[ mdenis @ 11.02.2005. 11:48 ] @
Molim, ako iko ima iskustvo sa sličnim stvarima da mi pomogne. Dakle, mašina ima sledeće osnove: MB: MSI MS-6590 v.2 (KT6 Delta) PRC: AMD Athlon XP 2800+ MEM: Kingston KVR400X64C3A/256 Mb GK: MSI (ATI) RX9200 SE HD: SATA 80Gb Problem: Mašina se pri podizanju restartuje, neovisno dali podiže WinXP ili Linux, nikada u istom vremenskom periodu i nikada na istom mestu. Interesantno je da nakon restarta sve funkcioniše OK. Mašina se podiže i radi normalno. Promenio sam memorijski modul (doduše istog proizvođača) ali problem i dalje postoji. Probao sam podešavati brzinu memorije u BIOS-u (AUTO ili 400MHz) ali i dalje se restartuje. Ostaje da probam još da prebacim hard disk sa SATA na SATA RAID kontorler, ali čisto sumnjam da bi to bio uzrok. Interesantno je da SiSoft Sandra u polju Name prepoznaje procesor kao "Duron M10 & Athlon MP/XP (Barton / Thorton) 130 nm 1.8 GHz + 1.6-1.65 V"?! Ipak benchmark test pokazuje paralelne rezultate Athlon-u XP 2800+. Procesor se ne pregreva - dakle ne radi se o overclocking-u. Kad sam već kod toga, SATA kontroler (HD) pokazuje poražavajuće rezultate: 39 Mb/s umesto deklarisanih 150. Ok! To je to, sad je samo pitanje dali iko ima ideju gde je problem? Hvala unapred! |