[ emidu @ 13.02.2005. 18:18 ] @
| Dakle ovako, totalni sam pocetnik sto se tice linuxa a ovde, na poslu, imam SuSE u okviru kojeg je i program Kopete. Tacnije, pocetnik sam sto se tice svega, pa tako i IRC-a. Koliko sam video preko Kopete bih mogao da se kacim na IRC servere, npr. krstarica, ali nikako mi ne polazi za rukom. Sta i kako treba podesiti? Da li ima veze sto idem preko proxy-ja? |
[ Mitrović Srđan @ 13.02.2005. 20:52 ] @
kada kondigurises kopete i pravis nov account izaberi za protokol IRC,sto se tice proxy ako je proxy na black listi neces moci da se nakacis
[ emidu @ 14.02.2005. 14:45 ] @
OK, toliko sam skontao. Znaci za protokol sam stavio IRC, a kada odem na New Account imam sledece opcije za ispunjavanje koje sam ispunio ovako:
Nickname: Gost
Server: irc.krstarica.com
Port:6667
Password i Username sam ostavio prazne
medjutim kada mu kazem connect on bezuspesno pokusava da se konektuje u nedogled...
Nikada nisam bio na IRC-u i znam da su ovi moji problemi vecini vas smesni ali probao sam search i ovde i googlao sam ali nisam uspeo da nadjem odgovor...
Imam jos jedno pitanje, na krstarici u uputstvima kazu nesto u stilu: ako ste registrovani korisnik upisite svoj nick i password... kako se postaje registrovani korisnik?
[ snipe714 @ 14.02.2005. 16:38 ] @
E i meni je kopete pravio probleme sa IRC nalogom, ne znam da li je to do njegove bagovitosti ili sta vec. Pogledaj da li na toj masini imas instaliran XChat (99% verovatno je da ga ima), on ti je keva za IRC. Ili ako nema XChat onda vidi Konversation ili KSirc. Podesavanja koja si skontao u kopete-u ce ti biti ekvivalentna u bilo kom od IRC programa.
[ Bojan Zivanovic @ 15.02.2005. 13:04 ] @
Ako koristis KDE, Konversation je mama i tata...
Mani se Kopete-a, on je za IM...
[ emidu @ 16.02.2005. 17:27 ] @
Pa da, u pitanju je KDE 3.1, samo nema Konversation?
[ Bojan Zivanovic @ 19.02.2005. 13:31 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.