[ Zekica @ 08.02.2005. 17:56 ] @
Na "poslu" postoji wireless konekcija ka internetu (preko VPN konekcije).

Na tom istom računaru postoji i modem, koji je podešen da prihvata dolazeće konekcije.

Ovo sve radi, ali je problem u tome što se u radno vreme koristi telefon za razgovore, pa nije baš praktično da se modem javlja u to vreme.

Dakle, da li postoji neki način da se Incoming Connection onemogući tokom određenog perioda tokom dana (17:00 - 09:00 npr.)?

Ako može, kako to izvesti.

Hvala unapred.
[ broker @ 08.02.2005. 23:41 ] @
Ja bih to resio hardverski. Kupis na buvljaku prekidac sa satnim mehanizmom pa ga namestis da ukljucuje ili iskljucuje u potrebnomperiodu, preko njega povezes telefonsku liniju na modem tako da je on ukljucuje i iskljucuje kada treba i to je to,.

Ako nemas prekidac sa satnim mehanizmom ima ona uticnica sa satnim mehanizmom pa se u nju ubode jedan relej i to je to.
[ kosac @ 09.02.2005. 15:00 ] @
radius server ?
[ [4S]Sigma @ 10.02.2005. 15:51 ] @
Da li koristis modem za vreme radnog vremena za neke druge svrhe ?
Ako ne mozes da resis problem sa hardverskim profilima, gde bi na jednom profilu disejblovao modem i nazvao ga radno vreme (ili kako god tvoja name konvencija to nalaze ) dok bi drugi profil sa enablovanim modemom koristio posle radnog vremena, problem je jedino u tome sto bi morao to manuelno da radis jer ja ne znam kako bi naterao kompjuter da se posle automatskog restarta u odredjene sate sam seti da upali odredjeni profil.

Mozda da stavis da ti profil sa modemom bude default odabir i da stavis da ti se kompjuter restartuje na kraju radnog vremena ali to je vec isuvise komplikovano i moze da prouzrokuje nepogodnosti ako neko koristi racunar u to vreme ...

Naravno .. trebalo bi da postoji softver koji se bavi incoming konekicjama ali se time nisam bavio pa ti stoga i nisam tu od neke koristi ..

poz