[ Mister Big Time @ 09.02.2005. 01:49 ] @
Mozda je tema vise za Web aplikacije forum, ali cini mi se da su web dizajneri vise upuceni oko ovoga.. ;)

Elem, moj prijatelj radi na nekom projektu integracije i izrade web aplikacije koja treba da sluzi za azuriranje vesti, dodavanje novih sekcija itd. Nista specijalno niti sa velikom bazom. Posto to treba da se integrise u vec postojeci (staticki) sajt, a on se ne razume bas puno u to (tu cu mu ja malo pomoci), hteo bih da cujem neke savete koliko se krecu cene ovakvih stvari kod nas.

Aplikacija ce u stvari da bude kao neki mini portal:
*Azuriranje i dodavanje vesti na odredjene sekcije sajta
*Mass email (mailing lista)
*web community
*Forumular za prijavljivanje
*razliciti nivoi pristupa i kontrole (sekterarica-direktor-urednik)

Svaki savet je dobrodosao. Unapred hvala.

[ _owl_ @ 09.02.2005. 02:14 ] @
Ako mislis da se web dizajneri razumeju u ovo i verujes njihovim odgovorima onda bi ti bilo bolje da prijatelja sam posavetujes.

Ja cenim sve ovo sto si naveo na jedno 400E, pod uslovom da bude maksimalno profi odradjeno (programiranje + uklapanje u postojeci dizajn sajta). Nazalost ovo je ipak Srbija tako da sumnjam da ce ova cena moci i da se ostvari.
[ Mister Big Time @ 09.02.2005. 03:37 ] @
Hmm pa ko ce da se razume oko cena i trzisnih kretanja iz ove oblasti ako ne web majstori? :)

Anyways, hvala na odgovoru.
Prvenstveno od-do cenovni rang, posto ni ja ni on nemamo iskustva sa naplatom ovakvih stvari.

Koliko pro agencija uzima za ovako nesto? Znaci odes i kazes - zelim to i to.

"Nazalost ovo je ipak Srbija tako da sumnjam da ce ova cena moci i da se ostvari."

-I meni se tako nesto cini, ali ono - svi znaju da je najbudjaviji staticki sajt za neku firmicu od 5-10 stranica minimalno 100e. I to neki klinac da uradi iz ftont pejdza sa nekim templejtom. A s obzirom da je ovde umesana baza, neko programiranje... trebalo bi da se uklapa u to sto si ti naveo.
[ boccio @ 09.02.2005. 08:20 ] @
Citat:
Mister Big Time:
Aplikacija ce u stvari da bude kao neki mini portal:
*Azuriranje i dodavanje vesti na odredjene sekcije sajta
*Mass email (mailing lista)
*web community
*Forumular za prijavljivanje
*razliciti nivoi pristupa i kontrole (sekterarica-direktor-urednik)

Ajd da probamo ovako:

1. Prosti news management sa nivoima pristupa: cca. 8 sati
2. Mailing lista: ima trilion besplatnih, integracija u sistem cca. 20 min.
3. Formular za priijavljivanje (na sta? mailing listu? svim sadrzajima sajta? delovima sajta?): 1 sat - 3 sata, posto ne znam na sta tacno mislis
4. Web community - sta je to?
5. Testiranje interakcije svih komponenti i celog sistema: cca. 3 sata

Eto, ti izvedi sam cifru. Tesko da mozes da naplatis vise od $10-$15/sat, pa vidi...
[ Mister Big Time @ 09.02.2005. 21:25 ] @
Pa dobro ta vremena sto si naveo su za strogog profesionalca... ortak nije bas u tom fazonu :)
Citat:
boccio:
4. Web community - sta je to?

Pa forum :) Nesto tog tipa, da posetioci mogu da interaguju jedni sa drugima, razmenjuju misljenja itd. Barem ja to tako vidim.
Citat:
boccio:
3. Formular za priijavljivanje (na sta? mailing listu? svim sadrzajima sajta? delovima sajta?): 1 sat - 3 sata, posto ne znam na sta tacno mislis

Pa tipa ti kao visitor dodjes i zainteresovan si za usluge ili neki proizvod i zelis da se prijavis... kao ovo sada za ADSL sto imaju :) Ja ne znam kako drugacije to odraditi osim PHP sendmail + html forma. Valjda ce tako i da uradi.

[ boccio @ 10.02.2005. 14:37 ] @
Citat:
Mister Big Time: Pa dobro ta vremena sto si naveo su za strogog profesionalca... ortak nije bas u tom fazonu :)

To nije bitno :) Ja ti dajem aproksimaciju koliko mozes da naplatis po trzisnim cenama (po satu rada). A da li ce njemu biti potrebno 8 ili 88 sati to je druga stvar.

Da dovrsim odgovor za ove segmente koje si dodao:

4. Forum - instaliraj IPB, phpBB ili slicni. Ima dosta tema na ES-u o njima, izaberi koji ti odgovara. Za instalaciju i integraciju u sajt (dizajn, i sl.) racunaj 2-4 sata.

3. Znaci ipak je u pitanju mailing lista...Ima gomila dobrih, besplatnih. Integracija 30 min.

[ Mister Big Time @ 10.02.2005. 18:15 ] @
Za forum, nema tu problema to sam ja i predlozio, niti je iskustvo problem {adm. 3 i po godine 2 foruma :) }

Hvala na savetima!