[ XPhantom @ 09.02.2005. 07:54 ] @
Poštovanje,

Zanima me da li neko zna kako se radi sa ovim programom. Ja nikako nemogu da ga svladam, moram priznati da se prvi put susrećem s time, ali nemogu nikako da promijenim veličinu fonta položaj boju ... Ja sve odradim i vidim titl na filmu ali nemogu raditi izmjene jer kad uđem u proigram pa promjenim parametre ovamo mi opet sve ostane isto. U cemu je problem. Stavim film i titl u isti folder sa istim nazivom i on meni nalijepi titl na film, ali ne onako kako bi ja htio, i koju god ja izmjenu da uradim (npr. boju fonta) on meni sve ostavi po defaultu i ništa ne mijenja. Molim za pomoc
[ neob @ 10.02.2005. 03:45 ] @
Kombinuj ga sa MV2 plejerom, pa u plejeru radi sa titlom, a u ffdshow-u nediraj subtitle.
[ psihodel @ 10.02.2005. 14:15 ] @
Baš kao što Neob kaže, kombinuj ga sa nekim plejerom (MV2, Crystal, Zoom...) i u plejeru podešavaj sve što se tiče titla.
U podešavanjima FFDSHOW-a eventualno uključi postprocessing i stavi ga na najveći nivo - veoma pozitivna iskustva imam sa ovom opcijom.
Inače ffdshow koristim odavno i to je jedini filter/kodek koji imam instaliran na kompu. Maltene nikada nisam naišao na neki film koji nisam mogao da pustim.
poz