Moram da se javim da ne ispadne da podrzavam rip ili kradju.
Sto se toga tice, obicno je ocigledno. To uradi neko ko ne zna da radi, pa da bude interesantan ili zapazen. Mozemo reci ja je to bezobrazluk, i ne mnogo vise, jer sta mu mozes? Da li ga je recimo provajder "skinuo" kad si se zalio. Ili, da li je tvoj dizajn zasticen? Verovatno ne, a opet mnogi olako stave znak/rec copyright na sajt. Iza toga bi trebalo da stoji neki papir. Nisam pravnik, ali mislim da se moze otvoriti lepa diskusija na tu temo. Mada, mozda i ne bas lepa.
Na nasu zalost stanje je ocajno. I da hoces da se zalis ili tuzis kako bi to uradio?
A stanje naseg web je stvarno ocajno. Gomila sajtova samo da bi postojali. A i kad se napravi neki kvalitetan onda se ne osvezava. Sta pomislite kad vidite "zadnji put azurirano datum.2002 godine"
Iznenadio sam se i kad sam video da postoji udruzenje web dizajnera i asocijacija i sindikat i ko zna sta sve ne. I da smo zateceni njihovim postojanjem ili bolje receno zaprepasceni njihovim neradom. A sta smo mi uradili da bude bolje? (Ovde mislim na one koji se profesionalno bave tim, ja pravim sajtove, ali vise za svoju dusu, ne zivim od toga)
Da bi se nesto kvalitetno radilo to treba na neki nacin nagraditi. Ne mora materijalno. Recimo da kod nas ne postoji izbor za naj web prezentaciju. Mozete reci da postoji nekoliko i u pravu ste. Ali onda nema kvaliteta. Prezentacija
www.jeftino.co.yu je usla u "50 najboljih sajtova na domacem webu 2004" u izboru casopisa PC PRESS. Koliko bi vam minuta trebalo da je napravite? Da nije sve tako lose ima jako dobrih prezentacija.