[ mrki @ 08.02.2005. 20:27 ] @
Suse 8.x! Oba modula: nvidia i D-link kartica; ucitavam bez problema pojedinacno, nakon cega egzistiraju kao eth0. Dakle imam dve mrezne kartice u masini. Probao sam da kroz /etc/modules.conf ucitam obe:
alias eth0 ne2k-pci
alias eth1 modul_za_nvidia
ali mi ne uspeva, samo se ucita modul za eth0.
Postoji jedan red
alias eth1 off
koji sam takodje pokusao da izmenim, ali nista. Savet?

[ anrxc @ 08.02.2005. 22:06 ] @
Pogledaj ovdje pri vrhu stranice, mozda nades nesto korisno...
[ mrki @ 08.02.2005. 22:34 ] @
Da to je to, uz pomoc lilo.conf resava se ovaj problem. A, taman htedoh postaviti link ka Multiple-Ethernet howto...
http://www.ibiblio.org/pub/his....1/docs/mini/Multiple-Ethernet
[ mrki @ 11.02.2005. 17:57 ] @
btw nije proslo sa:
Code:

append="ether=0,0,eth1"

u lilo, ima li ko saznanje kako?
[ zextra @ 11.02.2005. 21:36 ] @
dakle, kad ucitas nvnet, i on postane eth0, sta se desava kad ucitas dlink modul? koju verziju kernela koristis? da li si probao (a verovatno nisi) da kompajliras module u kernel, pa da pustis kernel da se izdogovara sa njima?
[ mrki @ 12.02.2005. 11:17 ] @
Kao sto rekoh moduli su dobri kada se pojedinacno ucitavaju, kartice su ispravne, a meni su potrebna oba: i eth0 i et1.

Citat:
da li si probao (a verovatno nisi) da kompajliras module u kernel

Eh, sto prosto kad moze komplikovano. E pa ne bih da kompajliram ceo kernel zbog dva modula. Cemu onda modularnost? Ako se pojavi problem, a ti kompajliraj kernel.

Treba mi neko drugo resenje, ok :)
U gornja dva howto-a pise kako omoguciti ovo, ali meni nije uspelo i dalje imam samo eth0.
[ zextra @ 12.02.2005. 18:53 ] @
"preko - prece, naokolo - blize" kaze nas narod.

ocigledno nesto nije uredu, pokusavam da pomognem. glupim savetima nikad kraja, shodno tome posavetovao bih te da odneses hdd i mrezne kod nekog prijatelja, pa vidi da li ces uspeti da ucitas istovremeno ne2k-pci i nvnet module.

[ mrki @ 14.02.2005. 07:58 ] @
Citat:
zextra: shodno tome posavetovao bih te da odneses hdd i mrezne kod nekog prijatelja,

lol...bar si me nasmejao, hvala.
[ zextra @ 14.02.2005. 13:10 ] @
bar sam se potrudio da ti pomognem, e sad da li sam te nasmejao ili sam ti stvarno pomogao...