[ Aleksandar Đokić @ 13.02.2005. 07:19 ] @
| imam jedan veliki problem a to je da kad ocu da otvorim nekog korisnika u my network places sa kompa na kome je zakacen ap (Pheenet 118G+) to traje jedno 20-tak minuta i onda ga otvori normalno, kad krenem da kopiram sve ide odlicno, veza, brzina ali me ubija ovo cekanje, isto se dogadja i kad trebam da promenim folder..
napominjem da se to dogadja na SVIM korisnicima, a korisnici normalno otvaraju ovaj komp, kopiraju, sve normalno
ako ima neko resenje za ovo molim help? |
[ djricky @ 13.02.2005. 18:39 ] @
moje skromno misljenje:
ovo bi trebalo pripisati nesavrsenostima windows networkinga, a ne wireless mreze

[ YT1RX @ 13.02.2005. 18:48 ] @
Prvo: reci koje opeartivne sisteme ima ko.
Drugo: otvori command promt i pinguj sve IP u mrezi vidi vremena i kako to radi pa posle ostalo.
Kod mene rade mnogo komlikovanije stvari i ne znas kako je zamrseno i sta je gde spojeno i zakaceno i sve radi fenomenalno!
[ simor @ 13.02.2005. 19:09 ] @
Citat:
djricky: moje skromno misljenje:
ovo bi trebalo pripisati nesavrsenostima windows networkinga, a ne wireless mreze :)
Tacno to, desava se i sa LAN-om... A sto je zanimljivo kad se radi preko sambe u linux-u dosta brze ide.
[ Aleksandar Đokić @ 14.02.2005. 00:30 ] @
svi imamo Win XP Pro SP1, ping je skoro svuda 1ms a najveci je oko 3ms
[ YT1RX @ 14.02.2005. 01:45 ] @
Nesto niste lepo setovali, moralo bi to bolje da radi.
Sto se tice LINUX-a, radio sam uporedjivanja pingova za identicne postavke i identican hardver i uvideo da ono sto je na LINUX-u 1.5 ms to je na WIN-u preko 8 ms, ali opet imam 15 m utp pa 30 telefonskog i opet utp do jedne masine na koju je zakacen AP, a ja sam sa wifi na taj AP, pa opet sa moje na server pa bla,bla,bla,bla... i sve radi bez problema.
Nesto niste lepo setovali, moralo bi to bolje da radi.
[ Aleksandar Đokić @ 14.02.2005. 08:03 ] @
znam i ja da je nesto...???? ali sta, da napomenem da ne radim prvi put sa mrezama i da sam pravio dosta mreza po igraonicama i uvek je radilo kako treba, ovo ne bi trebalo da se mnogo razlikuje
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.