[ Mix5 @ 14.02.2005. 00:52 ] @
| Sad imam jedan hard 0d 40gb i hocu da kupim jos jedan od 200. E sad jel moze da se na svaki hard posebno instalira windows (na oba isti xp) i da kad koristim windows sa prvog harda radi samo on i obrnuto. I dal moze pre dizanja windowsa da pita koj windows da digne. Ovo mi treba da bi sa tim manjim isao na internet a ovaj veci bi koristio normalno. Da mi se ne puni onim glupostima (trojanci,ad-aware,virusi i tako ta s*anja) i da se zastitim od onih kvazi hakera. |
[ Shadowed @ 14.02.2005. 00:55 ] @
Moze sve to. Pogledaj TOP temu i potrazi na forumu boot.ini
[ Mix5 @ 14.02.2005. 01:09 ] @
A koju TOP temu od ovih?
[ Shadowed @ 14.02.2005. 01:12 ] @
Najbolje je da procitas (ili bar pregledas) sve pre nego sto potujes. To je dobra praksa na bilo kom forumu. Za ovo konretno pogledaj http://www.elitesecurity.org/t...Windowsu-obavezno-za-pocetnike
[ Mix5 @ 14.02.2005. 01:45 ] @
Jedina tema koja bi mogla da mi pomogne je ova http://www.elitesecurity.org/tema/45192
Ali ja nisam pitao da se ti diskovi sakriju budu hidden nego da se iskljuce. Kad su hidden jel se moze njima pristupiti iz windowsa bilo kako pre restarta racunara, znaci da dok si u windowsu namestis da ti oni ne budu vise sakriveni i onda mozes da im pristupis?
[ Burgos @ 14.02.2005. 14:41 ] @
Mislim da je Partition Magic BootMagic radio ovako:
Pri dizanju sistema pita te koji disk da podigneš. Onaj sa koga nisi podigao sistem ima atribut hidden i njemu nikako ne možeš pristupiti (a samim tim, jelte ni hakeri).
To može da radi i sa particijama, pa ne moraš istrošiti ceo hard ako ti ne treba.
[ Mix5 @ 14.02.2005. 20:32 ] @
Evo kupio sam od 160gb ali ga windows vidi kao 128gb. Kolko se ja secam to je zato sto nemam service pack za xp. jel ima neki fix za to da ne skidam ceo sp?
[ Burgos @ 14.02.2005. 21:04 ] @
Imao sam prilike davno da uzmem hard od 7.5GB. Kada sam ušao u Disk Managment video sam da ima 6GB neparticionisanog prostora, možda je to rešenje tvog problema...
[ Mix5 @ 14.02.2005. 23:00 ] @
Pa to ti i pricam, i ja imam tacno 128GB neparticionisanog prostora na tom hardu od 160GB. Kad pogledam u bios ima 163GB. E sad ja mislim da Windows XP ne moze da prepozna hard veci od 128GB i da se to ispravlja instaliranjem sp1 ili sp2. Meni je mnogo da skidam ceo sp pa me zanima dal postoji nesto manje kao neki update koji sluzi da ispravi samo tu gresku?
[ pctel @ 14.02.2005. 23:04 ] @
instaliraj neki linux na prostoru preko 128 Gb, a ako uspes da ga podesis za internet uskoro ces pitati na forumu da li stvarno postoje ti virusi 
[ Burgos @ 14.02.2005. 23:13 ] @
pctel koristi FreeBSD, uskoro i degojs prelazi na OpenS. sisteme zajedno sa celom ekipom sa Advocacy foruma
[ boyy @ 15.02.2005. 20:54 ] @
Imam hard disk 80gb,sad planiram da ga podelim na 3 particije.Na jednu da instaliram Linux ,na drugu Windows.E sad ja hocu kad biram OS pri ukljucenju da podesim na pr. kad izaberem linux da mi ukljuci samo tu particiju,a kad izaberem windows da mi je ukljucena ta particija na kojoj je instaliran(normalno) i ona 3 slobodna particija.Da li to moze da se namesti i gde?
[ Mix5 @ 15.02.2005. 23:21 ] @
Sta je to FreeBSD, jel to neka verzija Linuxa ili nesto sasvim trece?
Citat: pctel: instaliraj neki linux na prostoru preko 128 Gb, a ako uspes da ga podesis za internet uskoro ces pitati na forumu da li stvarno postoje ti virusi :-)
Kad kazes neki linux, koji je najbolji? Ja sam negde cuo da se linux ne instalira nego se bootuje sa cd-a na kome se nalaze i programi za rad sa njim.
Jel linux koristi neki drugi fajl sistem, mislim ne koristi fat32,ntfs?
[ m4rk0 @ 15.02.2005. 23:24 ] @
Sa CD-a se bootuju Live verije lnx-a tipa knopix...
[ BytEfLUSh @ 16.02.2005. 00:34 ] @
Linux koristi ext2/ext3/reiserfs fajl sistem. Za više informacija o Linux-u, pogledajte Linux forum.
[ Nabukodonosor @ 16.02.2005. 01:05 ] @
Pa ne znam da li bih mu bas preporucio migraciju na Linux sa spektrom znanja koji trenutno poseduje. Ostani za sada na Windows-u.
[ Mix5 @ 16.02.2005. 01:15 ] @
Citat: Nabukodonosor: Pa ne znam da li bih mu bas preporucio migraciju na Linux sa spektrom znanja koji trenutno poseduje. Ostani za sada na Windows-u.
Je li Nabuko jel si ti znao nesto o windowsu kad si poceo da ga koristis?
[ Mix5 @ 16.02.2005. 21:41 ] @
Znam da ovo pitanje nema veze sa temom ali cuo sam da je Mandrake optimizovan na Intel pa me zanima dal ce da radi na AMD-u. Koj mi linux vi preporucujete za pocetak ako ovaj ne radi sa AMD-om?
[ BytEfLUSh @ 16.02.2005. 23:58 ] @
Kao što sam i rekao, za informacije o Linux-u, pogledajte Linux forum.
Nema smisla o tome diskutovati ovde.
[ Mix5 @ 18.02.2005. 02:40 ] @
Instalirao sam xp sp2 na drugi hard koj sam podelio na tri particije. E sad ocu da obrisem onaj windows sa prvog harda, znaci sa c:. Sta trebam da uradim sa boot.ini fajlom posto se on nalazi na c: a onaj xp sp2 sto ce da mi ostane je na f:.
Boot.ini mi izgleda ovako:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
[ pctel @ 18.02.2005. 12:01 ] @
Citat: Mix5: Koj mi linux vi preporucujete za pocetak ako ovaj ne radi sa AMD-om? Radi, sto ne bi radio. Imas Xandros, on je najslicniji Windows-u, zatim Mandrake, Suse i RedHat. Najteze kod linux-a je instalirati modem, barem ranije je bilo tako, novije distribucije pokusavaju da to maksimalno pojednostave. Ako imas kablovski internet ili ADSL preko LAN-a, onda su podesavanja jednostavna i ista kao i u Windows-u. Kasnije koriscenje interneta nije ni malo komplikovanije nego na Windows-u, ne daj da te zaplase ovi sto kazu da je za koriscenje linuxa potrebno da budes doktor nauka.
Boot.ini fajl edituj tako da ti za oba OS-a ne pise ="Microsoft Windows XP Professional"
vec jedan prepravi u npr. ="win xp pro" a drugi nek ostane, tako ces moci da ih razlikujes. Kad budes znao koji je koji, onda samo izbrises nepotreban iz boot.ini.
[ Mix5 @ 19.02.2005. 01:36 ] @
@pctel
Nismo se bas najbolje razumeli. Meni se boot.ini nalazi na c: a ja ocu da brisem Windows sa c:. A na f: mi je instaliran drugi windows i na toj particiji nema boot.ini. Ako obrisem windows sa c: ostajem bez boot.ini. Jel trebam da ga prebacim na na f: ili ne?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|