[ bajun @ 05.02.2005. 00:07 ] @
Qd juce mi se prilikom dizanja XP prvo pojavljuje poruka da izaberem windows xp profesional, ili windows xp,kad stisnem enter na bilo sta on nastavlja normalno da radi, ucitava onog crvica i windows se ucita normalno.Nije neki problem ali me nervira da stalno kad ga upalim moram da stisnem i enter.Inace OS mi je XP profesional a maticna ploca je asus A7N8X.Da li je problem u biosu,(njega sam namestio na default),ili je nesto do XP-a
[ fade @ 05.02.2005. 09:31 ] @
morash reci nesto vishe ,npr sta si stavio default i de li imash samo jedan os ?
koji sp imash itd.
[ Nabukodonosor @ 05.02.2005. 11:42 ] @
Nadji u root-u C: diska fajl boot.ini i obrisi liniju koja je vezana za ono sto bi ti hteo da izbacis i pogledaj da li ti je default ono sto tebe zanima i uradi Save. pre toga odcekiraj Read Only atribut fajla boot.ini.
[ apex @ 05.02.2005. 12:02 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Nadji u root-u C: diska fajl boot.ini i obrisi liniju koja je vezana za ono sto bi ti hteo da izbacis i pogledaj da li ti je default ono sto tebe zanima i uradi Save. pre toga odcekiraj Read Only atribut fajla boot.ini.

To treba otprilike ovako da izgleda:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
[ bajun @ 05.02.2005. 13:15 ] @
E ovako tog boot.ini fajla nema nigde,pretrazio sam ceo c disk i nema ga nigde.Malopre sam otisao kod komsije i kod njega sam nasao u c:\WINDOWS\pss backup file 1KB.Da li je to taj fajl i ako jeste da li ga ja jednostavno mogu iskopirati sa njegovog racunara i ubaciti u moj,da li bi to radilo posto kod njega sve radi bez problema.Inace na racunaru imam samo jedan OS XP professional sa SP2.
[ borstale @ 05.02.2005. 13:31 ] @
Kako bre nema?
start/run/kucaš"msconfig"/pa klikneš na jezičak boot.ini
[ bajun @ 05.02.2005. 14:13 ] @
Dobro nasao sam BOOt.INI jezicak i tamo pise:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(o)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft XP Professional"/noexecute=optin/fastedect
multi(0)disc(0)rdisc(0)particition(2)\WINDOWS="Microsoft XP Professional"/fastdetect

E sad izgleda da treba izbrisati ovaj zadnji red gde je particija 2 ali ne znam kako to da izvedem .
[ Burgos @ 05.02.2005. 14:18 ] @
Za početak uključi prikaz sistemskih fajlova. Tools-Folder Options-Hide Protected OS files. Ili možeš da kucaš u Address Baru sledeće:
C:\boot.ini
Kopiraj ceo fajl i u Notepadu sačuvaj kao boot_backup.ini
Sada u boot.ini obriši zadnju liniju, pa da ti boot.ini izgleda kao
[boot loader]
timeout=30
default=multi(o)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft XP Professional"/noexecute=optin/fastedect
to sačuvaj. Ako dođe do problema samo zameni boot.ini sa boot_backup.ini
[ bajun @ 05.02.2005. 15:56 ] @
Resen problem hvala svima.
Pozdrav!!