[ enes @ 10.02.2005. 14:04 ] @
Citajuci ovaj forum, vidim da za nasu centralu cas IMA cas NEMA mogucnosti za uvodjenje aDSL-a. Posto sam i ja na ovoj centrali (318-****) od Telekoma sam dobio odgovor da NEMA teh, mogucnosti. Kod skoro svih provajdera sam popunjavao "pristupnice" kako su izbacivali ponude za aDSL. Za sada sam jedino do BitsYU dobio odgovor da NEMA teh. mogucnosti.
Posto postoje neki (od kojih je jedan moj drugar takodje na 318-****) koji su dobili od Sezama ili Beotela da IMAJU teh. mogucnosti, zanima me kakva su Vasa iskustva (naravno pre svega mojih komsija sa ove centrale koja (podsecam) pokriva tzv. blokove, Bez. kosu, Ledine,....) Znaci brojevi pocinju sa:
318-xxxx , 176-xxxx , 177-xxxx , 15x-xxx , 16x-xxx , 17x-xxx , 227-xxxx , 317-xxxx

Pozdrav.

P.S. Ovo sam vec negde pisao ali da ponovim: kada sam pitao Telekom za teh. mogucnosti za uvodjenje aDSL-a, covek mi rece da u ovoj centrali postoje 4 (cetiri) porta koja su uzeli likovi iz Telekoma "za sluzbene potrebe"
[ Milos Vucekovic @ 10.02.2005. 14:37 ] @
Pa pazi ovako ... ja sam isto na 318-xx-xx centrali tj Bezanija kako je popularno zove Telekom. Zahtev sam poslao pre mesec dana a ugovor potpisao pre 20 dana. Od sezampro-a nisam dobio nikakvu informaciju! Zaista nista .. ni mail cak... kada sam zvao Telekom na broju koji je naveden na ovom forumu receno mi je da centrala Bezanija nema mogucnosti za adsl i da ce sve biti sredjeno posle septembra ove godine.... tako da .. jebiga ..bice jednog dana ..
[ bibby @ 10.02.2005. 17:53 ] @
I ja imam iste informacije kao i vi, nista novo ne mogu da kazem, i meni je lik iz telekoma rekao sredinom godine.
[ Milos Vucekovic @ 12.02.2005. 02:18 ] @
ocete da se skupimo svi koji pripadaju "Bezaniskoj" centrali i odemo do njih? Nekako pokusamo da dobijem malo brze taj adsl .. ja mislim da nas zaista ima najvishe...
[ pailhead @ 12.02.2005. 08:00 ] @
I na mojoj centrali imaju samo 4 adsl porta...
[ Calibra 4WD @ 12.02.2005. 18:16 ] @
I ja sam na ovoj centrali i dobio sam i od Sezama i Beotela mailove da imam tehnickih mogucnosti,ali sam od ljudi iz Telekoma saznao da to nije tacno,vec da ima samo 4 ADSL porta koja su rezervisana poodavno.

Inace sama centrala podrzava ADSL uslugu,ali nije jos instlairana oprema za veliki broj ADSL prikljucaka,a to se ocekuje u narednim mesecima,niko jos ne zna ni priblizan datum.

Ugovor nisam potpisao ni sa Sezamom ni Beotelom,zbog njihovog nekorektnog stava,
SIGURNO znaju da nema mogucnosti na nasoj centrali
[ bibby @ 12.02.2005. 23:31 ] @
Citat:
Milos Vucekovic: ocete da se skupimo svi koji pripadaju "Bezaniskoj" centrali i odemo do njih? Nekako pokusamo da dobijem malo brze taj adsl .. ja mislim da nas zaista ima najvishe...

ne vidim nikakve koristi od toga... sta bi time dobili, znaju oni dobro da se mase loze ko nenormalne na taj adsl, nista mi tu ne bismo ubrzali.
[ Calibra 4WD @ 14.02.2005. 14:41 ] @
JEl nas ima jos NBG-ovaca ovde koji bi uveli ADSL?

Ne bi bilo lose da se okupimo svi u ovome threadu
[ sLovenMan @ 14.02.2005. 23:45 ] @
Evo ja, blok 62, phone 1778xxx
[ enes @ 15.02.2005. 00:17 ] @
Citat:
Calibra 4WD: JEl nas ima jos NBG-ovaca ovde koji bi uveli ADSL?

Ne bi bilo lose da se okupimo svi u ovome threadu

Mozda i nije losa ideja... 318-**** - blok 44...

Citat:
Calibra 4WD
Ugovor nisam potpisao ni sa Sezamom ni Beotelom,zbog njihovog nekorektnog stava,
SIGURNO znaju da nema mogucnosti na nasoj centrali

Isto je i sa mnom... Oni hoce da pokupe pare i da sa njima plate tekuce troskove za aDSL (ipak i oni su ulozili dosta love), ali moj novac za to nece koristiti.... I sto je najgore, kao sto si vec rekao, SIGURNO znaju da nema mogucnosti, a salju ti mail da imas.... i jos "ako uplatite do tad-i-tad i ako ne povucete pare, dacemo sve od sebe da ubrzamo uvodjenje.....". Bezobrazluk!!!

Pozdrav.

P.S. Imam utisak da nasa centrala ne radi nista po pitanju razdvajanja dvojnika i prebacivanja sa MetaKANTE na digitalnu centralu. Kad bi bar nekako mogli da uticemo na odgovorne iz Telekoma - ili bar da dobijemo neki info: kada se planira (ako se uopste planira) sredjivanje stanja i kod nas....
[ Calibra 4WD @ 15.02.2005. 10:42 ] @
Ima jos uvek dosta ljudi na Metakonti,mada su mnogi presli na digitalnu(svi oni koji pocinju sa 3).Ali koliko sam razumeo i svi koji sa na Metakonti(njima pocinje broj na 1) ce moci da dobiju ADSL,cim bude instalirana oprema

Inace ja sam na 301-xxxx ISDN broj
[ ABSoftNet @ 16.02.2005. 00:06 ] @
Meni su rekli u aprilu mesecu da će montirati opremu i onda početi i sa ADSL-om, ista informacija za dva broja (318-xx-xx i 154-xxx). Nadam se da neće kasniti, po običaju...

Inače, znam neke firme koje imaju ADSL direktno od Telekom-a, čak i tamo gde "nema tehničkih mogučnosti", što samo govori o onome, ako znaš kako i kome...

Pozdrav,
[ sharpshooter @ 16.02.2005. 16:50 ] @
Citat:
enes: P.S. Imam utisak da nasa centrala ne radi nista po pitanju razdvajanja dvojnika i prebacivanja sa MetaKANTE na digitalnu centralu. Kad bi bar nekako mogli da uticemo na odgovorne iz Telekoma - ili bar da dobijemo neki info: kada se planira (ako se uopste planira) sredjivanje stanja i kod nas....:(

Za razdvanje dvojnika je potrebno da se kopa. Evo, npr. kod mene u zgradi ima "trijes pe šes" stanova, a kad su uvodili telefone, uveli 20 parica. KRETENČINE. Sad, ako žele (a ne žele, "bole" ih jedna stvar, što bi se reklo "sitno im da razmišljaju"), moraju da kopaju još jednom, da bi mogli da uvedu još parica. E sad, ja se pitam, da li je uštada u bakru veća nego cena ponovnog kopanja? Da li je moguće (a izgleda da jeste), da niko u Telekonju Smrdija nije razmišljao jedan korak unapred?
[ NBG @ 16.02.2005. 18:57 ] @
Dok ne stave opremu mozemo samo da cekamo i nadamo se.Ja imam i 318 i ISDN u 63 bloku i debele veze pa jos uvek ne mogu nista da uradim.
[ enes @ 17.02.2005. 01:32 ] @
Citat:
sharpshooter: Za razdvanje dvojnika je potrebno da se kopa. Evo, npr. kod mene u zgradi ima "trijes pe šes" stanova, a kad su uvodili telefone, uveli 20 parica. KRETENČINE. Sad, ako žele (a ne žele, "bole" ih jedna stvar, što bi se reklo "sitno im da razmišljaju"), moraju da kopaju još jednom, da bi mogli da uvedu još parica. E sad, ja se pitam, da li je uštada u bakru veća nego cena ponovnog kopanja? Da li je moguće (a izgleda da jeste), da niko u Telekonju Smrdija nije razmišljao jedan korak unapred?

I ne samo to, recimo moja zgrada (kao i 6-7 zgrada u 44.) ima 5 ulaza (po 33-35 stanova) a dolazi samo 1 (jedan) kabl od Telekoma do sredisnjeg ulaza. Odatle se razvlace zice do svakog ulaza ponaosob. Ovo je provereno jer kada sam uvodio tel. licno sam video sve ovo. Mozete proveriti tako sto samo u jednom ulazu ima VELIKI PTT ormar, a u ostalim ulazima malecke PTT kutije!
No, da se ja vratim na ono sta sam hteo da kazem U tom velikom PTT ormaru video sam POPRILICNO dvojnickih kutija, a jedna od njih je i moja Pristao bih cak i na PCM jer posedujem i drugi broj koji je direktan.
Sto se kopanja tice, ajde cak i da razumem ako treba da prokopaju do Ledina ili sl., ali 44. blok koji je na 500m od centrale ?!?!?!? Trebali bi da imamo po 5 telefona ako hocemo!!! A ovako - dvojnici ce ostati dvojnici dok ne dodje drugi fiksni operater a oni direktni ce valjda uskoro preci na digitalnu centralu... Cak i aDSL ne mozemo da dobijemo Eh, kada bi za koju godinu STVARNO pao monopol.... kako samo to lepo zvuci - cak nestvarno !!!
[ Calibra 4WD @ 17.02.2005. 14:51 ] @
Isti slucaj samo sam u bloku 64
[ bibby @ 17.02.2005. 21:32 ] @
cudne stvari...

posle par meseci od kada sam poslao onu anketu sezamu, evo, danas sam dobio njihov mail:".. Svi neophodni pripremni koraci za realizaciju ovog načina pristupa Internetu su završeni i možemo da vam ponudimo konkretne pogodnosti i način realizacije vašeg AD[S]L priključka na telefonskom broju 011/156***...
U ovom trenutku Telekom Srbija je okončao instalaciju svog dela ADSL infrastrukture u nekoliko centrala u Beogradu. U toku su radovi i uskoro se očekuje završetak u dodatnom broju centrala. Ukoliko se ne nađete među onima na čijoj centrali je uvodjenje ADSL već završeno, izbor SezamaPro u ovom trenutku će obezbediti da budete među prvima kada Telekom obezbedi tehničke uslovenaša specijalna ponuda BESPLATNE USPOSTAVE će za Vas važiti bez obzira na eventualni istek njenog roka."

Ovo sto sam boldovao je bitno, u stvari kazu - kod tebe ne postoje uslovi, ali posto nama treba kesh, dodji, potpisi ugovor, daj pare, pa cemo te iscimati kada kod tebe ugrade. Jel tako? Tako je...

Druga stvar... ljudi se bune jer je na neki nacin to prevara, pa i jeste... ali ako vi vec hocete taj adsl, zasto ga i ne uplatiti 'na slepo' jel cete ga kad-tad dobiti, a [ako sam dobro razumeo] ako ipak ne postoje tehnicke mogucnosti sezam ce vam dati prvi mesec za dz, kao uzvracenu uslugu - sto opet ispada da nije lose po nas.

Voleo bi da malo prodiskutujemo o ovome, i razuverite me ako nisam u pravu.

Inace odgovorio sam im da hocu onaj 256 flat paket, izmedju ostalog i iz znatizelje [mada ako sve ovo jeste kao sto mislim, otici cu i potpisati ugovor].
[ NBG @ 17.02.2005. 23:30 ] @
Ja sam im pare ostavio jos pre mesec i po dana i ostace tamo sve dok ne stave to sto treba u tu cuvenu "bezanijsku" centralu.Zbog cega ih kreditiram?(jake pare 2200 dinara).Zato sto mislim da ce kad bude krenulo nastati haos kod nas u blokovima i da ce naravno prvi dobiti oni koji su pare ostavili, a da ce mnogi zbog ogranicenih prikljucaka izvisiti.Drugo,zato sto imaju obavezu prema nama kojima su pare ostavili da uticu na telekom da sto pre izvrse radove tj da ih ubrzavaju.Mogu jednostavno da im kazu mi imamo 1000 ili 5000 uplata u blokovima ima znaci interesenata tj kupaca ,stavljaj opremu i uzimaj im pare.
[ sLovenMan @ 18.02.2005. 10:18 ] @
@ bibby

Evo poslali i meni pre 2 dana isti mail... i ja sam isto odgovorio. Videćemo... Kad tad će i nas pustiti.
[ Calibra 4WD @ 18.02.2005. 15:26 ] @
NBG dobro razmisljas ,ja se takodje nadam da ce stvari odigravati po tom rezonu
[ bibby @ 18.02.2005. 16:58 ] @
Citat:
sLovenMan: @ bibby

Evo poslali i meni pre 2 dana isti mail... i ja sam isto odgovorio. Videćemo... Kad tad će i nas pustiti.

slovenac, javi kad dobijes odgovor.

zanima me: ako se ispostavi da trenutno ipak ne mogu da mi uvedu adsl, a ja sam im vec dao kesh, postoje dve opcije - da uzmem pare, ili sacekam pa kad bude-bude, a oni me 'caste' sa metar dana adsla za dz i to onim paketom za koji sam i dao novac. ---> tako?
[ sLovenMan @ 18.02.2005. 17:30 ] @
Hmm, ja ću verovatno otići za posle vikenda da uplatim, čisto da ih kreditiram malo :)
[ bibby @ 18.02.2005. 22:49 ] @
pffff evo sad sam proveravam nove mailove, i medju njima jedan iz sezama:

"Na osnovu Vašeg zahteva za uvođenjem AD[S]L-a uveli smo Vas u evidenciju za realizaciju.

Priključak će biti realizovan na telefonskoj instalaciji:...

Status realizacije možete pratiti na strani..."

wow, live coverage! :))))

nego... kao da su promenili 'politiku', ubace te u bazu sa tvojim zeljama, pa kada tehnicke mogucnosti dozvole povezivanje na adsl - zovu te na potpisivanje ugovora.

ili... bar tako nekako ispada iz ovog maila sto sam dobio.

sha kazete?
[ Milos Vucekovic @ 19.02.2005. 19:41 ] @
joj, gledam na ovom adsl forumu ljudi se loze jer su dobili pismo gde pishe da je sada sve spremno za realizaciju ... pa ljudi ... ja sam to dobio davnog 19.1. i evo .. idalje cekam .. da tacno ..mesec dana cekam ... sto se tice toga sto mozes da pratis sta se desava... to je cista glupost... videces i sam.. inace moras da odes da uplatis ... jer bez toga nece da predaju zahtev ...
[ enes @ 21.02.2005. 01:28 ] @
Citat:
NBG: Ja sam im pare ostavio jos pre mesec i po dana i ostace tamo sve dok ne stave to sto treba u tu cuvenu "bezanijsku" centralu.Zbog cega ih kreditiram?(jake pare 2200 dinara).Zato sto mislim da ce kad bude krenulo nastati haos kod nas u blokovima i da ce naravno prvi dobiti oni koji su pare ostavili, a da ce mnogi zbog ogranicenih prikljucaka izvisiti.Drugo,zato sto imaju obavezu prema nama kojima su pare ostavili da uticu na telekom da sto pre izvrse radove tj da ih ubrzavaju.Mogu jednostavno da im kazu mi imamo 1000 ili 5000 uplata u blokovima ima znaci interesenata tj kupaca ,stavljaj opremu i uzimaj im pare.

Za razliku od tebe (i jos po nekog ovde) ja necu njih kreditirati. To moze potrajati mesecima i godinama kako ide kod nas a do tada mozda ce i cene pasti, videcemo sta ce drugi provajderi ponuditi, a valjda necemo bas toliko cekati da sacekamo pad monopola bez aDSL-a
[ tdjokic @ 21.02.2005. 02:06 ] @
Sumnjam da iko namerno sabotira, jer je svima u interesu da stvar proradi i da se pare obrcu. Istina je, da je lepse ako ti kazu istinu, da ne obecavaju bez veze, ali to ima 2 lose posledice:

- nekad se ispostavi da je istina lepsa od obecanja, nesto krene brze nego sto se ocekivalo - meni Telekom povezao ADSL i na modemu lampica svetli a kad sam zvao provajdera, oni MENE pitaju: "Kako znate da su vas povezali? Jesmo li vas mi obavestili?"
- istinu mnogi ne vole, lakse je uplatiti kad ti kazu "Bice za 10 - 15 dana" nego "Obicno bude za 10 - 15 dana, ali niko vam ne garantuje"

Ja sam uplatio 01.februara 2005 i dobio ADSL 18-tog februara, bez ikakvih intervencija, veza i slicno. Znaci - moglo je i uradili su, to je cela prica. Namerno izostavljam koji je provajder, jer to skoro da nije bitno. Moja poruka je: imajte strpljenja ali pratite situaciju, ipak ih povremeno pitajte kako ide i dokle se stiglo. Pricao je covek iz Sezama (Zlatko Zivotic) da se ozbiljno radi - jednog dana su napravili u nekoj centrali 400 prikljucaka! E sad, da li bas u "tvojoj" ili "mojoj" centrali to odlucuju zvezde
[ zlizo @ 21.02.2005. 11:33 ] @
Molio bih nekog iz telekoma ko posecuje ovaj forum da se oglasi u ovoj temi sa relevantnim informacijama, kako bi malo manje nagadjali kada cemo dobiti prikljucke. Ja sam ugovor potpisao 18. januara i za sada jedini odgovor od provajdera je bio "Obavesticemo vas kad nas Telekom javi da je oprema instalirana" sto znaci ni oni nemaju pojma ili nece da kazu kada ce to biti. Stoga ako neko ima PROVERENE informacije od strane Telekoma neka to podeli sa nama koji vec mesec i vise dana cekamo da nam se oni jave.
[ jutko @ 21.02.2005. 11:58 ] @
Bice Bezanija za 10-15 dana...100%
zvezdara
zeleznik
zarkovo
dunav
zemun
akadenija
t.bunar

Znam
Pitajte
Diskretno
[ jutko @ 21.02.2005. 11:59 ] @
Jos nesto...provajder ce vam reci da ima mogucnosti da vam uzme pare!!!a onda kad dodje do D dana, svale sve na Telekom, koji im je odavno rekao da mogucnosti nema!
[ bibby @ 21.02.2005. 12:46 ] @
Citat:
Milos Vucekovic: joj, gledam na ovom adsl forumu ljudi se loze jer su dobili pismo gde pishe da je sada sve spremno za realizaciju ... pa ljudi ... ja sam to dobio davnog 19.1. i evo .. idalje cekam .. da tacno ..mesec dana cekam ... sto se tice toga sto mozes da pratis sta se desava... to je cista glupost... videces i sam.. inace moras da odes da uplatis ... jer bez toga nece da predaju zahtev ...

mozda se ti lozis...

ja samo govorim shta se dogadja, shta ima novo, jer je nasa centrala vazila za totalnog mrtvaca po pitanju novih brojeva i adsl-a uopste.

Citat:
jutko: Bice Bezanija za 10-15 dana...100%
Znam
Pitajte
Diskretno

odakle ti taj info, reci ako znas nesto vise.
[ Milos Vucekovic @ 21.02.2005. 14:58 ] @
Citat:
pffff evo sad sam proveravam nove mailove, i medju njima jedan iz sezama:

"Na osnovu Vašeg zahteva za uvođenjem AD[S]L-a uveli smo Vas u evidenciju za realizaciju.

Priključak će biti realizovan na telefonskoj instalaciji:...

Status realizacije možete pratiti na strani..."

wow live coverage! :))))

nego... kao da su promenili 'politiku', ubace te u bazu sa tvojim zeljama, pa kada tehnicke mogucnosti dozvole povezivanje na adsl - zovu te na potpisivanje ugovora.

ili... bar tako nekako ispada iz ovog maila sto sam dobio.

sha kazete?

Ja se lozim? :) ja ti samo kazem da budes pametniji od nas koji cekamo vec toliko dugo... i nisam samo tebe spominjao .. ima mnogo njih koji su dobili takvo pismo i koji misle da ce dobiti adsl za 2 dana...
[ enes @ 21.02.2005. 18:24 ] @
Citat:
zvezdara
zeleznik
zarkovo
dunav
zemun
akadenija
t.bunar

Znam
Pitajte
Diskretno

stvarno, tih 100% BEZ LOZENJA je koliko? Otkud ta informacija? Ako imas nekog ko radi u nasoj centrali, ili nekog JAKOG lika iz Telekoma, pa ti je on to rekao - onda OK, ali sve ostalo... Mnogima su rekli da u nasoj centrali (Bezanija) nece do sredinom - krajem godine.....!!!!

Ako samo lozis, plz nemoj - otici ce nam srcka
[ zlizo @ 22.02.2005. 12:51 ] @
Citat:

MOLIO BIH SAMO PROVERENE INFORMACIJE forum je i onako pun polu-informacija i dezinformacija, ako je to tacno voleo bih da znam koliko je to pouzdano sto tvrdis.
[ Calibra 4WD @ 22.02.2005. 18:32 ] @
Ja imam za sada vrlo pouzdane informacije od coveka iz Telekoma i jednog velikog provajdera-da ce oprema u centrali bezanija biti instalirana izmedju aprila i juna
[ NBG @ 23.02.2005. 01:47 ] @
I ja sam Calibra cuo nesto slicno.U svakom slucaju novac je zalog uspesnog poslovanja a i lepo je imati spijuna u redovima telekoma koji ce da ti kaze kad startujemo :)
[ Milos Vucekovic @ 23.02.2005. 07:18 ] @
???!! Meni rekoshe ovi u Sezamu da je nezvanicna informacija iz telekoma da ce biti za 2 meseca... inace telekom je 3.2 prestao da prima prijave za nasu Bezanisku centralu ... evo proslo je mesec dana od kada sam platio i danas verovatno idem po pare...
[ NBG @ 23.02.2005. 17:54 ] @
A sto ides po pare? Kad bude doslo jednog lepog dana imaces besplatnu opremu i dva meseca adsl.Po meni glup potez da uzmes pare nazad.
Pozdrav
[ bibby @ 24.02.2005. 20:22 ] @
da... svima nam se poklapaju te informacije da ce nasa cenrala dobiti manje-vise tokom leta adsl.

i ja sam pre neki dan dobio ocekivani info od sezama da centrala ne podrzava, ali da mogu slobodno da ih izsponzorisem i uplatim, pa kad bude - bude :)
[ enes @ 25.02.2005. 23:54 ] @
Ljudi, ne mogu da shvatim ove likove iz Telekoma.... Toliko nas je na jednoj centrali a ovi nece da uzmu pare..... Desetine hiljada stanovnika na nasem podrucju, pa od tog broja neka je samo 5-10% potencijalnih korisnika aDSL-a.... koje su to pare! A ovi nas zaje*avaju (da ne pricam o dvojnicima i sl)

(glasno razmisljam) Kada li cemo se bar malo pribliziti Evropi - u pravom smislu. Kada li ce pasti monopol, pa da se bar upali svetlo na kraju tunela???
[ Milos Vucekovic @ 26.02.2005. 02:44 ] @
pa znas kako ... mozda za 2 meseca budu ovde uvodili cable ili mozda WiFi tako da cu onda da imam bar neki izbor... a i zbog toga sto su me lagali ..rekli su dobices za 10 dana ..a ono ispalo da ni posle 30 dana nisu mogli da mi uvedu.. stavishe nisu znali ni kada ce moci...
[ NBG @ 26.02.2005. 14:05 ] @
U redu Milose ali nikakav divllji kabl od "kablovske" ili wi-fi ne moze da zameni adsl.
Imam druga koji se profesionalno bavio prodajom i montiranjem ljudima wirelles-a i onog trenutka kada je imao srecu da dobije adsl pobacao je sve antenice i stavio sebi adsl

@Enese mani politicke govore.
Pozdrav
[ Milos Vucekovic @ 26.02.2005. 14:49 ] @
pazi sve to stoji ..ali realno ... kada mislis da ce BEZANIJA centrala dobiti adsl??? Ljudi bre pa vi znate da mi svi zivimo u jendom velikom getu a ko zivi u blokovima i na Bezanijskoj kosi zive jos u vecem getu... znaci ... cekao sam 1.5 dana da predjem sa 176 na 318 ... tako da... a iskreno mene boli to sto su lazu... ako su me vec i slagali za datum instalacije zasto me nebi slagali i za ostalo? Evo kao sto rekoh ovde na forumu koristim internet vec skoro 8 godina.. i konstantno preko dial-upa.. kupio sam jedna extra kola ovim likovima iz telekoma sa svojim racunima po 5000 din... ja mogu da se pohvalim da sam davao `99 godine po 300 - 400 maraka za telefon samo zbog interneta... to su zaista prevare na koje nas je nateralo drustvo... cable u americi postoji vec 10 godina sigurno .. mozda i jace...a i ona kablovska televiza koju su blokovi i kosa dobili pri useljenju tj mozda malo kasnije `92 godine vise ne radi ..a svi smo pukli brdo kesha za to..
[ NBG @ 26.02.2005. 22:21 ] @
Znam sve Milose i ja sam svoj prvi PC kupio 1992 286/16 Mhz.I zvao sam BBS ove u Holandiji sa 2400 baud modemom da bih dobio informacije koje mi trebaju.I placao sam i naplacao se i za vezu za 318 i vezu za ISDN.
Bice valjda nesto i u ovom nasem getu od blokova i Bezanije.
[ Milos Vucekovic @ 27.02.2005. 12:15 ] @
moguce :) .. mada tek tada cu da platim provajderu :) Necu se nerviram vishe...
[ enes @ 27.02.2005. 22:47 ] @
Citat:
NBG
@Enese mani politicke govore.
Pozdrav

OK. Cak se i ja slazem sa tobom... Necu vise....
[ melez @ 28.02.2005. 10:28 ] @
Redovono pratim forum u nadi da ce neko imati bolju informaciju od mene.

Imam isti problem kao i vecina ljudi na ovom forumu. Ko nam je kriv sto zivimo u Blokovima. Video sam skoro jedan grafit na nekoj zgradi i pise
"Stoka iz bloka!". Verovatno nas zato i ostali tako tretiraju. No, da predjem na stvar.

Imam jednog prijatelja koji je velika faca sto se tice svih telefonskih centrala u Bg, da ne kazem da je glavni :). Pitao sam ga pre jedno mesec dana kada ce biti ADSL u mojom centrali i dobio sam sledeci odgovor:

"Telefonska centrala Bezanija je KLOT! To je centrala sa 50.000 prikljucaka, a cak nema ni jedan ISDN prikljucak.
Sto se tice ADSL-a imamo ga u planu i tada mi je rekao da po nekoj njegovoj informaciji treba da bude za jedno 2 meseca. Takodje mi je rekao da ga nazovem za jedno mesec dana da proverim gde se stalo."

Zvao sam ga pre dva dana i dobio sam sledeci odgovor:

"Na telefonskoj centrali Bezanija JOS nije dopremljena ADSL oprema koja treba da se instalira, a kada ce ne zna se!"

Ostaje nam da budemo strpljivi. Koliko sam ja iz cele price zakljucio jeste da taj ADSL stvarno zavisi od milion faktora i da niko precizno ne moze da da bilo kakav odgovor.

Ova sto sam napisao nije izmisljeno, 100000000% je tacno.

Jos jedna zanismljivost:

Imam druga sa faxa koji je iz Novog Pazara i njegov stric je direktor telefonske centrale tamo dole. Covek kaze da su bili ljudi iz Beograda i da su uspesno izvrsili trampu. Telefonski prikljucci tj. prosirenje centrale (za ne znam koliko brojeva), a ovi nasi iz Bg su uzeli ADSL ploce koje je centrala iz Pazara imala jos odavno ali ih nije koristila.

Jos jedna informacija je da svaka ADSL ploca ima 23 prikljucka, znaci da ako na nasoj centrali ima 1000-5000 zainteresovanih....
[ Calibra 4WD @ 28.02.2005. 11:24 ] @
Nisu ti informacije tacne,pogotovo u vezi ISDN-a,ja i par ljudi koje poznajem imamo ISDN vec 1.5godinu
[ melez @ 28.02.2005. 13:26 ] @
Daj Boze da nisu. Ako imas neke proverene informacije podeli ih sa ostalima. Najlakse je reci nisu ti informacije proverene. Moguce da me je ovaj slagao ali ne vidim razlog za to, covek je ozbiljan. Ovo za ISDN moguce, ali to i nije bitno. Vazno je ovo za ADSL. Ja ga isto zeljno cekam.

nema ljutnje
[ NBG @ 28.02.2005. 14:46 ] @
Mi u blokovima imamo:318 i identikaciju od 1999.ISDN od pocetka 2004.Fali nam sada ADSL :)
[ Calibra 4WD @ 28.02.2005. 14:59 ] @
Bice kod nas ADSL sigurno u prvoj turi instairanja opreme,ali jos niko ne zna kada ce to biti.

Ali svakako da je dalkeo od toga da je centrala Bezanija jedna od najlosojih u gradu,cak mislim da je i vrlo dobra sobzirom da je namenjena blokovima
[ bibby @ 28.02.2005. 15:46 ] @
ma sad je svima odjednom frka da dobiju adsl sto pre.... a to sto vec 10+ godina giljamo dial up - to nishta.

ako sam toliko godina bio na modemu, nije mi frka da sacekam jos nekoliko meseci, pa i godinu dana ako treba, nije mi toliko bitno. kad stigne - stigne. nemojte se toliko nervirate.
[ smars @ 28.02.2005. 17:26 ] @

He, izgleda da vama ostaje kao opcija jedino -- bezanija, a meni da okopam Denkovu bastu...

'adsl u najavi'; koja je to partija JAMB*-a

*Jao Ajde Malo Brzeeee

Izvinjavam se na katastrofalno losem humoru.

Pozdrav
[ enes @ 01.03.2005. 00:09 ] @
Citat:
Calibra 4WD: Nisu ti informacije tacne,pogotovo u vezi ISDN-a,ja i par ljudi koje poznajem imamo ISDN vec 1.5godinu

Sto se ISDN tice, koliko sam ja upoznat, brojevi 301-xxxx su u nasoj centrali, tako da se i meni cini da sto se bar ovoga tice taj lik nije u pravu... A za ostalo, nemam nikakvih drugih informacija osim onih koje smo mogli ovde da procitamo - znaci aDSL ocekujemo tek u drugoj polovini godine (ako Bog da)!

Citat:
melez
Imam druga sa faxa koji je iz Novog Pazara i njegov stric je direktor telefonske centrale tamo dole.

Za ovu info sam i licno zainteresovan... mozda neki kontakt preko privatnih poruka... ? Ili mail od drugara? Imao bih par pitanja za njega tj. njegovog strica...
[ melez @ 01.03.2005. 09:21 ] @
I ja se ENESE nadam da ce biti do leta taj adsl. Da li si cuo nesto za neki jaci adsl, zovu ga kao adsl+ ili nesto slicno, za one koji su blizu centrale? I sta znaci biti blizu centrale?

A ovo za NP i nije bas provereno, dabno sam cuo i ne secam se bas. Znam da je taj lik diplomirao i otisao u NY kod zene, ozenio se covek zbog papira. Secam se da je rekao da te ploce dole niko nije koristio a da su ih imali odavno. E sad da li je to istina ili ne pojma nemam, ljudi svasta pricaju da bi ostavili utisak u drustvu :)

A pisao sam pre neki dan na mail tehnicke podrske telekomu cisto da vidim sta ce oni da kazu za ADSL u Bezaniji i ovo sam dobio kao odgovor:

Postovani,

Lokacija koju pominjete jeste u planu za instaliranje ADSL prikljucaka u 2005.godini ali nazalost nemamo informaciju kada ce radovi biti zavrseni jer to zavisi od niza faktora.

S postovanjem,

Telekom Srbija

pozdrav
[ enes @ 02.03.2005. 00:48 ] @
Citat:
melez: I ja se ENESE nadam da ce biti do leta taj adsl. Da li si cuo nesto za neki jaci adsl, zovu ga kao adsl+ ili nesto slicno, za one koji su blizu centrale? I sta znaci biti blizu centrale?

Nisam strucnjak za aDSL ali sta sve u belom svetu postoji.... Toga bar na pocetku nece biti kod nas (bar je to moje misljenje). Sacekajmo da startuje kako treba "obican" aDSL Blizu bi znacilo (ako se ne varam) par kilometara od centrale (ne vazdusnom linijom, vec zicom (trasom))

Citat:
melez: A ovo za NP i nije bas provereno, dabno sam cuo i ne secam se bas. Znam da je taj lik diplomirao i otisao u NY kod zene, ozenio se covek zbog papira. Secam se da je rekao da te ploce dole niko nije koristio a da su ih imali odavno. E sad da li je to istina ili ne pojma nemam, ljudi svasta pricaju da bi ostavili utisak u drustvu

Eh, ako si davno cuo - onda cisto sumnjam da je to istina. Novi Pazar je tek pre koju godinu dobio digitalnu centralu. Ustvari, ovde (na forumu) postoji jedan koji i sada radi u centrali u Novom Pazaru, tako da bi on mogao da da najtacnije podatke o njoj i desavanjima oko nje... Malo mi je nelogicno da "daju" aDSL ploce. To nije njihovo. Ta centrala kao i sve druge su u jednoj firmi tako da za famozni transfer ploca ne treba nikakva delegacija.... samo se da nalog iz centrale (Beograda) i radnici odrade posao

Pozdrav.
[ sLovenMan @ 02.03.2005. 11:01 ] @
evo dobih i ja čuveni mailod Sezampro-a, sa šifrom za praćenje realizacije blah blah :(
[ suca @ 02.03.2005. 15:58 ] @
Ja danas dobio mail od SezamPro-a da nema tehnickih prepreka za instalaciju ADSL prikljucka, ali isto tako nema kapaciteta i da se ocekuje da Telekom instalira dodatnu opremu. I naravno, pozivaju me da platim prvi mesec :)
Zvali me takodje danas iz Telekoma da me pitaju da li sam i dalje zainteresovan za ISDN (posto sam podneo zahtev pre par meseci i nisu postojale tehnicke mogucnosti), tako da u narednih nedelju dana dobijam ISDN. Naravno, broj ce mi promeniti. Dodace 2.. Broj mi sada pocinje sa 157. Nadam se da necu imati problema za ADSL. Moracu da javim ISP-ovima kojima sam podneo zahtev za ADSL za promenu broja.
[ enes @ 02.03.2005. 17:01 ] @
Citat:
suca: Zvali me takodje danas iz Telekoma da me pitaju da li sam i dalje zainteresovan za ISDN (posto sam podneo zahtev pre par meseci i nisu postojale tehnicke mogucnosti), tako da u narednih nedelju dana dobijam ISDN. Naravno, broj ce mi promeniti. Dodace 2.. Broj mi sada pocinje sa 157. Nadam se da necu imati problema za ADSL. Moracu da javim ISP-ovima kojima sam podneo zahtev za ADSL za promenu broja.

Hmmm pa lepo znaci prosirili su ISDN kod nas. A jesi li siguran za tu dvojku ispred broja? Koliko sam upoznat jednog dana SVI sestocifreni brojevi koji pocinju sa 15, 16 i 17 ce dobiti dvojku ispred. A, takodje, koliko sam obavesten za sada ISDN brojevi u nasoj centrali pocinju sa 301-xx-xx.

Pozdrav.
[ NBG @ 02.03.2005. 17:22 ] @
Ako vas zanima ISDN u blokovima sad je prilika imaju nove prikljucke,mada ISDN i net je rasturanje sa racunima.
[ suca @ 02.03.2005. 17:36 ] @
Citat:
enes: Hmmm pa lepo znaci prosirili su ISDN kod nas. A jesi li siguran za tu dvojku ispred broja? Koliko sam upoznat jednog dana SVI sestocifreni brojevi koji pocinju sa 15, 16 i 17 ce dobiti dvojku ispred. A, takodje, koliko sam obavesten za sada ISDN brojevi u nasoj centrali pocinju sa 301-xx-xx.

Pozdrav.

Tako mi tip iz Telekoma rece. Bio je veoma ljubazan i rekao je da ce vec u toku danasnjeg dana poceti da mi odradjuje posao, a za nedelju dana bicu pozvan da potpisem ugovor.

Citat:
NBG: Ako vas zanima ISDN u blokovima sad je prilika imaju nove prikljucke,mada ISDN i net je rasturanje sa racunima.

Necu ga ni koristiti za net jer imam wireless preko verata. Barem cu imati tonsko biranje, identifikaciju poziva, i najvaznije je sto ce mi se broj promeniti (Pre vise od 3 godine kupio sam stan i dan danas zovu prijatelji i rodjaci od bivsih vlasnika sto je veoma smarajuce )
[ Calibra 4WD @ 02.03.2005. 18:48 ] @
Jel ste sigurni da je stiglo jos ISDN-ova u centralu Bezanija?
Kad jes tigla oprema,moj drugar je hteo da ga uzme pre 3-4meseca,ali tada ih vise nije bilo?
[ suca @ 02.03.2005. 19:20 ] @
Citat:
Calibra 4WD: Jel ste sigurni da je stiglo jos ISDN-ova u centralu Bezanija?
Kad jes tigla oprema,moj drugar je hteo da ga uzme pre 3-4meseca,ali tada ih vise nije bilo?

Pa valjda je siguran taj tip sto me je zvao. Prvo me je zvao na mobilni ali posto se nisam javio pozvao me je i na fiksni na koji se javila moja zena. Ostavio joj je broj telefona na koji da ga nazovem. Kasnije sam ga nazvao i to mi je bilo prvo prijatno iznenadjenje koje sam doziveo od Telekoma. Valjda idu po FIFO principu (first in first out) sto ce reci kad stigne njegov zahtev na red tada ce i tvog drugara pozvati.
[ enes @ 02.03.2005. 22:34 ] @
Samo plz nas obavesti kada ti uvedu ISDN, kako ti pocinje br. telefona.... Bas me interesuje..... Ali ako si samo zbog toga uveo ISDN, mislim da ce to zadovoljstvo da te skupo kosta samo pretplata je preko 200 din svakog meseca... Ali naci ces ti jos neku zanimaciju sa digitalnom linijom zvanom ISDN
[ NBG @ 03.03.2005. 23:15 ] @
Sigurni smo ko hoce nek pozuri
[ zlizo @ 04.03.2005. 11:06 ] @
Evo poslednje sto sam saznao vezano za nasu centralu je da trenutno montiraju opremu ali momak iz telekoma nije mogao da mi kaze koliko im za to treba vremena. Po njegovim recima, nakon zavrsetka montaze ide tehnicki prijem centrale a nakon toga oni krecu da kontaktiraju provajdere. Sad sam zvao i provajdera oni kazu da poslednja informacija koju oni imaju od telekoma je da ce za mesec dana biti pustena nasa centrala. Iako je operater rekao da to moze biti i pre u sta cisto sumnjam jer sa telekomom nista nije pre roka, uvek je kasnije.
Toliko za sada to je poslednjesto sam saznao. Nama sa NBG-a ostaje da se sastajemo na forumu razmenjujemo informacije kako nesto saznamo.
[ sLovenMan @ 04.03.2005. 12:30 ] @
Lepe vesti.... ja sam mislio da ćemo čekati barem do sledeće nove godine

Edit: upravo sam ponovo otišao na stranicu za "praćenje ralizacije priključka" i zatekao promenu:

02.03.2005 Predat zahtev telekomu
01.03.2005 Poslat mail na adresu: *******@sezampro.yu
01.03.2005 Izabrani paket AD[S]L Home 256

We shall see what happens next
[ suca @ 10.03.2005. 02:14 ] @
Jeste da je ovo tema o ADSL-u na nasoj centrali ali imam novost sto se tice ISDN-a.

Malo pre sam otisao sasvim slucajno na "Moj racun" na Telekomovom sajtu i za divno cudo nisam mogao da poverujem. U pregledu listinga za tekuci mesec pise ovo:

:: Priključci
Broj priključka Tip priključka Tip linije
011-157*** Direktan telefon Telefonska linija Detalji...
011-217**** Digitalni priključak (ISDN) ISDN BRI Detalji...

Jednostavno nisam mogao da verujem. S ozbirom da sam umoran (sad je 3:00 AM) mislio sam da sanjam. Ali san se pretvorio u javu. :)
Jos me nisu zvali iz Telekoma da potpisem ugovor, ali ocekujem uskoro da ce me zvati. Samo su mi dodelili broj, sledi potpisivanje ugovora a zatim realizacija (instalacija NT "patrljka" ;)) Kako mi je bilo receno da ce mi dodati samo dvojku ispred, ovo je jos bolje.
Sada moram da zovem silne provajdere kojima sam podneo zahtev za ADSL da mi izmene podatke. Valjda ce uskoro i ADSL.

btw, da li zna neko da li se Caller-ID usluga podrazumeva (na Telekomovom sajtu pise da je ukljucena u cenu pretplate) ili moram da trazim da mi omoguce tu uslugu?

[ NBG @ 10.03.2005. 03:52 ] @
Podrazumeva se.
[ sLovenMan @ 10.03.2005. 13:21 ] @
10.03.2005 Obrazac zahteva za uspostavu servisa
10.03.2005 Poslat mail na adresu: *********@zezampro.yu
10.03.2005 PRIKLJUČAK: DIREKTAN
10.03.2005 CENTRALA: Bežanija
02.03.2005 Predat zahtev telekomu
01.03.2005 Poslat mail na adresu: *********@zezampro.yu
01.03.2005 Izabrani paket AD[S]L Home 256

Na osnovu zahteva koji smo podneli za realizaciju vašeg ADSL priključka dobili smo odgovor od Telekoma da nema tehničkih prepreka da se na vašem telefonskom priključku izvrši instalacija ADSL-a. Na žalost, na samoj centrali trenutno nema ADSL kapaciteta i za priključenje je potrebno sačekati da Telekom instalira dodatnu opremu. Intenzivni radovi na mnogim centrala u Beogradu su u toku i verujemo da se i na vašu centralu neće čekati dugo.

Da odem da potpišem..... ili?

/me zbunjen
[ bibby @ 10.03.2005. 15:17 ] @
Citat:
suca: Jeste da je ovo tema o ADSL-u na nasoj centrali ali imam novost sto se tice ISDN-a.

Malo pre sam otisao sasvim slucajno na "Moj racun" na Telekomovom sajtu i za divno cudo nisam mogao da poverujem. U pregledu listinga za tekuci mesec pise ovo:

:: Priključci
Broj priključka Tip priključka Tip linije
011-157*** Direktan telefon Telefonska linija Detalji...
011-217**** Digitalni priključak (ISDN) ISDN BRI Detalji...

btw, da li zna neko da li se Caller-ID usluga podrazumeva (na Telekomovom sajtu pise da je ukljucena u cenu pretplate) ili moram da trazim da mi omoguce tu uslugu?

hahha super, bash mi drago zbog tebe, da sam i ja bio tako pametan pa podneo te zahteve kad i ti... de bi mi kraj bio :)

sto se tice callerIDa moras da trazis da ti omoguce tu uslugu, kada sam ja pitao proslog leta bila je 60 dinara, sad ne verujem da je preko 100 u nekom najmracnijem slucaju.

Citat:
sLovenMan

ako planiras da budes kod sezama i kad stvarno dobijes mogucnosti, idi ovih dana i potpisi, jer cemo mi koji smo tako uplatili valjda nesto ranije dobiti. i neces placati setup, mada mislim da im je to samo jedna od forica kojim pokusavaju da privuku ljude da ih kreditiraju.
[ zlizo @ 10.03.2005. 19:07 ] @
Citat:
sLovenMan: 10.03.2005 Obrazac zahteva za uspostavu servisa

/me zbunjen :)

Ja sa potpisao 20. januara i jos cekam, ako si strpljiv sto da ne.
[ NBG @ 10.03.2005. 23:32 ] @
Bibby od kada se caller ID na ISDN placa (odvojeno)?
[ Turin Turambar @ 11.03.2005. 00:47 ] @
Ja sam na 162-xxx i 160-xxx. Na 162-xxx ne moze, posto ima dvojnika usled nedostatka "zica" (@#%!@^!^!% ti ja sve one koji su pravili ovo ;( ), na 160 moze i rekao mi je covek, za oko mesec dana. Bio je bas ljubazan i ok - da li mu je verovati?

Usput, sta mislite o BcNetu? Da li neko ima iskustva sa njima? Oni daju flat na 256 za 20eu mesecno. Deluje mi nesto suvise povoljno za nas?
[ NBG @ 11.03.2005. 01:18 ] @
Ja imam u 63 bloku ISDN bri i 318 digitalan pa cekam i cekam cekam :)
Ne znam ja sam odmah uplatio kod Sezama,ja milsim da se sve cene Adsl kod razlitih provajdera svode na isto...
I sta kazes mesec dana ?
[ Turin Turambar @ 11.03.2005. 02:05 ] @
Mda, zaboravio sam i PDV. Znaci 20E + 18% = 24E. To je opet ispod 2000din za flat 256kbs. Sezam za 1500din nudi 700mb DL, sto mi se cini kao malo.

Da, danas sam zvao Telekom da se raspitam oko mojih linija. Pitao sam kada ce pristup biti moguc... i on mi rece da su u fazi rada na centrali Bezanija, te da se ocekuje za mesec dana. Isto tako mi je rekao da na dvojnika ne racunam, jer je to daleko veci posao i da ne zna kada ce to biti sredjeno.
Covek jeste bio vrlo prijatan, ali generalno, ja nasim poslovnim ljudima (pogotovu drzavnim preduzecima) ne verujem. Ostaje da se nadamo da je ovo ipak istina.
[ NBG @ 11.03.2005. 03:48 ] @
Super ako bude tako,inace nisu to odavno drzavna preduzeca to su partijska preduzeca velika je razlika.
[ bibby @ 11.03.2005. 16:31 ] @
Citat:
NBG: Bibby od kada se caller ID na ISDN placa (odvojeno)?

sorry za zabunu, nisam ni obratio paznju na isdn, ja sam to rekao za 'obicnu' liniju.
[ enes @ 14.03.2005. 23:00 ] @
Citat:
Turin Turambar: Da, danas sam zvao Telekom da se raspitam oko mojih linija. Pitao sam kada ce pristup biti moguc... i on mi rece da su u fazi rada na centrali Bezanija, te da se ocekuje za mesec dana. Isto tako mi je rekao da na dvojnika ne racunam, jer je to daleko veci posao i da ne zna kada ce to biti sredjeno.
Covek jeste bio vrlo prijatan, ali generalno, ja nasim poslovnim ljudima (pogotovu drzavnim preduzecima) ne verujem. Ostaje da se nadamo da je ovo ipak istina.

Interesuje me jesi li zvao onaj cuveni broj telefona u Telekomu za proveru mogucnosti za uvodjenje aDSL-a.... i tu ti je rekao za sve ovo? Ja sam ranije pokusavao preko raznoraznih sluzbi da dodjem do bilo kakvih informacija o fix. telefoniji (razdvajanju dvojnika) ali bezuspesno...

Sve u svemu DAJ BOZE da su ove informacije tacne... to bi znacilo da cemo mozda dobiti koji mesec ranije aDSL od ranijie predpostavljenih (i recenih) rokova....
[ Turin Turambar @ 15.03.2005. 01:15 ] @
Citat:
enes: Interesuje me jesi li zvao onaj cuveni broj telefona u Telekomu za proveru mogucnosti za uvodjenje aDSL-a.... i tu ti je rekao za sve ovo? Ja sam ranije pokusavao preko raznoraznih sluzbi da dodjem do bilo kakvih informacija o fix. telefoniji (razdvajanju dvojnika) ali bezuspesno...

Da, da, taj broj. Iz iskustva znam da je razdvajanje dvojnika vrlo tesko. Ako nista drugo, treba ti debela veza. ;(
Ma kakav 21. vek....
[ zlizo @ 16.03.2005. 14:49 ] @
Evo poslednjih vesti od beotela.
Postovani,

Obracamo Vam se u cilju boljeg informisanja o statusu vaseg
zahteva za uvodjenje ADSL servisa. Obzirom da ste se prijavili kod
nas i da jos nismo realizovali Vas ADSL prikljucak ovim putem Vas
obavestavamo da se nalazite i dalje na listi za realizaciju kod
BeotelNet-a i Telekoma Srbija A.D.

Svi korisnici koji se nalaze na sl. centralama Zvezdara, T.Bunar, Zemun,
Akademija, Senjak, Dunav, F.Grad, Miljakovac, Bezanija i Zarkovo imaju tehnicke
mogucnosti za uvodjenje ADSL servisa. Glavni problem u realizaciji portova
kod gore navedenih centrala je u sistemu realizacije samog ADSL-a.

Na zalost, na ovim centralama, nisu postojali ADSL portovi kao na drugim centralama,
a postojeci nisu pusteni u komercijalnu upotrebu i to je razlog
sto jos uvek nije realizovan ADSL pristup za Vasu nosecu telefonsku liniju.

BeotelNet, ujedno kao i svi ostali provajderi, pristupaju realizaciji ADSL
servisa samo na osnovu potvrde Telekoma Srbija A.D.

Telekom Srbije AD nas je obavestio da se zavrsetak instalacije ADSL portova na ovim
centralama ocekuje u toku aprila 2005. bez preciziranja datuma.

S` obzirom da ste sa BeotelNet-om potpisali Ugovor o koriscenju ADSL usluge i uplatili
prvi mesec servisa BeotelNet Vam nudi:
- aktivaciju besplatnog flat rate dial-up pristupa za Vas nalog na Beotelu do realizacije ADSL usluge ili
- raskid ugovora i vracanje novca za uplaceni ADSL paket sto povlaci povlacenje iz procedure realizacije

Sa zeljom da cemo ostvariti uspesnu i kvalitenu saradnju srdacno vas

BeotelNet
[ Calibra 4WD @ 16.03.2005. 17:48 ] @
Kako bese onaj broj ljubaznog cike iz Telekoma,imam par pitanja za njega koja i vas sigurno interesuju,pa cu onda preneti ovde njegove odgovore
[ PeterTosh @ 16.03.2005. 22:22 ] @
Citat:
Calibra 4WD: Kako bese onaj broj ljubaznog cike iz Telekoma,imam par pitanja za njega koja i vas sigurno interesuju,pa cu onda preneti ovde njegove odgovore

Kako ono bese tvoj broj, da te okrenem u vezi onog aparata, za koji si rekao da ces javiti za 5 minuta, a proslo je 5 dana!!! ....i da te ne "uhodim" vise....
[ bibby @ 18.03.2005. 22:07 ] @
Citat:
zlizo

Svi korisnici koji se nalaze na sl. centralama Zvezdara, T.Bunar, Zemun,
Akademija, Senjak, Dunav, F.Grad, Miljakovac, Bezanija i Zarkovo imaju tehnicke
mogucnosti za uvodjenje ADSL servisa. Glavni problem u realizaciji portova
kod gore navedenih centrala je u sistemu realizacije samog ADSL-a.

Telekom Srbije AD nas je obavestio da se zavrsetak instalacije ADSL portova na ovim
centralama ocekuje u toku aprila 2005. bez preciziranja datuma.

lepo sve to zvuci, mada sam ja skeptican, jer nas jednostavno nisu navikli da mozemo nesto lepo od njih da ocekujemo.

Citat:
Calibra 4WD: Kako bese onaj broj ljubaznog cike iz Telekoma,imam par pitanja za njega koja i vas sigurno interesuju,pa cu onda preneti ovde njegove odgovore

cini mi se da je ovaj: 30-23-283, pa javi.
[ enes @ 24.03.2005. 14:09 ] @
Citat:
bibby: cini mi se da je ovaj: 30-23-283, pa javi.

Ja ih zvao, i covek mi nista nije rekao - nesto u smislu te informacije nemam jer je to preslo u drugu sluzbu. Na moje pitanje - koju sluzbu, on rece provajderi!? I na kraju je dodao, necete ostati bez vaseg aDSL-a, nama nije cilj da ga ugradimo pa da gledamo kako lampice svetle....

Sve u svemu nista nije rekao
[ Calibra 4WD @ 24.03.2005. 14:30 ] @
Isti slucaj,zvao sam ovog tipa juce i dobio isti odgovor,ocigledno su se opasano smorili
[ enes @ 27.03.2005. 23:20 ] @
Predpostavljam da ste ovo vec procitali

Citat:
Medjutim, u slucaju ako se Vas telefonski prikljucak nalazi na
Beogradskim centralama:

Akademija
Bezanija
Dunav
Tosin Bunar
Zarkovo
Zeleznik
Zemun ili
Zvezdara

ili u gradovima Nis i Novi Sad, upravo smo dobili informaciju da ce
instalacija biti moguca vec od Aprila ove, 2005. godine.

April ove godine nam kuca na vrata... ajd' bas da vidimo sta ce se desiti do 30.04. (tad vec idemo u maj mesec ) Mada, najiskrenije, nisam neki optimista....

Pozdrav komsijama ... i ostalima
[ zlizo @ 28.03.2005. 09:09 ] @
Jos malo pa cemo svi da zapevamo April u Beograduuuu.....
[ bibby @ 28.03.2005. 14:50 ] @
dajte bre ljudi, pogledam ovaj thread - i vidim dva reply-a, reko ima nekih novosti... kad ono... :) nemojte smarate, dajete laznu nadu i sl. :) bice kad bude, i da bude pred kraj godine, ja bi bio zadovoljan, ova zemlja nas nije naucila da se nadamo pozitivnim stvarima.
[ NBG @ 29.03.2005. 02:34 ] @
BeocityNet (BcN) aDSL, brz a jeftin pristup Internetu, od Aprila 2005.
vec na 16 centrala u Beogradu:

Akademija
Bezanija
Centar
Cukarica
Dedinje
Dunav
Guberevac
Konjarnik
Krunski venac
Novi Beograd
Tosin Bunar
Vozdovac
Zarkovo
Zeleznik
Zemun i
Zvezdara
[ enes @ 30.03.2005. 00:16 ] @
I ne samo to, na BeoCity-jevom sajtu DOSLOVCE pise sledece:

"Beogradske centrale na kojima Telekom Srbija ima instaliranu opremu i na kojima postoje tehnicke mogucnosti instalacije aDSL prikljucaka:
Akademija
Bezanija
Centar
Cukarica
Dedinje
Dunav
Guberevac
Konjarnik
Krunski venac
Novi Beograd
Tosin Bunar
Vozdovac
Zarkovo
Zeleznik
Zemun i
Zvezdara"

Naglasavam da su likovi napisali "I NA KOJIMA POSTOJE TEHNICKE MOGUCNOSTI INSTALACIJE" sto znaci - MOZE....
Ja sam se prijavio kod njih za ispitivanje tehnickih mogucnosti, pa cemo da vidimo sta kazu....
[ zlizo @ 30.03.2005. 09:40 ] @
@enes
Moze tehnicki ali ne moze fizicki. Oprema navodno postoji ali nije pustena u rad.
[ enes @ 30.03.2005. 15:33 ] @
Da ali nasa centrala (mislim na Bezaniju) nije bila na spisku centrala "na kojima postoje tehnicke mogucnosti instalacije aDSL prikljucaka" do pre neki dan. Znamo da sa ovog spiska postoji par centrala u kojima vec funkcionise aDSL. Doduse, pojavila se informacija na ovom forumu "iz pouzdanih izvora" da se radi na nasoj centrali i da je u planu da aDSL bude pusten u toku aprila meseca. E sad, do aprila ostalo nam je nesto vise od 1 dan, a april ima 30 dana (srecom ), pa cemo videti.... Mada, Telekom.... rokovi.... i sl..... ??? Daj Boze! Videcemo!
[ Calibra 4WD @ 30.03.2005. 16:12 ] @
JA imam info da je oprema instalirana,ceka se zavrsetka probnog testiranja i finog doterivanja,dakle sredina Aprila je sasvim moguc rok sa primanje uplata a kraj Aprila za pustanje signala
[ suca @ 31.03.2005. 14:30 ] @
Dodje mi da placem danas sam napokon dobio ISDN liniju i broj 21*****. Zovem teh. podrsku u SezamPro-u da vidim kako stvari stoje za ADSL over ISDN u centrali Bezanija i dobio sam NAJNEGATIVNIJI odgovor koji sam mogao da ocekujem. Devojka sa druge strane mi je doslovce rekla da je na Alcatel centralama NEMOGUCE uvesti ADSL preko ISDN-a jer ADSL kroz ISDN ne moze da "prodje". Spomenula je takodje da to vazi isto i za centralu Tosin bunar. Ijaoo, kuku mene... pa zapalicu ih!!!!
[ suca @ 31.03.2005. 14:39 ] @
Uh sad sam odahnuo.. Zvao sam onaj broj u telekomu da proverim tacnost tvrdi "strucne " devojke iz sezampro-a. Kada sam ovom tipu spomenuo kakav sam odgovor dobio iz sezama, verujte mi, vrisno je od smeha. Po njegovim informacijama ADSL bi na nasoj centrali trebao da pocne najkasnije krajem aprila, a sto se tice ADSL over ISDN kaze da ce to biti SIGURNO omoguceno preko posebnih ploca za ADSL. Znaci, "tehnicka podrska" u sezamu NEMA APSOLUTNE VEZE sa poslom koji bi trebalo da se bavi.
[ Sylvester @ 31.03.2005. 17:35 ] @
Pa da, svako vristi kad cuje bisere Sezamove podrske... Mislim "podrske"... Ja inace Sezam zaobilazim u sirokom krugu...
btw - ADSL over ISDN (Annex B) na Konjarniku (3046...) radi odlicno. Centrala je Alcatel.
[ bibby @ 31.03.2005. 21:04 ] @
Citat:
suca: Uh sad sam odahnuo.. Po njegovim informacijama ADSL bi na nasoj centrali trebao da pocne najkasnije krajem aprila

a to je, predpostavljam, isti onaj lik koji je rekao da ce "bezanija" videti adsl krajem godine.
[ suca @ 31.03.2005. 22:20 ] @
Citat:
bibby: a to je, predpostavljam, isti onaj lik koji je rekao da ce "bezanija" videti adsl krajem godine.

Meni je prvi put kada sam zvao rekao da ce to biti u toku godine, ali nije znao da precizira kada. A i ne vidim razlog sto ADSL ne bi mogao da radi preko ISDN-a.
Jos nesto... Danam sam zvao i Verat. Na moje pitanje kako napreduju radovi na nasoj centrali receno mi je da su pre desetak dana dobili dopis iz telekoma da utvrde kolika je zainteresovanost na centrali "Bezanija" kako bi na osnovu toga isplanirali potreban broj ADSL portova. Ima tu jos nekih centrala ali prema njihovim recima nasa centrala je na prvom mestu. btw, ocekujmo ADSL uskoro. Vise verujem telekomu i veratu neko analogno-digitalnoj sezampro liniji i beotelu. Jedino sam od verata dobio iskren mail da nemam tehnickih mogucnosti a da se ne zna kada ce biti, dok su me sezampro i beotel navlacili na potpisivanje ugovora i kreditiranje njihovih portova. Sve te nelojalne konkurente treba drasticno kazniti. Ali u ovoj zemlji - tesko.

Radije cu platiti veratu setup i kupiti sebi router (sto se na dugorocni period isplati) nego da poslujem sa ISP-ovima koji su izmislili i patentirali ADSL (na TV-u se vrti reklama kako je AD[S]L SezamPro inovacija a inovativnost je uslov da bi se nesto ocenilo kao patentabilno). Mozda im je logo AD[S]L po njima inovativan ali tu je jos jedan uslov koji se za svaki proizvod trazi - tehnicka izvodljivost.
[ Calibra 4WD @ 31.03.2005. 22:26 ] @
JA isto znam za taj dopis i istina je da je centrala Bezanija na UBELJIVO prvom mestu sto se tice interesovanja,tako da je samo pitanje vremena kada cemo dobiti ADSL
[ NBG @ 01.04.2005. 12:53 ] @
Pa kad ovde kod nas u geto blokovima zivi ljudi koliko u celom NS,recimo.ADSL ADSL dajte nam ADSL vise :)
[ bibby @ 01.04.2005. 15:40 ] @
Citat:
Calibra 4WD: JA isto znam za taj dopis i istina je da je centrala Bezanija na UBELJIVO prvom mestu sto se tice interesovanja,tako da je samo pitanje vremena kada cemo dobiti ADSL

da, i ja sam misljenja da ima podosta ljudi na nasoj centrali koji hoce adsl, mada sam isto tako ocekivao da se u ovoj diskusiji javi fin broj ljudi koji ima nesto da kaze na tu temu, siguran sam da ima dosta ljudi na forumu bas sa nase centrale, a evo nas 10ak ove kao nesto chetuje s vremena na vreme o toj temi, desu ljudi? :)

Citat:
NBG: Pa kad ovde kod nas u geto blokovima zivi ljudi koliko u celom NS,recimo.ADSL ADSL dajte nam ADSL vise :)

aha, ima nas bash brda, ali daleeeeko smo mi od geta...
[ sLovenMan @ 02.04.2005. 19:28 ] @
Danas mi je poštar doneo obaveštenje da mi se menja broj. Umesto 1778*** biće 3178***. Nova centrala ili?

Odoh da uplatim ADSL kod Sezama dok mi nisu nakalemili PCM na liniju

Edit: Tek sam sad provalio da i u naslovu teme piše da 317 već postoji u blokovima. Kakva je to centrala, pošto sam trenutno na staroj, pulsnoj, a baš bi bilo lepo da napokon iskoristim identifikaciju poziva na DECT telefonu?
[ bibby @ 03.04.2005. 11:57 ] @
ne brini se nista to je nova centrala, mozes da imas caller id bez problema, isto kao da su ti dodali 2 ispred - nema razlike, samo sto ce sada fon da ti pocinje na 3.
[ enes @ 05.04.2005. 13:39 ] @
Citat:
sLovenMan: Danas mi je poštar doneo obaveštenje da mi se menja broj. Umesto 1778*** biće 3178***. Nova centrala ili?

Tek sam sad provalio da i u naslovu teme piše da 317 već postoji u blokovima. Kakva je to centrala, pošto sam trenutno na staroj, pulsnoj, a baš bi bilo lepo da napokon iskoristim identifikaciju poziva na DECT telefonu?

Blago se tebi - tebi menjaju broj... Inace, kada su poceli zamenu brojeva (tacnije prebacivanje sa MetaKANTE (kako je ovde zovu) na digitalnu centralu) tada se moglo primetiti da brojevi koji pocinju sa 177-xxxx treba da se promene u 317-xxxx, dok 176-xxxx bi trebalo da bude 227-xxxx, kao i sestocifreni 15x-xxx, 16x-xxx i 17x-xxx da dobiju dvojku ispred (znaci da postanu 215-xxxx, 216-xxxx, 217-xxxx). Kod nas je problem u mrezi (zicama od centrale do nas korisnika) i zato se ovoliko ceka - i ko zna jos koliko cemo cekati... Ako nije tajna, gde se ti nalazis (blokovi, altina, bez. kosa,...)? I da li si eventualno bio dvojnik (cisto sumnjam)? Ovo pitam zbog sebe....

E sad, nesto drugo.... ja sam se prijavio za ispitivanje teh. mogucnosti za aDSL kod BeoCity, jer su oni (kao sto je vec pisao ovde) objavili da je centrala Bezanija "pustena"!? Danas sam dobio e-mail od njih:

Sa zaljenjem Vas obavestavamo da Telekom Srbija u ovom trenutku nema
tehnickih mogucnosti za realizaciju aDSL prikljucka na Vasoj adresi
i broju telefona 318xxxx, jer nije jos instalirao potrebnu opremu
ILI na Vasem telefonskom broju imate dvojnicku kutiju, PCM ili FM
uredjaj.

Medjutim, vec sada je potrebna oprema instalirana na sledece
Beogradske centrale:

Akademija
Bezanija
Dunav
Tosin Bunar
Zarkovo
Zeleznik
Zemun i
Zvezdara

za koje smo uplate vec poceli da primamo uplate a aktiviranja ocekujemo
u najskorije vreme.

(i t d)

Sa njihovog sajta za pracenje zahteva:

30.03.2005 00:57:01 Prijava primljena
30.03.2005 00:58:14 U obradi
31.03.2005 14:53:12 U Telekomu Srbija na ispitivanju tehnickih mogucnosti
05.04.2005 11:41:52 Nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje aDSL prikljucka

I danas sam im poslao jos jedan e-mail sa normalnim pitanjem - ima ili nema na Bezaniji (naravno ne spominjem da NISAM na PCM, FM uredjaju a sigurno nisam ni dvojnik na 318...)
[ Klodovik @ 05.04.2005. 22:44 ] @

Ima nas jos,no kako.Posle prvog odusevljenja gurnuo sam ADSL u stranu pa kad bude bice.Platio sam jos 26.1 kod Sezama s`nadom da kad jos nemam prikljucak
bar da sacuvam liniju od raznoraznih dvojnickih uredjaja.Ako ovo bude tacno za kraj
Aprila bice lepo ali ipak cu da kuliram i necu da se primam.Sta kod nas ima u roku ili pre roka? :) ( hehe,bilo je ) A i kad je rok,April,Maj kraj godine????Koje???
Samo me zanima ko je omanuo ili obmanuo.Bilo je ovde raznih prica :Telekom,ISP,kurta,murta ali izgleda da nam treba Molder da to utvrdi. :)
Znaci strpljenje ili kabl-odlucite sami. Pozdrav za 10 velicanstvenih

[Ovu poruku je menjao Klodovik dana 06.04.2005. u 21:34 GMT+1]
[ sLovenMan @ 06.04.2005. 01:11 ] @
@ enes

Ja sam u Bloku 62, bez dvojnika, bez PCM-a (dobio obaveštenje od Sezama da nema smetnji), ali mi je sad frka da mi na ovaj drugi broj ne stave PCM, pošto na ovom starom nije bilo problema sa tim. U svakom slučaju, ja sutra odoh do Sezama da potpišem ugovor, međutim, šta ako mi puste signal na starom broju? Ugovor glasi na 177*
[ enes @ 06.04.2005. 14:33 ] @
Citat:
sLovenMan: @ enes

Ja sam u Bloku 62, bez dvojnika, bez PCM-a (dobio obaveštenje od Sezama da nema smetnji), ali mi je sad frka da mi na ovaj drugi broj ne stave PCM, pošto na ovom starom nije bilo problema sa tim. U svakom slučaju, ja sutra odoh do Sezama da potpišem ugovor, međutim, šta ako mi puste signal na starom broju? Ugovor glasi na 177*

Znaci ti si prekoputa mene (u stvari i jos malo ka 61. ) A sto se PCM-a tice, valjda nece... mada mi se cini da uplata nista specijalno ne oze da te zastiti. Koliko je meni poznato, Telekom nema info ko je uplatio kd kod providera, ali ima ili moze da ima ko se sve interesovao za aDSL. E sad, nisu valjda tolike konj.ne da likovima koji se interesuju za aDSL a koji vec nisu na PCM-u ga i stave... Trebalo bi cak razdvajati dvojnike ili skidati PCM-ove onim koji su zainteresovani za aDSL.... ali to je vec nesto sasvim drugo..... A vidis, za ugovor najverovatnije neces imati nikakvih problema, mada me bas interesuje sta ce ti ovi iz Sezama reci... Najlakse ti je da ih pozoves telefonom...
[ sLovenMan @ 06.04.2005. 15:26 ] @
Pa ja sam u D. Vukasovića, taman na granici izmedju 61 i 62. Zvao sam danas Sezam i momak iz tehničke podrške je samo promenio tel. broj u zahtevu. Pošto danas nisam stigao da uplatim, otići ću sutra, pa ću preneti šta su mi odgovorili.

Pozdrav!
[ sLovenMan @ 08.04.2005. 16:09 ] @
Otišao danas, uplatio..... i sad čekam, pošto još niko ništa ne zna...
[ NBG @ 11.04.2005. 02:14 ] @
I? jel ima novosti jel dobio neko?
[ bibby @ 12.04.2005. 13:14 ] @
ja sam danas zvao telekom i rekose mi da ce nasa centrala imati spreman adsl krajem aprila-pocetkom maja. kazem mu ja otkud to, kada je pre mesec dana rekao da cemo dobiti tek krajem leta (u najboljem slucaju), on mi kaze da su odlucili da dobijemo ranije zbog toga sto ima dosta zainteresovanih ljudi sa nase centrale, tj. troskovi uvodjenja ce se ranije povratiti bas zbog velike zainteresovanosti na centrali bezanija.
[ sLovenMan @ 13.04.2005. 11:02 ] @
Meni sada zahtev za uvođenje glasi na broj telefona koji još ne postoji (menjaju centralu), znači da se nadam da bi trebalo da dobijemo ADSL između 18.4. i 28.4., eventualno do 1.5.
[ bibby @ 13.04.2005. 11:42 ] @
Danas sam dobio mail od BeoCity Net-a u kojem kazu da nemam tehnickih mogucnosti, ali da ce ih biti uskoro posto se na nekoliko centrala u Bgd-u radovi privode kraju tj. 'testiraju opremu', a to su ove centrale:

Akademija
Bezanija
Dunav
Tosin Bunar
Zarkovo
Zeleznik
Zemun i
Zvezdara
[ sLovenMan @ 14.04.2005. 20:25 ] @
Evo danas su počeli sa promenom brojeva u mom bloku. Pretpostavljam da će ADSL biti pušten čim završe prebacivanje.
[ Turin Turambar @ 15.04.2005. 02:00 ] @
Znaci krajem aprila? Hmmmmm...... plasim se da ce dosta proci pre nego sto ADSL zaista pocne DOBRO da radi... sto zbog centrale, sto zbog provajdera. Svi ce da boluju od "decijih bolesti".
[ bibby @ 15.04.2005. 15:14 ] @
ne vidim da se ljudi nesto zale na adsl, ne bi tu trebalo da bude nekih problema; mada meni jos uvek to zvuci vise nego dobro, sa kraja leta su nas pomerili na kraj aprila; nasa centala spada u vece jer ima preko 30.000 prikljucaka, i ima dosta zainteresovanih adsl-ovaca, videcemo...
[ melez @ 15.04.2005. 17:02 ] @
Nasa centrala ima ravno 50.000 prikljucaka!
Fora je sto ima jako puno privatnih firmi i raznoraznih agencija na nasoj centrali sto svakako povecava procenat zainteresovanih za ADSL. Ja sam se kod Sezama prijavio jos 01.01.2005 i platio sam prvu ratu....

Evo sta sam danas dobio od EUNet-a posto imam nalog kod njih:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obaveštenje za korisnike EUneta broj 2, april 2005.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sadržaj:

1.Besplatno do EunetADSL-a
2.EUnetADSL servisi u Beogradu i uskoro u Novom Sadu i Nišu
3.Tehnička podrška EUneta u svakom trenutku
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2. EUnetADSL SERVISI U BEOGRADU, USKORO U NOVOM SADU I NIŠU

Trenutno ADSL servise moguće je realizovati samo u Beogradu na telefonskim
centralama: Centar, Čukarica, Dedinje, Guberevac, Konjarnik, Krunski venac,
Novi Beograd i Voždovac.

U najskorijem periodu Telekom Srbije će obezbediti tehničke mogućnosti i na
sledećim beogradskim telefonskim centralama: Akademija, Bežanija, Dunav, Tošin
Bunar, Žarkovo, Železnik, Zemun i Zvezdara, kao i u Novom Sadu i Nišu.
[ suca @ 15.04.2005. 17:06 ] @
Evo sta sam ja dobio od EUneta malopre:

Citat:
Postovani,

Prema informacijama iz Telekoma Srbija uskoro se ocekuje obezbedjenje tehnickih
mogucnosti za realizaciju ADSL prikljucaka na centrali kojoj pripadate.

Kako bismo krenuli u postupak realizacije Vaseg ADSL prikljucka, molimo Vas da
nam slanjem odgovora na ovaj mail potvrdite da ste zainteresovani za koriscenje
EUnetADSL servisa.
[ sLovenMan @ 16.04.2005. 11:54 ] @
Danas mi je promenjen broj, dva dana pre roka na obaveštenju. Pretpostavljam da će i ADSL uskoro. Pozdrav!
[ bibby @ 16.04.2005. 13:58 ] @
koliki su ti mesecni racuni, jel si podneo zahtev?
[ sLovenMan @ 17.04.2005. 09:18 ] @
Mesečni račun od 1400-2000 din, zahtev podneo, uplatio prvu ratu i čekam. To sve pod uslovom da je pitanje bilo upućeno meni
[ bibby @ 18.04.2005. 15:16 ] @
da, da... ti, ti budjavi! :)))

shala... hvala na odgovoru.

meni nikako da "metu" dvojku ispred broja, pa se raspitujem shta-kako, meni je prosecan racun oko 1000 din, znaci jos ne zadovoljavam zahteve, izgleda da moram da cekam sledeci krug, jer su tek nedavno zavrsili sa promenama broja na nasoj centrali.
[ sLovenMan @ 18.04.2005. 19:01 ] @
Tough luck , mada menjanje centrale ne bi trebalo da ima veze sa ADSL-om. Može i na stare centrale
[ NBG @ 19.04.2005. 13:21 ] @
Ima li novosti?
[ bibby @ 19.04.2005. 14:17 ] @
Citat:
NBG: Ima li novosti? :)

nema razloga da bude, sem ako si propustio vest da ce valjda nasa centrala biti gotova i pustena u rad do kraja aprila/pocetka maja.
[ NBG @ 19.04.2005. 20:24 ] @
kazu mi da su neki u 44 bloku vec dobili trac ili istina?
[ bibby @ 19.04.2005. 21:44 ] @
Citat:
NBG: kazu mi da su neki u 44 bloku vec dobili trac ili istina?

mozda... ako imaju neku vezu, mada nesto i ne verujem u to.
[ melez @ 20.04.2005. 21:50 ] @
Mislim da ne treba da vodimo racuna kada cemo dobiti ADSL, ocigledni je da se pocetak blizi, mislim da treba da diskutujemo da li cemo ga uopste i dobiti.

Ukupan broj prikljucaka ce se po nekom kriterijumu podeliti na provajdere pa onda kada dodju na red veze i vezice... pitanje je koliko ce ostati za nas.

Ja sam se prijavio jos prve nedelje januara i uplatio sam kod Sezama prvu ratu od 2200din. Ko mi garantuje da cu dobiti u prvoj turi?
[ NBG @ 21.04.2005. 02:54 ] @
24.02.2005 Poslat mail na adresu: nbg@
24.01.2005 user placa HOME 256/64
21.01.2005 Poslat mail na adresu: nbg@
21.01.2005 Obrazac zahteva za uspostavu servisa
20.01.2005 PRIKLJUČAK: Direktan
20.01.2005 CENTRALA: Bežanija
17.01.2005 Predat zahtev telekomu
17.01.2005 Izabran paket HOME 256/64

I tako to stoji
[ NBG @ 22.04.2005. 20:17 ] @
Nego posto je ADSl privatni biznis par direktora Telekoma nadam se da neko cita ove nase "vapaje" pa ce biti sto pre a posto je privatni biznis onda i kapitalisticki odnos.
[ melez @ 27.04.2005. 06:55 ] @
ADSL i da krene pocetkom maja mi cemo ga dobiti pocetkom juna. Kazu ovi iz tehnicke podrske da treba min. 3 nedelje zbog velike guzve da se realizuje prikljucak.
[ zlizo @ 30.04.2005. 13:03 ] @
http://www.elitesecurity.org/poruka/733091
info od pre dva dana zivi bili pa videli
[ ivo.r @ 02.05.2005. 11:19 ] @
A valjda će konačno i to čudo. :)
[ NBG @ 06.05.2005. 15:41 ] @
Ja sam in ovo sinoc napisao:

Ima li novosti za centralu Bezanija?
> Pozdrav

A danas mi ovo odgovorili:

Po nezvanicnim informacijama, trebalo bi da startuje u toku ovog meseca.

Srdacan pozdrav,
Sladjana Milenkovic
SezamPro korisnicki servis
----------------------------
ISP SezamPro On-Line
www.sezampro.yu
+381 11 3033 588
[ Calibra 4WD @ 10.05.2005. 03:05 ] @
Ima li konkretnih novosti,ja sam nacuo da bi trebalo da nekoliko vecih centrala bude pusteno tokom ove nedelje(Bezanija,Zemun,Zarkovo,Mirijevo.....)
[ enes @ 10.05.2005. 12:41 ] @
Kada sam zvao BeoTel pre neki dan, oni kazu da nemaju jos nikakvih informacija.... Eto ti nesto "konkretno"
sve u svemu, cekamo i nadamo se da ce biti..... uskoro....
[ melez @ 10.05.2005. 13:54 ] @
Ljudi kada budu pustili dodajte u proseku jos 3 nedelje dok ne budete dobili kod kuce.
[ enes @ 10.05.2005. 15:13 ] @
Citat:
melez: Ljudi kada budu pustili dodajte u proseku jos 3 nedelje dok ne budete dobili kod kuce.

Lako cemo mi dodati i 4 nedelje, samo dodavanje na nepoznatu je NEPOZNATO Kakva matematika, a? Nas muci ona prva nepoznata (kad ce pustiti nasu centralu)..... a za rezultat cemo lako
[ damiru_2 @ 10.05.2005. 15:31 ] @
Zar nije jasno kao dan da Telekom (za razliku od provajdera, koji se busaju u grudi da su spremni) ne želi da nam uzme pare od mesečne pretplate?

Pozdrav svima
[ sLovenMan @ 13.05.2005. 16:38 ] @
Upravo mi je stigao SMS od Sezama, u kojem me obaveštavaju da su mi poslali e-mail. Sadržaj mail-a:

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo od Telekoma Srbija dobili zvanično obaveštenje da su radovi na instalaciji opreme na vašoj centrali završeni i da će od ponedeljka, 16. maja 2005. početi sa realizacijom zahteva za instaliranje Analogno Digitalne SezamPro Linije.

S obzirom da ste izvršili uplatu prvog meseca pretplate, već smo podneli zahtev za instalaciju na vašem telefonskom priključku. Sa vaše strane nije potrebno ništa dodatno da preduzimate - u trenutku kada Telekom završi realizaciju na vašem broju o tome ćemo vas obavestiti i pozvati radi dogovora oko termina instalacije opreme kod vas nakon čega će Internet zauvek biti vaš.

Srdačan pozdrav,
SezamPro korisnički servis

[ enes @ 13.05.2005. 18:03 ] @
A ja sam od BeoCity-ja dobio slican e-mail:

"Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da smo od Telekoma Srbija dobili
odgovor da su konacno stvoreni uslovi za aktiviranje aDSL prikljucka
za Vas broj telefona:

318xxxx na centrali: Bezanija

Evo i FAX dopisa Telekoma primljenog 13.05.2005 u 14:44h:

"Obavestavamo Vas, da smo u sklopu beogradske MAN mreze izvrsili prosirenje
kapaciteta na ADSL portovima (POTS i ISDN) na sledecim lokacijama:

Bezanija
Tosin bunar
Zarkovo
Zeleznik
Dunav i
Zvezdara

Molimo Vas da zahteve za ukljucenje ADSL korisnika na navedenim lokacijama
dostavljate na adresu Direkcije za medjunarodne usluge pocev od 16.05.2005..."

POCELO JE - jupi!!! A bilo je vise i krajnje vreme
[ zlizo @ 13.05.2005. 20:08 ] @
Prvo skoci pa onda reci hop. Koliko su puta odlagali ne verujem nista dok me u ponedeljak ne pozovu da je stvarno pocelo, do tada drzimo palceve
[ ivo.r @ 13.05.2005. 21:14 ] @
Iskreno, sumnjam da će nas zvati baš u ponedeljak... ali i ovo uliva optimizam.
[ bibby @ 13.05.2005. 23:17 ] @
i ja sam dobio isti mail od sezama i beocity-a.

u toku sledece nedelje bi trebalo da prvi korsinici dobiju adsl na nasoj centrali.
[ sLovenMan @ 13.05.2005. 23:55 ] @
Ehhh, da i mi dočekamo to čudo... Mada, bilo bi lepo da me pozovu već u ponedeljak Međutim kako mi je krenulo na novoj centrali (već 10 dana čekam da mi uključe caller ID), ne bi me začudilo da još čekamo (pu pu daleko bilo).
[ bibby @ 14.05.2005. 12:04 ] @
Citat:
sLovenMan: Ehhh, da i mi dočekamo to čudo... Mada, bilo bi lepo da me pozovu već u ponedeljak :) Međutim kako mi je krenulo na novoj centrali (već 10 dana čekam da mi uključe caller ID), ne bi me začudilo da još čekamo (pu pu daleko bilo).

ma opusti se slovenac, kad smo cekali tolike godine - mozemo jos koju nedelju... ja sam ocekivao da nasa centrala to dobije krajem godine, tako da se nisam mnogo uzbudjivao, eto ispade dosta brze od ocekivanog...
[ NBG @ 14.05.2005. 12:54 ] @
Poštovani,

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo od Telekoma Srbija dobili zvanično obaveštenje da su radovi na instalaciji opreme na vašoj centrali završeni i da će od ponedeljka, 16. maja 2005. početi sa realizacijom zahteva za instaliranje Analogno Digitalne SezamPro Linije.

S obzirom da ste izvršili uplatu prvog meseca pretplate, već smo podneli zahtev za instalaciju na vašem telefonskom priključku. Sa vaše strane nije potrebno ništa dodatno da preduzimate - u trenutku kada Telekom završi realizaciju na vašem broju o tome ćemo vas obavestiti i pozvati radi dogovora oko termina instalacije opreme kod vas nakon čega će Internet zauvek biti vaš.

Srdačan pozdrav,
SezamPro korisnički servis
----------------------------
ISP SezamPro On-Line
www.sezampro.yu
+381 11 3033 588

RAdovanje Radovanje radovanje radovanje

[ Marcony @ 15.05.2005. 11:09 ] @
Citat:
...nakon čega će Internet zauvek biti vaš.

ccc...
[ Calibra 4WD @ 17.05.2005. 02:19 ] @
Evo da javim da sam danas potpisao ugovor sa YUBC-om,sutra idem po modem i spliter,a signal ocekuju da ce biti pusten u cetvrtak-petak.

Nadam se da cu biti prvi koji ce se javiti sa ADSL signalom u ovom threadu. :)))

P.S Koliki max DL i UP da ocekujem sa paketom 768/192?

[ bibby @ 17.05.2005. 14:23 ] @
Citat:
Calibra 4WD: Evo da javim da sam danas potpisao ugovor sa YUBC-om,sutra idem po modem i spliter,a signal ocekuju da ce biti pusten u cetvrtak-petak.

prednost manjih provajdera... budes brze usluzen.

jel imas neku vezu u yubc-u, ili je sve regularno, jer mi ovo deluje mnogo brzo, iako je nasa centrala kao gotova - ljudi na farumu se ne javljaju da se kod ostalih provajdera ishta desava...

jel zvao neko sezam? shta kazu?
[ Calibra 4WD @ 17.05.2005. 14:40 ] @
Recimo da poznajem bitnije ljude u Yubc-u :))

[ enes @ 18.05.2005. 12:03 ] @
Koliko ja znam, svi koji su se prijavljivali za aDSL i proveru teh. uslova, dobili su ponude na e-mail. Doduse, neko je spomenuo da Sezam nije, a ja sam dobio od Bits-a i Beocity-ja, drugar od Beotel-a, a za druge ne znam pouzdano... Sve u svemu POCELO JE... Bice valjda za sve
[ Calibra 4WD @ 18.05.2005. 12:14 ] @
NEmojte brinuti oko dolazenja na red za ADSL prikljucak,mesta ima sasvim dovoljno(ja sam cuo cak preko 400 u ovoj turi),a sad kad je postavljena oprema,dopunjavanje novih je mnogo mnogo lakse.

Jedino sto smo svi po prirodi nestrpljivi,pa ne mozemo da docekamo da "internet zauvek bude nas"
[ zlizo @ 18.05.2005. 15:30 ] @
U ponedeljak sam dobio obavestenje da je moj zahtev predat telekomu na realizaciju, danas mi telefon nije radio par sati(pretpostavljam da su instalirali opremu), tako da bi net trebao biti za koji dan. A kad lampice prorade javicu vam
[ bibby @ 19.05.2005. 15:54 ] @
da li je neko dobio poziv od sezama da dodje po modem, i ako jeste napisite datum kada ste uplatili prvi mesec. za one koji nisu - neka se ne brinu za 7-10 dana bi trebalo da dobiju poziv da dodju po modeme.
[ melez @ 19.05.2005. 15:57 ] @
Ja sam 13.05 dobio mail, a davno sam platio prvu ratu. Rece devojka iz Sezama da instalacija traje 7-10 dana. Do danas mi niko nista nije javio
[ svilen @ 19.05.2005. 16:09 ] @
Sloedece nedelje se krece sa pozivima korisnika da dodju po modeme i to tek kada telekom izvrsi sve sto je potrebno oo prikljucka ADSL-a.

U principu sve prolazi bezbolno izuzev ako nesto krivo spoje onda korisnik nema telefonski signal ali to resavaju jako brzo za par sati.

A ako sve dobro prodje korisnik nece da ima nikakvih smetnji na svojoj liniji i tek tada vas zove provajder da dodjete po modem kod njih i kada se vratite kuci i stavite modem upali se zelena lampica na njemu i tad je samo vas ADSL :)

[ zlizo @ 20.05.2005. 10:37 ] @
Evo danas je proradilo
[ sasadjak @ 20.05.2005. 11:14 ] @
Koji provajder Zlizo ?
[ MotionBlur @ 20.05.2005. 20:24 ] @
pretpostavljam beotel? sezam izgleda jos nije krenuo...
svejedno, jel si zadovoljan kako radi? :)
[ zlizo @ 21.05.2005. 14:26 ] @
Provider je Beotel, posto sam bio nestrpljiv otsao sam do njih uzeo midem i instalirao net. Mogu vam reci da sam zadovoljan uzeo sam paket 256/64 i u odnosu na dail-up promena je fenomenalna. Ja ga sad malo ubijam sa downloadom da vidim kako ide sinoc je skidao celu noc i svuko je skoro 600Mb(p2p tako da to nije bas verodostojno merilo ali ide).
[ Calibra 4WD @ 21.05.2005. 15:26 ] @
Zli kad su uplatio prvu ratu kod Beotel-a?U kom kraju NBG se nalazis?

Danas su mi bili momci iz centrale da provuku jos jednu paricu do stana,i rekose mi da je ADSL pusten u rad u ponedeljak,ali da jos nijedan korisnik nije prikljucen?!
[ zlizo @ 21.05.2005. 19:36 ] @
Uplatio sam u januaru, a nalazim se na Bezaniskoj Kosi kod pijace. Inace u utorak su mi cackali telefon i nije radio 2 sata da bi me popodne nazvali iz poste i javili mi da je signal pusten. A ja posto sam bio nestrpljiv i nisam hteo da cekam tehnicku sluzbu da mi instaliraju opremu sam sam otisao do njih pokupio modem i splinter i juce sve to lepo instalirao. Po nekoj logici mislim da telekom obradjuje zahteve po FIFO (First In First Out)principu, posto sam ja sklopio ugovor cim su provideri poceli da daju ponude. Nadam se da vi necete cekati jos dugo, posto znam kako vam je i ja sam jedva docekao
[ Calibra 4WD @ 25.05.2005. 10:13 ] @
Pustili su mi ADSL!!!!

Centrala Bezanija paket 768/192 provajder YUBC,ugovor potpisan pre 8dana.

Ovo mo je prvi post sa ADSL-a(DL mi je trenutno u toku sa yubc sajta i zakucan je na 80KB/S) ,vise utisaka kasnije...
[ NBG @ 25.05.2005. 12:26 ] @
Meni jos ne banditi
[ ivo.r @ 25.05.2005. 12:42 ] @
Jel ima ikoga sa Sezama?
[ svilen @ 25.05.2005. 13:35 ] @
Ko koristi Sezam kazu tek sledece nedelje ( MOZDA ).
[ bibby @ 25.05.2005. 14:21 ] @
cestitam prvim korisnicima :)))))

jel ima nekog objasnjenja zasto sezam kasni?

jel uopste neko dobio poziv da dodje do njih i preuzme modem?
[ enes @ 25.05.2005. 16:21 ] @
Znaci, ako sam dobro ispratio, trenutno stanje prikljucenih korisnika aDSL-a na centrali Bezanija je sledece:

YUBCNet - 1 korisnik
===============
UKUPNO: - 1 korisnik

Dobro, pocelo je pocelo....
[ ivo.r @ 25.05.2005. 21:06 ] @
Calibra - YUBC
zlizo - Beotel

Još neko?
[ AvatarOne @ 26.05.2005. 14:53 ] @
Ja sam u crvenim kucam u I mesnoj na BK, a fon mi je 227XXXX i pre 10 dana sam potpisao ugovor kod Beotela, pokupio modem, ali i dalje blinkuje crvena dioda...Rekose mi da kada prestane da blinkuje, tj pocne da svetli konstantno, da ih pozovem da mi puste nalog i da mi od tada krece mesec koji sam uplatio...Inace sam se za ADSL prijavio jos u oktobru prosle godine, kada su tek krenule prijave......Eto....Rekose 10tak dana, proslo 10, jos nista, ali valjda ce se i to cudo vise desiti, pa da ne moram da slusam neprestanu kuknjavu ljudi koji me zovu i zale se da je nemoguce dobiti me, jer sam stalno na netu :D Ako je nekome pusten ADSL iz ovih krajeva, nek kaze, a inace, da li postoji neki br fona kod telekoma na koji mogu dobiti info koliko im jos treba da puste, ili kad planiraju ili sta vec.......
[ ajevic @ 26.05.2005. 17:05 ] @
Citat:
ivo.r: Calibra - YUBC
zlizo - Beotel

Još neko?

Blok 45 - Eunet...

Jeste da su najskuplji ali mi deluju najprofesionalnije. Mislim da ce sto se ADSL-a biti malih razlika kod provajderasto se kvaliteta usluge tice. No ja sam bio nestrpljiviji pa mi nije zao da platim malo vise... Sad cu da vidim kako mi potrosnja ide pa da vidim koji paket najvise odgovara, startni je 256/64 flat... Inace po testovima na dlsreports.com prilicno je jadno izgledalo sa 50kbps down i 23kbps up... na Cnet-u je 84Kbps, na 2wire je 98Kbps...

No probacu par puta. Generalno je utisak mnogo bolji u radu nego u testovima... Bilo bi lepo da neko od iskusnijih vidi koji su od tih testova najtaciniji da se ne zalecemo sa pljuvanjem :)

Ono sto mi smeta je da sam dobio USB modem, posto imam wireless switch jel moze neko da preporuci neki uredjaj ADSL za LAN da zakacim na port od switcha? Ne bih ovako kablove kroz stan :)
[ zocha @ 27.05.2005. 21:05 ] @
Blok 61
Beotel
Veceras krenulo...

pozdrav,
[ AvatarOne @ 28.05.2005. 02:36 ] @
Blago vama :)
Nadam se da to znaci da ce se uskoro i ovde dogoditi da signal bude pusten...
O Bezanijo, sudbo kleta sto se tice interneta.......
Jel su simptomi kod svih isti, prvo ne radi telefon neko vreme, pa onda dioda na modemu zasvetli za stalno?
P.S. Da li je kod Beotela moguce uzeti ethernet modem, a ne USB?
[ sLovenMan @ 28.05.2005. 11:44 ] @
Ja sam juce preuzeo opremu od Sezama, međutim signal nije još uvek pušten. Uzeo sam USB modem, 2 splittera, i povezao sve ovako:
ADSL modem-PC
| modem 56k-telefon
Splitter
|
Zid
|
|
Splitter
|
Telefon

Konekcija preko modema mi nije veća od 32Kbps, da nisam nešto povezao pogrešno? BTW, da bi se uopšte povezao na net, moram iz Device managera da disable-ujem ADSL modem, jer inače dobijem konekciju od 19Kbps bez protoka. Neispravan splitter ili?

Btw, proverio sam kod Sezama mogućnost plaćanja ADSL pretplate [S]karticom i zamene potrošenih kartica, što nas dovodi do zanimljive kalkulacije:

Pretplata = 2200 din mesečno

1 mesec:
3 kartice = 2550 din
Ostatak na računu 350 din

2 mesec:
2 kartice = 1700 din
5 potrošenih = 850 din
Prethodni ostatak = 350 din

Ukupno = 2900 din

Ostatak na računu 700 din

3 mesec:

2 kartice = 1700 din
Prethodni ostatak = 700 din
Ukupno 2400

Ostatak 200 din

4 mesec:

3 kartice = 2550 din
5 potrošenih = 850 din
Ostatak 1200 din

itd....

Mislim da po ovoj računici Sezam postaje jedan od jeftinijih provajdera, pod uslovom da me ljudi iz Sezama nisu slagali

[ MarijanKo @ 28.05.2005. 14:37 ] @
au bas si za zakuvao sa uredjajima na jednom jadnom telefonskom kablu :)..

Ono sto mi se cini je da se paralelno dva teelfona vezu na telefonskom delu iz splitera a ne PRE splitera :). Mozda zato sto delis paralelno ADSL signal ima neke veze.. iz zida odma spliter.. koji deli adsl od telefosnkog signala pa onda deli telefonski signal paralelnom vezom na DVA dela jedan za telefon a drugi za Modem+telefon.. :)

Zar ne citas uputstva :)

a sto se tice cena...

koju uslugu dobijas za te pare.. "te" pare?

ja recimp placam 3600 dinara za 768/192 flat konekciju odnosno 900 dinara posto nas cetvero idemo preko jedne adsl konekcije..
[ bibby @ 28.05.2005. 14:41 ] @
Citat:
sLovenMan: Ja sam juce preuzeo opremu od Sezama, međutim signal nije još uvek pušten.

dobro su se setili da krenu...

reci mi kada si uplatio prvi mesec, jer valjda idu fifo metodom...
[ sLovenMan @ 28.05.2005. 14:50 ] @
@ bibby

08.04.2005 placa 1. mesec 2199

@ marijanko

Ma zakuvao sam samo tako.... kad budu pustili signal, videću kako i šta radi, dotada sam isključio ADSL modem.

Što se tiče vas četvorice, to je izvodljivo kada imaš s' kim da deliš; ja nemam, a i navikao sam na Sezam
[ melez @ 29.05.2005. 10:58 ] @
FIFO METOD nije u primeni, jer da je u primeni ja bi dobi medju prvima. Ja sam se prijavio 09.01. a prvu ratu sam uplatio ubrzo posle toga.

Devojka iz Sezama mi rece da su svi zahtevi od ljudi koji su uplatili poslati u biznis direkciju telekoma, a oni onda po nekom samo njima poznatom kriterijumu salju naloge po centralama da se ugradjuje. Znaci fifo pada u vodu. Koliko sam cuo negde oko 20 naloga se salje dnevno u Bezaniju. Nasao sam vezu da bih sve malo ubrzao i ljudi su danima trazili moj nalog za instalaciju ali ga nisu nasli, on se trenutno nalazi negde na putu, a iz sezama je poslat 13.05
[ sLovenMan @ 29.05.2005. 15:13 ] @
Ajde da vas još malo smaram, kad nemam šta pametnije da radim...

Zašto mi pod properties konekcije (Attachment) piše ISDN channel , kada koristim običnu liniju? Molim one koji već koriste običan ADSL USB modem da provere kod njih i da odgovore.

Pih, ne znam kako da uploadujem attachment.

Edit: Pronašao sam kako uploadovati.
[ svilen @ 29.05.2005. 18:26 ] @
I meni to isto pise ali ja imam ISDN liniju.

Isto imam USB modem i spliter za ISDN.

Tako da za tebe ne znam
[ sLovenMan @ 29.05.2005. 18:46 ] @
Zato i pitam.... Postoji li fizička razlika izmedju ISDN i običnog modema?
[ sLovenMan @ 30.05.2005. 14:26 ] @
Evo danas mi skoro celo prepodne nije radio telefon. Možda nas danas priključe?
[ bibby @ 30.05.2005. 18:43 ] @
Citat:
melez: FIFO METOD nije u primeni, jer da je u primeni ja bi dobi medju prvima. Ja sam se prijavio 09.01. a prvu ratu sam uplatio ubrzo posle toga.

Nasao sam vezu da bih sve malo ubrzao i ljudi su danima trazili moj nalog za instalaciju ali ga nisu nasli, on se trenutno nalazi negde na putu, a iz sezama je poslat 13.05

chobani!

cime oni predaju te naloge, mozda ih tovare na magarce?

ljudi kao ti bi stvarno trebalo prvi da dobiju, mislim da je tu kriv sezam, jer ako oni rade po fifo metodu tvoj slucaj je trebalo odavno da bude u proceduri; pa kade se urade ti ljudi koji su prvi uplatili, onda se predaje sledeca garnitura, i tako... sezam to izgleda salje s' brda s' dola.
[ puki @ 30.05.2005. 21:08 ] @
Nije sezam jedini koji ne koristi FIFO metod. Ja sam potpisao ugovor sa beotelom jos 18. januara, a 16. maja su me obavestili da je kao zahtev prosledjen telekomu, ali eto 14 dana kasnije jos uvek nista. Inace centrala je Zvezdara.

Pozdrav
[ AvatarOne @ 31.05.2005. 14:00 ] @
Jednostavno je neverovatno koliko je nasa birokratija komplikovana, veorvatno komlikovanija ne postoji u svetu. Posto se kod nas naravno nista ne moze uraditi bez veza, potegao sam par u telekomu, da bih makar saznao br. telefona na koji mogu da se raspitam sta se desava...Elem, da ne duzim pricu, dosao sam do telefona svoje centrale (nase predpostavljam :D) i covek kaze da mu za moj broj jos nije stigao nikakav nalog. Pre dve nedelje sam potpisao ugovor sa beotelom, i rekli su 10tak dana, i nista se ne desava, a inace sam se kao prijavio za ADSL u prvom krugu prijava, jos prosle godine, kad je bio u planu. Eto, sada sam potegao jos neke veze, da saznam gde li se to u telekomu denuo moj ugovor, koji vec 2 nedelje putuje...Za to vreme bi iz Amerike stigao do Beograda.......Zasto ustvari nisam zacudjen koliko bih trebao da budem....LOL :D
Ako neko ima slicno iskustvo, nek pise....Crvena lampica na modemu i dalje blinka crveno....
The day will come soon, i guess........
[ bibby @ 31.05.2005. 16:16 ] @
u sezamu kazu da su telekomu poslali sve zahteve za adsl na nasoj centrali, i da je sve ostalo na njima, kad ukljuce - ukljuce. fifo metod telekom ne zanima, vec ce ukljucivati adsl onako kako njima odgovara. nisha onda, ostaje nam chekicamo.
[ puki @ 31.05.2005. 16:46 ] @
Centrala Zvezdara 380****
Uplatio 18. januara kod Beotela, paket 256k, danas javili da je pusten signal i da dodjem po modem, sve je proradilo iz prve bez ikakvih problema i radi odlicno (download 25~27bk/s).

Pozdrav
[ NBG @ 02.06.2005. 01:04 ] @
Ja uplatio
24.01.2005 user placa HOME 256/64

i ne jebu me jos da me pozovu po modem.
A istekao mi flet juce
[ sLovenMan @ 02.06.2005. 15:09 ] @
Ako se ne varam već 2 dana nema novih uključenja..... zabrinjavajuće
[ voka_gsw @ 02.06.2005. 17:31 ] @
Zaista. Ja uplatio 17.5, još uvek ništa. Nekoliko dana se dešavalo da telefon ne radi neko vreme tokom dana, e sad, ili oni nešto petljaju oko adsl-a, ili se ja tako nadam.. Hajde ljudi, jeli dobio neko ovih dana adsl na bežaniji bez veze?
[ NBG @ 03.06.2005. 17:20 ] @
Zaista. Ja uplatio 17.5, još uvek ništa. Nekoliko dana se dešavalo da telefon ne radi neko vreme tokom dana, e sad, ili oni nešto petljaju oko adsl-a, ili se ja tako nadam.. Hajde ljudi, jeli dobio neko ovih dana adsl na bežaniji bez veze?

Pazi njega on uplatio 17.05.
A ja 24.01,samo 5 meseci ranije pa jos nista :)
[ talicni @ 03.06.2005. 18:20 ] @
Kako ne razumete? Telekom je ove nove centrale sto je pustio, zbudzio 'dok majstori odu" pa ko prezivi pricace. Inace najnovija informacija za Bezaniju glasi da im je nesto crklo u Centrali i da moraju hitno da menjaju neke instalacije, da je to prioritet i da price da "pola grada osim sezamovaca ima ADSL na Bezaniji" nije istina. Kad srede to sto im je crklo krenuce u realizaciju ADSL zahteva. Inace ovi sto su pusteni su verovatno oni sa vezom ili probni da bi telekom utvrdio da li to radi kako valja.
[ NBG @ 06.06.2005. 16:07 ] @
Vec mi polako idu na k**** i oni i njihov adsl i centrala Bezanija.
[ voka_gsw @ 06.06.2005. 17:05 ] @
Ljudi, ja danas dobio adsl, yubc je provajder. Uplatio sam 17.5.
[ NBG @ 06.06.2005. 17:06 ] @
Citat:
voka_gsw: Ljudi, ja danas dobio adsl, yubc je provajder. Uplatio sam 17.5.

Cestitam i ljubomoran sam na tebe.
[ melez @ 06.06.2005. 18:01 ] @
256/64 BEZANIJA

Danas mi je prikljuceno ali preko veze.

Odmah sam pokupio opremu ali lampica blinka. Kazu da treba dan ili dva da prodje kroz Jupak.

Ja sam se prijavio pocetkom januara i ubrzo posle toga sam uplatio prvu ratu, a ovo spominjem zbog toga sto sam danas prilikom preuzimanja opreme od Sezama pricao sa devojkom koja tamo radi i koja kaze:

"Vi bi ste dobili ADSL sigurno ali ne tako brzo" (ja sam napomenuo da je to bilo preko veze jer kod Sezama jos nije bilo registrovano da mi je instalirano).

Takodje kaze: "BEZANIJA NORMALNO FUNKCIONISE I SVAKI DAN IMAMO REALIZACIJU PRIKLJUCAKA!"

Sta da Vam kazem, iako sam imao vezu poprilicno sam cekao i da mi ta veza pomogne, ko zna kada bi mi to bilo pusteno regularno.
[ suca @ 06.06.2005. 21:21 ] @
A meni danas devojka iz Sezama kaze da nijedan NJIHOV korisnik jos nije pusten na Bezaniji i da se ocekuje svakog dana. Postoje neki problemi u centrali, ma sta to znacilo. Krvi cu da im se napijem !!!!
[ Banex5 @ 06.06.2005. 21:58 ] @
evo samo da kazem da i ja vec 3 ipo meseca cekam preko sezama adsl na bezaniji. centralu gledam sa terase (!!!), poznajem sefa centrale (!!!), devojke u sezamu su moj i sve druge naloge "odavno poslale", ali on nikako da se realizuje jer je jos "u telekomovoj proceduri".
definitivan .ajeb je bio sezam.
nisam nesto pri extra kinti da jurim novog provajdera.
sramota.
[ melez @ 07.06.2005. 07:42 ] @
Devojke i momci iz Sezama od 10 mojih kukanja su mi dali 10 razlicitih odgovora, a jedan od njih je bio da im iz centrale svakog dana faxom salju brojeve telefona na kojima je realizovano. Juce sam pricao sa covekom iz centrale koji mi je pomogao da mi ukljuce ranije i nije mi nista spomenuo osim da se radi normalno. Posle svega mislim da su u pitanju samo veze i nista drugo, kad se ispucaju vezarosi ostali dolaze na red (i ja sam preko veze ali sta da radim, uplatio sam u januaru). Jedan prijatelj koji je radio gradjevinski deo za ADSL (mislim da je neka velika prostorija u pitanju) u centrali Bezanija me je spojio sa ovim covekom i kada su prosle nedelje trazili moj nalog nisu ga nasli ali su rekli da svakog dana barem 20 dobiju.
[ NBG @ 07.06.2005. 12:58 ] @
Evo sad me zvali regularno bez veze da dodjem po modem.
[ Pera @ 07.06.2005. 15:58 ] @
Citat:
NBG: Evo sad me zvali regularno bez veze da dodjem po modem.

Provajder je Sezam ako se ne varam?

Nadam se da će se ovog redosleda uključivanja po provajderima pridržavati i ako bude eventualnih otkazivanja pretplata...
[ NBG @ 07.06.2005. 21:32 ] @
Jeste Sezam
ispostovali su dogovor da nam daju 2 meseca koriscenja za cenu jednog za nas koji smo uplatili pre 5 meseci.
Instalacija je prosla bez problema i otisao sam do grada nesto i ostavio na DC ++ da mi se nesto skida,kada sam se vratio net nije radio morao sam da se diskonektujem pa da nastavim download.
U cemu je problem jer to samo od sebe oce da rikne link?
[ melez @ 07.06.2005. 22:31 ] @
Ja sam skinuo preko dc++ oko 100mb ali nisam bas zadovoljan kako to funkcionise jer se ponekad blokira. E sad da li je to do adsl-a ili ... desava se i kod najobicnijih sajtova recimo hotmail-a
[ NBG @ 07.06.2005. 23:51 ] @
Tacno tako,zablokira.
Ma dobro je da su nam makar dali a sad cemo da uticemo da rese probleme .
[ roki81 @ 08.06.2005. 12:56 ] @
Ja sam u bloku 61 i tel. na 176- i preko beocity-a sam potpisao ugovor i u predvidjenom roku od 10 dana mi je aktiviran nalog. Sve pici u najboljem redu!
[ Klodovik @ 08.06.2005. 18:04 ] @
Evo od danas preko Sezama sve prsti.Za sada nemam zamerki.
[ SaturdayNightFihrer @ 09.06.2005. 12:26 ] @
Jel ima nekog korisnika ADSL-a na broju 177-? Kako shljaka? Posto i ja treba da se nakacim za koji dan.
[ zocha @ 09.06.2005. 21:25 ] @
Citat:
SaturdayNightFihrer: Jel ima nekog korisnika ADSL-a na broju 177-? Kako shljaka? Posto i ja treba da se nakacim za koji dan.

Ja sam na 16****, adsl radi vrlooo dobro... bez problema. provajder beotel..

[ Banex5 @ 09.06.2005. 21:45 ] @
i taman se ja pozalih kad ono...
zove me lik (poznanik) iz cuvene nam centrale bezanija i kaze "kako ti sljaka adsl?"
ja zbunjen "sta kako sljaka kad mi nisu pustili".
"ma pustili ti. ja ti pre pet dana sredio prikljucak i poslao nalog sezamu"
pet dana ni sezam ni telekom da se sete da mi jave.
devojka u sezamu mi posle kad sam ih pozvao da pitam u cemu je rec samo rekla "pa vi dodjite po opremu. instalirajte je i onda cete biti sasvim sigurni".
serbia adsl global.

ah da, u odnosu na dial up ovo je drugi univerzum...
[ enes @ 09.06.2005. 22:34 ] @
Mislim da je doslo vreme da svima koji su dobili aDSL na nasoj centrali CESTITAM OD SVEG SRCA, i nadam se da ce(mo) svi, koji cekaju prikljucenje aDSL-a, u najskorije vreme dobiti!
[ sLovenMan @ 10.06.2005. 01:35 ] @
Evo zasvetlela je i kod mene... kakav bedak, tek sam malopre primetio (uključio da proverim). Sad moram da čekam do ujutro da mi puste nalog :)

[ acabgd @ 13.06.2005. 14:57 ] @
Izgubljeno je par poruka od prethodnih dana posle pada baze, pa stoga da pitam da li je neko sa nase centrale prikljucen u poslednjih nekoliko dana?

Ja cekam i dalje da zasvetli, mada i dalje ne znam sta treba da svetli na ovom ASUS ruteru, verovatno STATUS lampica (pretpostavljam).

Inace, da li je neko imao muke sa produznim kablom od uticnice do ADSL modema? Da mozda nije tu problem?

Hvala!
[ ivo.r @ 13.06.2005. 15:38 ] @
Ja još treperim. :-( Broj 318*, provajder Sezam
[ acabgd @ 13.06.2005. 16:11 ] @
Uf, dobro je da ne cekam samo ja :-) broj je 16x-xxx
[ sLovenMan @ 13.06.2005. 16:58 ] @
Stvarno mi je zao sto jos uvek cekate, pokusajete da cimate svog provajdera da vas ukljuce. Ja se uopste nisam nadao, a sezam nije imao pojma da mi je pusten signal
[ ivo.r @ 13.06.2005. 18:44 ] @
Ja sam zaduzio ruter i vidim da nemam signala, tako da je ipak do Telekoma. :(
[ acabgd @ 14.06.2005. 16:34 ] @
Cekam i dalje.... sad sam vec grrrrrrr...
[ SaturdayNightFihrer @ 14.06.2005. 21:12 ] @
Cekam jos 5 dana, a onda ce morati da mi vrate kesh. Tako se ne posluje!
[ acabgd @ 15.06.2005. 00:11 ] @
Ovo stvarno vise nema smisla... Da li postoji neki telefon u centrali Bezanija gde moze da se proveri trenutni status??

Hvala!
[ Pera @ 15.06.2005. 00:40 ] @
Evo i meni su najzad uključili. Uplatio sam 24.01 kod Sezama i danas su me zvali da dođem po opremu. Sve je priključeno, nalog je pušten i fercera odlično. Šta da vam kažem, strpite se još malo. Broj počinje na 318*.
[ acabgd @ 15.06.2005. 01:00 ] @
E pa hvala na informaciji - bar znamo da ukljucuju. Mada, koliko se ljudi ovde javlja, deluje mi kao da ukljucuju jednog nedeljno :-)

Srecan surf!
[ SaturdayNightFihrer @ 15.06.2005. 12:04 ] @
Kakav crni surf. Soulseek, EDonkey, DC++ pa shibaj do rujne zore. Srci sto vise mozes!
[ bibby @ 15.06.2005. 15:07 ] @
izgleda da za sada dobijaju ljudi sa telefonima ciji brojevi pocinju sa 3 i 2, tj. novije centrale. jel dobio neko ciji fon pocinje sa 15 npr?
[ atinna @ 15.06.2005. 19:49 ] @
moj pocinje na 2... ali jos nisam dobila... mada uplatila sam pre mesec dana...a koliko vidim ukljucuju ove januarske platise...onda cu ja tek na zimu dobiti adsl;)
[ SaturdayNightFihrer @ 15.06.2005. 20:27 ] @
Ma nema tu januarski, nejanuarski. Ako ima uslova na tvojoj centrali, dobijas za 7-10 dana po uplacivanju tj. preuzimanju opreme. Nemoj niko da te laze. U suprotnom ima krv da pane.
[ acabgd @ 15.06.2005. 22:49 ] @
Opremu sam preuzeo proslog utorka, dakle sutra je 10 dana - nemoj da te lazu da uvode za najvise 10 dana. Bog sveti zna kada uvode i da li uopste ima nekih pravila.
[ SaturdayNightFihrer @ 16.06.2005. 13:13 ] @
Jel tako?! E onda mora veza da radi. Sutra cu da urgiram, a do tada cu da smaram provajdera. Ima da zazale zbog nepostovanja ugovora. A ovamo prete ako ne uplatis kes u roku od 10 dana, demontiraju opremu. E sad cemo da vidimo cija majka crnu vunu prede.
[ sksk @ 17.06.2005. 19:32 ] @

Hi,

Sve do danas (centrala Bezanija) ASDL -platni razred 768 radio OK,danas sporooo,jezivoooo...

Da li jos neko ima slicno iskustvo-Eunet je provajder

sksk
[ bibby @ 17.06.2005. 20:54 ] @
aj nek se javi neko ko dobije adsl, ali da mu fon pocinje na 1.
[ acabgd @ 18.06.2005. 11:05 ] @
Evo ja sam dobio juce, tel na 16x-xxx, cekao sam tacno 11 dana od dana kada sam dobio opremu. Istina, povukao sam i vezu u Telekomu, mada na kraju ne znam da li je ona pomogla ili ne.
[ zorans @ 18.06.2005. 12:29 ] @
tel 318

dobio 1.juna.
a predao zahtev negde 15-20og maja.
[ ivo.r @ 21.06.2005. 12:14 ] @
Da sam ih po smrt poslao, sit bi se naživeo. Uključen sam danas.
[ SaturdayNightFihrer @ 21.06.2005. 15:42 ] @
Jel ima nekog sa centrale Bezanija, koga je provajder ispalio rekavsi mu da postoje tehnicke mogucnosti, a da njih zapravo nema. Primer dvojnika.
[ acabgd @ 21.06.2005. 15:51 ] @
Ja imam dvojnika na 17x-xxx ali mi je Beotel odmah rekao da ne postoje mogucnosti - upravo zbog dvojnika.
[ SaturdayNightFihrer @ 21.06.2005. 17:35 ] @
U majku im poznajem. I ja sam na beotelu, broj 177xxxx i rekli su mi da ima mogucnosti, a tek sam kasnije saznao da sam jos uvek dvojnik.
Sta da radim, majko mila? A vec sam preuzeo opremu!
[ acabgd @ 21.06.2005. 22:49 ] @
Pa otprilike nista... :-) Mozes samo da odes do Telekoma i podneses zahtev da te skinu sa dvojnika, a onda se nadas da ce ti ta molba biti uslisena do 2007. godine. Do tada ti ostaje samo wireless kao opcija.
[ SaturdayNightFihrer @ 22.06.2005. 10:55 ] @
Wireless? A koji to provajder daje za fizicka lica? A pitaj boga koliko kosta samo oprema. A opet je pitanje da li imam domet...
[ bibby @ 22.06.2005. 12:48 ] @
mene jutros [22.06.] zvali iz telekoma i rekli da su namestili opremu za adsl na mom 156-x broju, i da odem do provajdera po premu, da puste signal.

al me nesto mrzi da se cimam sad do sezama, i ovako su mi pustili flat dial-up za dz. oticu za 10ak dana - bitno je da su mi konacno sredili adsl.
[ acabgd @ 22.06.2005. 15:32 ] @
Ja sam imao preko Tehnicoma i bio sam relativno zadovoljan. Oprema je oko 80 EUR i uvek je veci problem opticka vidljivost, nego sam domet.
[ bibby @ 24.06.2005. 11:38 ] @
juce me zvali iz sezama da moram da dodjem, jer je kao pretplata vec pustena... pokupio opremu, i radi ok.

jel neko dobio gratis 1 mesec, a da je uplatio u februaru ili martu? oni kazu da je neko pravilo da ako je prvi mesec uplacen u januaru - onda dobijas taj gratis, ako si kasnije onda nije sigurno.
[ SaturdayNightFihrer @ 24.06.2005. 14:19 ] @
A bre kume pomagaj!
Cekam vec 20 dana, a onaj batica(dizelash) iz tehnicke podrske beotela mi rece: Bate, ja sam cekao 4 nedelje. Mislim se boli me uvo za tebe, kad cu ja na red da dodjem?
Sta mislite, koliko najduze da se ceka? Koji je limit?
[ damiru_2 @ 24.06.2005. 14:26 ] @
Citat:
SaturdayNightFihrer: Sta mislite, koliko najduze da se ceka? Koji je limit?

A lifetime...?
[ acabgd @ 24.06.2005. 15:36 ] @
Uf, sto ti je odgovor.... Mislim da svako cekanje preko 20 dana nema nikakvog smisla, odnosno da je negde zapelo i da ti treba veza da razmrsis gordijev cvor. Ortak je pre 8 dana podneo za centralu Zarkovo kod Beotela i dobio je juce ADSL. Ja sam cekao 11 dana, ali sam onda cekao i 7 dana da mi ukljuce telefon, posto su nesto pogresno spojili. Telefon sam dobio tek kad sam direktno zvao centralu.
[ SaturdayNightFihrer @ 24.06.2005. 17:10 ] @
Jel bi mogao da mi das broj telefona centrale "Bezanija", da ih ja malo propustim kroz sake? Ovi iz beotela mi rekli da zovem prvo njih da vidim u cemu je problem, pa tek ce onda da urgiraju.
Unapred hvala!
[ suca @ 27.06.2005. 14:08 ] @
Evo, i ja docekah ADSL. Zvali me danas oko 12:30 iz centrale i rekli da odem do sezama da pokupim opremu i da mi puste nalog. Kad sam otisao sluzbenica mi je rekla da njih niko iz telekoma nije obavestio da mi je pusten signal (??). Ipak sam pokupio opremu, aktivirali mi nalog, dosao kuci i sve je proradilo iz prvog.
Inace broj mi je 217**** (ISDN). Uplatio sam 8. aprila.
btw, danas kad su me zvali iz centrale telefon mi je zapamtio broj, pa koga zanima neka zove. Tel. je: 215-1131. Nadam se da je ovo broj centrale. Ako nije ne zamerite mi.
[ enes @ 13.07.2005. 23:22 ] @
Citat:
suca:
btw, danas kad su me zvali iz centrale telefon mi je zapamtio broj, pa koga zanima neka zove. Tel. je: 215-1131. Nadam se da je ovo broj centrale. Ako nije ne zamerite mi.

Jel neko proveravao ovaj broj? Na telekom.yu ako se proveri ovaj broj dobija se "Za zadati kriterijum nisu pronađeni podaci!" - Znaci, velike su sanse da JESTE I bas me interesuje, ko se javlja na ovaj broj....

pozdrav
[ acabgd @ 13.07.2005. 23:39 ] @
Mozda jeste taj, ali ja sam zvao neki na 31x-xxxx
[ MotionBlur @ 14.07.2005. 02:00 ] @
Evo dobih konacno i ja, Sezam je u pitanju 16****
[ enes @ 11.08.2005. 15:08 ] @
Jeste li zadovoljni aDSL-om? Kako radi na nasoj centrali? Bio sam kod drugara, i on je zadovoljan - ide preko BeoTelNet-a.... Citao sam da su neki imali problema... Cak sam cuo (potpuno nepotvrdjeno!!!) da se Sezam poprilicno usporio (previse korisnika)... E sad sta je od svega ovoga istina.....?
[ acabgd @ 11.08.2005. 15:14 ] @
Ja sam u principu zadovoljan, ali brzinom i nisam previse (imam 512k). Nisam neki fanatik za download, ali sam imao ranije poprecnu vezu od 512k na protok (*skupooo*) i tu je protok zaista i bio 512k, ovde defintivno nije. Ipak, zadovoljam sam (idem preko BeoTela) i verujem da ce kasnije biti jos bolje i jeftinije, tako da necu nista da menjam.
[ zocha @ 12.08.2005. 20:07 ] @
Hi,

Ja sam preko beotel-a. 256 osnovni paket. Za sada sam zadovoljan. Kada koristim download ide oko 24KB u vecini slucajeva. Desilo se par puta da bude sporije ali (verovatno) to je bilo do servera sa kojih sam download-ovao, jer sa drugih servera sam nako toga download-ovao normalnom brzinom (oko 25KByte/sec).

pozdrav,
z

[ pringles80 @ 15.09.2005. 14:25 ] @
Evo ja na 317-, prijavio se u nedelju na Eunet, u utorak me zove Telekom i kaze sve u redu i odobreno je i da se ide u Telekom da se potpise nesto i sta ja znam, A sledeceg dana stize email od Euneta da ne postoje tehnicke mogucnosti. Nadam se da je verovatno kod Euneta neka losa komunikacija, a ja idem da potpisujem sta vec oce Telekom i neka ugrade, ako Eunet misli da ne moze ima ko moze ocigledno.
[ voka_gsw @ 15.09.2005. 15:50 ] @
Meni je stigao svojevremeno mail od jednog provajdera da nemam tehničkih mogućnosti, iako sam 2 meseca pre toga dobio adsl kod drugog provajdera..
[ pringles80 @ 19.09.2005. 16:10 ] @
Evo odgovor na moju prijavu za ADSL na 317- je da Telekom nema te neke kartice/ploce pa nema tehnickih mogucnosti. Sto mi nisu odmah rekli koga treba da zovem i kome da saljem pare da se to uradi nego sto zezaju. Welcome to Serbia! (inace nisam ovde 5 godina pa zato... s*****)
[ enes @ 23.09.2005. 14:55 ] @
Jel ovo znaci da su kapaciteti na nasoj centrali popunjeni???? I da li su kapaciteti popunjeni na svim provajderima ili mozda ako se prijavimo kod drugog provajdera mozda ce biti kapaciteta???
I nadam se da ce eventualno prosirivanje kapaciteta biti MNOGO brze
[ pringles80 @ 27.09.2005. 14:01 ] @
evo zvao sam Telekom i pitao sta je sa 317- i tom centralom bezanija. Kazu nema mogucnosti, a nece ni biti do nove godine. Pitam coveka kao jel to do tih ploce/splitera on kao nije tako jednostavno, nego oni su odustali od dostave aDSL-a na nacin koji su radili do sada, i sada to sve menjaju, i kao tek od nove godine... cisto s*****! Nemam opciju za Kablovsku, ostaje mi wireless, bas lepo.
[ giger @ 28.09.2005. 15:47 ] @
Evo meni danas na toj centrali (227) uveli ADSL...preko EUnet-a...prijavio sam se pre oko mesec dana...oda tada nije bilo nista, jutros me zove lik, kaze dolazim u pola dva. Covek dosao, instalirao sve i sve radi bez problema...! :)
[ scekic @ 29.09.2005. 19:28 ] @

Nesto se cudno desava na ovoj bezanija centrali,od juce adsl jezivo spor,izmedju 30-120 kb/s zalio se Eunetu,kazu neki radovi i ko zna koliko ce to da traje neki hint

j
[ acabgd @ 29.09.2005. 19:34 ] @
Sinoc je sve stalno negde oko 20h ako se ne varam i posle toga je nastao "zastoj". Proradilo je negde iza ponoci, ali nista ne radi kako valja od tog trenutka.
[ giger @ 30.09.2005. 11:35 ] @
tacno...moram da se ispravim...dobro je radilo samo prvi dan .... sada je sve u stanju raspada... desavaju se zastoji, ne mogu da se nakacim....brzina ocaj...oko 30-ak kbit/s, a na 256 sam....UZAS!!!
[ melez @ 30.09.2005. 17:57 ] @
Da, ja imam problem sa ADSL-om vec tri dana. Zvao sam svaki dan provajdera i pitao u cemu je problem i dobijao odgovor da je sve u redu :)

Evo danas su mi rekli da je Bezanija u rekonstrukciji zbog preopterecenja, da se menjaju sve ploce i neki protokol. Od samog pocetka su znali da je to sve zbudzeno samo da se pokupe pare sto pre, a sada menjaju.

Posto igram igre preko Interneta od uvek mi je bila misterija kako moj komsija koji ima cable 256 na istom serveru gde i ja igram ima ping 50, a ja sa adsl 256 imam 120. Nadam se da ce se resiti i ovaj problem zamenom ovih ploca :)
[ acabgd @ 30.09.2005. 20:18 ] @
Evo meni je od pre ta dva dana ping do Beotela oko 450ms, sto je naravno katastrofa (imam 512k ADSL).
E sad ako je 450ms do Beotela, onda mozete da zamislite koliki je ping do stranih sajtova...
[ scekic @ 01.10.2005. 10:47 ] @

Elem,

znaci utvrdjeno je da Telekom nesto radi na Centrali Bezanija i da mi koji smo na toj centrali ne dobijamo uslugu koju placamo.

Ovo je mail koji sam poslao Eunetu pa cisto da se svi zalimo jer zasto bi nesto placali a ne dobijamo uslugu:

"Postovana Gospodo,

Posto ste me zvanicno obavestili pre neki dan da su radovi na Centrali "Bezanija" te ADSL nije one brzine koju placam (veoma i mnogo sporije od 768/192) interesuje me da li ce racun biti umanjen,jer nema logike da placam nesto sto ne dobijam.Ovo nije samo moj problem vec svih nas koji su na ovoj Centrali.Korisnici se masovno zale da im je ADSL veoma usporen,bez obzira na provajdera.Mislim da bi morali da vidite sa Telekomom,to je prva stvar,a druga da nas

a)obavestite o kraju radova

b)da ne govorim o tome da je trebalo unapred da nas obavestite o radovima,ili ni Vi niste znali

s postovanjem

ako se ovo nastavi,ja umanjujem racun,isto sam uradio dok sam bi na kablu i morali su da prihvate..

pisite,zalite se...imamo razlog:radovi na centrali,da je dzabe pa da cutimo

J
[ bibby @ 01.10.2005. 11:56 ] @
Ovo i nije neki rezultat za pohvalu na 256 adsl-u, zar ne?

Code:

Pinging www.sezampro.yu [194.106.188.5] with 32 bytes of data:

Reply from 194.106.188.5: bytes=32 time=433ms TTL=127
Reply from 194.106.188.5: bytes=32 time=461ms TTL=127
Reply from 194.106.188.5: bytes=32 time=478ms TTL=127
Reply from 194.106.188.5: bytes=32 time=432ms TTL=127

Ping statistics for 194.106.188.5:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 432ms, Maximum = 478ms, Average = 451ms

pitacu ljude u sezamu sta se dogadja, a i vi javite ako budete dobili neke odgovore.
[ melez @ 02.10.2005. 18:02 ] @
Kazu da je poslednja vest od subote i glasi da se menja neka glavna ploca u centrali za adsl, kazu iz telekoma da je preslaba za tako veliki broj korisnika. Kazu isto da ce biti sve gotovo do kraja sledece nedelje. Pa i nije tako strasno AAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ko ce to docekati, kraj sledece nedelje. Jos mi nisu zarasle one stare rane, cekao sam od 04.01 pa do kraja maja

[Ovu poruku je menjao melez dana 02.10.2005. u 20:47 GMT+1]
[ acabgd @ 02.10.2005. 21:10 ] @
Pa dobro, ali ko to kaze? Ako je to neka zvanicna informacija, onda imamo svako pravo da nam umanje racun za ADSL, bez obzira kod kog ste provajdera.
[ acabgd @ 02.10.2005. 21:16 ] @
Ti si jos i super, pazi mene sa 512k Beotel linijom (pingovanje prvog rutera na Beotelu):

Pinging 194.106.162.64 with 32 bytes of data:

Reply from 194.106.162.64: bytes=32 time=938ms
Reply from 194.106.162.64: bytes=32 time=682ms
Reply from 194.106.162.64: bytes=32 time=866ms
Reply from 194.106.162.64: bytes=32 time=693ms

Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 682ms, Maximum = 938ms, Average = 794ms
[ acabgd @ 03.10.2005. 12:20 ] @
Eeeeee, moram da se pohvalim da su od nocas problemi nestali, da je ping konacno u normalnom opsegu i da je protok takodje zadovoljavajuci. Sad, ko ce proteklih nedelju dana mucenja da nam nadoknadi, to se naravno ne racuna, ali bitno da je proradilo, uplasio sam se da ne bude ovako do kraja godine :-)
[ NBG @ 03.10.2005. 14:56 ] @
Prestali?
uz ping od 200 ms trenutno?
nacekacemo se mi jos do prestanka problema
[ giger @ 04.10.2005. 21:22 ] @
I meni je ping preko 200:

---------------------
C:\Documents and Settings\User>ping www.google.com

Pinging www.l.google.com [66.249.93.104] with 32 bytes of data:

Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=269ms TTL=240
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=347ms TTL=240
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=294ms TTL=240
Request timed out.

Ping statistics for 66.249.93.104:
Packets: Sent = 4, Received = 3, Lost = 1 (25% loss),
Minimum = 269ms, Maximum = 347ms, Average = 303ms
---------------------

Medjutim, na EUnet-ovom sajtu je izaslo obavestenje o promeni parametara:

-----------------

Protocol: PPPoE (PPP over Ethernet)
Encapsulation: LLC
VPI: 8
VCI: 64
Username u formatu adsl.username@eunet
Password:
DNS serveri: 194.247.192.33 i 194.247.192.1
-----------------

Jel moze neko da napise kako da izmenim ovo??? (btw. nemam ruter, nego obican USB ADSL modem)

[Ovu poruku je menjao giger dana 05.10.2005. u 03:03 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao giger dana 05.10.2005. u 03:08 GMT+1]
[ djricky @ 04.10.2005. 22:48 ] @
jel to eunetu ne radi DHCP?
[ acabgd @ 04.10.2005. 23:22 ] @
Prerano sam se radovao - u pravu ste, ping mi je opet preko 200ms... (Beotel, 512k)
[ giger @ 05.10.2005. 02:04 ] @
C:\Documents and Settings\User>ping www.google.com

Pinging www.l.google.com [66.249.93.104] with 32 bytes of data:

Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=78ms TTL=240
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=71ms TTL=240
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=77ms TTL=240
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=82ms TTL=240

Ping statistics for 66.249.93.104:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 71ms, Maximum = 82ms, Average = 77ms

[Ovu poruku je menjao giger dana 05.10.2005. u 03:08 GMT+1]
[ acabgd @ 05.10.2005. 07:55 ] @
Smirilo se i meni opet:

Pinging www.l.google.com [66.249.93.99] with 32 bytes of data:

Reply from 66.249.93.99: bytes=32 time=76ms TTL=241
Reply from 66.249.93.99: bytes=32 time=51ms TTL=241
Reply from 66.249.93.99: bytes=32 time=51ms TTL=241
Reply from 66.249.93.99: bytes=32 time=53ms TTL=241

Ping statistics for 66.249.93.99:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 51ms, Maximum = 76ms, Average = 57ms
[ mexico @ 05.10.2005. 09:10 ] @
Onako usput, potrebno je promeniti jedan parametar na ADSL modemu ili ruteru, sve zavisi sta ko ima. Na Beotelovom sajtu je to kao prva vest za sve sa centrale Novi Beograd ali ja sam probao i vezano za Bezaniju i radi ponovo brzo.
[ acabgd @ 05.10.2005. 09:25 ] @
Ja probao, ali kad promenim modem nece ni da mi se poveze!
[ sksk @ 05.10.2005. 09:45 ] @
Da,ali kako kad ne mogu da pristupim modem/ruteru kad mi trazi password....od euneta sam ga dobio

J
[ acabgd @ 05.10.2005. 09:53 ] @
Pa mora provajder da ti da password (mada je obicno genericki). Ako ne znas kako, zovi provajdera.
[ mexico @ 05.10.2005. 12:31 ] @
Citat:
acabgd: Ja probao, ali kad promenim modem nece ni da mi se poveze!

Desilo se i meni ali je ispalo na kraju da sam morao nanovo da unesem username i password. Zbog nekog razloga je "zaboravio".
[ melez @ 05.10.2005. 22:21 ] @
Moze li neko ukratko da objasni kako se menjaju ovi novi parametri.
[ skysha @ 06.10.2005. 11:20 ] @
Posto sam se prijavio za ADSL kod Sezama i dobio odgovor "Vaš telefonski priključak ispunjava sve neophodne tehničke uslove za instalaciju ali da je za priključenje potrebno sačekati da Telekom na samoj centrali obezbedi kapacitete instaliranjem dodatne opreme" kao i
"Ukoliko se u ovom trenutku odlučite da postanete SezamPro AD[S]L korisnik, uplatom prvog meseca pretplate, obezbeđujete nam pokriće da urgiramo kod Telekoma da i na Vašoj centrali u što kraćem roku obezbedi kapacitete"
E sad...listajuci forume, pre svega elitesecurity i benchmark citao sam o nekim problemima kod doticnog provajdera sa P2P aktivnostima pojedinih korisnika, a i problemima sa brzinom downloada.Sa druge strane neki hvale kablovski net za one koje interesuje P2P, pogotovo od kad su na inicijativu korisnika SBB-a unapredili kapacitete.
Kom se carstvu prikloniti pitanje je sad...

Pored toga radi se ovo na Bezanijskoj centrali sto moze znaciti da je moguce uskoro
osposobljavanje za ADSL.Broj mi pocinje na 228...Ljudi sta da radim?

Da uplatim taj mesec pa da chekam ili ...?
[ giger @ 06.10.2005. 13:52 ] @
Citat:
skysha: Posto sam se prijavio za ADSL kod Sezama i dobio odgovor "Vaš telefonski priključak ispunjava sve neophodne tehničke uslove za instalaciju ali da je za priključenje potrebno sačekati da Telekom na samoj centrali obezbedi kapacitete instaliranjem dodatne opreme" kao i
"Ukoliko se u ovom trenutku odlučite da postanete SezamPro AD[S]L korisnik, uplatom prvog meseca pretplate, obezbeđujete nam pokriće da urgiramo kod Telekoma da i na Vašoj centrali u što kraćem roku obezbedi kapacitete"

Ovo je glupost. Pre mesec dana sam se prijavio i kod EUnet-a i Sezam-a za ADSL. Sezam mi nikad nije nista odgovorio, a nije ni EUnet, samo sto me kroz tacno 20 dana zove lik iz EUnet-a i kaze: "Sredili smo ti sve u centrali dolazim kod tebe da ti dam modem" i to je to;))) Za relativno kratko vreme sam dobio ADSL, a jos nisam nista platio, cekam da mi dodje prvi racun...Samo da napomenem da sam na istoj centrali kao i ti.

Citat:
skysha: E sad...listajuci forume, pre svega elitesecurity i benchmark citao sam o nekim problemima kod doticnog provajdera sa P2P aktivnostima pojedinih korisnika, a i problemima sa brzinom downloada.Sa druge strane neki hvale kablovski net za one koje interesuje P2P, pogotovo od kad su na inicijativu korisnika SBB-a unapredili kapacitete.
Kom se carstvu prikloniti pitanje je sad...

Za ovo ne znam.

Citat:
skysha: Pored toga radi se ovo na Bezanijskoj centrali sto moze znaciti da je moguce uskoro
osposobljavanje za ADSL.Broj mi pocinje na 228...Ljudi sta da radim?

Da uplatim taj mesec pa da chekam ili ...?

Moja preporuka, prijavi se na EUnet-u. Ja sam na istoj toj centrali (227) i eto pre nedelju dana sam dobio ADSL.
[ acabgd @ 06.10.2005. 14:08 ] @
Prijavi se za nalog kod drugog provajdera i uzivaj :-)
[ sLovenMan @ 06.10.2005. 20:01 ] @
Ja bi na tvom mestu uzeo kod Verata. 512/128 za slične pare kao kod Sezama 256/64. Razmišljam da nekako pređem.
[ bibby @ 07.10.2005. 10:56 ] @
i ja sam razmisljao da pobegnem sa sezama, jel neko menjao adsl provajdera do sada, kakva je procedura?
[ melez @ 09.10.2005. 08:08 ] @
Ja sam prosle nedelje promenio provajdera. Procedura je sledeca:

moras prvo kod tvog provajdera da se prijavis za odjavu adsl prikljucka, jer je u centrali on prijavljen za tog provajdera. U isto vreme se prijavis kod novog provajdera za adsl sa pricom da zelis da predjes kod njih. To sve traje jedno 2 dana i bitna je sinhronizacija. Moras zvati 5 puta na dan starog provajdera da ti kazu da li su dobili odgovor od Telekoma da je prikljucak odjavljen, a i sam ces to primetiti kada ne budes imao adsl signal na modemu. Javis novom provajderu, vratis opremu starom i sve dalje zavisi od Telekoma. Bio sam jedan dan bez Interneta sto nije strasni. Ja sam istog dana kada sam javio za odjavu prikljucka otisao kod novog provajdera i potpisao ugovor i pokupio opremu.

Savetujem svima koji razmisljaju da promene provadera da Beotel bude prva opcija. Podrska do 24h i super cene.
[ bibby @ 10.10.2005. 19:27 ] @
i ja cu najverovatnije preci na nekog drugog provajdera, jedini problem jeste upravo to cimanje sa novim i starim provajderom oko prenosa prava adsl-a, da nije toga verovatno bi ranije otisao sa sezama, ali ipak cu otici.
[ pisac @ 10.10.2005. 22:52 ] @
A što bi menjao Sezama? Ja imam dve ADSL linije, jednu preko Sezama, drugu preko Beotela, i u princpu bolji je Sezam.

Na Sezamu možeš da odrediš od kog do kog dana u mesecu ti se računa "mesec" koji plaćaš, i pri tome možeš slobodno da kasniš sa plaćanjem i preko 15 dana, neće ti ugasiti internet. Pri tome ti je mesečna cena 1300(1299) din, a imaš dozvoljeno 1500 MB protoka, a ja mesečno ne potrošim više od 600MB. Ako ti treba dodatni protok, dopunom od 330 din dobijaš još 1000 MB, tako da recimo za 1630 din imaš 2500 MB.

Na Beotelu moraš da plaćaš od prvog do prvog, i ako zakasniš 5 dana, šestog dana u mesecu ti blokiraju Internet. Nemaš ograničenje protoka, za 1800(1790) din, pa ako ti baš treba...

Ostale razlike:
Imaš mnogo bolju statistiku poziva i drugih podataka o nalogu na Sezamu.
Imaš zaštitu prilikom pristupa e-mailu sa tudjih linija (tj. koristiš različitu šifru za logovanje, i moguć APOP pristup).
Možeš da imaš do 3 mail adrese kojima pristupaš sa različitim šiframa (znači, za devojku, dete, ili dr Dzekil/mr Hajd, itd...)
Na Beotelu ti radi onaj Marko Majkić, koji je vrlo non-friendly faca kada ti treba konkretna pomoć oko nečega, a glavni je za skoro sve što ti može zatrebati u vezi Beotela (naročito ako hostuješ prezentaciju). Što se tiče redovne tehničke podrške, mislim da je očajna i na Beotelu i na Sezamu.

Na Beotelu sam imao problem u početku, jer nisam mogao da prostupim većini sajtova. Beotel se vadio da je problem do mog kompjutera (tačnije MTU podešavanja) i do Telekoma, ali je zanimljivo da sam sa istog kompjutera mogao da surfujem preko Sezama gde god sam hteo. Problem se rešio sam od sebe posle par dana, a nisam ni instalirao onaj njihov registry patch koji su mi poslali na mail. Nije mi prvi (a ni poslednji) put da me Beotel ubedjuje da je problem negde drugde, a ne do njih, a da pri tome sve radi sa ostalim provajderima.

Na Sezamu mi se dvaput desilo (za nekoliko meseci) da nisam mogao da pristupim nigde van Sezama, dok je na Beotelu radilo. Na Beotelu isto to jednom, ali je prekid bio potpun (ni njihov sajt niti mail).

U principu nemam iskustva sa ostalim provajderima, ali ako treba da biram izmedju ova dva, SEZAM je daleko bolji.
[ acabgd @ 10.10.2005. 23:25 ] @
Cekaj, zezas me da imas samo 1.5Gb protoka mesecno na ADSL-u? Covece, pa ja to potrosim za 2-3 dana! Nisi rekao da li se racuna up- i download u tu kolicinu, ali pretpostavljam da je tako, sto ne da je neisplativo ako ozbiljno radis na Internetu, vec je prava drama :-)

Naravno, ko skine poneki mail i malo prosurfa, pogleda neki klip na internetu i slicno, njemu je pretpostavljam i to dovoljno.

Sto se mail adresa tice, servisi na nasim provajderima su dovoljno losi da je Yahoo.co.uk izrazito bolje resenje, narocito kada nemas ogranicenje protoka, pa ti je svejedno gde ti se nalazi server.

Za ove licne dileme oko tog Majkica zaista ne znam, posto nisam imao potrebe da se cujem sa covekom. Meni je na Beotelu dva puta riknuo glupi Asus ruter/modem i oba puta sam ga zamenio u roku od sat vremena, bez ikakvog problema, papirologije ili bilo cega. Losi su ti Asusi, pa sam dobio lepo Conexant i on naravno lepo radi.

Tehnicka podrska ne mogu da kazem da je neljubazna. Navikli su malo na ono "ortacki", pa sve kao "reci sta je problem", "cao, cao" i tome slicno, sto je naravno budalasto, ali osim toga svaki put su mi pomogli, makar i sa onim "zovu nas svi, radimo na problemu i resicemo ga brzo" i zaista posle 15-20 minuta problem je resen.

Inace koristim 512 business paket na Beotelu, gde on kosta 4.200 din, dok je kod Sezama isti taj paket 4.999 dinara + Sezam ogranicava saobracaj ka mail serveru koji dobijes, tako da ti tu uzme jos para = razlika u ceni je drasticna u korist Beotela.
[ pisac @ 11.10.2005. 00:04 ] @
2x1500

nego, šta to ti radiš "ozbiljno" na internetu kad ti toliko treba? Ja svakodnevno ozbiljno pratim forume i tražim informacije, šaljem i primam mailove, ali skoro nikad ne skidam klipove niti programe.

Ako režeš CD-ove sa šerverom svaki dan, onda ti svakako treba flat.
[ acabgd @ 11.10.2005. 10:59 ] @
Vodim jedan veliki sajt, koji uz to ima i foto servis (fotografije za stampu, sira strana 2048pix), uz to naravno obilazim po 15-ak sajtova istovremeno u potrazi za "sta je ko rekao", usput komuniciram sa kolegama kako ovde, tako i u inostranstvu, pa se na to dodaju jos i mailovi, video klipovi sa vestima i dogadjajima koje gledam i dodje se do cifre od nekih 200-300Mb downloada i 70-100Mb uploada dnevno, recimo prosek oko 350Mb dnevno ukupno, sto mu dodje nekih 10Gb mesecno sa tendencijom daljeg rasta.
[ acabgd @ 11.10.2005. 23:22 ] @
Evo bas sam merio danas od 13.00h do 00.00h "progurao" sam 214Mb up/down. To je bez nekih extra downloada programa ili cega vec, istina bilo je dosta fotki sa utakmice mladih iz Novog Sada, ali tako nesto je ionako na dnevnom redu svaka 2-3 dana.

Znaci za 24h je i nesto vise od toga, odnosno svakako do nekih 300-350Mb koliko sam i napisao. E sad, kako tu 1500Mb protoka za mesec da bude dovoljno, to stvarno ne znam :-)
[ pisac @ 12.10.2005. 08:29 ] @
Citat:
pisac:Na Beotelu ti radi onaj Marko Majkić, koji je vrlo non-friendly faca kada ti treba konkretna pomoć oko nečega, a glavni je za skoro sve što ti može zatrebati u vezi Beotela (naročito ako hostuješ prezentaciju).

Pošto mi se neko ko se predstavio kao Marko Majkić, žalio što ga prozivam bez osnova, javno se izvinjavam što sam bio neprecizan: Marko Majkić je korektan kao osoba, a kao predstavnik Beotela u kontaktu sa klijentima i u skladu sa organizacijom u kojoj radi ne mogu da očekujem da se po svojoj korektnosti izdiže iznad Beotela kao organizacije: Ako meni ne stižu mailovi za moj domen par nedelja jer su oni promenili mail server, to je moja krivica što imam DNS koji pokazuje na njihov mail server (za čiju upotrebu im redovno plaćam), a nije njihova krivica što me nisu obavestili da su promenili ime i adresu svog (mog) mail servera.

Ima još sličnih primera, ali priznajem da je Beotel uvek u pravu, a ja kao sitni korisnik (koji ne predstavlja značajan prihod za Beotel) uvek grešim. Kad bih hostovao kod Beotela jedno 100 domena, onda bi možda i oni bili krivi, ali do tada, ja sam kriv za sve.

[Ovu poruku je menjao pisac dana 12.10.2005. u 09:33 GMT+1]
[ pisac @ 12.10.2005. 08:43 ] @
Možda nekome nešto znači pa da pomenem:

Na Sezamovom ADSL-u dobijaš svaki put novu IP adresu kad se spojiš, a na Beotelovom ADSL-u često dobijaš staru adresu, tako da možeš i po mesec dana da imaš istu adresu (ako ne gasiš kompjuter nikad).

Ako se neko pita kako se adresa promeni posle mesec dana kad ne gasiš kompjuter, odgovor je: veza se prekida sama od sebe (ili od Telekoma, ko će znati) svakih par dana, a ako si na baksuznoj centrali, prekida se i svakih par sati ili minuta :-)
[ skysha @ 12.10.2005. 11:40 ] @
A download se ne odnosi samo na direktan download ?! :(((

To je vec druga prica...A ne znam sto mi rece ortak za Sezam...sad kad su povecali na 1500 mb kaze tacno da skines 2 filma ?!!!! ;-|
[ acabgd @ 12.10.2005. 11:45 ] @
Pa super, skines dva filma i onda ti stigne pismo od njih da ti gase servis zbog Copyright-a i da im vratis opremu i lepo ti ugase ADSL i dovidjenja...
[ bibby @ 17.10.2005. 17:40 ] @
da kazem za one koji kosh uvek nisu dobili obavestenje od sezama da ih pozovu zato sto je telekom 'izvrsio promene' na nasoj centrali. danas mi je stigao sms da ih pozovem, i lik iz podrske mi rece da otvorim 'AccessRunner Control Panel' pritisnem ALT i C, otvorice se dodatna 2 menija, otvorim 'Protocol Setup', i kao 'Encapsulation Mode' da izaberem onaj poslednji tj. 'PPP over Ethernet LLCSNAP' i naravno sve potvrdim sa OK.

to je cela prica, samo sam zaboravio da ga pitam cemu sve to, i pre svega zasto nas ranije nisu obavestili o tome?!
[ acabgd @ 17.10.2005. 22:19 ] @
>
Isto se meni danas desilo sa Beotelom - link je samo prestao odjednom da radi, cini mi se oko 13h. Pozvao sam support i oni su mi rekli da je Telekom (konacno) izvrsio tu dugo najavljivanu promenu na centrali, pa se sve brzo resilo i link je proradio odmah posle promene parametara.
[ djricky @ 17.10.2005. 22:42 ] @
Citat:
bibby: samo sam zaboravio da ga pitam cemu sve to, i pre svega zasto nas ranije nisu obavestili o tome?!

zato sto Telekom tako, samo posalje mail u kome pise: danas prebacujemo korisnike sa bezanije i tosinog bunara na PPPoE!

a vi se cheshite
[ Savilence85 @ 30.10.2005. 01:22 ] @
Da li neko moze da mi kaze DA li sada imaju slobodni prikljuci za ADSL
za korisnike chiji je broj 318...........????

Ja sam poslao mail Beotelu i rekli su da POSTOJE tehicke mogucnosti

E sada da li neko zna da li ima slobodnih priklucaka za ADSL na centrali 318....?
[ enes @ 09.11.2005. 14:28 ] @
I mene interesuje isto. Tacnije, ako recimo Sezam kaze da nema portova na centrali, da li to znaci da nema ni jedan provajder portova ili svaki provajder ima odredjeni (trazeni) broj portova za sebe?

Pozdrav
[ djricky @ 09.11.2005. 21:02 ] @
nazalost, uglavnom znaci da nema ni jedan...
[ enes @ 10.11.2005. 13:26 ] @
Hmmm.... onda mi je malo cudno ono.... zakupljivanje portova od strane provajdera, stepen agregacije (mislim na EUnet koji ti nudi razlicite stepene agregacije) i sl. Po svemu ovome ipak svaki provajder zakupljuje odredjeni broj portova, pa moze da se desi da negde ima a negde nema slobodnih... ali ako ti tako kazes..... onda jedino da ti verujem

Pozdrav.
[ djricky @ 10.11.2005. 14:44 ] @
evo upravo proverih... Bezanija, nema slobodnih portova za POTS
[ enes @ 10.11.2005. 16:32 ] @
Nakon sto smo proverili mogucnost instalacije ADSL prikljucka na Vasem
telefonskom broju, obavestavamo Vas da, na zalost, trenutno ne postoji
tehnicka mogucnost realizacije ADSL servisa.

Evo jos jedne potvrde.... E sad, kakva je situacija sa prosirivanjem kapaciteta? Jel cemo i za to morati da cekamo par godina???
[ indicator1 @ 11.11.2005. 09:03 ] @
Beotel ima neke cudne nacine da ti iskopa prikljucak, tako da ti ipak otidji do njih pa proveri. A novih mesta na centrali ce biti sigurno, pa Telekom postaje provajder i dodace oni jos portova svuda ,jedino mozda ih zadrze za sebe a ostalim provajderima sipak.
[ enes @ 11.11.2005. 12:13 ] @
Da ali ja hocu da budem na drugom provajderu - Neobee Da li postoji sansa da recimo uzmem kod Beotela aDSL, a zatim posle jedno 1-2 meseca predjem na Neobee??? Jel to izvodljivo???
[ djricky @ 12.11.2005. 15:06 ] @
Citat:
indicator1: Beotel ima neke cudne nacine da ti iskopa prikljucak

aha, gledaju u pasulj

nazalost, verujte mi, nema...

[Ovu poruku je menjao djricky dana 12.11.2005. u 16:07 GMT+1]
[ indicator1 @ 15.11.2005. 13:53 ] @
Ajde sad kada smo popunili kapacitete da ljudi kazu kako su zadovoljni stanjem (vezom).
Ja licno osrednje, protok mi je uglavnom dobar (mislim tu je negde oko 210kb sto je i za ocekivati sa PPPoE), ali me muce stabilnost veze i ping. Veza mi puca u slucajnim intervalima, nekad bude par sati a nekad i par dana pre sledeceg pucanja. Ovo mi je iskreno vise neugodnost nego problem , automatski se rekonektujem pa ide dalje (malo mi je nezgodno kod P2P skidanja, posle treba da prodje dosta vremena da se uspostavi dobar protok ali ja i onako nisam neki fanatik za download). Na svu srecu mi ne umire veza (protok) kao pojedinima, samo se diskonektuje. Vise me muci los ping, do googla reda 130-200ms pa i gore, i za ovo nemam nikakvo resenje. Kvalitet same linije je koliko vidim dobar, modem pokazuje slabljenje 40dB a odnos signal/sum 30 i kusur dB, ovo prvo je koliko sam razumeo na granici za dobar rad a ovo drugo je iznad proseka. Jedino objasnjenje za ove probleme je oprema u samoj centrali, u stvari neispravan nacin njenog konfigurisanja. Da li neko zna da li se ocekuje neko poboljsanje ili je u stilu "to vam je sto vam je..." Za ping od preko 100ms na ADSL-u kazu (raznorazni forumi) da ukazuju na problem sa vezom i da to ne moze biti regularno staje. Kakva je situacija sada, ja bih sa 100ms jos i bio zadovoljan. Uostalom, korisnici ADSL-a sa drugih centrala prijavljuju manje pingove na istim provajderima, znaci stvar je sigurno do centrale.
E, da, zaboravih imam Sagem usb modem i cini mi se kao solidno resenje, mada sam dva puta do sada morao da ga reinstaliram. Siguran sam da ovi problemi ne poticu od njega.

[Ovu poruku je menjao indicator1 dana 15.11.2005. u 15:01 GMT+1]
[ indicator1 @ 16.11.2005. 09:22 ] @
Ko kaze da je Telekom spor !!!

Evo ja taman napisao moje utiske, kad mi ADSL umro, kazu "crkla ploca" u centrali, ne zna se kada ce da srede. Mora da je neko procitao moj post, pa odlucio da mi "nasteluje" vezu. Dobro ljudi, salio sam se, imam najbolji ADSL na svetu, evo priznajem da imam ping 1ms i protok 1000Mb/s, samo mi vratite moju vezu nazad.

E, sta ti je Srbija...
[ enes @ 16.11.2005. 16:56 ] @
Mozda su pokusali da naprave dvojnicki aDSL pa im srecom nije poslo za rukom
Da li mozda neko zna da li ce se Telekom (i kada) vracati da popuni kapacitete?
[ redSkylight @ 26.11.2005. 02:33 ] @
22.11. fini ljudi iz Beotela su mi po potpisivanju ugovora rekli: "bice to za par dana.."
zvao sam juce, 25.11: " bice u ponedeljak, utorak.."
318** broj, centrala bezanija..
nisam u toku, da li neko sa ove centrale ima negativna iskustva sa beotelom sto se tice obecanja pri potpisivanju ugovora?
[ acabgd @ 26.11.2005. 11:47 ] @
Pa ovo sve sto si naveo nije predugo. Meni su pustili posle 8 dana, tako da ima jos vremena, pogotovo sto ti je uleteo vikend izmedju. Ja se ne bih brinuo, mada znam da je tesko strpeti se.
[ redSkylight @ 26.11.2005. 13:57 ] @
^^
nije mi problem da se strpim, nego me muce ove price da nema resursa u centrali bezanija...
[ enes @ 27.12.2005. 16:28 ] @
Radovi na optičkom kablu TK Centar-Novi Beograd
(...)
U toku radova, u naznačenom vremenu, doći će do prekida saobraćaja na relaciji: Beograd-Batajnica 1S1, Novi Beograd-Eunet 1S1, XDM Guberevac-Novi Beograd 16 S1, Novi Beograd-Slavija 1,2,3, Aberdareva-Sava centar, Beograd-Eunet, Beograd-BK Telekom 1S1.

Jel se ovo sprema prosirenje kapaciteta???? Nadam se Mada cuo sam jos od nekih nesto kao "samo se ti prijavi Beotelu i oni ce ti naci resurse..."!? Jel ovo stvarno moguce???
[ redSkylight @ 05.01.2006. 16:10 ] @
valjda, danas su mi pustili adsl..
mesec i po dana cekanja..:/
[ pringles80 @ 06.01.2006. 18:20 ] @
blago tebi, ja cekam evo 4 meseca da se ostvari neki kapacitet :( Prijavio se kod Eunet-a i Beotel-a, na 317- ... mozda ga i docekam do leta :)
[ nuno @ 26.01.2006. 18:43 ] @
bio sam nekad na 176- xxxx i imao sam dvojnika, prosle godine su me prebacili na 227-xxxx i sad vise nemam, nesto nisam primetio da su dolazili dole da bi skidali dvojnicke kutije, e sad me zanima posto naravno nemam uslova za adsl dal je zbog resursa glupave centrale ili zbog jos glupavije dvojnicke kutije mozda neko zna?