[ [*njofra*] @ 06.02.2005. 12:31 ] @
poz, potpuni sam pocetnik, pa me zanimaju neke stvari. mislim da sam uspesno instalirao php 2.0.11, apache, mysql 1.31 . problem je sledeci: kada mi se pokrene ona instalaciona stranica za forum pojavi mi se error da mi nije definisan DSN. da li mi neko moze pomoci da ovo sredim. imam instaliran i ms acces i sql.

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

DEBUG MODE

SQL Error : Error PHP Warning: SQL error: [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified, SQL state IM002 in SQLConnect in c:\inetpub\wwwroot\db\msaccess.php on line 55

ovo je poruka.
help please.
[ _owl_ @ 06.02.2005. 19:55 ] @
Da pogodim za bazu koristis Access? Pogledaj malo:
Control Panel->Administrative Tools->Data Sources(ODBC)
Sigurno tu mozes da definises DSN za odredjeni Aceess db fajl.
[ [*njofra*] @ 06.02.2005. 21:24 ] @
poz,
e, ljudi uspeo sam to da sredim ni sam ne znam kako. verovali ili ne sinoc sam tek poceo da proucavam taj php. sad mi je iskrsao novi problem: na mom kompu (localhost) sve odlicno radi, ceo forum funkcionise, ali kada ga preko total commandera 5.5 uploadujem na neobee server (3mb) nikako ne mogu da aktiviram file install.php . jedan prijatelj mi rece da nadjem taj fajl na ftpu i da odem na properties i da promenim neke vrednosti, permissions da setujem na 744, ali to uopste ne mogu da uradim... pomagajte...
[ mordor @ 06.02.2005. 22:44 ] @
zar nepostoji TOP tema samo za phpbb...? ovako samu uvodite zabudnu i gledam teme koje me nezanimaju... a nije mi zanimljivo da dajem support za 3rd party skripte... phpbb tim ima svoj support pa se zalite njima ako nezelite da ostavljate postove u vec pomenutu temu.
Kapiram da vecina posetilaca php foruma misli isto...
[ [*njofra*] @ 07.02.2005. 07:58 ] @
ok, sorry, tek sam se registrovao u forum, pa nisam znao kakva politika ovde vlada. trudicu se da se ovo ne ponovi...