[ stonex @ 07.02.2005. 01:37 ] @
Dobio sam ponudu od Sezama za ADSL, a za nekih mesec dana nam kablovski distributer pusta internet . Hteo bih misljenje onih koji si imali prilike da se sretnu sa oba nacina povezivanja da mi daju savet - sta od ova dva uzeti ?
[ ddz @ 07.02.2005. 07:58 ] @
Ukoliko ti je kablovski provajder SBB, toplo preporučujem kablovski. Sada su izjednačili cene flat interneta sa cenama na ADSLu, a pošto nema problema sa koncentracijom korisnika i "fenomenom talasa ;)", definitivno je isplativije. ADSL tek treba da preleži dečije bolesti, SBB ih je preležao pre par godina.
[ moonliner @ 07.02.2005. 08:00 ] @
Citat:
stonex:  sta od ova dva uzeti ?

Cini mi se da je vec bilo dosta komentara na tu temu...licno iako sam na kablu (a izgleda ne jos zadugo), u takvoj situaciji bih se opredelio za ADSL. Sarena ponuda, nema ucena, doduse treba malo vremena da prodje da se uhodaju, ali za pocetak stvarno nije lose . . .

Pozdrav
[ aleksandaraleksandar @ 07.02.2005. 16:26 ] @
sto dalje od sbb. sa sezamom si na liberalnom trzistu, sa sbb na monopolskom.
[ ddz @ 08.02.2005. 06:12 ] @
Ako će meni monopolista na šest meseci da spušta cene, a uz to i da podiže kvalitet usluga, sve vreme me držeći daleko od Telekomove "user policy", nemam ništa protiv.
[ dagger @ 08.02.2005. 07:01 ] @
Citat:
ddz: Ako će meni monopolista na šest meseci da spušta cene, a uz to i da podiže kvalitet usluga, sve vreme me držeći daleko od Telekomove "user policy", nemam ništa protiv.

Spustanje uploada na 32 sa 64 kb/s za 128 kb/s download ti zoves
podizanjem kvaliteta usluge ??

"B-e-n-z-i-n ? Cudno pisu voda..."
[ vasquez @ 08.02.2005. 14:45 ] @
Imam mogucnost za oba, a na sbb cu preci kad izjednace cijene.. 512 sa public IP-om kod sbb-a kosta citavih 1000 din vise nego kod adsl provajdera.. ta vrsta elitizma ce ih skupo kostati ove godine.. uz to sbb je bolji samo ako vam je optika relativno blizu i nemate smetnje
[ Qlex @ 11.02.2005. 19:56 ] @
ADSL...definitivno..
Ne znam tacno kakve su mogucnosti SBB-a za prosirivanje, ali znam da kad uvedete ADSL, mozete da se unapredjujete do besvesti (tipican primer ADSL2+ koji jos nije stigao ovde, a brzine su mu 25MBit/s + ... ) Takodje se pominju i neke tehnologije uDSL i sl...gde ce biti brzina preko 200Mbit/s

Vredi cekati...kad smo cekali 15 godina!
256/96 koji trenutno koristim sasvim zadovoljava moje potrebe. Iako osecam da ce za 6 meseci to biti smesno sporo u poredjenju sa buducim ponudama...