:06 ] @
Interesantno, sigurno su ti portovi samo za njihove potrebe... isti slucaj kao i sa jos nekim centralama.
[ Igorn @ 20.02.2005. 12:26 ] @
Ne `Mister Big Time`pustena su kako ja znam 2 obicna broja.
[ Jbyn4e @ 21.02.2005. 08:55 ] @
Aaaaaaaaaaaa, znaci zato meni od pre dve nedelje na digitalnom broju (251xxxx) puca veza svaka dva minuta, ne moze da se zakaci... zato sto je telekom stavljao ADSL i pretpostvljam po obicaju "nesto" lose povezao....
Ili je ipak samo do snega....
[ Mister Big Time @ 21.02.2005. 17:40 ] @
Jbyn4e, nije zato nego ti montiraju PCM...
[ Jbyn4e @ 22.02.2005. 14:53 ] @
Pazi, sve je moguce.... nista me vise ne cudi... videcemo.
[ svilen @ 02.03.2005. 14:12 ] @
Evo lijepih vesti sto se tice centrale Zarkovo.

Danas sam zvao informacije u telekomu na onas stari poznati broj 3023-283 i covek mi je rekao da su poceli sa ugradnjom potrebne opreme za ADSL i da se kraj posla ocekuje do kraja MARTA ove godine.

Proverio sam na jos jednome mestu i tu sam takodje dobio istu informaciju da su krenuli vec sa ugradnjom potrebne opreme za ADSL.

Znaci korisnici sa brojevima 23**-*** i 25**-*** mogu da ocekuju do kraja MARTA pustanje ADSL usluge na nasoj centrali.
[ tesa @ 02.03.2005. 15:18 ] @
Nadam se Svileni da se ne salis :)

Ima li jos neko neku slicnu informaciju?
[ covek_iz_senke @ 02.03.2005. 21:29 ] @
Ne sali se svilen :D I ja sam zvao i imam iste informacije! A sto se tice Telekoma kao ADSL provajder, to se moze ocekivati u junu-julu!
[ Mister Big Time @ 03.03.2005. 00:25 ] @
hehe, follow me with kisses baby
[ tesa @ 03.03.2005. 14:03 ] @
Zaista je istina. Iz Telekoma kazu da je instalacija opreme u toku i da ce sve biti zavrseno i istestirano otprilike do kraja Aprila. Juhu!
[ Mister Big Time @ 03.03.2005. 14:10 ] @
zar ne rece neko do kraja marta? sad april... dobro samo da se pokrenulo sa mrtve tacke.

[ svilen @ 03.03.2005. 20:54 ] @
Ja sam reko do kraja Marta ali ne zameram im ako to bude i u Aprilu

Kod nas ne moze nista da nesto izadje a da ne kasni barem malo
[ Mister Big Time @ 03.03.2005. 22:38 ] @
Postovani/Postovana x y,

Sa zaljenjem Vas obavestavamo da Telekom Srbija u ovom trenutku nema
tehnickih mogucnosti za realizaciju aDSL prikljucka na Vasoj adresi
i broju telefona 25*****, jer nije jos instalirao potrebnu opremu
ili na Vasem telefonskom broju imate dvojnicku kutiju, PCM ili FM
uredjaj.

Vasa prijava ostaje evidentirana i bicete obavesteni kada se steknu
uslovi za uvodjenje aDSL prikljucka.

Kontakt eMail adresu i zeljenu brzinu Vaseg buduceg aDSL prikljucka
mozete i dalje odrzavati na:

http://www.beocity.com/adsl/update.php cemu pristupate upotrebom:

username: *
password: *

Telekom nam za brojeve telefona kod kojih ne postoje tehnicke mogucnosti
ne dostavlja uvek informaciju o kojoj se centrali radi. Ako informaciju
za Vasu centralu nemamo i ako saznate na kojoj ste centrali,
preporucujemo da taj podatak unesete na gore pomenutoj adresi, kako
bismo Vas kada se na Vasoj centrali stvore uslovi za realizaciju aDSL
prikljucka, o tome blagovremeno obavestili.

Vec sada nam je najavljeno da je sledeca centrala na kojoj ce biti
moguce instalirati aDSL prikljucke, beogradska centrala Zarkovo.
Ostale centrale i gradovi ocekuju se uskoro!

Unapred se zahvaljujemo na saradnji,
--
Beocity - Vas ISP
[ tesa @ 04.03.2005. 12:00 ] @
Ne kasne. To sto su rekli do kraja marta odnosi se na instalaciju opreme. Nakon toga radi se testiranje a to moze da potraje od desetak do mesec dana. U svakom slucaju izgleda da centrala Zarkovo vise nece biti "crna rupa", kako su je nazvali provajderi.
[ tesa @ 12.03.2005. 12:20 ] @
Nadam se da glasine koje govore o tome da se nova ADSL oprema ugradjuje samo za brojeve koji jos uvek pocinju sa 5 (nisu dobili dvojku ispred), nisu tacne.
[ svilen @ 12.03.2005. 19:30 ] @
Citat:
tesa: Nadam se da glasine koje govore o tome da se nova ADSL oprema ugradjuje samo za brojeve koji jos uvek pocinju sa 5 (nisu dobili dvojku ispred), nisu tacne.

Normalno da nisu i nemoj se opterecivati sa time.

Za godinu dana nece biti vise brojeva koji pocinju sa brojem 5** jel svi brojevi treba da imaju ispred broj 2***.

Ovi brojevi koji su ostali sa brojem 5*** kao i sto znas su cista rupa ili imaju kutiju ili su podjeljeni ili su dvojnici ili kada pada kisa nema signala uostalom katastrofa.

Tako da je nemoguce da oni dobiju ADSL (mislim na infraksuturu samog broja 5**) jel ta centrala se izbacuje i ova nova sto je ugradjena preuzima sve tel. za zarkovo a koliko je jaka govori podatak da moze da preuzme i cerak i jos neko naselje bez ikakvog opterecenja za nju.

Tako da samo kuliriraj i eto nama ADSL-a.

PS. provererio tvoju pricu i nema mesta za PANIKU
[ Mister Big Time @ 12.03.2005. 20:48 ] @
naleteh na drugom forumu na ovo:
Citat:
e ljudi ovako
Sto se tice centrale zarkovo koja se spominje,rec je o novoj centrali koja se nalazi na julinom brdu kod posstice.E sad to je centrala koja je namenjena brojevima koji su jos uvek dvojnici tj 50 i 55 i 51 Tako ako ste na 250 ili 251 tj centra;la u zarkovu koja ima 2 od adsl-a nista uskoro

kome sad verovati....
[ svilen @ 13.03.2005. 08:43 ] @
Neznam za vas ali ja sam u centrali iznad ibarske magistrale tj. dve pumpe u Zarkovu.

I broj mi pocinje sa 2*** ali izad ima i broj 3 znaci 23**-***.

Pa za mene nema zime a za vas ne znam

Uostalom imam i ISDN prikljucak a ADSL samo sto nije.
[ Mister Big Time @ 13.03.2005. 23:18 ] @
Sacekajmo kraj meseca pa cemo videti sta je od cele price istina. Moji interni izvori kazu da je u pitanju glavna centrala Zarkovo, dakle bas ta kod pumpe.
[ svilen @ 14.03.2005. 15:03 ] @
Citat:
Mister Big Time: Sacekajmo kraj meseca pa cemo videti sta je od cele price istina. Moji interni izvori kazu da je u pitanju glavna centrala Zarkovo, dakle bas ta kod pumpe.

Sada sam zvao coveka u Telekomu i on mi je rekao da se radi na instaliranju opreme na centrali ZARKOVO kod pumpi.

I da ce svi koji su na toj centrali a nisu na isturenom stepenu dobiti mogucnost za uvodjenje ADSL-a, bez obzira dali im telefoni pocinju sa brojevima 5**, 25** ili 23**.

Znaci samo da nisu istureni stepen a to mozete proveriti ako vas telefonski vod nije duzi od 3 km a racuna se od telefonske centrale do vas.
Ako je duzi od toga onda se ide na opciju istureni stepen eto tako mi je covjek objasnio.

Citat:
Mister Big Time: naleteh na drugom forumu na ovo:

Citat:

e ljudi ovako
Sto se tice centrale zarkovo koja se spominje,rec je o novoj centrali koja se nalazi na julinom brdu kod posstice.E sad to je centrala koja je namenjena brojevima koji su jos uvek dvojnici tj 50 i 55 i 51 Tako ako ste na 250 ili 251 tj centra;la u zarkovu koja ima 2 od adsl-a nista uskoro

kome sad verovati....

Pito sam coveka i za ovo sto si naveo a on mi trazio broj telefona da proveri to ali posto nisam znao celi broj nije mi mogao proveriti to sto si naveo za ovo gore.
Ali covek mi je ponovo ponovio da sto se tice centrale u ZARKOVU kod pumpe nema problema i da se oprema vec instalira.
[ Mister Big Time @ 15.03.2005. 00:23 ] @
Superiska :)

[ Andrej Čvoro @ 17.03.2005. 21:28 ] @
Extra... I ja sam 25***

Poz
[ covek_iz_senke @ 23.03.2005. 15:06 ] @
RADOST!!! Beocity me obradova!

Ovu postu ste dobili jer spadate u grupu korisnika koji trenutno nemaju
tehnickih mogucnosti za realizaciju aDSL prikljucka jer Telekom Srbija
jos uvek nije instalirao potrebnu opremu, ILI na Vasem telefonskom
broju imate dvojnicku kutiju, PCM ili FM uredjaj.

Medjutim, u slucaju ako se Vas telefonski prikljucak nalazi na
Beogradskim centralama:

Akademija
Bezanija
Dunav
Tosin Bunar
Zarkovo
Zeleznik
Zemun ili
Zvezdara

ili u gradovima Nis i Novi Sad, upravo smo dobili informaciju da ce
instalacija biti moguca vec od Aprila ove, 2005. godine.

Vas prikljucak mozete vec sada rezervisati jer uplate za navedene
centrale pocinjemo da primamo od petka 25.03.2005! Detalje komercijalne
ponude pogledajte nize a za sve druge informacije najbolje je da se
javite Beocity prodaji na 011 3033084.

Kontakt eMail adresu i zeljenu brzinu Vaseg buduceg aDSL prikljucka
mozete i dalje odrzavati na:

http://www.beocity.com/adsl/update.php cemu.........
[ tesa @ 23.03.2005. 23:21 ] @
Iz Telekoma kazu da ce do kraja Aprila sigurno biti pusteni signali prvim ADSL korisnicima u Zarkovu. Znaci za manje od mesec dana cu ove poruke pisati mnogo opustenije i bez zurbe :)
[ svilen @ 23.03.2005. 23:57 ] @
Da taman kada bude ljepo vreme i kada vise vremena budem provodio vani nego u sobi tada cu imati ADSL :(
[ Mister Big Time @ 24.03.2005. 01:37 ] @
Hehe pa ne mozes i koku i jaje :)

[ svilen @ 24.03.2005. 03:15 ] @
Pa zar nisam u pravu da je bolje da ganjam devojke po ADI nego da se zavucem u SOBU preko ljeta :)

A onda kada dodje zima da se zavucem u sobu :)

Mislim da treba da pokrenemo peticiju mi sa Zarkovacke centrale neka odloze pustanje ADSL-a do zime, mislim da to nije lose ideja barem cemo imati cijelo leto za zezanje :)
[ Igorn @ 24.03.2005. 21:55 ] @
HA HA HA...Bas si smesan.
[ Igorn @ 24.03.2005. 21:57 ] @
Ali si dobro rekao za prvu stavku ;-)
[ Mister Big Time @ 24.03.2005. 22:49 ] @
Citat:
svilen: Pa zar nisam u pravu da je bolje da ganjam devojke po ADI nego da se zavucem u SOBU preko ljeta

A onda kada dodje zima da se zavucem u sobu

Mislim da treba da pokrenemo peticiju mi sa Zarkovacke centrale neka odloze pustanje ADSL-a do zime, mislim da to nije lose ideja barem cemo imati cijelo leto za zezanje

LOL

Sto, pa meni je bas zima romanticnija nego leto

Tako da, moze ADSL sada a girls just wanna have fun cemo isto da ubacimo u igru Zamisli, mozda isto neka ceka strasno ADSL kao ti
[ svilen @ 25.03.2005. 00:18 ] @
Cisto sumnjam da neka devojka strastvenije ceka od mene ADSL

Ali na prvom mestu je ipak Ljeto zamisli samo koliko ce devojaka da bude na Adi iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tako dalje...................... bre upotrebi malo mastu nemoram ja sve da govorim
[ svilen @ 28.03.2005. 21:58 ] @
Najnovija vest iz Telekoma koji su dobili svi Provajderi koji nude uslugu ADSL-a.

A glasi da bi se sa neke centrale omogucio ADSL za korisnike na toj centrali mora da bude najmanje 50 zainteresovanih korisnika za ADSL uslugu.

Dok ne bude toliko korisnika nece se te centrale ni raditi.

Ja cisto sumnjam da nas sa Zarkovacke centrale ima preko 50 korisnika ???????????

Vidjet cu sutra da okrenem Sezam i pitam ih koliko ima prijavljeno korisnika za centralu Zarkovo pa cu da to postujem sutra.

Svaki put nas Telekom iznenadi sa necim novim
[ tesa @ 28.03.2005. 22:10 ] @
Slusaj Svileni, nekoliko poruka pre ove tvoje pise da se radovi na centrali Zarkovo vec zavrsavaju i da ce signal biti pusten do kraja Aprila. To svi potvrdjuju. I ti sada nakon svega pominjes kako cisto sumnjas da u Zarkovu ima 50 osoba zainteresovanih za ADSL sto je uslov za razmatranje da li na centrali treba da se omoguci ADSL!

Pa ne da je odluceno, vec je oprema instalirana i testira se a sinal samo sto nije pusten! Kao da je bilo sve isuvise lepo i jasno pa sad ti treba malo da uzburkas stvari!
[ svilen @ 28.03.2005. 22:53 ] @
E pa slusaj me sada D O B R O

Ja sam prvi dao informaciju da se radi centrala Zarkovo i da ce biti gotova brzo.

Ja imam covjeka koji radi u centrali Zarkovo na montiranju opreme i sa njim sam redovno u kontaktu, vec sam mu poceo i dosadjivati

Imam covjeka tj. zensku osobu u telekomu koja je takodjer nadlezna za telefoniju.

Znam jednog od direktora iz Telekoma.

I svima njima sam se vec popeo na glavu kolikosam dosadan

E sada ja nisam nigde spomenuo nista u vezi zavrsavanja radova na centrali Zarkovo u vezi ADSL.

Samo sam izrazio sumnju da nas ima 50 zainteresiranih korisnika za tu uslugu sa centrale Zarkovo a sto cu proveriti sutra ujutro. nige nisam spomenuo da se nasa centrala nece raditi ???? Vec se centrale nece raditi gde nema 50 prijavljenih korisnika.

Normalno ponovo cu dosadjivati ljudima

Zato sledeci put procitaj tri puta sto sam napisao pa onda nesto komentarisi OK ????

[ Milos_SD @ 28.03.2005. 23:27 ] @
E svilen... Da li znas nesto za Smederevo? Kada ce biti ADSL u Smederevu? :)
Ajde raspitaj se, pa javi ovde... Hoces? :)
[ svilen @ 29.03.2005. 01:09 ] @
Gdje to bese Smederevo
[ Mister Big Time @ 29.03.2005. 01:42 ] @
ma bre info iz prve ruke: danas je pusten prvi ADSL-ovac na centrali Zarkovo

Tako da... relax.

Bice i ADSL-a i devojaka

A to za 50 minimum.. ima logike.. ali nemam takvu info "iz rukava" .. provericu.

Ima svakako vise.. znas ti sta sve pokriva ta centrala.. ako ne moz' da se nadje 50 juzera, onda jbg.. sumnjam.
[ svilen @ 29.03.2005. 02:49 ] @
Ma znam brate samo je nekada bolje biti skeptican i da sumnjas pa kada te iznenadi na dobro a ti ko ono fol nisi znao pa se veselis ko da si znao

A vala dojadio mi vise i ovaj ISDN, nekazem da nije posluzio ali moji apetiti su veci, normalno ne racunajuci tu i devojke
[ Mister Big Time @ 29.03.2005. 12:04 ] @
LOL

Appetite for destruction
[ James @ 29.03.2005. 14:40 ] @
Ljudi, je li Vam radi telefon danas. Koliko sam povatao sve koje poznajem u zarkovu (centar- trgovacka, dom zdravalja ...) danas su ostaili bez telefona. Mozda je to siguran znak da uvode ADSL :)
[ Mister Big Time @ 29.03.2005. 15:01 ] @
hmmm meni radi... mada nisam bio ceo dan kutji
[ svilen @ 07.04.2005. 11:20 ] @
Dugo nisam postovo neku poruku jer sam smatrao da nemam nista novo da kazem.

Medjutim saznao sam jedan novi momenat koji je jako interesantan.

Naime u Beogradu nema dovoljno uredjaja koje instaliraju po centralama za ADSL.

Pa su te uredjaje koliko ih ima rasporedili na jednak broj za sve centrale po gradu.

Nasa centrala treba da bude gotova "" uskoro "" (citaj Maj mesec).

E sada bit ce jako tijesno za sve nas jer nas ima mnogo vise zainteresovanih nego sto je kapacitet za ADSL na centrali.

Pa ce prednost imati provajderi koji su nakloniji Telekomu a ovoje najveca glupost koju sam cuo da ima i medju samim provajderima prioriteta.

E sada da nebudem ljen posto sam ja prijavljen kod Sezama i potpiso sam ugovor sa njima 01.02.2005.g. resih da ih nazovem i da proverim ovo gore sto sam napisao.

I operator mi kod njih to isto kaze da ima samo mali broj ADSL prikljucaka na samoj centrali.

Tako da ce samo neki dobiti mogucnost da im se uvede ADSL a neki ce morati da sacekaju naknadno prosirenje centrale.

Normalno sam je pitao onako cista reda radi kada ce da bude pusten prvi korisnik sa te centrale nasto mi je ona rekla da jos nezna a i da nebi nista htela govoriti pa da to nebude tako ali uglavnom uskoro ocekuju prvoga korisnika sa te centrale.

Eto drustvo tako stoje stvari ja mislim da ce biti ADSL ali nazalost ne za sve.

Toliko od mene POZRAV.
[ covek_iz_senke @ 07.04.2005. 13:51 ] @
Pa dobro, nista novo. Ma vise me apsolutno nista ne iznenadjuje u ovoj drzavi. Tako da.......
Jednog dana.......
[ Mister Big Time @ 07.04.2005. 14:25 ] @
Bas tako.

Srbija™ !

No, i dalje se nadam...
[ Mister Big Time @ 13.04.2005. 02:23 ] @
ljudi.. ima li vesti? Evo skoro je pola aprila.
[ svilen @ 13.04.2005. 14:27 ] @
Ima *M*A*J*
[ Igorn @ 13.04.2005. 15:26 ] @
Samo odlazete iz meseca u mesec?!
[ svilen @ 13.04.2005. 18:05 ] @
pazi ne odlazem ja to vec se zna ko .......................
[ Mister Big Time @ 13.04.2005. 22:29 ] @
I ja sam dobio danas info da ce biti pocetkom maja.

Necu da se nerviram... necu...
[ svilen @ 14.04.2005. 13:45 ] @
ma samo opusteno i ne razmisljajo o tome.
[ bukzz @ 14.04.2005. 21:46 ] @
asld,adls,adsl...
sta to bese?
[ sasadjak @ 15.04.2005. 11:45 ] @
A jel zna neko oce moci preko ISDN-a u Zarkovu ?
[ Igorn @ 15.04.2005. 14:43 ] @
Moze preko ISDN-a ako on nije realizovan preko FM-a (Fleksibilnog multipleksera).
[ sasadjak @ 15.04.2005. 18:08 ] @
Cek sta je sad to :)
I ISDN moze preko tog cuda?
Inace pitao sam dal ce na centrali u Zarkovu biti moguce ADSL preko ISDN
[ Mister Big Time @ 15.04.2005. 23:29 ] @
Koliko ja znam, bice moguce ali ne bas u pocetku.. jer su to drugi tipovi uredjaja koji trebaju za ISDN linije u odnosu na obicne.. najbolje zovi pa pitaj nekog provajdera.
[ svilen @ 16.04.2005. 08:00 ] @
Moze.

Ja imam ISDN kod kuce i moze adsl.
[ Igorn @ 17.04.2005. 17:38 ] @
Poslednji put ''ADSL'' mogu dobiti korisnici koji imaju vezu sa centralom prelo bakarne parice (ako je izvedena preko optike ''nece da moze''),a da nije preko FM-a(fleksibilnog multipleksera) i PCM-a(pulsno kodnog multipleksera).MOZE PREKO ''I S D N-a''.
[ sasadjak @ 18.04.2005. 16:59 ] @
Naravno da moze na ADSL preko ISDN, pa nisam ja blesav da to ne znam...
Kao sto vidis iz prilozenoga u ZARKOVU JOS "NIJE MOZE..."
A ne moze posto u centrali nisu intalirali opremu. A koliko sam ja shvatio nije isti DSLAM za obicne brojeve i za ISDN. Tako ako ne instaliraju DSLAM-ove preko kojih moze ADSL preko ISDN onda ne moze kao sto trenutno ne moze...
A ti malo bolje procitaj sledeci put sta se pitalo pa se onda pravi pametan sa necim sto i vrapci znaju...

[ tesa @ 01.05.2005. 14:02 ] @
Ponekad covek jedva ceka da prodju praznici. Narocito kada najave uvodjene ADSL-a nakon njih :)

Nadam se da ce mi uskoro stici mail od provajdera sa pozivom da ih malo posetim :)

Ako neko dobije zvanicno bilo sta, molim ga da se pohvali sto pre.
[ Mister Big Time @ 01.05.2005. 17:19 ] @
ja cu opet svima da posaljem zahtev
Od glave visak ne boli...

Ma ocekuj jos par nedelja... ako bude pre super Ali pesmizam sa $eljekomom je neizbezan.
[ boban779 @ 01.05.2005. 21:19 ] @
Meni rekose da krecu 10og maja... Zasto mi se cini da lazu i ovaj put?!?
[ kojot84 @ 02.05.2005. 16:05 ] @
U petak sam poslao zahtev eunet-u,sta mislite kada ce da odgovore.
Za ptt sam cekao oko 2 meseca da odgovore da bi mi rekli :NEMATE TEHNICKIH MOGUCNOSTI ZA ADSL ALI USKORO BI MOGLI DA IMATE(valjda posle ovih praznika,negde sredinom maja)

[ tesa @ 06.05.2005. 17:14 ] @
Telekom je malo duze praznovao sto je razlog zbog cega jos nije pocelo odobravanje ADSL prikljucaka. Svi provajderi cekaju da im jave da konacno postoje potrebni uslovi i izgleda da ce se to dogoditi pocetkom sledece nedelje, dakle za 3-4 dana!
[ Mister Big Time @ 06.05.2005. 17:46 ] @
ajde i to cudo da docekamo :)
[ svilen @ 06.05.2005. 20:31 ] @
Jucer sam prico sa likom koji radi u telekomu u vezi sa ADSL-om.

I kaze mi da jakih problema imaju sa firmama koje to ugradjuju u centrale, posto one razvlace taj posao i vise nego sto bi trebalo normalno zbog para. A poslej svi upiru prste u njih a oni su tu najmanje krivi a jos im i pare uzimaju za svaki dan

A i dnevnice su u pitanju normalno sto vise dana budu na nekoj centrali vec e ce pare da uzmu od Telekoma

A sto se tice nase centrale treba da bude ADSL pusten u rad sledece nedelje.

Samo da vam kazem da je navala velika za ADSL na Zarkovackoj centrali pa mi kaze da oni koji ne uspiju da dobiju ADSL u ovom krugu dobit ce ga kasnije kada se bude prosirivao kapacitet za ADSL.

Pa nasa centrala se trebala raditi tek u Septembru ali se zbog velike zainteresovanosti korisnika za ADSL to pomerilo ranije.

No sve u svemu moraju malo i montazeri da se malo ogrebu za neku kintu od Telekoma, pa ljudi DNEVNICE nisu male

No docekat cemo i tu sledecu nedelju

Eto toliko od mene.

[ Mister Big Time @ 07.05.2005. 00:05 ] @
Dobro, kako sad da se najsigurnije prijavimo za cekanje u redu? :) Mozda najefikasnije telefonom od ponedeljka... jedno par provajdera okrnes i to je to :)
Ovo sa mail prijavom ide sporo... ne znam ko od provajdera cuva prethodne prijave... da li i kod kojih mora da se ponovo salje posle odbijengo zahteva... najsigurnije tel :)
[ svilen @ 07.05.2005. 12:00 ] @
Pa svi provajderi su rekli da su nasi zahtevi koje smo predali za uvodjenje ADSL-a i dalje kod njih iako su odbijeni od strane Telekoma zbog neispunjavanja zahteva i da ce biti aktivni cim budemo imali uslove za uvodjenje ADSL-a.

No nista nas ne kosta da se okrene i telefonom :)
[ tesa @ 09.05.2005. 21:18 ] @
Danas je Telekom potvrdio da ce do kraja nedelje u Zarkovu poceti odobravanje ADSL prikljucaka.

Izgleda da cemo zaista na kraju i mi odavde da se prebacimo na teme o firewall-ovima, ruterima, eMule-u, eDonkey-u, i slicno :)
[ Mister Big Time @ 10.05.2005. 02:05 ] @
inace ubacili su jedan rack, 384 adsl prikljucka za sada :)
[ svilen @ 10.05.2005. 11:24 ] @
Znam da ova informacija nema veze sa ADSL-om ali mozda posluzi a to je da cemo svi preci na 3***-*** posto je ova 2***-*** za sada samo privremena dok svi ne predju na 2 i dok se ne razdvoje dvojnici pa kad se to sve zavrsi onda definitivno svi prelazimo na 3.
[ Mister Big Time @ 11.05.2005. 02:38 ] @
hmm njesra.. odakle ti to sad? Pa to je glupo... ljudi su se vec dovoljno iscimali sto su morali da zovu rodbinu i prijatelje da jave promenu broja (2 ispred) a sada opet da se to menja? Moze, ako ce seljekom da stavi obavestenje na stari broj .. ono "dodajte 3 umesto 2) .. a ne kao prosli put, samo busy tone na starom broju ...

I kako ovo moze da se odrazi na ADSL korisnike, jer se kod provajdera vodi na kom broju je tel. prikljucak... nije valjda da ce opet morati ugovor itd..

[ svilen @ 11.05.2005. 14:22 ] @
ma samo opusteno umesto 2 ispred dobivas 3 a ostalo sve ostaje a to ionako nece usko da bude dok se sve ostalo ne za vrsi.
Ionako je 2 samo privremeno resenje na nsaoj centrali.

A sto se tice ADSL i menjanja broja nista nebrini sve to ide automatski :)))))

Uh sto volim ovu rec u nasem recniku u prevodu uvek nesto zajebu :)))
[ kojot84 @ 11.05.2005. 14:32 ] @
Ljudi ima li neko novih informacija,radi li se nesto na nasoj centrali.Stigao mi odgovor od eunet-a da nemam tehnickih mogucnosti,ali da potpisem ugovor pa da cekam.Ne znam sta da radim??
[ Mister Big Time @ 11.05.2005. 16:37 ] @
@kojot84: ma bre to ti svi provajderi tako kazu.. trenutno nema, al' bice jednog lepog dana (a mozda i pre), samo ti potpisi ugovor i daj nama pare. :D

Bezi od Euneta ako ces vec da potpisujes ugovor "na slepo" uzmi neki beotel, verat, neobee itd.

[ svilen @ 13.05.2005. 16:52 ] @
POCELO JE

Postovani/Postovana ******* ********,

Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da smo od Telekoma Srbija dobili
odgovor da su konacno stvoreni uslovi za aktiviranje aDSL prikljucka
za Vas broj telefona:

23***** na centrali: Zarkovo

Evo i FAX dopisa Telekoma primljenog 13.05.2005 u 14:44h:

"Obavestavamo Vas, da smo u sklopu beogradske MAN mreze izvrsili prosirenje
kapaciteta na ADSL portovima (POTS i ISDN) na sledecim lokacijama:

Bezanija
Tosin bunar
Zarkovo
Zeleznik
Dunav i
Zvezdara

Molimo Vas da zahteve za ukljucenje ADSL korisnika na navedenim lokacijama
dostavljate na adresu Direkcije za medjunarodne usluge pocev od 16.05.2005"

Evo kao sto se i vidi iz prolozenog krenulo je sa trkom.

Zvao sam Sezam i oni u Ponedeljak salju sve nase zahteve Telekomu.

I za 7 dana najkasnije svi vozimo ADSL.

[ Mister Big Time @ 13.05.2005. 20:10 ] @
evo i meni stiglo od Beocity-ja :) (mada necu preko njih..)

Citat:
Postovani/Postovana xxxxxx,

Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da smo od Telekoma Srbija dobili
odgovor da su konacno stvoreni uslovi za aktiviranje aDSL prikljucka
za Vas broj telefona:

25***** na centrali: Zarkovo

Evo i FAX dopisa Telekoma primljenog 13.05.2005 u 14:44h:

"Obavestavamo Vas, da smo u sklopu beogradske MAN mreze izvrsili prosirenje
kapaciteta na ADSL portovima (POTS i ISDN) na sledecim lokacijama:

Bezanija
Tosin bunar
Zarkovo
Zeleznik
Dunav i
Zvezdara

Molimo Vas da zahteve za ukljucenje ADSL korisnika na navedenim lokacijama
dostavljate na adresu Direkcije za medjunarodne usluge pocev od 16.05.2005"

[ Nothingman @ 13.05.2005. 21:47 ] @
Blago vama, ja zivim na Zarkovu zadnjih godinu i po a ni telefon nisam uspeo da dobijem. Stalno me zavlace u fazonu nema tehnickih uslova. Jel zna neko kako bih mogao da resim taj problem jer sam vise stvarno popizdeo. Kome i koliko treba da se plati da bih konacno dobio telefon?
Jeste da je offtopic, ali ima posredne veze sa adsl-om, jer ako dobijem fon onda cu da ganjam i adsl ;)
[ tesa @ 13.05.2005. 21:55 ] @
Nadam se da ce Beotel reagovati brzo s obzirom da su odavno bili spremni, i da nakon toga necu cekati vecnost (vise od 7-8 dana) da Telekom pusti signal.

Sto se tice Nothingman-ovog problema sa uvodjenjem telefona, ne znam u cemu je stvar. Ja sam pre nekoliko meseci uveo drugu liniju bez ikakvih problema, a znam i da su mnogi drugi (narocito dvojnici) uradili istu stvar. Niko nije imao nikakvu protekciju. Samo podneses zahtev i to je to. Ali, ovo je prica za neku drugu temu. Ovde se ceka ADSL!
[ svilen @ 14.05.2005. 01:17 ] @
Citat:
Nothingman: Blago vama, ja zivim na Zarkovu zadnjih godinu i po a ni telefon nisam uspeo da dobijem. Stalno me zavlace u fazonu nema tehnickih uslova. Jel zna neko kako bih mogao da resim taj problem jer sam vise stvarno popizdeo. Kome i koliko treba da se plati da bih konacno dobio telefon?
Jeste da je offtopic, ali ima posredne veze sa adsl-om, jer ako dobijem fon onda cu da ganjam i adsl ;)

Neznam kada si zadnji put predao zahtev za uvodjenjem telefona ali koliko ja znam tih problema vise nema posto je centrala u Zarkovu prosirena i sada se svima izlazi u susret.

Zato bih ti savetovo da predas opet zahtev za dodjelu telefonskog prikljucka.
[ tesa @ 15.05.2005. 12:06 ] @
Konacno da i ja dobijem zvanicnu potvrdu:

Citat:
Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo od Telekoma Srbija dobili zvaničan dopis da su na vašoj centrali završeni potrebni radovi za realizaciju AD[S]L usluge, i da više nema tehničkih prepreka za realizaciju Analogno Digitalne SezamPro Linije.

Iz prilozenog citata se vidi koji je provajder u pitanju, a broj telefona je 23*****
[ Mister Big Time @ 15.05.2005. 13:58 ] @
i meni sezam danas odgovorio :)

yupiii
[ tesa @ 17.05.2005. 00:17 ] @
Potpisao sam ugovor za BeotelNet-om, dobio modem i spliter i cekam da crvena lampica zasvetli :)
[ svilen @ 17.05.2005. 03:53 ] @
I mene danas zvali 3 puta iz Beotela da dodjem da potpisem ugovor sa njima ali sam ih nazalost morao odbiti posto sam potpiso Ugovor jos sa Sezamom u februar mesecu.

A koliko su uporni iz Beotela kada su me cak zvali u 21:30 kuci.

A danas su me cak zvali i iz verata da me pitaju dali sam zainteresiran da kod njih sklopim ugovor.

E ovo mi se svidja kada se provajderi bore za korisnike znaci da ce i cene biti manje :)))
[ tesa @ 17.05.2005. 09:33 ] @
Ja sam sa Sezamom na vreme raskinuo ugovor. Poslali su mi SMS u nedelju uvece! Mogao sam da se kladim da bar tada niko ne radi. U Beotel sam otisao u Ponedeljak i dok sam izlazio od njih zvali su me iz EuNet-a na mobilni!
[ sasadjak @ 17.05.2005. 11:14 ] @
I mene u Zeleznik zvali sa svih strana, potpisao sa sezamom ranije ugovor...
Jos samo neko i da dobije :)
[ covek_iz_senke @ 17.05.2005. 11:45 ] @
Uh ovo mi se svidja. Kakva otimacina oko korisnika ODLICNO!!! Postali smo centar Sveta
[ tesa @ 17.05.2005. 13:48 ] @
Ne znam da li znate, ali Sezam ne nudi public ip. Ja bih raskinuo ugovor sa njima ako je moguce. Kosta 200 dinara vise a ne nude public ip sto je ipak vazna stvar. Uvek cete biti iza njihovog NAT-a i firewall-a i ne znam da li cete moci da igrate igre preko interneta i da koristite p2p programe (eMule, eDonkey, ...) bez problema.
[ daki_bmw @ 17.05.2005. 14:18 ] @
Zar se to kod Sezama, te fore sa NAT-om i sl. ne daju srediti???? Ja sam mislio da je to prevazidjeno (valjda je u startu bilo problema....za Beotel sam siguran da jeste....), ali nisam naleteo ni na jednog Sezamovca sa ADSL-om koji se zali da ne moze da Peer2Peer-uje! Bila bi dobra i neka potvrda za ovo od nekog ko vec ima ADSL kod Sezama.....
[ svilen @ 17.05.2005. 16:48 ] @
Ja imam drugara koji preko Sezama igra sve moguce igre i do sada nije imao nikakvih problema sa njima.

Sa Beotelom je bilo nekih problema i ne znam dali su to resili.
[ Mister Big Time @ 18.05.2005. 02:54 ] @
hmmm daj mojne sad da me tripujete... ja necu ni da se pominje NAT :) Znaci sezam otpada... a beotel isto drzi iz nat-a?? Damn it.

Verat mozda za pocetak... ? Odgovara mi najvise sto se ne dobija oprema nego sam kupis sta zelis.. (a meni treba ruter)..

Mada evo i YUBC uleteo sa dobrom pounudom.. 1900 din - 256k flat... njihov modem + beslplatni setup do 1. juna.. mada mene zanima 512k = 3300 din @ YUBC..

Ima li iskustava sa njima? Sta je sa NAT-om?

A http://adsl.neobee.net ? Isto je OK.

TIP: nemojte da idete preko provajdera koji ima vec mnogo korisnika (sezam npr.)...

[ djgavra @ 18.05.2005. 07:52 ] @
ja koristim sezam od februara i nemam nikakvih problema sa koriscenjem p2p i imam javnu dinamicku adresu,znaci nema blage veze sa nat-om.ne znam zasto se sire ovakve dezinformacije,ali sezam nema nat,ima najvise adsl korisnika i radi bez ikakvih problema,sto je verovatno slucaj i sa ostalim provajderima.sve je to manje vise isto.
[ tesa @ 18.05.2005. 23:44 ] @
Jeste, i kod Beotel-a su svi iza NAT-a, ali svi oni koji ne stave username/ip u podesavanjima za logovanje. Ko doda pomenuti sufiks dobija public ip. Sve jasno i sve lepo radi; Naravno ne meni posto meni crvena lampica jos uvek samo trepce, ali kod mog drugara sa NBGD sve radi kao sat. Uzeo je 512K i prakticno uvek ima protok preko 55kB/s (kiloBAJTA u sekundi).
[ svilen @ 19.05.2005. 13:46 ] @
Tek se sledece nedelje pusta signal za ADSL nista pre toga.

To je obavijest iz Telekoma.
[ Mister Big Time @ 19.05.2005. 19:06 ] @
potvrdjujem da ove nedelje nema nista..

[ tesa @ 21.05.2005. 15:13 ] @
Pretpostavljam da ste culi da nema nista samo na nasoj centrali jer je juce (u Petak) pocelo pustanje signala na Bezaniji.
[ svilen @ 23.05.2005. 18:19 ] @
Nemogu da verujem da jos nisu pustili signal ????????

A da ne poverujes da niko i nezna kada ce to biti :))))

Neznam dali da placem ili da se smejem od muke.
[ tesa @ 23.05.2005. 23:00 ] @
Ceo dan samo trepce. Nikako da zasvetli. Kad bi bar rekli kad ce...
[ Mister Big Time @ 23.05.2005. 23:57 ] @
Blago vama ja jos cekam modem :(

Izgleda yubc prvo ceka da im telekom javi kad pusti signal pa oni onda dolaze i sve nameste da odmah radi.

[ svilen @ 24.05.2005. 01:34 ] @
Pa i ja sam u tom Fazonu isto posto sam uplatio preko sezam pa isto cekam modem od njih ali tek kada Telekom pusti signal

Ali valjda danas sta mislite
[ Mister Big Time @ 24.05.2005. 01:38 ] @
U toku nedelje ;)
[ James @ 24.05.2005. 07:18 ] @
Ja sam juce bio u Sezamu, da uplatim. Naravno nisam ni ja dobio modem, kada puste signal bicu pozvan.

Onu šćera što radi reče da su tek par priključaka pustili iz nove ture. Na moje pitanje kada mogu da očekujem puštanje signala rekla je za oko MESEC dana. Nadam se da necemo morati toliko da cekamo
[ tesa @ 24.05.2005. 15:10 ] @
Kazu da planiraju pustanje tek sledece nedelje :(
[ Mister Big Time @ 24.05.2005. 18:37 ] @
e do j...

Ali OK..
Samo nek je krenulo.
[ sasadjak @ 26.05.2005. 21:53 ] @
Meni danas pustili signal bar tako kazu u Sezamu
Centrala Zeleznik
Provajder Sezam
Pokupio sam opremu iz Sezama al posto sam dobio za ISDN liniju modem a ne ruter nisam ga uspeo pokrenuti
Dal mi nisu pustili signal il nesto ne valja kod mene videcu sutra kad uzmem ruter
[ Mister Big Time @ 26.05.2005. 23:11 ] @
Pa ti si onda promasio temu :) Ovo je Zarkovo... Zeleznik ja mislim da ima svoju centralu..
[ sasadjak @ 26.05.2005. 23:47 ] @
Ma nisam promasio, slicno je to samo jos tri stanice 88 vise...
Samo jos fali tema: Misterija centrale Zeleznik......
[ svilen @ 27.05.2005. 01:32 ] @
Nazalost centrala Zarkovo i Zeleznik nemaju veze jedna sa drugom :)))
[ Mister Big Time @ 27.05.2005. 01:43 ] @
Bas tako Nazalost, jer nas jos ne pustaju a njih eto poceli

Joj neka trema me vata zadnjih par dana Mnogo los trip ovaj ADSL
[ svilen @ 27.05.2005. 05:16 ] @
Ne znam zašto ali uvjek sam volio Petak
[ tesa @ 27.05.2005. 15:33 ] @
Upravo su me zvali iz Beotel-a da mi kazu da su iz Telekoma potvrdili da mi je pusten signal. Moj ADSL modem to na zalost jos uvek ne misli, ali se nadam da ce danas u toku dana i on saznati za to :)
[ Mister Big Time @ 27.05.2005. 15:48 ] @
Yeah!

Pocelo je pocelo... mada mene jos nisu zvali :(

@tesa: kako tebi javili pusten signal, a ne radi?! Hmm
[ tesa @ 27.05.2005. 16:10 ] @
Zamenio sam dva dugacka kabla koja izlaze iz splitera sa dva kratka, koja sam licno napravio i krimpovao, ali i dalje nista. Ne verujem da je problem kod mene.

Nadam se da ce uskoro prestati da trepce i da ce zasvetleti...
[ svilen @ 27.05.2005. 18:59 ] @
.

[Ovu poruku je menjao svilen dana 27.05.2005. u 20:03 GMT+1]
[ svilen @ 27.05.2005. 19:01 ] @
Danas u 17:30 sam uzeo ADSL opremu u Sezamu.

Uzeo sam opremu za ISDN liniju.

Devojka koja radi tamo mi je rekla da imam 2 meseca FREE koriscenje usluge ADSL-a.

I od danasnjeg dana 27.05. mi tece vrema za ADSL.

ALI jedno veliko ALI.

Dodjem ja kuci i posto nisam mogao da izdrzim bacim se odmah na stavljanje opreme.

Prvo ubodem ADSL USB modem u racunar onda Spliter spojim sa linijom i to sve spojim sa ISDN uredjajom kod mene i to sve stavim u ZID

I ne desi se nista sve se ugasilo ISDN se ugasio uzgibih signal za telefon i tako dalje ja polako pocnem da se nerviram

Onda ti ja upalim racunar i podigne se i ISDN u tom trenutku pustim ti ja SETUP za ADSL modem po upustvu i gle cuda sve pocne da fercer sve trepce i ISDN i ADSL USB modem ali koliko sam cuo on nesme da trepce nego da gori non stop Zeleno svetlo i Crveno zavisi kako ko ima boju na lampici.

Sto znaci da mi jos nisu pustili signal iz Telekoma a ovde mi poceli skidati vreme TIPICNO za nas

No nadam se da ce za vikend biti sve ok sto se tice toga.

PS. Nemorate da ih cekate ko je uplatio preko Sezama ADSL da vas zovu za uredjaje vec mozete i sami da odete bez poziva po njih i da ih podignete i kada budete dobili signal iz Telekoma kod kuce onda ih zovete da vam puste signal iz Sezama i od tada vam se skida vreme inace vreme se racuna od 25 u mesecu do sledeceg 25 u mesecu bez obzira dali taj mesec ima 28, 29 ,30 ili 31 dan

Eto to bi bilo to u kratko ali samo da znate da momci iz Telekoma rade punom parom i da ima mnogo probleme oko svega ovoga ali da ce svi dobiti ADSL, cak rade i vikendom sa pustanjem signala tako nemoj da se neko iznenadi ako mu puste uvecer ili rano ujutro za vikend signal.
Inace Telekom vas zove kuci da vas obavesti da vam je signal pusten.

Eto toliko od mene nadam se da vas nisam smorio
[ tesa @ 27.05.2005. 23:02 ] @
Citat:
cak rade i vikendom sa pustanjem signala tako nemoj da se neko iznenadi ako mu puste uvecer ili rano ujutro za vikend signal.

Taman sam mislio da se dva dana odmorim od ucestalog trcanja u sobu i nestrpljivog gledanja u crvenu lampicu koja trepce...
[ svilen @ 27.05.2005. 23:10 ] @
Tebi je crvena a meni zelena :)

Sa tim da mi je tu jos i ISDN koji isto trepce onda uredjaj od mreze koji isto svetuca i jos neke stvari i sto je najsmesnije sve su zelene boje cak i na kucistu lampica od napajanja je zelene boje :))
[ Mister Big Time @ 27.05.2005. 23:40 ] @
Pa ajde da vidimo za vikend.. ja se nadam da ce da me zovu. Mada da li provajderi rade vikendom, jer ja jos nisam dobio modem/router...
[ sasadjak @ 27.05.2005. 23:51 ] @
Ja sam danas taj modem sa zelenom lampicom za ISDN vratio i uzeo ruter misleci da je problem do modema. Prvo sam izgubio 4 sata pokusavajuci spojiti ruter sa mreznom. Onda sam digao ruke od svega i odneo ruter kod druga koji ima isti ruter, isto ISDN, i istog provajdera SEZAM. Nakon 30 puta pali gasi nekako su se pronasli ruter i mrezna. Sledi setovanje rutera i kod njega ADSL radi.
Vracam se kuci, opet palim-gasim ruter 20 puta, nalaze se on i mrezna ali signala nema i dalje. Po Sezamu je signal pusten jos jucer pre podne...
Nadam se da nas nisu namerno izvarali jer mi malo cudno da se vec par ljudi zali na isti problem, pusten signal al signala nema.. Ide vikend kome se sad zaliti?
[ svilen @ 28.05.2005. 01:38 ] @
Sezam i sutra radi (SUBOTA) tako da ih zovite obavezno.

Evo ja sam kuci sve instaliro i cekam da mi Telekom pusti signal sto se tice sa Sezamove strane oni su mi dali ofdobrenje za Net u 17:00 i od tada mi tece vreme za ADSL.

Medjutim ja jos signala nemam a lampica zmirka li zmirka cak razmisljam da je prekrijem sa necim i organizujem u mojoj zgradi internu kladionicu kada ce da prestane da zmirka ))

Brate ne znam kod koga si ti provajdera upatio ADSL ali kod Sezama mozes i sutra da odes i da uzmes ADSL modem.
[ Bojsane @ 28.05.2005. 05:58 ] @
@ sasadjak i svilen

proverita da li su vam da li splitere za isdn...Da li ste stavili annex B u setup rutera, Probajte da li su vam kontakti na spliteru kako treba, ja sam kod mene morao izolir trakom učvrstim kontakt kabl-spliter...Resetujte ruter hardverski a zatim ga isključite iz struje pa ponovo uključite u probajte da dobijete konekciju, ne radite port forward dok ne dobijete konekciju...
ovo vam sve pričam iz sopstvenog iskustva, ne ljutite se ako ste sve ovo probali:)),ruter koji daje sezam je prilično čudna sprava...
[ svilen @ 28.05.2005. 08:42 ] @
Pa brate ja nisam ni dobio Ruter nego USB modem.

Spliter proveren i za ISDN je.

Posle instalacije drajvera i softwera za ADSL modem proverio sam dali je podeseno za annex B i podeseno je automatski.

Kablovi su svi provereni i stavljeni drugi.

Resetovo sam ga cak i tako sto sam ga bacio sa cetvrtog sprata na travu ali sam nazalost promasio travu pa je pao na Beton

Ja mislim da mu taj Hard reset nije pomogo

Posto lampica i dalje zmirka

Ali ja sam uporan i ne odustajem lako
[ sasadjak @ 28.05.2005. 11:29 ] @
Svilen probao sam ja sinoc moj ruter kod Atzike i od njega sam se nakacio na moj user. Ima nas izgleda dosta kojima je "KAO" pusten signal al ne radi....
Zvao sam podrsku kazu tek u ponedeljak mogu proveriti u telekomu...
[ Mister Big Time @ 28.05.2005. 12:50 ] @
Uh samo neki problemi a? Bedaq. Ajd kad namestite javnite, ja jos nista nisam dobio.
[ svilen @ 28.05.2005. 16:46 ] @
Citat:
sasadjak: Svilen probao sam ja sinoc moj ruter kod Atzike i od njega sam se nakacio na moj user. Ima nas izgleda dosta kojima je "KAO" pusten signal al ne radi....
Zvao sam podrsku kazu tek u ponedeljak mogu proveriti u telekomu...

Pozdravi mi Atziku puno

A nama vreme teceli i tece 3 dana ce mi biti skinuto sa preplate do Ponedeljka a gde je Ponedeljak tu je i Petak pa tako dalje

Cisto sumnjam onako da ce oni to resiti sledece nedelje ali da vidimo
[ tesa @ 29.05.2005. 16:29 ] @
Za ovih petnaestak dana od kako sam potpisao ugovor i cekam signal, tako sam se navikao na ovo beskrajno treptanje lampice na ADSL modemu da mi se cini da nikada nece zasvetleti neprekidno.
[ svilen @ 29.05.2005. 18:29 ] @
Meni to treptanje postalo zanimjivo pa sam odlucio i da napisem knjigu o tome kakvo iskustvo ima treptanje lampice od ADSL modema :)))
[ Mister Big Time @ 30.05.2005. 00:01 ] @
ajde ljudi...
And a new day will dawn for those who stand long
And the forests will echo with laughter
;)

Valjda ce danas nesto da se desi... inace I'm runnin' out of patience..
[ Mister Big Time @ 30.05.2005. 09:59 ] @
Eto dobih i ja ADSL danas :) Samo sto mi lampica ne svetli, odnosno izgleda Telekom nije pustio jos signal.

[ sasadjak @ 30.05.2005. 10:31 ] @
Kaze sluzba podrske u sezamu da su kolege iz telekoma na novim centralama MALO neiskusne :)
Malo su oni lazljivi meni se cini, nemoguce da od nas 4 ne radi nikom a svima su KAO pustili signal :(
Nego vi zovite provajdere sto pre da vide da nas ima vise...
[ James @ 30.05.2005. 10:36 ] @
E momci, na koji broj se zalite Sezamu? I da li su Vas zvali da dodjete po opremu ili je to bili samoinicijativno?

Hvala
[ sasadjak @ 30.05.2005. 11:32 ] @
Zoves podrsku pa se zalis (3033588), a nije samoinicijativno, mene su zvali jos u cetvrtak da su mi pustili signal....
[ Mister Big Time @ 30.05.2005. 12:33 ] @
Evo pustio mi i Seljekom signal (neverovatno, za par sati su reagovali, sigurno rekord kod njih! ) ali dzaba kada ne mogu da se nakacim i dalje
Kada zovem net, samo stoji Veryfing username ad password, i posle samo izbaci - Server did not respond.. izgleda sad provajder drka nesto.
[ Mister Big Time @ 30.05.2005. 12:53 ] @
PRORADILOooooooooooooooooooooooo
:))))))

<---------------
[ mca @ 30.05.2005. 13:10 ] @
Jel ima nekoga sa Julinog brda da je dobio ADSL?
[ Mister Big Time @ 30.05.2005. 17:13 ] @
Prijatelju nema to veze, bitno ako si na Zarkovo centrali, dobices danas ako vec nisi :)

Ajmo ostali, kakva su iskustva.... svilen, tesa & co... ;)

[ tesa @ 30.05.2005. 18:29 ] @
Upravo sam dosao kuci. I dalje samo trepce. Lepo je sto su poceli danas da pustaju, izgleda da su provalili kako se to radi :) Valjda ce i meni uskoro.

Bio sam u Beotelu i rekli su mi da je Telekom zaista poslao potpuno pogresne informacije o tome koji su brojevi pusteni. Ispali su veoma fer jer su mi dali flat jos prosle nedelje iako greska nije njihova.
[ svilen @ 30.05.2005. 20:23 ] @
Jos uvjek trepce lampica.

Danas sam popodne zvao Tehnicku podrsku Sezama u 17:30 i jedno 30 minuta sam slusao njihove savjete tipa da proverim kablove pa da iskljucim spliter i da pokusam USB modem direktno da spojim u zid pa onda da pokusam da promenim port na USB u racunaru pa da cekam svaki put po 10 minuta kada bilo sto da uradim pa da resetujem racunar i tako dalje i dalje da sve ne nabrajam sto sam uradio........

Ali lampica i dalje trepce.

Na kraju mi je devojka iz tehnicke podrske rekla da ce da prosledi podatke kolegi a on da ce sutra da zove Telekom da vide u cemu je problem i da ce me oni sutra mislim na Sezam zvati da mi kazu o cemu je rec.

A ako me nebudu zvali da onda ja njih zovem ??????

Ka da sam joj reko da sam za Zarkovacke centrale samo se nasmijala a ko zna zasto ???????

Drago mi je zbog ostalih da ste resili problem sa vasim ADSL-om.

Mister Big Time kod kojeg si ti provajdera ??????
[ boban779 @ 30.05.2005. 20:44 ] @
Citat:
tesa: Valjda ce i meni uskoro.

Valjda ce i meni...
[ sasadjak @ 30.05.2005. 20:59 ] @
I kod mene isti slucaj Svileni, najcrnje sto sam ja nosio laptop u prostoriju gde dolazi kabal sa bandere, rasturio zice i povezao direktno sa bandere na ruter :)
Zvao je i vec znas ko drugara u telekom da proveri direktno u razdelniku dal je dobro povezano kod njih. Tehnicar zaduzen za to prebacuje na sezam...Sad ce biti prebacivanja od telekoma do sezama, pa nazad do jadnog mene...
A lampica trepce li trepce... Drago mi sto nisam jedini :)
P.S. jel neko od vas kome je proradilo na sezamu ???
[ Mister Big Time @ 30.05.2005. 21:04 ] @
Citat:
svilen:
Mister Big Time kod kojeg si ti provajdera ??????

<<--- pogledaj

Inace, fora je u tome sto je Telekom javio da su pusteni brojevi, i samo su ih zaveli u evidenciju, a fizicki niko nije otisao da to namesti u centrali :P LOL... i onda sada tek ponovo idu i ukljucuju broj po broj, premda je za mene urgirao i sam provajder (jer im je javljeno da je pusten signal, a kad su doneli modem - nije), a i malo sam potegao telefonsku..

Uglavnom ovaj put nije kriv Telekom (onaj iz YUPAK-a koji radi ADSL) nego ovi nasi na centrali, koji nisu jos skapirali neke stvari + matorci su pa su nemotivisani :P
[ boban779 @ 30.05.2005. 21:22 ] @
Citat:
sasadjak: P.S. jel neko od vas kome je proradilo na sezamu ???

Rekoshe mi u Sezamu danas da su od njihovih zahteva samo 2-3 broja u Zarkovu ukljuchena.
[ svilen @ 31.05.2005. 08:44 ] @
Evo dodje i taj Utorak pa da vidim oceli nesto da bude.

Jos me niko nije zvao ali pitanje je i dali oce :)
[ svilen @ 31.05.2005. 14:23 ] @
Kao sto sam i reko dobio sam odgovor od Sezama da cekam dok ih Telekom ne obavjesti da su pustili signal a kada ce to da bude ko ZNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A sto se tice vremena sto mi tece od preplate tu nista ne moze da uradi.

Pa sada sami zakljucite kakva je to firma !!!!!!!!!!!!!!
[ Mister Big Time @ 31.05.2005. 16:11 ] @
Sezam :)

Meni ISP nije pustio signal dok im nisam javio da modem svetli... tek onda su oni na njihovoj strani aktivirali nalog i posteno - od tada krece koriscenje...
[ misha r @ 31.05.2005. 16:50 ] @
napokon

uplaceno 16 maja kod verata, danas po podne dobio signal, pa sam zvao verat koji nije imao informaciju i nisu hteli da prihvate uplatu dok njima ne stigne faks da je to pusteno. Posle sat vremena me zovu iz verata i kazu da dodjem da uplatim, stigao je faks....

Inace sam na isdn
boj 2399 xxx

takodje i ortak koji je na 2516xxx je dobio i njega su zvali sada i idemo da uplatimo. Tako da ode ovaj wireless tehnicom u penziju, a poslednjih mesec dana radi katastrofalno, placao sam 22 evra mesecno, a cas radi cas ne radi. PPre je radio, tako da sam veoma zadovoljan sto necu imati vise posla sa bednim wireless-om
[ svilen @ 31.05.2005. 19:00 ] @
Brate ja sam uplatio kod Sezama 01.02.2005.godine

Isto imam ISDN sa brojem 2399-***

Ali lampica ne prestaje da zmirka

U petak 27.05. u 17:00 mi je Sezam poceo da skida preplatu iako nisam dobio signal na moje pitanje zasto to devojka mi je samo rekla vidjet cu sa koleginicom i tako me odjebala.

Sad sam vec digao ruke da cu ove nedelje i dobiti ADSL

Nemam namjeru vise ni da ih zovem vise.

Uopste se ne nerviram bas sam srecan.
[ Mister Big Time @ 31.05.2005. 19:24 ] @
svilen, moras da intervenises u centrali. Tj. reci pajserima iz sezama da iscimaju Telekom -> centralu da razdelnik ode na tvoj broj i nakaci ti DSLAM.
Kazem ti, doslo je do greske jer su u nasoj centrali ujebali i evidentirali da je svima instalirano, a u stvari to je samo na papiru NIko fizicki nije otisao da ubode u liniju DSLAM ili kako vec

Znaci cimaj provajdera, ostali isto. A za pretplatu, reci im isto.. ne zanima te sto je Telekom napravio gresku, nega ti racunaju pocetak od onog momenta kada ti telekom zaista pusti signal.

Good luck
[ sasadjak @ 31.05.2005. 19:36 ] @
Cimao sam ja danas centralu, ustvari moj drug pa su mi porucili "da to ne moze na suvo, tj treba da se podmaze". Inace centrala Zeleznik a posto ste mi vi "Zarkovci" najblizi moram se vama zaliti. Inace u Sezamu su mi rekli da nemaju napajanje za DSLAM i da zato ne radi. Naravno vec 7 dana tece "besplatna" pretplata :(
Ako me ne spoje do kraja nedelje poklonicu im te 2500 dinara i odmah preci kod drugog provajdera. Ne pada mi na pamet da podmicujem u centrali nekog grebatora sa 500 grama prasetine i 2 litra Jelena kako bi mi pustio signal pa makar mi i ISDN ugasili...
[ svilen @ 31.05.2005. 20:17 ] @
Brate mogu ja njih da cimam svaki dan i da im se popnem na glavu od poziva ako nju boli ona stvar za mene.

Jednostavno svaki put te odjebe i kaze ti sacekajte da vam Telekom pusti signal i na tome se zavrsi razgovor i ti mozes samo da places.

A sto se tice preplate sto tece za to me bas i briga neka njima to ide na OBRAZ.

Ma sacekat cu ja imam ja vremena ali su mi zivci tanki a ako se ovo razduzi ima da leti perje kod njih.

Makar cu biti u Novinama
[ Mister Big Time @ 31.05.2005. 20:51 ] @
Strasno...
Ne znam sta da vam kazem, taj Sezam je fantomska firma kako izgleda. Pa gde to ima da nema signala a vama ide pretplata.. cccc :) Ajde da je neki kvar, a da je pre toga radilo....
[ tesa @ 31.05.2005. 21:25 ] @
Jos jedan dan je prosao i nista se nije dogodilo... Postaje depresivno...

Bilo bi jos gore da sam kod Sezama pa da mi sve ovo neko jos naplacuje! Meni se nije svidelo na pocetku sto su me svesno prevarili da sa njima potpisem ugovor. Svi provajderi su pricali da nema tehnickih mogucnosti, samo su se oni pravili ludi i uzimali pare.

Sa druge strane, Beotel mi je dao flat dok mi ne puste signal i naplacivace mi se tek onda kada ja potvrdim da je signal pusten posto su informacije od Telekoma neupotrebljive. Bolje meteorolozi pogadjaju vreme na duge periode nego sto Telekom zna kome je pustio signal a kome ne!
[ Bojsane @ 31.05.2005. 22:07 ] @
Citat:
svilen: Kao sto sam i reko dobio sam odgovor od Sezama da cekam dok ih Telekom ne obavjesti da su pustili signal a kada ce to da bude ko ZNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A sto se tice vremena sto mi tece od preplate tu nista ne moze da uradi.

Pa sada sami zakljucite kakva je to firma !!!!!!!!!!!!!!

U vezi ovog problema postavljeno je pitanje na sezam forumu i dobijen je odgovor od Zorana Životića:

"">> Na drugim forumima čitam da je u Žarkovu isti slučaj, međutim ljudi
>> se žale na još jednu stvar, kažu da im sezam, navodno, sve vreme
>> obračunava da im pretplata teče iako im adsl lampica trepće, ono
>> čuveno "nije do nas nego do telekoma"...
>> Recite mi da nisu u pravu...

Glupost ... Pretplata se pusta od trenutka kada korisnik dobije opremu da bi
konektovanje bilo moguce. Ako postoji neki problem sa kojim korisnik nema
nikakve veze pretplata se u trenutku kada se problem otkloni pomera da pocne
od tog trenutka na dalje.

Cak i u redovnim situacijama gde nema problema kada primetimo da korisnik
nije poceo da koristi adsl po pravilu se cujemo glasom i imamo razumevanja
za situacije kada je korisnik na putu i slicno pa napravimo neki kompromis
od kada ce pretplata poceti.

Pozdrav, zz""

Ko li je u pravu...

------------------------------------------------- 2.6968.1 --
[ Mister Big Time @ 31.05.2005. 22:13 ] @
Pa tako jedino ima logike. Ali neko ovde rece da je neko iz Sezama mu rekao da pretplata startuje od trenutka kada se preuzme oprema..
Najbolje vi pozivite pa pitajte sta je istina :)
[ covek_iz_senke @ 31.05.2005. 23:03 ] @
Kada sam ja vikao da begate od Sezama niste me slusali. Jedino smo Mister Big Time
i ja pobegli na vreme. Izdrzite jos malo, ako nista, bacite im napalm .
[ Mr. Burns @ 31.05.2005. 23:25 ] @
Ja sam takodje na centrali Zarkovo. (2393***)
Uplatio kod Verat-a davnog 3.2.2005.
Danas su me zvali iz teh. sluzbe da mi jave da mi je pusten signal i da dodjem da uplatim prvu ratu. Javljam cim proradi.
[ svilen @ 01.06.2005. 01:54 ] @
Citat:
Bojsane: U vezi ovog problema postavljeno je pitanje na sezam forumu i dobijen je odgovor od Zorana Životića:

"">> Na drugim forumima čitam da je u Žarkovu isti slučaj, međutim ljudi
>> se žale na još jednu stvar, kažu da im sezam, navodno, sve vreme
>> obračunava da im pretplata teče iako im adsl lampica trepće, ono
>> čuveno "nije do nas nego do telekoma"...
>> Recite mi da nisu u pravu...

Glupost ... Pretplata se pusta od trenutka kada korisnik dobije opremu da bi
konektovanje bilo moguce. Ako postoji neki problem sa kojim korisnik nema
nikakve veze pretplata se u trenutku kada se problem otkloni pomera da pocne
od tog trenutka na dalje.

Cak i u redovnim situacijama gde nema problema kada primetimo da korisnik
nije poceo da koristi adsl po pravilu se cujemo glasom i imamo razumevanja
za situacije kada je korisnik na putu i slicno pa napravimo neki kompromis
od kada ce pretplata poceti.

Pozdrav, zz""

Ko li je u pravu...

------------------------------------------------- 2.6968.1 --

Ovo nema veze sa realnoscu a to je fakat jedno pisu a drugo rade ko nasi Politicari.

Ljudi papir trpi sve a neko ima obraz ko Djon pa ga to ne dotice.

Ja uopste nemam komentar na ovo.

Neka idu u *************************************
[ James @ 01.06.2005. 07:18 ] @
Ljudi gde se uopste nalazi centrala u Zarkovu?
Dodje mi da odem tamo i pitam: majstori koliko treba da se plati da bi ste taj DSLAM uboli.
[ svilen @ 01.06.2005. 08:54 ] @
Na Ibarskoj magistrali iznad dve benzinske pumpe a zgrada je od crvenih cigala nemozes da promasis.
[ svilen @ 01.06.2005. 08:56 ] @
Ups zaboravio sam nesto jako BITNO.

Posto su to stari ljudi pa im treba vise vremana da uopste nesto i UBODU
[ Mister Big Time @ 01.06.2005. 12:42 ] @
Heh, ne zabravi da nisu bas skapirali obuku... to ti je ono - radio ne radio svira ti radio

Jos nista od signala a? Bas mi je zao drugari... ne znam sta da vam kazem.. ja sam juce svukao 800 MB. (Ne, nemam nameru da vam pravim zazubice..).

Cimajte i ove na centrali ako treba..

Good luck.
Citat:
covek_iz_senke: Kada sam ja vikao da begate od Sezama niste me slusali. Jedino smo Mister Big Time
i ja pobegli na vreme. Izdrzite jos malo, ako nista, bacite im napalm .

Izgleda :_)
[ Igorn @ 01.06.2005. 15:47 ] @
Kako ces da udjes u centralu? Ne mozs kao fizicko lice.Samo firme koje su ranije poslale dopise .
[ svilen @ 01.06.2005. 16:46 ] @
Zvao bi ja Zarkovacku centralu ali im ne znam broj telefona.
[ tesa @ 01.06.2005. 19:23 ] @
Pa centrala je samo par stotina metara od moje zgrade. Mislim da jedna moja komsinica radi u posti kraj centrale. Ne znam kako se toga ranije nisam setio. Steta sto sutra nemam vremena. Ako ni sutra ne puste signal idem onda u petak u prijateljsko razgledanje neprijateljske teritorije preko veze :)
[ bukzz @ 01.06.2005. 19:36 ] @
ma treba da se okupimo ispred.da napravimo 'miran' protest.
[ svilen @ 01.06.2005. 20:15 ] @
Idem ja sutra da malo obidjem bandere oko njih da vidim kako su povezani sa strujom ))

Inace obozavam struju i kratke spojeve
[ Mister Big Time @ 01.06.2005. 20:51 ] @
Ni danaske nista a? bedaq....

Ajde i vama ovo zelim sto pre :)
[ suca @ 01.06.2005. 22:30 ] @
Sta? Samo 256k?? ;)
[ Billy avaks @ 01.06.2005. 23:48 ] @
Misterija je resena bar sto se mene i moje ekipe tice....Nama je verat danas 01.06.2005. zvanicno i pustio ADSL. Inace mi smo bas nakaceni na onu centralu iznad Ibarske magistrale na Ceraku (izvinjavam se ne znam ime ulice), tako da nisam promasio forum kao neki. lol
[ Mister Big Time @ 02.06.2005. 00:58 ] @
Citat:
suca: Sta? Samo 256k?? ;)

Hehehe da samo :) Ali vaistinu cu uzeti sledeci mesec 512 ili cak 768 jer ce biti mreza... znaci necu biti sam hehe :)
[ James @ 02.06.2005. 07:10 ] @
Sapatnici :)

Juce sam nasao kao neku vezu u Telekomu. Ona je pozvala centralu u Zarkovu i utvrdila da moj zahtev jos tamo NIJE stigao.

Ona mi je trazila da pozovem Sezam i da ih pitam gde tacno se salju zahteve, a ova sto radi u Sezamu rece negde u centralu - saljemo mail-om (ali ne mogu da vam dam nikakav kontakt).

Je li neko zna gde se (tacno, tel bi bilo idealno) salju ti zahtevi ?

Eto to su vesti sa moje strane, znaci nije problem samo sa centralama, nego i sa sabirnim centrom Telekoma. Inace pare Sezamu sam dao pre 10 dana.

Pozdrav,
i nadam se da ce danasnji dan biti sa boljim vestima

[ svilen @ 02.06.2005. 13:50 ] @
Ljudi sta da vam kazem nego da se mozemo pomiriti sa tim da u skoro vreme necemo dobiti ADSl na nasoj centrali.

A sada sledi obrazlozenje ovoga gore navedenog.

Do sada su dobili ADSL samo oni koji su imali Vezu i SRECE da srece posto je dosla ekipa na dva dana da pokazem nasim montazerima kako se to radi sa opremom za ADSL.

I za ta dva dana obuke su ukljucili samo nekoliko prikljucaka.

E sada najveci biser je taj sto je trenutno par njih na obuci za montazera oko ADSL opreme za nasu centralu pa dok se oni ne vrate sa obuke nema nista od ukljucivanja.

E sada posto se za nasu centralu zna tarifa oko podmazivanja pojedinih usluga znat ce se i za ovo koliko ce se morati davati montazerima da to odrade.

Trenutno je 400 Evra da ti uvedu broj kod kuce.

A za ovo se jos nisu dogovorili pa zasada primaju samo u hrani i picu.

Samo jedna stvar da vam bude jasno da je to Organizovano sve od vrha pa na dole.

Misli sta vise reci nego skini gace pa da te malo guze

Jer trenutno pravni sistem u ovoj drzavi ne fukcionise jer da fukcionise ovo se nebi desavalo.

Ima jos nekih stvari koje sam saznao ali Verujte mi nisu za javnost jer bi jos mogao i da nadrljam zbog toga tako da to zadrzavam za sebe.

eto toliko od mene i ADSL-a.
[ Mr. Burns @ 02.06.2005. 17:39 ] @
Konacno je i meni pusten signal!!!
Puno srece i ostalima sto cekaju.
[ Mister Big Time @ 02.06.2005. 17:42 ] @
Uh uh. A ostali? Jel dobio neko? Svi ste vidim na sezamu... neko sa verata, beotela, yubc-a (sem mene)?

@Mr. Burns: koji ISP? Po IP-u bih rekao verat..
[ Mateja_BGW @ 02.06.2005. 18:02 ] @
AJDE SVI kojima nije pusten adsl na centrali zarkovo da se dogovorimo i skupimo neku kuntu za ove pacove od majstora. Da vidimo mozda i provajderima da kukamo, zajedno smo jaci. Evo ko je za moze da me nadje na ICQ 58589926

Da vise resimo ovo sr*nje. Ne moze vise ovako, sezamu sam platio pre mesec dana, ni mail nisu znali da mi posalju da se izvine sto cekam toliko i da kazu takva i takva stvar... ma jako ruzno iskustvo sa sezamom... Da se nadjemo ako treba kod mene na ceraku, da popijemo pivce i da se dogovorimo sta da radimo. Ajde ovako pojedinacno ce da nas gooze do sutra.

poz
[ Mister Big Time @ 02.06.2005. 18:12 ] @
Dje's Mateja :)
Ako vam nesto znaci i ja cu da se prikljucim "mirnom protestu" ... iako vec 4 dana imam adsl :) ali - komsijska solidarnost :)

Mada cisto sumnjam da nesto moze da bude od toga, vi lepo zovite provajdera vaseg i cimajte... jer je mnogima pusten signal, zasto vama nije..
[ Mateja_BGW @ 02.06.2005. 20:22 ] @
Znaci strasno, sad sam cimao teh podrsku u sezamu, naravno odgovor je cekaj i budi strpljiv, dobices jednom, mi ne vracamo pare... znaci samo sto mi nisu rekli da im se j*be bash za mene i moj zahtev... ma srbija je ovo sta ces

Inace moj savet je BEZITE OD SEZAMA !!!

Ajde dok cekamo i nerviramo se da podelim sa drustvom iz komsiluka svoja nezaboravna iskustva sa sezamom.

- Naravno svima su poslali mail da postoje teh uslovi i tako to, da samo dodjemo i platimo, no frks... ol' news

- pocetkom maja odem da platim i potpisem ugovor, znam unapred nema uslova u centrali, al reko skoro ce. Odem posle posla negde oko 17:30 u ofisu neka crna riba sa konjskim repom, ljubazna do q rca samo sto me ne otera u 3 lepe. Pitam nesto odebe me nekulturno, pitam jos nesto, odebe me jos strasnije. Ukratko to je ono kad ti odgovori a nista ti nije rekla... Trazim nekog iz podrske da mi odgovori, jer ipak sam dosao DA JA NJIMA dam pare. Posle pola sata dolazi lik, ljubazan je, trudi se da pomogne. Pitam da li je javna adresa ili je nat/pat, kaze on da, da, dinamicka adresa. Ma pitam ja ponovo, javna bre ili NAT?? Da provereno, 100% dinamicka! kaze on odlucno. Tu vec mislim da je skrivena kamera i da me lik zjebava, jer sigurno zna sta je to nat. Pravi se lud, muca nesto uglavnom nista ne kaze.

- pitam dalje, da li imate neki shaping protoka, odnosno samo me zanima da li se blokiraju neki portovi ili ogranicavaju programi tipas p2p? Mislim da je tu cak i njemu bilo malo neprijatno da me toliko laze, ali je ipak smogao snage i rekao da nema nikakvih problema...

- Pomirim se ja sa sudbinom kletom, idem dalje. Kazem tom liku, sad sam uzeo 700 mb ogranicenog protoka, da vidim kako funkcionise, ali za mesec-dva nameravam da uzmem flat. Dobro kaze on. Pa dalje ja njemu, video sam na sajtu da za flat ne dozvoljavate vise od jednog racunara da se poveze. Medjutim moj cale ima drugi racunar i ide covek povremeno na net, uglavnom postu da skine, gotovo i da ne zna explorer da ukljuci, kazem dalje, razumem zasto imate to ogranicenje, ali kako da resimo da i on covek moze da ima net sa mnom u mrezi a da ne mora da uplacuje dial up pored mog adsl-a?? Na to mi lik bez ikakvog blama odgovara da tu nema nikakvog problema i da sve sto je potrebno je da ja ne uplatim flat (uslugu koju sam rekao da zelim), nego da uplacujem ogranicen protok. Zahvalim se ja tu njemu sto mi je pomogao, on kulturno klimnu glavom i svako ode na svoju stranu.

- Mrak mi vec na ocima, ne mogu vise, ulazim kod one nekulturne devojcice i kazem da hocu da potpisem ugovor. Dajem pare. Potpisujem ugovor. Kazem, na sajtu nisam nasao detaljan ugovor / uslove koriscenja servisa (detaljan opis onoga za sta se obavezuju da ce ti isporuciti u zamenu za ke$ koji si dao), molim Vas da mi to odstampate, odgovara mi riba kako ne moze ( ili je svrbi malo, nesto od ta dva), dobro kazem onda mi posaljite na mail, u redu kaze ona. Ok vratim se kuci i hocu malo da prostudiram to detaljno uputstvo, jer ipak rezonujem da je sigurno neko napisao javni dokument kojim kaze potencijalnim korisnicima sta mogu da ocekuju. Proveravam postu... nista. Zovem podrsku, molim da mi dokument posalju, ok kazu. Nista i dalje. Sutra ponovo zovem, javlja se jedna od pomenutih kulturnih devojaka, molim i nju i eto napokon tog misticnog dokumenta. Otvaram ja .pdf fajl sav ushicen i ... da pogodili ste, neko osnovno pravilo koriscenja od pre hrista, ni govora o ad[s]l servisu. Zatvorim fajl, uzdahnem i ukljucim tv...

- a tek slusajte ovaj biser, danas mi kaze devojcica u podrsci da mogu da posaljem pitanja na njihovu specijalnu adresu za adsl probleme, kaze mi preko phona adresu a ja je zapisujem na papir ovako [email protected] jer ipak sam malcice i ucio engleski. I tako posaljem ti ja mail, cekam odgovor, cekam, cekam, kad stize poruka o gresci sa slanjem na pomenutu adresu. Pozovem podrsku ponovo da proverim dal' sam dobro zapisao i guess what? ispravlja me decko kaze nije dva L u imenu nego jedno... Bez blama, likovi su ti omogucili da se zalis na [email protected] (JEDNO L U INSTALL eeej bre). I eto shvato sam koliko je sati, lepo kad potrosim ovaj mesec sto sam platio, "dovidjenja i hvala na svim ribama".

- da ne ispadne da su totalno katastrofa, u podrsci imaju 2 devojke koje su zaista ljubazne i trude se da pomognu i pored toga sto naravno ne mogu. Ima i decko jedan, bas sam se sad sa njim cuo i on je ljubazan, a i izgleda studira psihologiju, jer me je lepo smirio rekavsi da samo treba da imam strpljenja, a da ce adsl kad-tad doci...
[ tesa @ 02.06.2005. 23:57 ] @

Bas sam se lepo nasmejao. Nas je narod izgleda najduhovitiji kada je na nekoj muci. Ovo me je podesetilo na moju poruku kojom je i zapoceta ova tema.

Samo da budem jasan, ovo nije smesno vec duhovito. Bilo bi smesno da nije istina. I moja iskustva sa Sezamom su slicna, samo sam ja raskinuo ugovor na vreme, cim sam shvatio da je bolje da za zabavu procitam neku knjigu ili odgledam neki film, nego da se smejem njihovim "odgovorima".
[ misha r @ 03.06.2005. 01:59 ] @
Svi koji su uplatili na verat netu od 16 maja su dobili adsl 31 maja. Ja sam uplatio 16 maja, a ortak nedelju dana kasnije i dobili smo isti dan. Znaci 31 maja je telekom pustio signal za ljude koji su uplatili kod verata. Neki provajderi su pustili i pre ali posto citam sada vase drago mi je sto sam ipak dobio iako sam ocekivao i pre.
Inace kod ortaka je nastao problem posto su mu umesto 512 pustili iz telekoma 256 tako da ne moze da se uloguje pa smo danas intervenisali i trebalo bi da proradi, danas cemo probati. Cujem da je jos jedan lik dobio isto kod verata 31 tako da je to verovatno tako. Inace sto ste uplacivali kod sezama ping je kod sezama ocajan
juce sam poredio sa ortakom koji tamo ima adsl ping ka www.b92 na sezamu
je preko 500 dok na veratu je oko 50 ili 60m, dok ping ka www.ati.com na sezamu je 65 dok je na veratu 48. Tako da sezam je jedan krs koji brije sa cenama, za 2200 vam daju kantu od modema i kao free setup, a kod verata za samo 250 din mesecno imate 512 naravno kupite opremu pre toga i platite 2000 setup. Po meni je mnogo bolja varijanta. Ja sam kupio alcatel speed touch za isdn i spliter sam i sve ok sljaka, bolje mi je da sam kupim opremu nego da mi daju nekakva sranja na usb itd.....
Ja sam bio na tehnicom wirelessu 128 kbps vec skoro dve godine tako da mi nije ovo nesto toliko interesantno, mislim zadovoljan sam ali znam da bi mnogo zadovoljniji bili oni sa dial up-a koji dobiju adsl. Ja se najvise radujem javnoj ip adresi i naravno vecoj brzini ali javna mi je najveci pomak

Sta da kazem, cekajte ali ste se zaleteli kod sezama. Ja kada bi vec hteo da ne kupujem opremu pre bi uplatio kod beotelnet-a
naravno o tome nisam razmisljao. Najbitinija je brzina, a i dobar ping, sto sezam uopste nema tako da ne bi ga uzeo ni da je jeftiniji od verata

[ Mister Big Time @ 03.06.2005. 05:21 ] @
@misha r: Kako je to kod verata 250 din mesecno = 512kbps? Izgleda si zaboravio jednu nulu

U svakom slucaju dosta je povoljno (i tata bi sine), ali je pitanje kvalitet. Verat zna da radi lepo (kad radi - zaista radi korektno), i onda kad jednom zvekne ne radi po 3 dana nikako. Ili ti greskom obrisu nalog...
[ James @ 03.06.2005. 09:55 ] @
Racunaj te i na mene momci. Zaista nije problem da skupimo kintu i da iskesiramo majstorima da nas okace. 5 pica (ili koliko ih tamo ima) i gajba piva je nista naspram ove torture.
[ svilen @ 03.06.2005. 13:15 ] @
Trenutno se ne moze nista uraditi dok se montazeri ne vrate sa obuke posto nema ko da radi u centrali u vezi ADSL-a.

A to znaci od ADSL-a do daljnjega nista.
[ James @ 03.06.2005. 14:56 ] @
Je li barem znas, do kada su na toj obuci?
[ Mister Big Time @ 03.06.2005. 16:37 ] @
Do daljnjeg
I ja sam nesto tako nacuo, da su prvo biti na obuci, ali zaboravili Pa sad moraju opet.. :P
[ Igorn @ 03.06.2005. 20:22 ] @
``Trenutno se ne moze nista uraditi dok se montazeri ne vrate sa obuke posto nema ko da radi u centrali u vezi ADSL-a.

A to znaci od ADSL-a do daljnjega nista. ``

BISER! Odakle tebi ove informacije.

Ranziranje (za obicne smrtnike poezivanje na ADSL) vrse njudi iz razdelnika a ne ``montazeri``.Inace su ti ljudi u razdelniku veoma spori i mrzovoljni .U tom razdelniku sam bio par puta sluzbeno pa ih znam kakvi su za saradnju.Kada ih pitas nesto da te zakonju,nista ne znaju,ne obavesteni.Sve u svemu kakvi ljudi rade dobro nam telefoni jos i rade.Kako god ovo nekome bude zvucilo tako je kako je bolje moze biti jedino kada se umesa Nemacki telekom.
[ bukzz @ 03.06.2005. 20:45 ] @
ovaj ovako,danas oko sedam sati primetim da mi svetli lampica.nazovem sezam i puste mi paket.nesta nije radilo pa sam reinstalirao modem i sad sve radi.jedino nekad prodje neki min dok mi se lampica ne upali kad ukljucim komp.
i tako... e da broj mi je 23918...kao sto sam rekao sezam,paket 256 700mb....
aj pa da svi dobijemo ...
[ tesa @ 03.06.2005. 20:50 ] @
Slusajte novi vic

Dolazi kuci moj brat i pita me:
- Jesmo li dobili ADSL?

Ha ha ha....
[ boban779 @ 04.06.2005. 12:57 ] @
Evo meni ukljuchishe danas...Nadam se da ce i ostalima uskoro...
[ Mateja_BGW @ 04.06.2005. 13:01 ] @
pa ako Bukzz kaze da mu je pusten signal kako onda ovi drugi kazu da su radnici na obuci, pa ko onda prikljucuje opremu?? (ti ru ri ru - melodija iz zone sumraka)

chekaj stani pazi gledaj, ajde nek neko ko ima pouzdan info lepo kaze sta se ovde desava? Znaci provereno u centrali taka i taka stvar.

A za one koji su uplatili pre vise od mesec dana i nerviraju se, evo malo da vas smirim i oraspolozim. Kao sto ste culi u zezamu su zaposlili psihijatra na mestu teh podrske. Decko zna znanje i profesionalno smiruje klijente, a smanjuje nivo stresa i onima koji nisu klijenti al pogrese broj.

sledi takozvani "international moment of zen" :)

kazem decku (koji deluje zainteresovanije za gledanje maltera dok se susi na zidu nego za moj problem), da sam pre mesec dana uplatio i da su mi tada rekli ad[s]l za nedelju dana. A on mi na to odgovara da uopste nije bitno da li cu dobiti 2 (slovima i brojem) dana ranije ili kasnije i da se strpim.

Vidite koliko se sada bolje osecate! Tako ce i vama, 2 bre dana bre! I ne zovite vise tehnicku podrsku, ne smarajte ljude!
[ bukzz @ 04.06.2005. 13:42 ] @
mozda sam ja sam provalio u centralu i prikacio se...a,nisi na ovo pomislio?:)
[ boban779 @ 04.06.2005. 13:47 ] @
Evo, evo ja cu da vam dam pouzdane informacije i nachin kako su meni ukljuchili danas(subota!?!). Pre svega priche koje shire monteri oko obuke i loshe opreme NISU TACHNE! To prichaju samo da bi vas odjebali...ko shto su probali i mene.
Juche sam sasvim sluchajno dobio broj centrale Zarkovo. Okrenem ja njih i kazu mi da zahtev za moj broj ne postoji u centrali!!! Proveravala devojka par puta i nishta...Pre toga sam od montera iz centale dobio info da je stigla neka pogreshna oprema i da nema nishta od ukljuchivanja novih korisnika bar neko vreme(ovo su mi rekli samo da bi me otkachili). Onda sam krenuo da cimam Sezam...Zashto nema mog zahteva, trazio da shalju ponovo i rekao da ovakvih sluchajeva ima mnogo i kako ce da izgube korisnike zbog toga. Verujte ceo dan sam juche proveo na telefonu. Iscimao sve zivo i samo su prebacivali krivicu jedni na druge Sezam na Telekom i obrnuto. Verovatno sam im dojadio pa su odluchili da me ukljuche bez zahteva ili je nekim chudom Sezam poslao zahtev danas!?!
Evo vam broj telefona centrale Zarkovo pa proverite ima li vas u evidenciji 2390040.
Svim komshijama zelim brzo ukljuchivanje ADSL-a i puno dobrog downloada :)
[ James @ 04.06.2005. 14:08 ] @
Ljudi,
ako su informacija koje su boban779 i bukzz tacne (a zaista nemam ni jedan razlog da im ne verujem), ajde lepo da se oraganizujemo i posetimo u ponedeljak tu priokletu centralu.
Lepo narod kaze, ne jebe lep nego uporan :).
[ James @ 04.06.2005. 14:21 ] @
Boban779 jos jedno pitanjce,

da li si uspeo da saznas broj/adresu ili vec sta gde provajderi salju zahteve, a odakle se ti zahtevi salju u centralu. To bi znacilo da proverimo da li je do Sezama ili do telekoma ili do centrale u Zarkovu?

Mnogo mi je cudno, samo nas par sa Sezama nije dobilo ADSL a sa ostalih provajdera su dobili? Sve mi smrdi da je Sezam nesto zeznuo GRRRR
[ boban779 @ 04.06.2005. 14:23 ] @
Provajder shalje zahteve direktno u centralu. Ostavio sam ja broj centrale pa zovite. Devojka ima zahteve ispred sebe na kompu a ishla je i po neke shtampane u drugu prostoriju...
Ja sam bash bio uporan...a nije ni da nisam lep :))))))))
[ James @ 04.06.2005. 14:40 ] @
Znaci 100% si siguran da sezam salje zahtev direktno u centralu Zarkovo, a ne u neki sabirni centar (na nivou Beograda), odakle se zahtevi salju dalje po centralama?

[ boban779 @ 04.06.2005. 14:51 ] @
Koliko sam skapirao ove iz teh. podrshke u Sezamu oni shalju direktno u centralu. Uostalom okreni sezam pa ih pitaj. Dobicesh 100% tachan odgovor.
[ Mateja_BGW @ 04.06.2005. 14:52 ] @
Ko je ostao i dalje bez veze (2 reci) imate mogucnost da odete do apoteke po josh vazelina, ili da svi pisemo i zovemo sezam i ostale provajdere dok se ne smiluju. Power to d pipl!

OT sori samo malo da se nasmejete
posetite
http://solair.eunet.yu/~vodnik/lapsus.htm
ili
http://humanizam.blog.hr/arhiva-2005-01.html

ima sjajnih stvari da zaboravite taj adsl na primer:

LAPSUSI IZ Micro Finance Banke

(1) Klijent: Moj zet je juce dobio besplatnu konverziju, a ja danas ne mogu?
Natasa: Znate sta gospodine, kazite Vi Vasem zetu da i ova banka mora od
neceg da zivi
(2) Natasa: Izvolite sedite, sad cu ja, samo da se skinem
(4) Klijent: Gospodjice, ovde ste napravili gresku
Vesna: Uuuu, nije to nista, da znate Vi kakve sve greske mi ovde pravimo
(5) Klijent: Izvinite, da Vas pitam, sta ovi na televiziji kenjaju, s' oprostenjem, za vasu banku?
(6) Klijent: Jel mogu ja nesto da vam pomognem?
Vesna: Ne mozete Vi meni nista da pomognete! Samo sedite tu i potpisujte!
(8) Klijent: Hocu da prebacim pare na racun
Biljana: Na Vas racun?
Klijent: Pa mozda biste hteli na Vas?
(14) Klijent: Imam dve cerke, jedna je sada zavrsila srednju skolu, a druga je peti razred
Vesna: Jel' one rade negde?
(16) Sluzbenica: U koju svrhu uzimate kredit?
Klijent: Jebem li ga, imao sam neko slavlje!
(24) Klijent: Alo, ko je to?
Sanja: Ne znam! Ko je to?
(27) Klijent (Ivani): Jel imas ti muda meni da pustis 10000 evra?
(28) Dragana: Kazite mi koji Vam je mobilni?
Klijent: Nokia
(30) Vesna: Dobar dan gospodine, treba mi Jovanovic Milan
Gospodin: Dobar dan. To je moj sin, ali on nije trenutno tu.
Vesna: Vi ste mu verovatno otac?
Gospodin: Ne, ja sam mu sigurno otac.
(44) Neko:Gospodjo, kako se prezivate?
Gospodja: Stankovic... ne, Jovanovic. Jovanovic!
(46) Deni: Kad Vam ide kredit?
Klijent: Ne cujem, molim Vas malo glasnije!
Deni (vice): KAD VAM IDE KREDIT?
Klijent: Dobro je, eno je kod kuce...
(47) Daca (gomili od 20 ljudi koji cekaju na uplatu): Jel' ceka neko za
balgajnu?
(50) Deni (koji je pre MFB radio u Meku): McDonalds izvolite! Ne! Ne! Micro Finance Bank! Micro Finance Bank! Izvolite!

sori za OT al ste se bar lepo nasmejali a?
[ sasadjak @ 04.06.2005. 15:56 ] @
Rekoh je vec da su mi trazili čast kako bi mi pustili signal iako u sistemu stoji da je vec pusten. Sezam spominje neko pokvareno napajanje???, a faca u razdelniku podmazivanje. Neće dobiti nista a signal ce kad tad morati pustiti... Najbolje je izgleda cutati i cekati. Ovi u razdelniku cim osete da juris namerno ne pustaju nadajuci se necemu...i izmisljaju price. Ja im nedam nista iz inata :)
[ Bojsane @ 04.06.2005. 16:31 ] @
Citat:
sasadjak: Rekoh je vec da su mi trazili čast kako bi mi pustili signal iako u sistemu stoji da je vec pusten. Sezam spominje neko pokvareno napajanje???, a faca u razdelniku podmazivanje. Neće dobiti nista a signal ce kad tad morati pustiti... Najbolje je izgleda cutati i cekati. Ovi u razdelniku cim osete da juris namerno ne pustaju nadajuci se necemu...i izmisljaju price. Ja im nedam nista iz inata :)

Ti si ako se ne varam na centrali Železnik, evo ti odgovor od čoveka iz jupaka koji neposredno radi na adsl-u:

"Ne radi se ništa na centrali u Železniku, već se nešto iskomplikovalo
oko napajanja. Da bi sve bilo po "propisu", treba neki zid da se
probije da bi se sprovelo napajanje do dslam-a, zato joše nije proradio
ADSL kod korisnika, iako su kolege u razdelniku izranžirale parice za
sva od naloga. Biće za koji dan."

Izvor je Sezam forum...
[ Mister Big Time @ 04.06.2005. 17:25 ] @
Citat:
sasadjak: Rekoh je vec da su mi trazili čast kako bi mi pustili signal iako u sistemu stoji da je vec pusten. Sezam spominje neko pokvareno napajanje???, a faca u razdelniku podmazivanje. Neće dobiti nista a signal ce kad tad morati pustiti... Najbolje je izgleda cutati i cekati. Ovi u razdelniku cim osete da juris namerno ne pustaju nadajuci se necemu...i izmisljaju price. Ja im nedam nista iz inata

znaci s-t-r-a-s-n-o !!!
Treba im nalupati samare, bagra neredncika... ma taj telekom treba da se proda, i da se otpusti nekih 87% zaposlenih... mars svi napolje bando pokvarena.. na ulicu... crknite i niste za bolje.. lopine proklete!!! GRRRRRRRRR al' sam se iznervirao a?

Ajd srecno ostalima..
[ James @ 05.06.2005. 07:39 ] @
Zvao sam juce Sezam, javil mi se neka Ivana (koja je izuzetno ljubazna).
Kaze da se nasi zahtevi salju u Telekom (u neki razdelnik-ali na globalnom nivou) a odatle se salju po centralama. Takodje sam je pitao za modem i spliter, rekla je da ne moramo da cekamo da nas oni pozovu, vec opremu mozemo da uzmemo bilo kada. Vreme tece od onog trenutka od kada im Telekom javi lil kada im mi javimo da lampica vise ne svetli.

BTW jest li primetili da vec 2 dana jedino je nasa centrala aktulena sa postovima, sa ostalih centrala se niko vise ne javlja.
[ svilen @ 05.06.2005. 12:18 ] @
Brate ja mislim da smo mi u ZONI SUMRAKA i ocekivam da se svaki tren probudim i utvrdim da jos uvek idem u osnovnu skolu i da imam 8 godina a ne 35

Mozda ipak ja ne sanjam !!!!!!!
[ tesa @ 05.06.2005. 12:40 ] @
Ja vise ne mogu da cekam! Sutra cu prvo da zovem provajdera, pa centralu, pa cu ako treba da idem u centralu dok mi neko ne kaze kada ce da nam puste signal!

Bojim se samo da ne ne ujede neka zmija iz svog rastinja i zbunja u koje je centrala zarasla! Jeste li vi videli na sta ta zgrada lici! Izgleda kao neka sablasna napustena zgrada. Trava u dvoristu je pola metra a zbunje je izraslo preko dva metra. Niko to nije sredjivao bar nekoliko godina.

(Upravo mi je pukla veza dok ovo pisem!!!)

Vozila ulaze kroz posebnu kapiju koja ne moze sama da stoji orvorena nego su podmetnuli neku kamencinu. Da ne kazem da je put kojim vozila ulaze onaj kameni seoski put a na samom ulazu cak nema ni kamena nego je gola zemlja. Mogu da zamislim na sta sve to lici kada padne kisa.

Interfon im je slomljen i ko zna da li radi. Vidi se da je stavljen 80-tih godina proslog veka i da ga od tada niko nije ni ocistio.

Nadam se da cete svi koji do sada niste dobili signal sutra od ranog jutra da zovete i svog provajdera i nasu centralu dvocifren broj puta. Izgleda da zaposlene u centrali boli uvo za nas i da im je lakse da cute i ne rade nista. Ako im napravimo malo veci problem, mozda ce im biti lakse da nam puste signal i otkace nas nego da se neprestano svadjaju sa nama.

Zovite ih!
[ James @ 05.06.2005. 13:16 ] @
Ja zaista ne znam da li ima vajde zvati Sezam, operateri su im zaista ljubazni (izuzev one sto nista ne razumes sta prica), ali prica je uvek ista mismo zahtev dali i to je sada na Telekomu. Ja sam im cak pisao mail na [email protected] mada nema odgovora. Zato mislim da treba da zovemo one govnare iz zarkovacke centrale.

bilo bi dobro kada bi nas boban779 malo bolje uputio u meteode ubedjivanja i iznudjivanja prikljucka preko telefona sa ovima iz centrala (kratko uputstvo sta kome treba reci :))

Mateja i ja smo se dogovorili sutra u 5 da se nadjemo ispre centrale i licno popricamo sa tim radnicima.

Ajd, pa nam sa srecom bilo

[ tesa @ 05.06.2005. 14:17 ] @
Ja sam na faksu do 6. Steta sto ne mogu sa vama.
[ Mateja_BGW @ 05.06.2005. 15:06 ] @
@ James

ma nema sanse, spremam se za sutra al sta god da obucem ovaj pajser mi strci ispod majce. Jedino da uzmem neku manju sipku, ili neki balvan tamo da nadjem? Eto kolko problema ovaj ad[s]l moze coveku da napravi :)
[ svilen @ 05.06.2005. 16:06 ] @
Ja bi mogao da obucem moju maskirnu uniformu i da navucem fantomku na glavu pa da svratim do centrale malo u vecernjim satima kada padne mrak

No salu na stranu sutra cu da pokusam da okrenem Zarkovacku centralu da vidim sta se desava na kraju mozda i odem do njih u centralu.

Jer dok sa nasim covekom ne popricas oci u oci nema nista od razgovora.
[ svilen @ 06.06.2005. 08:16 ] @
Zvao sam jutros nasu Zarkovacku centralu na ovaj broj 2390-040 i javila mi se jedna devojka i rekla da nema mog naloga za ukljucivanje ADSL-a kod njih da ga jos nisu dobili iz sabirnog centra Telekoma ili da ga Provajder jos nije poslo ?????

Normalno meni nista to nebi bilo cudno evo usli smo vec u 4 nedelju kako cekamo.

Devojka mi je rekla jos da su prikljucili oko 80 korisnika do sada na nasoj centrali.

I da zovem svog Provajdera da proverim sta se desava.

Normalno ja brze bolje okrenem Sezam i javi mi se jedna od devojaka i rece mi da su oni poslali zahtev vec od davno a ja joj kazem zar vam to nije sumnjivo da on jos nije doso u Telekom.

Nato mi ona kaze da je koleginica licno odnela zahteve u Telekom a ja odmah joj kazem da mi je prosli put receno da su poslani zahtevi mailom ???????

Nasto ona kaze da nezna i da ce pitati koleginicu pa da ja zovem malo kasnije.

Nasto sam joj reko eto zovem vas za 1 sat i da mi date neki kontakt gde ste odneli zahteve u Telekom.

LJUDI moj je savet da batalimo centralu i da idemo pravo u sezam i da se ne micemo od dole dok ne vide sta je sa nasim zahtevima koji su poslali jos pre 4 nedelje u Telekom a nisu dosli.

Jedino ako neko nema neku drugu alternativu ????????

Ipak je 80 korisnika ukljuceno na nasoj centrali.
[ svilen @ 06.06.2005. 08:25 ] @
LJUDI CIMAJTE SEZAM DO NJIH JE PROBLEM POSTO NISU POSLALI SVE ZAHTEVE U TELEKOM.

gruvajte pozive na broj od Sezama 3033-588

I TRAZITE DA VAM POSALJU ZAHTEV ILI DA VAM DAJU KONTAKT GDE SU POSLALI TE ZAHTEVE DA VI PROVERITE IMA DA POPUSTE BREEEEEEEEEEE.

AJMO AJDE SVI U NAPAD NA SEZAM
[ svilen @ 06.06.2005. 09:56 ] @
E pa napokon je krenulo Petak i Subota ili Cetvrtak i Petak smo dosli mi na red koji smo kod Sezama podneli zahteve za ADSL.

Sezam je nazalost dosao tek sada na red za instalaciju na Zarkovackoj centrali.

Ostali Provajderi su bili pre Sezama pusteni u promet za ADSSL na nasoj centrali.

Ali od danasnjeg dana krenulo je sa prikljucivanjem i Sezamovih korisnika za ADSL.

U tom sabirnom centru ili kako se vec zove Sezam je bio zaveden pod brojem 44*** a ostali provajderi su bili nize pa je nazalost bilo i ovolikog cekanja.

No sve u svemu i napokon mi smo dosli na red za danas ima 10 naloga za pustanje da se realizuje koji su poslati iz centra ka centrali Zarkovo.

I definitivno u ovoj nedelji cemo biti reseni

Eto toliko od mene a sada idem da spavam.

Ostaje nam jos samo malo da se strpimo.

PS. zato se moj drugar sada smeska zato sto je on predo zahtev u Veratu pre par dana i vec ima ADSL ali brojevi su neumoljivi i sve zavisi kako koji provajder dodje na red u centru u telekomu.
[ James @ 06.06.2005. 12:10 ] @
I ja sam shvatio da nema vajde od zvanja centrale, maksimalno su ok, ali se zahtev jednostavno ne nalazi tamo.

U Sezamu su maksimalna djubrad: pitam tu neku koja radi da li se jos neko zali sa centralu u Zarkovu, oni kazu niko.

Svilen odakle si saznao za ove pikanterije :) ?. U svakom slucaju nadam se da je tacan izvor. Svaka cast na cimanju.

Poz.
[ James @ 06.06.2005. 12:19 ] @
E jos jedna stvar,

da li stvrano ima zahteva koji niscu dosli do Telekoma, ili si to napisao u besu da cemo ispusiti. Ako mozes ostavi neki tel gde se to proverava da li je zaveden zahtev u telekomu.

BTW

da li i Vi imate problema sa kacenjem na net ja sam se upravo okacio na 19.2, a uvek sam se kacion na 52k ?
[ svilen @ 06.06.2005. 12:40 ] @
Citat:
James: I ja sam shvatio da nema vajde od zvanja centrale, maksimalno su ok, ali se zahtev jednostavno ne nalazi tamo.

Da u pravu si na nasoj centrali u Zarkovu su maksimalno korektni i zahtev odmah urade cim dobiju nalog iz centrale.
I nasi nalozi nisu dosli iz centrale jel ih ssabirni centar iz telekoma nije jos ni poslo.

A evo da ponovim opet kako to radi:
1. Provajder posalje zahtev sabirnom centru u Telekomu da se korisnik pusti za koriscenje ADSL na odredjenoj centrali.
2. Sabirni centar razvrstava naloge poredosledu pod kojim je pojedini provajder zaveden kod njih Sezam je zaveden pod 44109.
3. Kada taj broj dodje na red oni ga salju u centralu

E sada problem je nastao sto je nazalost za nas taj broj bio poslje nekih provajdera pa smo mi dosli tek sada na red.

Tu se jos gleda i Centrala a ne samo provajder.

Sve u svemu mi smo te srece bili da smo izvukli deblju slamku sto smo izabrali Sezam a ne nekog drugogo provajdera zato sto je on izgleda posljednji zaveden pod tim brojem u sabirnom centru Telekoma a i nasa centrala isto

Citat:
James
U Sezamu su maksimalna djubrad: pitam tu neku koja radi da li se jos neko zali sa centralu u Zarkovu, oni kazu niko.

da to si u pravu to svima kazu da se nebi stvorila neka NERVOZA kod ljudi i PANIKA

Sto se ovo ovako malo oteglo.

Ali realno gledajuci ONI NISU NIMALO KRIVI mislim na Sezam. Ipak je glavni krivac taj sabirni centar u Telekomu zbog obradjivanja samih podataka.

Citat:
James
Svilen odakle si saznao za ove pikanterije ?. U svakom slucaju nadam se da je tacan izvor. Svaka cast na cimanju.

Brate od ranog jutra sam seo na telefon i dosadjivo sam svakome dok nisam dobio PRAVU informaciju.

I ove nedelje ima da sednemo na taj PROKLETI ADSL

Citat:
James: E jos jedna stvar,

da li stvrano ima zahteva koji niscu dosli do Telekoma, ili si to napisao u besu da cemo ispusiti. Ako mozes ostavi neki tel gde se to proverava da li je zaveden zahtev u telekomu.

Ma jok svi su zahtevi tamo samo sto jos neki nisu ni dosli na red da se razvrstaju ato sve ovisi pod kojim je brojem sam provajder zaveden i dali je on dosao na red da se obradjuje.

Inace moj zahtev je zaveden pod brojem 45 kod njih u centru u Telekomu i tek ovih dana treba da dodje na red.

Citat:
James
da li i Vi imate problema sa kacenjem na net ja sam se upravo okacio na 19.2, a uvek sam se kacion na 52k ?

Ne meni super radi ja imam ISDN

PS. LJUDI nadam se da ste zadovoljni sa ovim sto sam napisao sada.
[ Mateja_BGW @ 06.06.2005. 16:37 ] @
Oko 12h sam zvao centralu i devojka je max kulturna, rekao sam joj svoj broj 239-XXXX ona je nesto pogledala par sekundi i rekla mi je da ce do kraja dana biti realizovano. Sad ja sam malo skeptik ali drzim palceve za sve nas. Inace iz zezama kazu da nakon instalacije, centrala javlja yupaku, oni konfigurisu pa tek onda moze da se koristi. I tako. Samo reko da javim sta sam saznao.

aj pozz
[ MatrixxX @ 06.06.2005. 18:45 ] @
Samo da pozdravim sve Sezamovce ovdeprisutne )
[ sasadjak @ 06.06.2005. 18:51 ] @
Meni su javili jos pre 12 dana da mi je signal pusten al od signala ni s...
Lampica trepce li trepce....
[ Bojsane @ 06.06.2005. 19:16 ] @
Citat:
MatrixxX: Samo da pozdravim sve Sezamovce ovdeprisutne ;))

Znao sam da ćeš da se javiš u "najvrelijoj" temi...

ps. za one koji ne znaju Matrixx[X] :) je expert za Zemun...
[ MatrixxX @ 06.06.2005. 19:27 ] @
Citat:
Bojsane: Znao sam da ćeš da se javiš u "najvrelijoj" temi...

ps. za one koji ne znaju Matrixx[X] je expert za Zemun...

Boktemazo, ispade ja nekakav "zemunski klan" ))
[ svilen @ 06.06.2005. 22:02 ] @
U 22:30 je mom drugaru pusten ADSL signal, isli smo zajedno da podignemo modem pre 3 nedelje.

Evo sav je srecan ko malo dijete

Kaze bio na Internetu nesto radio kada ga mu puce veze odjednom mu izbaci upozorenje ADSL connecting prosto nije mogo da veruje pogleda modem alampica gori konstantno.

Medjutim posto je proslo 22:00 nije mogao da dobije Sezam da ga puste u rad.

Danas je trebalo kao sto sam i ranije reko da bude pusteno 10 korisnika u rad.

A do kraja nedelje bit cemo pusteni svi u rad za ADSL.

[ Mister Big Time @ 07.06.2005. 01:11 ] @
Ajd konacno.... drzim vam palceve! :)
[ tesa @ 07.06.2005. 01:15 ] @
Juhuuuu! Da znam kako da stavim onu bananu sto igra, sada bih je stavio :)

Pustili su mi signal danas oko 6 sati popodne. Naravno prethodno sam morao da zovem provajdera i centralu po nekoliko puta. U centrali su mi rekli da su oni odavno povezali moj prikljucak. Bili su veoma ljubazni i odmah su to proverili i rekli mi da bi sada definitivno trebalo da radi. Kao da su nesto izmenili zbog cega nije radilo. Ipak, i pored toga lampica je i dalje treptala.

Ponovo sam svao centralu i nakon jos jedne potvrde da su oni svoj deo posla uradili, rekli su mi da nije toliko cudno sto jos nemam signal jer neki YUPAC treba da ga pusti takodje. Koliko sam shvatio to je nesto van Telekoma.

Zvao sam Beotel da se konsultujem i oni su mi rekli da je sve ok i da jedino cekamo da YUPAC po nalogu iz centrale pusti signal. Dobio sam ga za manje od sat vremena!

Toliko o savetima kako da i vi dobijete ono sto zelite :)

Eto sada surfujem preko moje nove broadband veze. Kako to lepo zvuci. Potpuno se cudno osecam. Necu na kraju morati da prekinem vezu jer kraja i nema :)

[Ovu poruku je menjao tesa dana 07.06.2005. u 10:39 GMT+1]
[ tesa @ 07.06.2005. 01:23 ] @
Napomena za sve kojima lampica jos uvek trepce:
Proverite da li vas prikljucak telefonskog kabla koji spaja ADSL modem i spliter moze jos dublje da se gurne u spliter! Znam da mislite da je sve u redu jer ste culi klik prilikom prikljucivanja. E pa meni je nakon jednog klika lampica jos uvek treptala i slucajno sam otkrio da moze da klikne jos jednom.

Dakle ako imate spliter kao ja (LE TEHNIKA - R&Z) probajte da prikljucak gurnete jos jedan zubac dublje u spliter. Mozda je to razlog sto vam lampica ne svetli.
[ Mister Big Time @ 07.06.2005. 01:23 ] @
Hehehe WELCOME TO THE REAL WORLD sto bi cika Matrix reko'

A evo ti banana -

Pa je kopiraj do mile volje

[ MatrixxX @ 07.06.2005. 08:05 ] @
Citat:
Mister Big Time: Hehehe WELCOME TO THE REAL WORLD sto bi cika Matrix reko' :D

A evo ti banana -

Pa je kopiraj do mile volje :)

E fala na dobrodošlici..nisam znao da je ovde MatrixxX= Real World ;)

A fala i za poklon-bananu..al mislim da je tesa prvi tražio ;)
[ tesa @ 07.06.2005. 09:17 ] @

E bas se ovako osecam

Nadam se da ce svi uskoro zeleti umesto crvenog smajlija da u svoju poruku stave ovu bananu.
[ James @ 07.06.2005. 10:19 ] @
Moj jos uvek samo trepce :(. A i treptace ceo dan, posto nisam na spisku za danas.
[ svilen @ 07.06.2005. 16:48 ] @
Moj nalog da mi ukljuce ADSL u centrali zarjovo je doso 06.06.2005 u 14:56:11 sati.

I jos nisu uradili nista po tom pitanju, doduse danas mi je jedno 10 puta nestajalo signala na telefonu i to je sve.

Ja se nadam da ce biti do petka gotovo.

U centrali Zarkovo su totalno neljubazni a ona devojka mi je cak rekla da moj nalog nije ni dosao kod njih iako on kod njih stoji vec dva dana na stolu.

Danas mi je cak i dala neki broj samo da me se resi.
[ James @ 07.06.2005. 19:34 ] @
Svilen,

Kako si saznao kada ti je stigao nalog, ajd please daj nam kontakt ili proveri za nas da li se nalog nalzi u centrali ili ne.

Ja sam ih jutros zvao, prvo mi je rekla pa mi smo vas juce prikljucili to sto vam ne radi zovite 3069038 (gde se niko ceo dan ne javlja), a onda kada sam joj rekao da mi je njen kolega juce popodne rekao da zahtev nije stigao promenila je pricu: da stvarno vam nije stigao.

Taj isti lik mi je rekao da je njihova zakonska obaveza da moraju da izvrse prkljucenje u roku od 24h, od trenutka stizanja zahteva. BTW danas mi je Mateja javio da su ga zvali iz Sezama da dodje po opremu, njega jos nema nadam se da je njemu prikljucen ADSL.

Ajd jos jednom ako mozes bio bih ti zahvalan da saznas sta je sa mojim brojem. Ako mozes poslacu ti broj na PM, unapred hvala!!!
[ svilen @ 07.06.2005. 21:32 ] @
Evo okreni ovaj broj i lik koji ti se bude javio sveceti reci u vezi tebe vezano za tvoj nalog 3023283.

A taj broj koji ti je ona devojka sa centrale Zarkovo dala 3069038 je fals broj mislim taj broj daju svakome samo da ih skinu sa ******* mislim znas o cemu mislim.

E sada nisam nikoga tako vidio da menja pricu u roku od 1 sata ali veruj mi treba biti dosadan maksimalno ja ih opet zovem danas mislim na centralu Zarkovo.
[ James @ 08.06.2005. 08:21 ] @
Znaci POLUDEO SAM!!!!!

Svilen, pre svega tebi dugujem jedno veliko HVALA!!!

Decko koji se javio na broj telefona koji si ostavio, nije nigde u komp-u mogao da nadje moj zahtev, bio je izuzetno ljubazan pa mi je dao jos jedan broj telefona (i rekao mi ne znas kako si ga dobio).

Taj broj telefona je srediste u Telekomu gde se prikupljau svi zahtevi, koliko sam shvatio odatle se paprini zahtevi pretvaraju u elektrosnki oblik. . Tamo sam saznao da lik koji radi na zahtevima koji stizu od sezama je na GODISNJEM odmoru. Moj zahtev su pronasli i on je jos bio u papirima, posto sam im rekao da mi treba ADSL za spec. studije, ljubazni gospodin je rekao da ce pokusati nesto da urade (nadam se da me nije iskulirao).

Eto to su vesti od mene, znaci jasam uplati u sezamu 23 maja i moj predmet jos nije bio uzet u razmatranje, cito ostali da znaju sta ih ceka.

Jos jednom Svilen, hvala.
[ alexa6273 @ 08.06.2005. 08:37 ] @
VRH
Telekom pustio
YUpak pustio

u centrali pogresno ozicili
[ svilen @ 08.06.2005. 09:15 ] @
Citat:
James
Svilen, pre svega tebi dugujem jedno veliko HVALA!!!

Ma nema problema

Samo da ti u sto skorije vreme dobijes isto ADSL.

Evo mene su jucer spojili na Zarkovackoj centrali i sada samo cekam da mi ovi iz Yupaka puste signal a to bi trebalo da traje maksimum 2 dana.

Tako da bi ja do petka napokon trebo da dobijem ADSL.

I eto kao sto i sami vidite administracija je cudo kod nas ako se sam ne potrudis za sebe od ADSL-a nista.
[ Mister Big Time @ 08.06.2005. 13:47 ] @
Uh bre jos cekate. Yupak, Telekom, centrala... provajder... too much.
[ svilen @ 08.06.2005. 14:16 ] @
Brate ja vise necekam digo sam potpune ruke od ADSL-a.

Danas mi je reko lik iz telekoma da je sve spojeno i odradjeno sa njihove strane da imam ADSL.

Ali da ne poverujete meni lampica i dalje trepce :)

Nazovem provajdera Sezam nasto mi riba kaze da nesto nisam dobro spojio i da proverim kablove, kada smo to sve pokusali i dalje lampica trepce a navodno Telekom je pustio signal tako barem kaze njihov bazni kompjuter.

Nato mi devojka kaze ono famozno njezino da ipak mi sacekamo neki dan mozda se nesto desi ??????????????????

Nato joj ja spustim slusalicu i odem da spavam.

[ James @ 08.06.2005. 14:28 ] @
Sta reci:

Pobiti g**** i gotova stvar.

Ma idi u Sezam i ne izlazi odatle dok ne dobijes ADSL ipak si im dao pare jos u februaru, posle svog ovog cimanja ne odustaj.

Srecno
[ Bojsane @ 08.06.2005. 17:40 ] @
Citat:
svilen: Brate ja vise necekam digo sam potpune ruke od ADSL-a.

Danas mi je reko lik iz telekoma da je sve spojeno i odradjeno sa njihove strane da imam ADSL.

Ali da ne poverujete meni lampica i dalje trepce :)

Nazovem provajdera Sezam nasto mi riba kaze da nesto nisam dobro spojio i da proverim kablove, kada smo to sve pokusali i dalje lampica trepce a navodno Telekom je pustio signal tako barem kaze njihov bazni kompjuter.

Nato mi devojka kaze ono famozno njezino da ipak mi sacekamo neki dan mozda se nesto desi ??????????????????

Nato joj ja spustim slusalicu i odem da spavam.

Ako je tako kao što kažeš stvarno mi nije jasno kako možeš da budeš tako strpljiv, traži Nenada Anastasijevića on je glavni u sezamu za ADSL, ili uputi mail Zoranu Zivoticu verujem da će ti oni rešiti problem....
[ golubs @ 08.06.2005. 22:35 ] @
Uplatio sam 31.01. Sezamu... "Strpljivo" sam cekao... Prekjuce (ponedeljak, 06.06) su me zvali, otisao po opremu, dosao kuci, povezao, sve radi savrseno... KONACNO!!! Broj mi je 2391-xxx.
[ James @ 09.06.2005. 14:13 ] @
Ovo je zona sumraka definitivno.

Svilen je li ima vesti?

Ja sam danas oko 11:30 zvao centralu i ladno su mi rekli da su mi jutros pustili signal (izgleda da su oni iz sabirnog centra ispunili obecanje).

Ali zato modem treperi li treperi. Imam osecaj kao da mi je HAL9000 u sobi, zvao sam sezam oni su rekli da nisu dobili obavestenje da mi je signala pusten.

Je li zna neko koji je postuupak od pustanja signala u centrali do prestanka blinkanja ovog cuda?

E da Vi koji imate ADSL kako izgledaju te smetnje u telefonskoj slusalici ako je telefon direktno prikljucen na liniju (ne preko splitera) ?

neka nam je Bog u pomocI !
[ Mister Big Time @ 09.06.2005. 18:24 ] @
pa trebalo bi da ti se prekine veza dok oni to kace... i par minuta ne radi... cima se veza... i posle kad pocne da ti svetli lampica... sve je ok.

nema tu neke filozofije..
Meni je na kratko pukla veza (pricao sam) i posle sam sacekao jedno pola sata da se normalizuje... okrenuo provajdera da me ukljuce i za sat vremena mi je proradio adsl..

[ svilen @ 09.06.2005. 23:33 ] @
Mister Big Time

Nije bas sve tako jednostavno kako si ti napiso.

Meni je pre dva dana nestala veza u toku razgovara sa Telekomom i to vise puta u roku od 1 sata.

Posle toga Lampica je i dalje treptala.

Onda sam ja Jucer zvao Centrala u i oni su mi rekli da su me ukljucili i sa njihove strane da je sve reseno.

Okrenem Telekom i momak mi kaze da su mi pustili signal i da ce danas da dodje Sezamu obavestenje da je sve spojeno i da me mogu obavjestiti da je sve u redu za ADSL.

Meni i dalje lamica trepti.

Danas me zove Sezam na mobilni telefon oko 11:00 sati da mi kazu da mi mogu cestitati i da mi je pusten ADSL i da me obavjestavaju da ce mi pustiti preplatu.

Nato ja kazem njima da mi nista ne pustaju posto mi lampica i dalje trepce. Nato mi devojka kaze da zovem tenicku podrsku i vidimo sta dalje ??????

Ja okrenem podrsku i devojka me odmah prepozna i kaze mi evo dobio si ADSL nasto se ja nasmijem i kazem kakvi crni ADSL kada mi lampica trepce non-stop.
Nato mi ona kaze dali sam sve dobro spojio i tako dalje.

Normalno ja joj kazem da sam sve pokuso izuzev sto nisam formatiro hard disk i krenuo instalaciju ponovo

Ona mi kaze da dodjem do njih danas do 18:00 da uzmem drugi USB modem i spliter za ISDN.

Ja odem po ovom vremenu i totalno poludim jer sam se vratio kuci mokar ko mis posto je i autobus cak prokisnjavao

Dodjem kuci stavim drugi modem i spliter i ono isto i dalje trepce lampica.

Ja ih opet okrenem i javi se neka druga devojka koja mi kaze da nije upoznata sa mojim problemom i ako mogu da joj sve opet objasnim !!!!!!!!!!!!!!

Posto me je ispitala sve o problemu sa mojom vezom kaze mi da ce posto je vec 15:30 a Telekom tj. moja centrala ne radi sada misli na sluzbenike da ce tek sutra poslati reklamaciju na moju vezu u centralu i da sutra ocekujem njihov poziv da mi kazu sta je bilo.

I na kraju normalno posto sav se sav smorio, prehladio i izgubio svaku volju odem da spavam.

Eto ljudi takav mi je danas dan bio

I sada neka mi neko kaze imaj ISDN a bas me zanima dali neko ima jos PROBLEMA sa ISDN-om na Zarkovackoj centrali ??????????????
[ Mister Big Time @ 10.06.2005. 00:01 ] @

Sta da ti kazem... osim Keep the faith..

Moje iskustvo je takvo... u roku od sat vremena sam pusten i kod provajdera...
[ James @ 13.06.2005. 16:14 ] @
Samo da se pohvalim, od 17h i ja sam na ADSL

Hvala svima na pomoci
[ Mister Big Time @ 13.06.2005. 22:22 ] @
Welcome to the real world
[ svilen @ 15.06.2005. 10:07 ] @
SUPER

sada svi vozimo ADSL

Bas mi je drago i da nas sve dugo sluzi

Pozdrav svim saborcima sa Zarkovacke centrale.
[ Igorn @ 20.06.2005. 19:54 ] @
Dobio i ja ADSL :-)
[ mca @ 04.07.2005. 12:13 ] @
Dobio sam obavestenje od telekoma da ce me konacno razdvojiti od dvojnika, i
da cu dobiti 357**** broj. Centrala je na Julinom brdu ako se ne varam.
Da li ima nekog ko koristi ADSL i koji? Jel uopste moguce da se sa te centrale (isturenog stepena) koristi ADSL?
[ Igorn @ 07.07.2005. 16:28 ] @
Omasio si
[ mca @ 08.07.2005. 09:44 ] @
Citat:
Igorn: Omasio si

Jel se odnosi na moje pitanje sa isturenim stepenom i u kom smislu?
[ Igorn @ 13.07.2005. 18:29 ] @
Da ``Centrala je na Julinom brdu`` ovde je u pitanju Zarkovacka centrala,a uzgred ja jos nisam imao priliku da ni u jednom isturenom stepenu na podruciju Beograda vidim da je pusten ADSL,niti ce uskoro veruj znam kakav je telekom!
[ mca @ 14.07.2005. 09:47 ] @
Pa Julino brdo i jeste isturen stepen Zarkovacke centrale....
Interesuje me da li je potrebno nesto posebno za taj istureni stepen jer pretpostavlam da je on samo neka vrsta multipleksera do glavne (Zarkovacke) centrale...
[ Igorn @ 15.07.2005. 15:37 ] @
Za ovaj ADSL koji je trenutno aktivan potreban je DSLAM.A postoji i druga "vrsta" ADSL-a a to je preko iznajmljenog voda.
[ ton_majstor @ 06.09.2005. 09:17 ] @
Mailovi su od pre nedelju dana otprilike... stigli su sa danom razlike...

BeocityNet

Postovani/Postovana Darko Stanojevic,

Sa zaljenjem Vas obavestavamo da Telekom Srbija u ovom trenutku nema
tehnickih mogucnosti za realizaciju ADSL prikljucka na Vasoj adresi i
broju telefona 2390..., jer jos uvek nije instalirana potrebna oprema
ILI na Vasem telefonskom broju imate dvojnicku kutiju, PCM ili FM
uredjaj.

SezamPro

Èestitamo! Na osnovu zahteva koji smo podneli za realizaciju vašeg ADSL
prikljuèka dobili smo odgovor od Telekoma da nema tehnièkih prepreka za
realizaciju i da zahtev koji smo predali može da uðe u proces
realizacije.

Mislim... koji Telekom ovi konsultuju? Albanski? Bugarski? Grčki?

Pozdrav!
[ Mister Big Time @ 06.09.2005. 20:36 ] @
Ma ima teh. mogucnosti, mislim kako svi mi imamo adsl na toj centrali. :)
Jedino da im nije nestalo sad portova?
[ Igorn @ 08.09.2005. 21:38 ] @
Tehnickih mogucnosti od strane telekoma bi trebalo da ima jer je pre oko 2 nedelje bilo slobodno jos minimum 24 porta na DSLAM-u Zarkovo (na kome postoje mogucnosti za prosirenje ,dodavanjem jos jednog subreck-a ).A sad koliko su oni pustili u medjuvremenu...?

[Ovu poruku je menjao Igorn dana 08.09.2005. u 22:47 GMT+1]
[ svilen @ 27.09.2005. 01:18 ] @
Koliko ja znam ima mesta posto je kapacite prosiren.

Tako da nemas brige barem za sada :)
[ Mister Big Time @ 28.09.2005. 03:49 ] @
ali ostaje ona stara - ko pre devojci njemu devojka ;)
[ covek_iz_senke @ 28.09.2005. 12:24 ] @
Ma ovo je stvarno bezobrazluk! Kazu navodno nema portova... Zarkovo, Zemun..... sl. nedelje ce se kao sve resiti.... Evo ja cekam vec 13 dana i nista od toga! Da neko nema slucajno neki br. telefona gde bih mogao da se raspitam sta se desava sa mojim prikljuckom i portovima? Onaj stari fon sto smo vecina koristili, taj lik vise ne radi u tom sektoru. Mozda da pozovem centralu direktno?
Poludecu vise! Hvala
[ Mister Big Time @ 28.09.2005. 15:43 ] @
Pa najbolje pozovi provajdera kod koga si uplatio adsl. I pitaj kako, sta, kada. Nije ni predvidjeno da end juzeri imaju kontakte sa Telekomom kao nadprovajderom.
[ svilen @ 28.09.2005. 18:18 ] @
Taj broj talefona za informaciju u vezi ADSL-a kod Telekoma je:

3023283
[ covek_iz_senke @ 03.10.2005. 13:12 ] @
Samo da se pohvalim da sam usao u 3. nedelju cekajuci ADSL (samo da ne bude Godoa). Zastoj je kod Telekoma, kazu navodno nema portova, ali dali su casnu telekomsku rec da bi ove nedelje trebalo da bude sve gotovo.
Meni ne ostaje nista nego da cekam i cekam......
[ covek_iz_senke @ 06.10.2005. 12:35 ] @
U utorak su izvrsena potrebna prosirenja centrale Zarkovo! Eto mene za koji dan u klanu zvanom ADSL .
[ covek_iz_senke @ 11.10.2005. 13:37 ] @
Dobio sam i ja ADSL! URAAAAAAAAAA!!!!

Neobee! Super radi!

[Ovu poruku je menjao covek_iz_senke dana 11.10.2005. u 14:40 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 12.10.2005. 02:57 ] @

Welcome to the club ;)
[ covek_iz_senke @ 14.10.2005. 13:49 ] @
RADOVI NA MREŽI!

Radovi na tandem centrali Žarkovo

Preduzeće za telekomunikacije "Telekom Srbija" a.d. obaveštava korisnike da će se vršiti radovi na tandem centrali Žarkovo između ponedeljka 17.10. i utorka, 18.10., u periodu od 21.00h do 08.00h, kao i između utorka, 18.10. i srede 19.10. 2005. godine, u periodu od 21.00h do 08.00h.

U toku ovih aktivnosti, u naznačenom vremenu, ne očekuje se prekid rada tandem centrale, ali je moguć njen otežan rad, i to za pretplatnike čija je numeracija u okviru sledećih opsega::
- analogni, ADSL i bazni ISDN pretplatnici: 231xxxx, 232xxxx, 233xxxx, 234xxxx, 236xxxx, 237xxxx, 238xxxx, 239xxxx, 250xxxx, 251xxxx, 257xxxx, 258xxxx
- primarni ISDN pretplatnici: 205xxxx
- numeracija provajdera audio usluga koji je povezan na tandem centralu Žarkovo je: 041/434241, 041/434443, 041/434445 i 041/434343.

Zato, ljubazno molimo naše korisnike za strpljenje i razumevanje.

Hvala,
Direkcija za spoljne odnose

sa www.telekom.yu odeljak vesti
[ Mister Big Time @ 14.10.2005. 17:59 ] @
'fala na obavestenju ;)
[ crnibombarder @ 14.10.2005. 22:25 ] @
RADOVI NA MREŽI!

Radovi na tandem centrali Žarkovo

Preduzeće za telekomunikacije "Telekom Srbija" a.d. obaveštava korisnike da će se vršiti radovi na tandem centrali Žarkovo između ponedeljka 17.10. i utorka, 18.10., u periodu od 21.00h do 08.00h, kao i između utorka, 18.10. i srede 19.10. 2005. godine, u periodu od 21.00h do 08.00h.

U toku ovih aktivnosti, u naznačenom vremenu, ne očekuje se prekid rada tandem centrale, ali je moguć njen otežan rad, i to za pretplatnike čija je numeracija u okviru sledećih opsega::
- analogni, ADSL i bazni ISDN pretplatnici: 231xxxx, 232xxxx, 233xxxx, 234xxxx, 236xxxx, 237xxxx, 238xxxx, 239xxxx, 250xxxx, 251xxxx, 257xxxx, 258xxxx
- primarni ISDN pretplatnici: 205xxxx
- numeracija provajdera audio usluga koji je povezan na tandem centralu Žarkovo je: 041/434241, 041/434443, 041/434445 i 041/434343.

Zato, ljubazno molimo naše korisnike za strpljenje i razumevanje.

Hvala,
Direkcija za spoljne odnose

sa www.telekom.yu odeljak vesti

-------------------------------- Da ne misle da konacno nesto porade za ADSL na isturenom stepenu - centrali Filmski Grad !? Cekam od marta !
Nada umire poslednja ;-))))
[ Mister Big Time @ 24.10.2005. 01:05 ] @
jel neko primetio ove radove? ja nisam.. doduse ni ne secam se dal' sam bio na mrezi u to vreme... ili neko od mojih iz LAN-a.......
[ svilen @ 26.10.2005. 07:34 ] @
Citat:
Mister Big Time: jel neko primetio ove radove? ja nisam.. doduse ni ne secam se dal' sam bio na mrezi u to vreme... ili neko od mojih iz LAN-a.......

Brate verujmi da bolje da nisi primetio PA JA SAM POLUDIO igranje je bilo nemoguce LAG katastrofa izbacivanje sa NETa vise puta u tku dana JEDNOM RECU KATASTROFA I neponovilo se :)
[ covek_iz_senke @ 28.10.2005. 18:38 ] @
Samo sam hteo da se pohvalim da sam sjebao* prvi modem koji sam dobio od Neobee-ja, tako da sam prethodna 2 dana sljakao preko dial up-a. Ako nista, potvrdili smo da se dobija i dial up full, pored ADSL-a.
Danas stigao novi modem Actiontec.... Onaj AOL kod netkska, i za sada sam zadovoljan .
A prvi modem je bio, e zaboravih neki iz familije conexant...
Mislim da je ovaj bolji...

*Ako neko cita iz neobee-ja nisam bukvalno sjebao, to je samo fraza

Pozdrav
[ Mister Big Time @ 29.10.2005. 01:11 ] @
@covek iz senke: kako si ga sj...? kakav dial up proveren?!

@svilen: i meni se cini da je bolje sto nisam osetio :)
[ djalf @ 29.10.2005. 05:23 ] @
@Mister Big Time
Mislio je na flat dial-up nalog koji Neobee daje uz ADSL, zlu ne trebalo :)
[ Mister Big Time @ 30.10.2005. 15:05 ] @
jel? nisam znao za to bas lepo od njih..... onda postavis dial backup na ruteru i vozi mada opet mi se vracaju lose asocijacije na dial up, makar i kao dial backup temp resenje
[ djalf @ 31.10.2005. 02:15 ] @
Nije lose, kad je dzabe, ako treba kad ADSL ne radi.
[ covek_iz_senke @ 01.11.2005. 12:02 ] @
Najbolja kombinacija:

Centrala Žarkovo + Neobee (256/64). Rezultati su zapanjujući!

[Ovu poruku je menjao covek_iz_senke dana 01.11.2005. u 13:04 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 01.11.2005. 16:31 ] @
LOL, da i meni pise 10 mbit/s brzina {zbog rutera}, dok na drugom kraju mreze mom ortaku pise 100 mbit/s zbog brzog switch-a

Vidis, nije neobee jedini dobar na ovoj centrali......
[ covek_iz_senke @ 02.11.2005. 19:20 ] @
Da ne zna neko kakva je situacija sa portovima na nasoj centrali? Da li da kazem ortaku da se prebacuje ili ne?
[ zarkovoadsl@ @ 21.11.2005. 02:30 ] @
dali je neko imao problema sa PMC?

[Ovu poruku je menjao zarkovoadsl@ dana 21.11.2005. u 03:32 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 21.11.2005. 11:06 ] @
Valjda PCM?
Kojih problema? Ako imas PCM, ne mozes da imas ADSL... tu nema nikakvih problema

[Ovu poruku je menjao Mister Big Time dana 21.11.2005. u 12:07 GMT+1]
[ ton_majstor @ 24.11.2005. 17:48 ] @
Evo, upisujem se u klub. Ja sam na 2390xxx.

Sezam 256/64, znači Basic. Čekao sam od uplate do realizacije 6 dana.

Sada sam potpuno spaljen brzinom i ne znam šta sam ovoliko čekao.

Pozdrav!
[ bozanislija @ 30.11.2005. 19:10 ] @
I ja sam se pridruzio klubu na ovoj centrali i to na broju 2393xxx. Uplatio sam kod Neobee-a i sa eksploatacijom poceo u petak, ali... Evo vec skoro nedelju dana ga kkoristim i malo sam razocaran, transfer rate mi stalno varira od 0 Kb/s do 350 Kb/s (da napomenem uzeo sam paket 512K), sto znaci da mi download nikad ne prelazi 45 KB/s, doduse desi se nekad da ode i na 60 KB/s ali to na sekudu i odmah opadne. Da li mozee neko da mi kaze o cemu je rec?
PS ne verujem da je do provajdera moze biti da je glavni krivac za to Telekom!

[Ovu poruku je menjao bozanislija dana 30.11.2005. u 20:12 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 01.12.2005. 00:28 ] @
hm, vidi ti ipak da nije do provajdera. Ja znam ljude sa Sezama, YUBC-a i Beotela i radi im normalno, sve full.
[ covek_iz_senke @ 02.12.2005. 11:53 ] @
I ja sam kod neobeeja i sve mi radi super. Veza se krece negde oko 220.... na paketu od 256.
[ Mister Big Time @ 03.12.2005. 03:24 ] @
Cisto informativno, cime to merite brzinu? Ne secam se dal' USB modem / njegov softver to pokazuje u system tray, imam ruter.
[ covek_iz_senke @ 03.12.2005. 11:47 ] @
Ma gledam koliko sareza moze da izvuce. A ima adrese za merenje! Taj modem meni pokazuje 800kbps
[ mca @ 09.12.2005. 08:56 ] @
Ima li nekog sa brojem 357**** da ima ikakvu informaciju o adslu?
[ djricky @ 09.12.2005. 09:12 ] @
ako je to ono sto mislim (zarkovo, bele vode, zeleznik, deo kod Vodovodske) nema ADSL-a...
[ mca @ 09.12.2005. 11:25 ] @
Citat:
djricky: ako je to ono sto mislim (zarkovo, bele vode, zeleznik, deo kod Vodovodske) nema ADSL-a...

Da to je, prema Julinom brdu deo.
Nisam precizno pitao. Znam da nema adsl-a, ali da li neko ima informaciju kad moze da bude?
Stavljena je u septembru nova centrala, i prebacene su linije, i tad mi sef montera rece da bi i isdn i adsl treba za mesec dva. Mada za sad nista :((((((
[ bozanislija @ 09.12.2005. 12:40 ] @
Citat:
djricky: ako je to ono sto mislim (zarkovo, bele vode, zeleznik, deo kod Vodovodske) nema ADSL-a...

ja sam na belim vodama i to kod okretnice autobusa 51 i imam adsl, sve zavisi od centrale na kojoj si. Mislim da svi brojevi koji pocinju sa 25xxxxx imaju mogucnost za adsl (naravno ako nemaju ugradjen fm uredjaj)

[Ovu poruku je menjao bozanislija dana 09.12.2005. u 13:42 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 09.12.2005. 15:19 ] @
Citat:
djricky: ako je to ono sto mislim (zarkovo, bele vode, zeleznik, deo kod Vodovodske) nema ADSL-a...

Netacno. "Dosta" ljudi iz tog kraja imaju ADSL.

Citat:
bozanislija: ja sam na belim vodama i to kod okretnice autobusa 51 i imam adsl, sve zavisi od centrale na kojoj si. Mislim da svi brojevi koji pocinju sa 25xxxxx imaju mogucnost za adsl (naravno ako nemaju ugradjen fm uredjaj)

Imaju i 23xxxxx ADSL.
[ zarkovoadsl@ @ 09.12.2005. 19:52 ] @
broj pocinje sa 25... dali je neko imao problema sa PCM...to jeste dali je uspeo da ga skine sa svog broja :)

[Ovu poruku je menjao zarkovoadsl@ dana 09.12.2005. u 20:55 GMT+1]
[ morke @ 09.12.2005. 23:13 ] @
>Imaju i 23xxxxx ADSL.

Ako nije greška, 231xxxx (centrala Filmski Grad) provereno nema ADSL (NAŽALOST!) dok recimo 239xxxx ima...
[ GFC @ 10.12.2005. 14:40 ] @
ja imam broj 25***** i imam ADSL kod Neobee.
[ bozanislija @ 10.12.2005. 20:27 ] @
Citat:
GFC: ja imam broj 25***** i imam ADSL kod Neobee.

Cim si kod neobeea verovatno su ti dali onaj budjavi ActionTec usb modem, kako te sluzi i da li ti pravi probleme? Kazi mi kako ti se krece download (naravno zavisno od paketa koji imas), tj da li uspevas da izvuces priblizno maximum? Kod mene to nije slucaj imam 512 K a izvlaci max 400 K!
[ covek_iz_senke @ 11.12.2005. 11:00 ] @
Action Tec je dolican modem! Prvo sam od njih dobio jedan manji modem koji se zeznuo, a onda su mi doneli ovaj drugi i radi fenomenalno. Evo konektovan sam vec 24 h i super je. Meni skida na oko 220 od mogucih 256. Radio sam one silne testove za merenje. Modem je stvarno super, ja sam prezadovoljan.
[ zarkovoadsl@ @ 12.12.2005. 15:38 ] @

dali neko moze da kaze koji je famozni broj telefona (centrala zarkovo) za proveru tehnickih mogucnosti za adsl,ali da bi nekako mogao preko tog telefona da vidim dali imam mogucnosti za skidanje sa PCM (mozda i sa plavom kovertom) :)

na telefon 3023283 se niko ne javlja...inace vidim da ste imali iskustva sa centralom zarkovo (pa gde ste se javljali bas za tu centralu da proverite)

hvalaaaaaaa

[Ovu poruku je menjao zarkovoadsl@ dana 14.12.2005. u 20:03 GMT+1]
[ Igorn @ 12.12.2005. 19:43 ] @
Samo bi ste nesto da podmitite.
[ zarkovoadsl@ @ 13.12.2005. 23:30 ] @
pa kad na zalost :(( ovde kod nas ne moze nista bez toga... I ja bi voleo kad bi moglo bez mita...samo sto se onda ceka i do 4 godine...a mozda nikad i nedobijes ono sto si trazio! kao sto rekoh na zalost...ma da ako moze ja bi voleo mnogo vise bez mita i korupcije...ali ne moze :((
[ djricky @ 14.12.2005. 00:19 ] @
zar ne bi bilo lakse da trazis od nekog provajdera da ti proveri?
[ zarkovoadsl@ @ 14.12.2005. 18:52 ] @
probao...ali odgovora nema...

[Ovu poruku je menjao zarkovoadsl@ dana 14.12.2005. u 20:01 GMT+1]
[ djricky @ 14.12.2005. 19:31 ] @
pa koliko je proslo?
[ Aquasco @ 15.12.2005. 17:49 ] @
Vidim,
Ovde na ovoj jadnoj centrali se ne zna ni ko pije ni ko placa!.
Ja sam na Belim Vodama i proverno ne mogu dobiti ADSL! Proverio i kod Sezama, Euneta...
Ne znam ima li tu pomoci kada si dvojnik, pcm i pocinjes na 50..
Komsija prko puta pre pola godine dobio novi broj, rastavljen od dvojnika, digitalizacija ...
Zvao Telekom :( kaze ljubazna gospodjica - gospodine pa vi ne znate da su poceli radovi na vasoj centrali u septembru, zavrsetak mozete ocekivati do proleca! (pitam se koje godine). Tuzna prica tu ne zavrsava, mozda je spas u kablovskoj? Tupavi IKOM? ne hvala 64 k za 1200 din! SBB kaze to je IKOM teritorija, Mafija - podelila teritorije, a ja kao nesrecni mali korisnik? I onda... gde treba "podmazati"?

Ima li neko dobre vesti za nas sa Belih Voda?
[ zus @ 15.12.2005. 18:44 ] @
Po mom skromnom mišljenju, dok ne vidimo da se Bele Vode "kopaju" ništa od boljeg neta.
[ Aquasco @ 15.12.2005. 18:59 ] @
E pa kad su kopali za gas mogli su i neke zice da provuku :)

Salu na stranu, ima li nade za nas?????
[ zus @ 15.12.2005. 19:06 ] @
Kada su kopali za gas, oni jesu postavili pvc crevo kroz koje bi trebalo da provuku kablove, tako da bi se kopalo samo na raskrsnicama radi spajanja istih. Po poslednjim informacijama koje ja imam na Belim Vodama ce "uskoro" početi radovi.

p.s. slično obaveštenje o početku radova dobijao sam i proteklih godina. :)
[ Aquasco @ 15.12.2005. 19:33 ] @
Ma ne znam,

Dodje mi da sve oteram u ....

Cesto putujem, pa kad se vratim, uhvati me takav bedak...

Ej bre koja smo mi zemlja? Ljudi koji nigde ne idu odavde (povremeno mislim) misle da je ovo sve ok (kablovska, ADSL, crkavica, Mladjan Dinkic ...). Pre neki mesec pricam sa nekim Amerom i on mi kaze: Ej, dok nisam obisao daleki istok, afriku i istocnu Evropu ja sam mislio da se svuda zivi kao u Americi. Eto, prosvetlio se jedan Amer i sada psuje Busha, Administraciju, US ARMY ...
Kad ce u ovoj drzavi da se nesto promeni bre ??????????

Dobro, mozda sam previse sve ozbiljno shvatio, u stvari ne vredi se nervirati.

Treba da gledam u pasulj kada ce se mocnici (telekom) smilovati mojoj malenkosti i skinuti mi dvojnika, PCM i sva ostala S....a sa vrata. Eto ja sam (da covek ne poveruje) vec 2 sata preko modema na net-u i nije pukla veza (koja inace max izdrzi 15 min) mozda se ipak nesto menja (ili je to zato sto pada sneg) :) a sve to vreme moj komsija (citaj dvojnik) psuje mi sve na svetu kad cu da se skinem sa telefona ...
[ Mister Big Time @ 15.12.2005. 23:53 ] @
Ima dosta ljudi sa Belih Voda koji imaju ADSL jos od letos. Znaci kod tebe je problem iskljucivo sto si dvojnik, PCM i analogna centrala. Tu nema pomoci osim da cekas da dobijes full digitalni broj (pocinje na 25 ili 23 ako uzmes novi), nazalost to ti je ogranicenje adsl-a a ne telekoma, jer adsl ne radi na pcm ili dvojnickim linijama.
Zivot je nekome majka, nekome maceha... to ti je ta prica.

Keep the faith.
[ Aquasco @ 15.12.2005. 23:57 ] @
Mislis da pritiskam telekom sutra da me skinu sa dvojnika (posto je nova centrala i ima mogucnosti)?

Ima li tu leba?

Pazi za divno cudo veceras ovaj dial-up radi do jaja! :)
[ ton_majstor @ 16.12.2005. 13:20 ] @
Mislim da je u toku OZBILJNA akcija na našoj centrali. Kum mi živi prekoputa Vojne Pošte i pre skoro dva meseca su mu dodali dvojku ispred. Mojoj majci i ocu, koji su kod Crkve, još letos...
Drugarica je pre neki dan dobila dvojku. I ona je kod VP.

Strpite se... šta da vam kažem.

Pozdrav!
[ mca @ 16.12.2005. 14:54 ] @
Ma dzabe, ja sam letos jos dobio potpuno novu liniju, skroz digitalnu, ali od adsla nista......
[ bozanislija @ 16.12.2005. 16:27 ] @
Citat:
ton_majstor: Mislim da je u toku OZBILJNA akcija na našoj centrali. Kum mi živi prekoputa Vojne Pošte i pre skoro dva meseca su mu dodali dvojku ispred. Mojoj majci i ocu, koji su kod Crkve, još letos...
Drugarica je pre neki dan dobila dvojku. :D I ona je kod VP.

Strpite se... šta da vam kažem.

Pozdrav!

Kao sto znate (a mozda i ne znate), dasta civila zivi u okviru VTI-a (Vojnotehnicki institut, za one kojima skracenica nije poznata) na Belim Vodama, vecina njih imaju telefone i pre skoro god i po je svim brojevima koji pocinju na 5 dodata 2 ispred, tada je centrala digitalizovana, svi oni imaju mogucnost za adsl, a dosta njih ga koristi adsl. Kada sam ja uvodio adsl (a zivim u vojnoj posti) odgovor od provajdera o postojanju teh. mogucnosti stigao mi je u roku od 5 dana!

[Ovu poruku je menjao bozanislija dana 16.12.2005. u 17:30 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 16.12.2005. 17:02 ] @
Citat:
Aquasco: Mislis da pritiskam telekom sutra da me skinu sa dvojnika (posto je nova centrala i ima mogucnosti)?

Ima li tu leba?

Pazi za divno cudo veceras ovaj dial-up radi do jaja! :)

Pa to ti je jedini put do ADSL-a. Moras da se skines sa dvojnika i PCM-a.
[ pisac @ 16.12.2005. 17:18 ] @
E, ljudi, tip centrale nema veze sa tim da li je ADSL moguć. Centrala može da bude i prastara analogna koja počinje na 6, a da linija ima mogućnosti (i dobije) ADSL. Evo, u centru je takav slučaj.

[Ovu poruku je menjao pisac dana 16.12.2005. u 18:19 GMT+1]
[ zarkovoadsl@ @ 17.12.2005. 00:51 ] @
@djricky

prosla je cela vecnost

@Aquasco

nema spasa ako imac pcm ili dvojnika,ako naces spas javi mi kako si uspeo i gde...evo ja imam broj koji pocinje na 25 pa nemam adsl zbog *ebenog pcm

[Ovu poruku je menjao zarkovoadsl@ dana 17.12.2005. u 01:53 GMT+1]
[ Aquasco @ 18.12.2005. 19:19 ] @
Ha,

Stvarno cu da se odselim :)

Dakle, zovem centralu zarkovo i javlja se ljubazna devojcica, pitah jel mogu ja da se skinem sa dvojnika i dali se po tom pitanju naesto radi? Izvinite...moram da pitam kolegu... (javlja se kolega u pozadini) NEMA SANSE U DOGLEDNO VREME !!!!
Opet ljubazna devojcica : A, gospodine dali ste zvali informacije tj korisnicki broj tamo mozete telefonski napraviti zahtev za odvajanje od dvojnika!

Ok, ok smiri se...
Zvoni, Dobili ste operatera broj ... Javlja se starija gospodja koja uzgred usput doruckuje i puna su joj usta (koji k...c sada ima bas neko da me zove...) Nije bilo bas sta 'oces ali ... Gospodine nema potrebe da podnosite zahtev za radvajanje od dvojnika, ponavljam radovi na vasoj centrali su uveliko u toku ... ali vas kolega iz zarkova kaze ... ne, ne dat im je nalog jos u septembru, evo neki ce biti razdvojeni vec do Nove Godine ... KLIK, TU TU TU ...

Eh, sta reci vise?

Ali jaaa ne verujem nikome ....

Ljudi neka mi neko sugerise sta da radim (cekam :( ili ....$%#@!!???_))

Live long and prosper!
[ Milos038 @ 17.02.2006. 09:43 ] @
Najpre su mi odbili zahtev za uvodjenje jos jedne telefonske linije,zatim su mi odbili zahtev za uvodjenje ISDN-a a sada:

BeotelNet ISP
Makenzijeva 56, 11000 Beograd
Srbija i Crna Gora
tel: +381 11 3080 018
fax. +381 11 3080 021
www.beotel.net

Poštovani,

tehničke mogućnosti za uvođenje ADSLa ne postoje za prijavljenu noseću telefonsku liniju.

Srdačno Vaš
BeotelNet

Inace ja sam na 2392***
[ Silver Storm @ 05.04.2006. 20:36 ] @
Da li zna neko kad cemo mi sa Julinog brda moci da koristimo ADSL. Broj mi pocinje na 357x-xxx i od avgusta dobijam istu informaciju:

Poštovani,

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da će se instalacija dodatne opreme za ADSL izvršiti do kraja 2006. god.

Zna li iko, posto me ovaj internet izludjuje sa protokom od max 4 kb/s, da ne pricam o konektovanju... By the way dobio sam informaciju da nemam ni PCM a ni dvojnika (sto se da zakljuciti i iz broja telefona), tako da samo cekam telekom...

Pozz
[ Mister Big Time @ 03.11.2006. 23:03 ] @
Jeste li u toku sa ovim gubljenjem paketa?

Uvece adsl radi kao dial up... jedva surf! Packet loss 10-20 pa i vise % !!!

Za vise informacija pogledajte: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=111782