[ marcoman @ 10.02.2005. 14:46 ] @
Prvo, stvarno se izvinjavam ako negde vec postoji ovakva tema, ali ja nisam zaista uspeo da je nadjem.
Problem je sledeci:
hteo bih da se umrezim sa komsijom od koga me razdvaja bukvalno samo sirina ulice, dakle, nalazimo se jedan preko puta drugog. Razmisljao sam o klasicnom povezivanju kao sto je to opisano u FAQ-u na ovom forumu, ali cini mi se da bi to bilo pravo mucenje sa rastezanjem tolikog kabla. Negde sam citao da je moguce to uraditi i sa dve wireless kartice, dakle bez kablova. Ako bi neko mogao da me malo informise kako to funkcionise, koliko bi me okvirno kostalo takvo umrezavanje i da li bi radilo bolje ili gore od ovog povezivanja preko kabla?
Ili, ako postoji jos neka mogucnost koja bi odgovarala u mom konkretnom slucaju, iznesite predlog.
[ Milan Andjelkovic @ 10.02.2005. 21:43 ] @
PotraĹži malo bolje... Wireless forum
[ mivanovic @ 20.02.2005. 12:24 ] @
PCI kartice su jeftinije dosta od spoljnih uredjaja, ali nisam siguran da li ti treba antena da bi ste se videli... Imam nekoliko AP-a (nisu PCI kartice) i isprobavao sam sa komsijom koji je preko puta, ali malo dalje (oko 300m), i radilo je sve bez problema. Sa antenom koja se dobija uz AP (mala omni antena od 10cm koja ide uz svaki wireless uredjaj) i ping je bio 1-2 ms konstantno! Sa svoje strane sam imao PheeNet od 200mV, a sa njegove PheeNet od 100mV (ne znam koliko ti znace tacne oznake, pa ih nisam ni naveo). Upload od mene ka njemu je bio oko 300KB/s, a download oko 150-200KB/s (zbog jacine uredjaja kod njega).
Jako vazna stvar je opticka vidljivost! Zato sam i rekao da ti mozda treba antena za PCI karticu (sem ako vam se ne 'gledaju' kucista).

Inace, ako ti treba neki polovni AP, imam na prodaju. Ako hoces, javi se na: [email protected]

A sto se cena tice... Trebalo bi da prodjes sa 50-60evra za oba AP-a (ako se potrudis, i ako ti ne treba neki sumanuti protok).

Pozdrav.