[ drdrksa @ 15.05.2002. 12:03 ] @
Dugo sam razmisljao o ovoj temi i najzad sam se odlucio da napisem ovaj post. Posto mi se radio nalazi pored racunara i skoro stalno je upaljen slusam izvestaje i druge emisije izmedju kojih je i izvestaj iz porodilista.Svaki dan se rodi oko 7 beba (u mom gradu) od kojih su 5 ili 6 devojcice a 1 ili 2 decaka.Znaci da nema ravnoteze prirodnog prirastaja.Ali pitanje zasto ? U skoli sam jednom ucio da je pre II svetskog rata prirodni prirastaj bio prilicno uravnotezen (bilo je otprilike jednako i muskaraca i zena) ali posto su u tom ratu ginuli uglavnom muskarci, njih je posle rata bilo mnogo manje.Ali , nekom silom prirode (kako kaze moja profesorka) posle rata nije se mnogo radjalo zenske dece nego muske kako bi se uravnotezio prirodni prirastaj.Zasto se sada radjaju tolika zenska deca kada su i u ovim skorasnjim ratovima umirali pretezno muskarci ? Uglavnom sam procitao neproveren podatak da u Srbiji prosecno na 100 zena dolazi 48 muskaraca.To je neprirodno a i sta ce se desiti sa tolikim zenama koje ce ostati ne udate (a samim tim i bez potomstva, normalno dece koja su se rodila u braku dvoje ljudi.).To mi nikako nije jasno. Mislim da je ovo stvarno veliki problem a vi me ispravite ako gresim ......... Ali, muskarci su u manjini pa mogu da biraju ........ ![]() ![]() ![]() |