[ Sale_123 @ 09.02.2005. 15:46 ] @
| Win XP SP1
IIS 5.1
PHP 5.0.3
Nakon sto sam odradio kao sto pise u dokumentaciji:
-skinuo zip arhivu i eksportovao u c:\php
-promjenio naziv php.ini-rec.. u php.ini
-modifikovao doc_root=c:\inetpub\wwwroot
-skinuo i postavio browscap.ini
-projavio .php ekstenziju na iis (ISAPI)
-restartova IIS
i naravno kad testiram http://localhost/test/test.php
on mi ne obradi stranicu nego nudi download.
Prije sam imao prijavit php ali kao CGI a ne kao ISAPI i sve je radilo ok. |
[ majstorsilvi @ 09.02.2005. 18:59 ] @
ma instaliraj xampp koji je najbolji nema stimanja on sve uradi ti samo stavis svoje datoteke u fajl htdocs i pristupas sa localhost-om u browseru
[ Ser_Boyler @ 09.02.2005. 19:04 ] @
Jedan kratki tutorial o konfigurisanju Windows IIS 6 za rad sa PHP-om.
http://www.beotel.yu/~steki/php_iis/index.html
[ Sale_123 @ 10.02.2005. 21:00 ] @
Hvala ljudi uspio sam rijesiti. Ali nakon sto sam sve postavio ipak sam se odlucio da istalisem Apche i onda postavim php na njega tako da sad sve jurisa.
[ Eraser__ @ 12.02.2005. 15:30 ] @
Pozdravljam !!
Budite na oprezu sa tim Xampp jer Apache na Win nije ni blizu stabiliteta rada kao IIS koji je windowsov maticni web server. Lose iskustvo sa XAMPP-om sam licno imao, i problem mi je bio sto Apache napuni PAGING file i koristi NENORMALNO BOLESNO puno CPU. Portal mi je radio odprilike nekih 5 sati od kad ga startujem, startuje sa 170 MB paging file i u roku od 5 sati paging file usage skoci na 400 MB to je BOLESNO ! a CPU je na 100 % usage CIJELO VRIJEME SKORO. Tako da sam svakih 5 sati morao restartovati apache da bih mu resetovao-ispraznio paging file i oslobodio memoriju, i tada bi portal jedino radio, ali je radio SPORO uzasno cijelo vrijeme radi velikog CPU usage. Zato vam raja savjetujem ako zeliti PHP koristiti na winu :
Instaliraj IIS 6.0
Instalirajte Php 5
Instalirajte Mysql
i php ce vam automatski tokom instalacije konfigurisati IIs za php, jedino moze da se desi ukoliko vam nebude radilo da morate file php4ts.dll prebaciti iz php mape u win system32 mapu.
Pozdrav svima
Eraser
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.