[ duskot82 @ 10.02.2005. 08:30 ] @
| Imam softverski (tzv. win) modem koji odlicno radi pod windowsom 98. Kada sam instalirao windows XP sve je proslo bez problema, tj. operativni sistem je pravilno prepoznao modem. Dial-up sam pravilno podesio da koristi dati hardver.
Medjutim, kada sam pokusao da se konektujem nije islo. Nisam cuo ni zvuk telefonske centrale na zvucnicima, a windows me obavjestava da nije u mogucnosti da uspostavi konekciju.
Nisam instalirao niti jedan Service Pack za windows. |
[ m4rk0 @ 10.02.2005. 11:06 ] @
Jesi uradio query modem ?
[ Shadowed @ 10.02.2005. 12:41 ] @
Ako nisi, iskljuci Wait for dial tone i ukljuci Modem speaker.
[ duskot82 @ 10.02.2005. 13:23 ] @
Ma probao sam sve i svasta.
Wait for dial tone - iskljucio.
Modem speaker - ukljucio.
Query modema?! Kako to da uradim?
Mislim da sam pokretao i to, XP sve lijepo pokaze da je modem u redu, na kojem portu radi, itd. .
Cini se da je sve u najboljem redu, medjutim kada pritisnem na Connect modem "nece ni da se javi".
[ bobanex @ 10.02.2005. 13:48 ] @
query: start/settings/control panel/phone and modem options/modems/properties/diagnostics/query modem
sta bi jos moglo biti: kabal uboden u phone prikjucak umesto u line mada ako nisi dirao kablove...
problemi sa vrstom biranje tonsko/pulsno imas jedno a podeseno je drugo...
naravno wait for (vecina modema ne prepoznaje ton za biranje) dial ton si vec uradio...
ko se seti neka doda jos koju mogucnost
[ Jorda @ 10.02.2005. 14:01 ] @
pa ako ti na query modem prepozna modem i izvrsi komunikaciju sa njim onda je modem ok instaliran
meni recimo samo ovako modem hoce da zove, znaci ides u start/settings/control panel/phone and modem options/modems/properties/advanced/extra initialization commands i tu upisi ATX3, pa ako tako proradi onda slobodno ukljuci wait for dial tone
[ duskot82 @ 22.02.2005. 17:38 ] @
Upisivao sam i ovu inicijalizacijsku komandu i dalje je isto, modem nece da radi. U medjuvremenu sam ponovo instalirao windows xp i SP2 i dalje je prisutan isti problem.
Pod windowsom 98 modem radi.
[ Andreavk @ 22.02.2005. 18:43 ] @
ako si cistio registry pokusaj sa ovim:
http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html
...instaliraj novije drajvere za modem
[ Wlada @ 22.02.2005. 18:48 ] @
Ja imam utisak da je do drajvera. Probaj da negde skines noviju verziju sa interneta.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.