[ zokiiii @ 09.02.2005. 14:43 ] @
Ovako zanima me da li mogu preko svoga programa uci u bios...tj. izmjeniti neke postavke npr. otkud da se boot-a ??kako ?

[ BaCkSpAcE @ 13.02.2005. 01:26 ] @
teoretski je izvodljivo, ali u praksi niko ne pravi takve programe... Ja sam susreo pre jedno 4-5 godina jednu 386-icu kojoj se bios pokretao sa harda... Medjutim, vlasnik tog racunara mu je presudio tako sto je ugasio hard disk u bios setup-u, tako da ga vise nije mogao pokrenuti... :)
[ dezelin32 @ 18.04.2005. 13:26 ] @
Ma mozes, treba direktno pristupiti portu CMOS-a u kome se cuvaju bios setovanja pa muljati po sadrzaju CMOS-u. Znaj da ima prilicno nekompatibilnosti izmedju razlicitih implementacija BIOS-a ali to sa hdd-om je ja mislim isto za sve. Nadji onaj prastari ebook o BIOS/DOS interaptima, mislim da tamo imas sve neophodne informacije - bar reference ako nista drugo.

Cheers
[ BaCkSpAcE @ 29.04.2005. 14:22 ] @
"Gresis, ovaj, gresis silno sine" ;)

Da bi ispravio bilo koju postavku u BIOSu, moras menjati sadrzaj CMOSa, a za to ne postoje specijalizovani programi. Postoje cini mi se samo za menjanje takta/mnozioca i nekih drugih sitnih parametara, ali program za to proizvodi uglavnom samo proizvodjac maticne ploce. Sto se tice ostalih parametara, tesko ces ikad bilo sta naci, jer jednostavno nema svrhe praviti takvo nesto.

Citat:
dezelin32: Nadji onaj prastari ebook o BIOS/DOS interaptima, mislim da tamo imas sve neophodne informacije - bar reference ako nista drugo.


Nemaju interapti bas neke veze sa tim sto ovaj decko hoce. Ne znam na koju knjigu tacno mislis, ali sve sto mozes uciniti jeste nasumichno piskaranje po CMOSu, pa sta bude ;)
[ steewsc @ 13.12.2006. 10:01 ] @
Pozdrav!
Mene konkretno zanima da li i kako mogu da promenim stavku u BIOS-u, iz Windows-a,
da se preko modema startuje racunar?
Znaci ako je ta opcija iskljucena, da je ukljucim.
[ EArthquake @ 18.12.2006. 13:52 ] @
nisam znao da bbilo gde postoji opcija da se komp uplai preko modema
znam za Wake On LAN , ali kolko ja znam to ide preko mrezne


anywayz , mislim da znam na sta ciljas pa mozes da pogledas ovaj tekst ( prilicno je nov, a ako nista drugo bar je intersantan:)) :
http://www.ngssoftware.com/res...nd_Detecting_A_PCI_Rootkit.pdf