[ Delphi_rulez @ 14.05.2002. 22:12 ] @
Kako da napravim CUSTOM stranicu za error404. recimo, ja hocu plavu na kojoj ce pisati "Greska, stranica nije pronadjena". Da li je problem samo u imenu fajla, ili zadire duboko u html/nesto drugo? znam da neki free hostovi, ako platite premium service, omogucavaju pravljenje custom strane za to. Ja imam stranicu (malu) na domacem provajderu tipa www.sajt.com/~korisnik . jeli moguce izvesti ovo sto hocu???
[ Toni @ 14.05.2002. 23:31 ] @
zavisi ko podrzava to

file koji snimish na server treba da se zove .htaccess sve zajendo sa tachkom. I treba da ima sledecu liniju: errordocument 404 putanja_do/404.htm
tako isto mozesh da pravish posebne stranice za druge errore samo promenish ovo 404 u recimo 500 sto je ja mislim kada nemozesh da listash direktorijume ili sta vec :)

svavicu ti jedan u prilog u ovoj porucu pa mozesh da skinesh
[ Delphi_rulez @ 15.05.2002. 01:06 ] @
Taj fajl, jel bude samo tako, ne HTML ? I kako da upisem liniju, samo tako, ili ima nesti ispred iza (mislim ako je html, bice body,html...)
a putanja mu dodje www.server.com/~mojprostor/404.htm ?

Jesam dobro shvatio?
[ Jbyn4e @ 15.05.2002. 16:11 ] @
Citat iz httpd.conf apache-a:
Citat:

#
# Customizable error response (Apache style)
# these come in three flavors
#
# 1) plain text
#ErrorDocument 500 "The server made a boo boo.
# n.b. the single leading (") marks it as text, it does not get output
#
# 2) local redirects
#ErrorDocument 404 /missing.html
# to redirect to local URL /missing.html
#ErrorDocument 404 /cgi-bin/missing_handler.pl
# N.B.: You can redirect to a script or a document using server-side-includes.
#
# 3) external redirects
#ErrorDocument 402 http://some.other_server.com/subscription_info.html
# N.B.: Many of the environment variables associated with the original
# request will *not* be available to such a script.

Pa zakljuci sam... .htaccess ima direktive koje apache cita, a ne treba nista kao html, jer to nije html stranica... html strana je ona missing.html, tu napravis sta hocves da ti se prikazuje, ovo samo treba da pokazuje putanju do nje...
[ 01011011 @ 15.05.2002. 20:08 ] @
idi na hotscripts.com i na perl nadji imas skripticu koja to radi, samo promeni missing.htm ili vec kako se zove stranica upoloaduj i CHMOD kako ti se kaze i eto ti :L)
[ Trunks @ 15.05.2002. 20:47 ] @
0101011: Nemoj da komplikuje kad može elegantno sa .htaccess.
[ 01011011 @ 16.05.2002. 00:18 ] @
Ma kakva komplikacija, ovde cak sto vise dobija sve te fajlove, i .htaccess, tako da ama nista ne more da radi, samo to download, upload i promene HTML od stranice koja je HTML :)
I to je to.
[ Toni @ 17.05.2002. 00:01 ] @
Citat:
01011011:
Ma kakva komplikacija, ovde cak sto vise dobija sve te fajlove, i .htaccess, tako da ama nista ne more da radi, samo to download, upload i promene HTML od stranice koja je HTML :)
I to je to.

taj script radi sledecu stvar
uzme .htaccess i u njemu doda liniju errordocument 404 http://www.site.com/error.pl?=404 a error.pl generishe html stranu gde ce samo da dodaje neki text za odredjen error :)

vazno je da se .htaccess na ftp uplouduje kao text a ne kao binaries file :)
[ Zoran Rašković @ 14.08.2002. 03:45 ] @
jel se ovaj .htaccess moze raditi na veratu ili ne?

Posto oni imaju svoj pa sad ne znam ja sam probao ovo Tonijevo i izbaci mi 500 internal error.
[ Marcony @ 05.02.2008. 13:25 ] @
Tema je "malo" starija...

Probao sam sa .htaccess da napravim error 404 (ukratko receno). Medjutim, na Apache serveru imam par virtuelnih hostova i u tom slucaju ne radi. Probao sam da stavim u svaki folder (root od virtuelnog hosta) po .htaccess i 404.htm, ali ne vredi. Ne otvara.

Zna li ko gde tacno treba da stoji ovaj fajl?