[ vlada.bgw @ 06.02.2005. 15:37 ] @
| E ovako stoji stanje...
Povezati 2 lokacije koje su na 23 km, nemaju opticku vidljivost , ali zato imaju tacku na otprilike 11 km , tacno na sredini putanje gde mogu da se postave uredjaji i koja ima vidljivost sa pocetnom i krajnjom tackom ...zamisljene antene za ovakav link su Dish 120 cm x 3
E sad problem je , tj pitanje koji uredjaj staviti na "brdo" i dali postoji uredjaj koji moze da prima preko jedne antene i salje na drugu, tj da bude i klijent i ap u isto vreme ?
Ili staviti 2 uredjaja na "brdo" , jedan kao klijen drugi kao AP i resen problem ...
Znaci problem je kako resiti uredjaje (ili uredjaj) na BRDU? :)
Koje bi uredjaje preporuculi s'obzirom da je totalno nenaseljeno podrucje u pitanju sa minimalni smetnjama ( citaj Pustinja) :) ?
Pozdrav i unapred hvala |
[ Aleksandar Đokić @ 06.02.2005. 15:53 ] @
Citat:
da bude i klijent i ap u isto vreme
zato postoji WDS mod, ali na toj udaljenosti moraces da stavis dva apa
[ vlada.bgw @ 06.02.2005. 20:39 ] @
Znaci moze da zavrsi jedan uredjaj "na brdu" u wds modu, ali bi trebalo 2?
veza bi bila 11 i 12 km sa obe strane ka njemu ...
Koji su se uredjaji pokazali dobri na vece daljine ?
[ gane1 @ 07.02.2005. 17:59 ] @
Treba ti bar 50 milivata snage,i dve parabole sa dobrim iluminatorima!Ja sam uradio trasu 36kM sa 50 milivata i 1,5m parabolama!
[ linux_wlan @ 07.02.2005. 18:09 ] @
konacno jos ima normalnih ljudi koji znaju kako se radi wlan.
[ vlada.bgw @ 07.02.2005. 18:10 ] @
Pa tako nesto je i zamisljeno u ovom slucaju, samo ce se koristiti dishevi od 120 cm, a koji konkretno uredjaj si koristio?
Verovatno B standard?
Koliki je bio protok , signal na 35 Km?
[ gane1 @ 08.02.2005. 11:03 ] @
Narucilac posla u mom slucaju je menjao LAN kartice zbog nekh softverskoh razloga,ali protok mu je u svakom trenutku maksimalan koji kartica podrzava,jer je na mestu prijema signal izvanredno jak!Ja inace ne volim softver i odbijam da o PC znam bilo sta vise osim da ga koristim!Tu sigurno treba zavrsiti bar srednju skolu da bi se nesto zaista znalo a ja nemam nameru vise da ucim!U tom konkretnom slucaju sam samo pusti trasu,napravio iluminatore i podesio ih,i normalno usmerio sam antene!Za pocetak tu nije bila LAN kartica nego signal generatos i BFR90 kao izlazni stepen a posle su ovi drugi "strucnjaci" zakacili LAN i nisu verovali da stvarni postoji veza!Inace ceo projekat je realizovan iz inata,da dokazem hakerima da su kompjuteri jedno a mikrotalasi nesto sasvim drugo!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.