[ mzarko @ 13.02.2005. 19:44 ] @
Koristim Delphi i BDE bazu u kojoj imam polje "Ime", "god" itd, sta je potrebno da uradim da bih u novoj praznoj bazi (BDE) dobio koliko se razlicitih imena spominje i za svako razlicito ime koliko imaju ukupno godina. (npr. u novoj bazi imam polje "razime" i ispise sva razlicita imena, u polje "Ukupno" ispise koliko ima takvih imena i u polje "Ukupgod" ispise koliko ukupno godina imaju lica pod tim imenom).
Unapred hvala.
[ vlaiv @ 13.02.2005. 21:03 ] @
Ajd ovako:

Mislim da pitanje nisi dobro postavio, pa cu pretpostaviti sledece:

Baza = Tabela (tamo gde su ime, god ...)
Baza = query (tamo gde ti treba ostatak ...)

U standardnom SQL-u bi to bilo:

1. select count (distinct Ime) Broj_razlicitih from Tabela;

- ovo ti daje broj razlicitih imena

2. select Ime Razime, count(*) Ukupno, sum(god) Ukupgod from Tabela group by Ime

- ovo daje ostatak ...

E, glavno pitanje je da li BDE podrzava SQL do ove mere (davno sam radio sa BDE-om i znam da nije ni 70% kompatibilan ali neke stvari prolaze)

Pa probaj, a moze neko ko je sveziji sa BDE-om da prokomentarise i eventualno da predlog kako ce raditi ako ne radi ...
[ mzarko @ 14.02.2005. 09:10 ] @
Ajde da pokusam malo bolje da objasnim.
Imam dve Paradox baze i za obe sam povezao sa 2 BDE Table. U bazi 1 se vrsi unos imena, god, i dr, i npr. u drugoj bazi bi mi bilo potrebno da se izvrsi upis razlicitih unetih imena u polje "razime"(npr. Pera, Mika, Zika itd), u polje "ukupno" da za svako ime ispise koliko tih imena ima i da u polje "Ukupgod" da za svako lice ispise koliko ukupno godina imaju.

--------------------------------------
razime ukupno Ukupgod
Pera 3 54
Mika 6 98

itd.

Ovako bi trebalo da izgleda moj rezultat u drugoj bazi.

Unapred hvala

[ mzarko @ 16.02.2005. 18:28 ] @
Posto nisam u mogucnosti da sam resim moj problem da li ima dobrovoljaca da mi pomognu da mi napise code.
Hvala!
[ sasas @ 16.02.2005. 23:57 ] @
Ako taj program nije komercijalan (ne planiraš da sa njim zaradiš pare), napisaću ti ja. Samo pošalji te dve svoje baze.

ss.
[ mzarko @ 18.02.2005. 16:55 ] @
Na koji nacin mogu da ti posaljem?