[ casanova @ 07.02.2005. 17:37 ] @
napravio sam neki kvazi interfejs u php-u koji podseca na telefonski imenik samo je malo slozeniji... u mysql sam kreirao bazu u koju dodajem nove kontakte, korisnike i sl. e sad, pitanje je sledece: kako treba da glasi kod koji bi svaki put kad dodajem novog korisnika (sa npr. atribudima id, ime, prezime, login, pass) proveravao da li kontakt sa tim loginom vec postoji u bazi, i sad ukoliko postoji... bla, bla... ukoliko ne... opet bla, bla... nadam se da je neko skapirao sta hocu, hvala unapred!

[Ovu poruku je menjao secret dana 11.02.2005. u 12:08 GMT+1]
[ Nemanja Avramović @ 07.02.2005. 20:02 ] @
ne mogu sad da ti pisem za tvoj primer, evo parceta koda iz nekog mog projekta:
Code:

//provera imena
$sql_provera = ("SELECT username FROM $db_table where username like '$username'");
$query = mysql_query($sql_provera);
//gledam koliko ima rezultata (da li ime postoji u bazi) ako ima vraca 1 ako nema onda 0
          $num_rows = mysql_num_rows($query);
if ( $num_rows > 0 ) {
die("<div>Korisnicko ime vec postoji. Izaberi drugo.</div>");
}

...pa se snadji
[ casanova @ 08.02.2005. 00:33 ] @
e, bas to mi je trebalo, hvala ti. ja sam pokusavao nesto slicno ali nisam sve ispisao kako treba. pozdrav!
[ casanova @ 10.02.2005. 11:47 ] @
jos nesto... ovaj kod mi po default-u kada izaberem neki proizvod racuna cenu za porez 10%, e sada, mene zanim sta treba da dodam ili promenim da bi mi, kada u drop-down meniju izaberem neki drugi procenat, racunao cenu za taj procenat?
Code:

<td class="main_text"><input name="hardware_pricesell_add" type="text" id="hardware_pricesell_add" size="15" maxlength="15" value="<?php if (!$pricesell_now) {$pricesell_now=$price2*1.1;}echo number_format($pricesell_now,2); ?>">
    <select name="select2">
      <option value="<?php $pricesell3=$price2*1.03; echo number_format($pricesell3,2); ?>"><?php echo ("3% "); echo number_format($pricesell3,2); ?></option>
      <option value="<?php $pricesell5=$price2*1.05; echo number_format($pricesell5,2); ?>"><?php echo ("5% "); echo number_format($pricesell5,2); ?></option>
      <option value="<?php $pricesell6=$price2*1.06; echo number_format($pricesell6,2); ?>"><?php echo ("6% "); echo number_format($pricesell6,2); ?></option>
      <option value="<?php $pricesell8=$price2*1.08; echo number_format($pricesell8,2); ?>"><?php echo ("8% "); echo number_format($pricesell8,2); ?></option>
      <option selected value="<?php $pricesell10=$price2*1.10; echo number_format($pricesell10,2); ?>"><?php echo ("10% "); echo number_format($pricesell10,2); ?></option>
      <option value="<?php $pricesell15=$price2*1.15; echo number_format($pricesell15,2); ?>"><?php echo ("15% "); echo number_format($pricesell15,2); ?></option>
    </select></td>
[ SmilieBG @ 10.02.2005. 17:05 ] @
tu bi ti po meni najbolje sluzila jedna javaskriptica koja bi hvatala event promene dropdown boxa pa shodno tome vrsila promenu poreza (cena) i prikazivala cenu sa izabranim porezom.

Druga varijanta (manje privlacna za posetioce) jeste da dropdown meni stavis unutar forme, pa da forma radi $PHP_SELF sa zadanim parametrom poreza...

Poz,
Sale
[ casanova @ 10.02.2005. 17:49 ] @
to je ok, ali jel moze neki primer?