[ BBXX @ 13.02.2005. 16:13 ] @
Treba da povezem dve tacke tacka A (lan sa 3 racunara) i tacka B (Jedan racunar). Potreba za povezivanjem je rad pod MS SQL serverom i komunikacija voice. Razdaljina je oko 3km. Etar je potpuno cist. Opticka vidljivos nisam siguran ali mislim da jedino drvece ali cenim da postoji jer je tacka A na malo vecoj visini od tacke B. Pa imam nekoliko konkretnih pitanja uvezi opreme. (Sto se tice antena odlucio sam se za 24db grid ili mozda jedna omni 10 db i jedna grid) 1. Mogu li da za AP da koristim GENEKO AP WAP1790b (vasa iskustva sa ovim AP i koliko je on mV) 2. Ili da kupim OvisLink1120AP Znam da ce te mi preporuciti Pheenet 118C ali to mi je dosta novca. Postoji li nesto slicno a da pouzdano radi, sto znaci 356 dana u godini. Planiram da kasnije tacku B spojim sa internetom internet je daleko 12 km tu bih uzeo neki bolji AP. Sigurno mi treba neki router da ubacim internet u moju merezu. ALi postoji AP koji je i AP i clien da nestavljam dva AP u taci B _Znam da je pitanja o opremi bilo dosta ali u takvoj sam situacij da nezam sta da izaberem a i novac igra glavnu ulogu_ |