[ Deep|Blue @ 13.02.2005. 15:45 ] @
Naletio sam na ovu temu dak sam vrsljao za mogunostima medjusobne komunikacije dve aplikacije.
Tema izgleda veoma zanimljiva, ali koliko mi se cini i nije bas nesto primenjiva, deluje mi dosta ogranicena.

Nasao sam jednu jednostavnu primenu, gde mi jedan exe salje na obradu sliku u drugi i po zavrsenoj obradi je vraca, mada bi se ovo moglo resiti i na drugaciji nacin.
e sad zanima me dal je neko eksperimentisao sa ovim i da li ovo ima neku vrednost ili je jos samo jedan corsokak.

A sto se tice helpa, krajnje je smesan. daje samo jedan do dva primera za ovo i to ne vidim koja je svrha u svemu tome.
[ Filip Strugar @ 14.02.2005. 12:50 ] @
Citat:
Deep|Blue: Naletio sam na ovu temu dak sam vrsljao za mogunostima medjusobne komunikacije dve aplikacije.
Tema izgleda veoma zanimljiva, ali koliko mi se cini i nije bas nesto primenjiva, deluje mi dosta ogranicena.

Beeezi od DDEa, ne treba ti to, to je maltene interni microsoftov standard star deset godina koji se koristi za povezivanje FoxPro-a, Excela, Worda itd, i moze ti zatrebati samo ako zelis da povezes svoju aplikaciju i npr Excel - da ti realtime obradjuje/prikazuje podatke tvoje aplikacije.

Imas vise nacina za komunikaciju izmedju procesa - pogledaj MSDN - cek, a za sta ti to treba? Aplikacije su na istom racunaru ili preko mreze...?
[ Deep|Blue @ 18.02.2005. 21:51 ] @
Ma aplikacije su bile na istom kompu, al me zezala neka kontrola koja nije htela da radi u kombinaciji sa ostatkom aplikacije, pa sam je na brzinu, odvojio u posebnu aplikaciju koja se pozivala po potrebi.
Sve u svemu DDE mi je delovao kao rodjen za to, ali mi je sve to nekako nedoreceno.
Znaci jos jedna majkrosoftova stranputica.
[ Filip Strugar @ 21.02.2005. 09:10 ] @
Citat:
Deep|Blue: Znaci jos jedna majkrosoftova stranputica.

Ma to je MSov interni standard, nije uopste za namenu koja tebi treba, procitaj MSDN.