[ una29 @ 09.02.2005. 09:25 ] @
| Ja sam pocetnik u web-dizajnu (fax sam zavrsila iz neke potpuno drugacije oblasti, ali me ovo sada zanima). Znam HTML, koji je koristan kao osnova, ali je naravno nedovoljan da bi se napravio dobar sajt. Zelim da naucim PHP (ne volim da ucim iz knjiga, lakse mi je pomocu kompjutera i casova), pa me zanima vase misljenje:
1. Koja skola kompjutera ima dobar kurs PHP-a (a da nije mnogo skup)?
(2. Ako ne nadjem dobru skolu, eventualno bih uzela privatne casove, pa da li znate nekoga ko se time bavi...)
Una |
[ sale83 @ 09.02.2005. 10:05 ] @
Za casove i skolu ( to je samo bacanje para)
PHP je veoma lak za ucenje samo to sto tebe mrzi da citas knjige to je drugra stvar!
JA ti ipak preporucujem ne bacaj pare bezveze nego neku knjigu ili php manuel
Pa uz kaficu natanane citaj i vezbaj na svom kompu !
Pozzz...
[ Nemanja Avramović @ 09.02.2005. 10:27 ] @
Samo da ti kazem, PHP je neverovatno lak, a kasnije i MySQL uz to (ja sam imao problema dok mi ortak nije nacrtao tabelu i malo pojasnio stvari :)
Pazi, kad sam ja naucio PHP, i ti ces, sigurno... (lol)
Ja sam prvo uzeo DzSoft php editor (shareware) i u njemu pregledao par primera, i to je bilo dosta za pocetak. Onda sam skinuo php manual sa php.net i sad sve samo ide...
Naravno, ovo je programiranje, kao i svako programiranje, tako da ti ipak treba neko... recimo `kefalo` da ukapiras osnove programiranja, ali kad to jednom shvatis, ni najkomplikovanija sintaksa bilo kog jezika nece ti biti problem.
Srecno
edit: eh da, jos nesto... za pocetak skini EasyPHP, podigni lokalni server (apache+php+mysql), zatim instaliraj Macromedia Dreamweaver (tako se pise?) i pocni da vezbas :)
[ dpop @ 09.02.2005. 14:18 ] @
[ dinke @ 09.02.2005. 16:26 ] @
Počni od prve teme koja je topovana na ovom forumu. Na njoj se nalaze sve informacije koje ti trebaju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.