[ bakara @ 14.02.2005. 17:42 ] @
Pitanje: Imam win 98 i zanima me sta se nalazi u C:_restore\temp tu ima fajlova oko 2gb, koji ne mogu da se obrisu, neki imaju extenziju 0 i 1, i .cpy Sta je to, kako obrisati,ako sme? |
[ bakara @ 14.02.2005. 17:42 ] @
[ m4rk0 @ 14.02.2005. 18:33 ] @
Dobro staro brisanje putem safe moda ili preko command promta u safe modu..
[ bakara @ 14.02.2005. 18:57 ] @
> Dobro staro brisanje putem safe moda ili preko command promta u safe
modu.. Ali sta je to tu ima 2gb...kako se brise iz dosa tu ima nekoliko hiljada sitnih faljova > [ m4rk0 @ 14.02.2005. 21:12 ] @
Pokusaj klasicno brisanje preko safe moda ( F8 pri dizanju sistema). Odes u taj folder i stisnes CTRL+A i zatim SHIFT+DELETE i OK i izbrisaces sve...
[ Burgos @ 14.02.2005. 21:22 ] @
Iz dosa brišeš sa
del *.* [ bakara @ 15.02.2005. 15:20 ] @
Dobro dobio sam odgovor kako obrisati, ali sta se nalazi u
C:_restoretemp ima oko 3000 malih fajlova da li je bezbedno za win da ih brisem???? > [ bakara @ 22.02.2005. 15:09 ] @
Izgleda da na ovom forumu nema nikog strucnog da objasni sta se nalazi medju 3000 fajlova velicine 2gb...
[ bakara @ 22.02.2005. 15:14 ] @
Citat: m4rk0: Pokusaj klasicno brisanje preko safe moda ( F8 pri dizanju sistema). Odes u taj folder i stisnes CTRL+A i zatim SHIFT+DELETE i OK i izbrisaces sve... Ovo ne moze da se obrise na ovaj nacin.... [ m4rk0 @ 22.02.2005. 17:27 ] @
Citat: bakara: Izgleda da na ovom forumu nema nikog strucnog da objasni sta se nalazi medju 3000 fajlova velicine 2gb... Pa ne moze niko da ti da definiciju toga. Ja to zovem "otpacima" razlicitih aplikacija. A sto se tice brisanja probaj safe mod with comand prompt i brises ga kako je Burgos rekao. A ko ni tako ne moze postoji mogucnost da se neki vtrojanac nakacio i u tom slucaju uradi scan AV-om... [ bakara @ 22.02.2005. 17:34 ] @
> > A sto se tice brisanja probaj safe mod with comand prompt i brises ga
kako je Burgos rekao. A ko ni tako ne moze postoji mogucnost da se neki vtrojanac nakacio i u tom slucaju uradi scan AV-om... Ma nema sanse da se izbrise ali 2gb mnogo bre....a adaware prijavljuje da tu nesto ne moze da izbrise....imali neki nacin? [ bakara @ 23.02.2005. 18:17 ] @
Svi znate za XP a za stari dobri win98 izgleda nema strucnjaka
[ Milos Stojanovic @ 23.02.2005. 18:29 ] @
Probaj ovo: napravi boot disketu, bootuj "čist" DOS i onda u promptu kucaj
deltree C:\tempdir ili kako se već zove taj dir. Samo strpljivo, može da potraje ;)[ bakara @ 23.02.2005. 18:34 ] @
> koristan savet probacu...
[ djolep @ 24.02.2005. 10:24 ] @
MS je od Win 98 poceo da ugradjuje neke tehnologije koje sluze za zastitu kljucnih sistemskih fajlova od ostecenja, zamene ili brisanja. Neki od tih procesa se startuju rucno, a neki se startuju automatski, u pozadini.
Kao sto mozes da zakljucis iz naziva, u tom folderu se nalaze rezervne kopije sistemskih fajlova. Svaki put kad radis instalaciju ili reinstalaciju operativnog sistema, raznih zakrpa ili softvera tu se trpaju rezervne kopije. Videces da su to uglavnom fajlovi sa ekstenzijama tmp (temporary) i cpy (copy). Nazalost, tu cesto ostaju i ostaci odavno deinstaliranog softvera. Ovo sve mozes obrisati, pa ce ti windows traziti instalacioni disk kad mu nesto treba i (eventualno) ponovo kreirati ovaj folder. Folder se brise tek posle svezeg restarta kako se ne bi dogodilo da se neka zapoceta instalacija ne dovrsi, jer si joj obrisao potrebne tmp fajlove. [ bakara @ 24.02.2005. 13:34 ] @
> Videces da su to uglavnom fajlovi sa ekstenzijama tmp (temporary) i cpy
(copy). Nazalost, tu cesto ostaju i ostaci odavno deinstaliranog softvera. Pa i meni je bilo logicno da su to neki temporary fajlovi cim se nalaze u temp folderu, ali 2gb??? Pa ja na racunaru nemam nista instalirano osim win98, win comandera, opere i acdsee, meni taj racunar koristi samo za net...malo ima previse temporary fajlova zar ne? A da se obrisu nece pa nece... [ Shadowed @ 24.02.2005. 13:49 ] @
Jesi li probao iz DOS-a kao sto su ti preporucili?
[ djolep @ 25.02.2005. 11:19 ] @
Mislio sam da ti je, iz prethodnih postova, jasno da se folder brise iskljucivo iz DOS-a. Ni u jednom Windowsu ne mozes obrisati aktivni Restore folder iz samog Windowsa.
Ne mogu sad da se setim, ali cini mi se da taj folder 98-ica koristi i za baratanje clipboardom i clipbookom. To bi objasnilo svaku velicinu foldera. S druge strane ko zna kakav je instalacioni disk tvoje 98-mice. Kruzile su i neke unattended instalacije sa gomilom naknadno rucno dodatih zakrpa, pa ako je tvoja instalacija takva sasvim je moguce da posle sveze instalacije ostaje Restore/Temp vec dobro popunjen. [Ovu poruku je menjao djolep dana 25.02.2005. u 13:04 GMT+1] [ dava @ 25.02.2005. 11:55 ] @
Mislim da je to nesto slicno kao kod XP-a system restore. Znaci OS stalno pravi restore point-e da bi u slucaju nekog ostecenja OS moglo se vratiti na neki datum kad je to sve bilo OK.
Mislim da je to, a sto se tice brisanja, brisi. [ bakara @ 26.02.2005. 12:11 ] @
Ehh...
Citat: Shadowed: Jesi li probao iz DOS-a kao sto su ti preporucili? Probao sam...sat vremena je on kao brisao...i nisam vise mogao da cekam i resetovao sam ga (ili je postojao neki pametniji nacin..?) rezultat: sada imam 2.5gb u temp folderu i oko 41000 fajlova velicine od 0 do 15mb... Komentari? [ jagger @ 26.02.2005. 15:01 ] @
Evo ja sam ti neki "strucnjak" za Windows 98
![]() ![]() ![]() Da li imas Win98, Win98se ili WinMe? Koristim Windows 98 vec 7 godina i neverujem da sam se sretao sa ovim folderom, mozda 1x ili 2x nisam siguran ali sam ga odmah brisao.Sa 99% sigurnoscu ti mogu reci da taj folder nije napravio Windows 98. Verovatno ti je to napravio neki program koji ima opciju "System Restore" zato napisi koje sve programe imas na kompu! Ja tipujem da ti neki antivirusni program sve ovo pravi! Kada instaliras Windows 98 preko Windows 95 postoji opcija da se sacuva stari operativni sistem u slucaju da ga zelis vratiti. Tu opciju nikad nisam koristio ali mislim da se fajlovi cuvaju u nekom od foldera koji se nalaze u Program files folderu ali ne u tom C:_restore\temp folderu poz... [ Shadowed @ 26.02.2005. 15:11 ] @
Nije ni cudo sto mu je trebalo mnogo vremena ako ima toliko fajlova (mada, bas sat vremena...).
Sta znam, ostavi preko noci... Ali zbog onog restarta pre svega skeniraj HDD. Inace DOS komande prekidas sa Ctrl+C (ako nece probaj i Alt+X). [ Andreavk @ 26.02.2005. 20:03 ] @
Pokusaj da folder po folder brises sa DOS Contollerom. Slican je Total Comanderu i lako ces se snaci. Meni je jednom pomogao da obrisem trojanca koji se nije dao obrisati:
dc-sk.zip 39k: http://short.stop.home.att.net/freesoft/fileman.htm [ bakara @ 27.02.2005. 14:36 ] @
> > Pokusaj da folder po folder brises sa DOS Contollerom.
Na koji folder mislis, verovatno mislis na fajlove...ali ima ih preko 40 000 kad bi zavrsio? [ Andreavk @ 27.02.2005. 15:04 ] @
Trojanac kog sam ja imala bio je u recycle. Npr. posaljem prazan folder u recycle a on tamo "naraste" nekoliko megabajta. Brisala sam iz DOS-a ali se on vracao posle restarta i to uvecan. Onda sam ovim programom brisala folder po folder i na kraju i sam Recucle Bin. Posle restarta win je napravio novi recycle i sve je bilo OK. Zato sam i rekla da ako nece ceo folder da obrise onda moras brisati prvo njegove podfoldere - ne mora da znaci da se to odnosi na sve foldere u restore. Obrisi i restore folder na kraju - ako winu treba sam ce ga napraviti. Sa ovim programom je lakse nego iz DOS-a jer ti pokaze sve foldere i nema zamornog pisanja putanje - samo delite i enter...ili to ili format...
[ bakara @ 27.02.2005. 15:15 ] @
> Zato sam i rekla da ako nece ceo folder da obrise onda moras brisati prvo
njegove podfoldere - ne mora da znaci da se to odnosi na sve foldere u restore. Nema podfoldera, u temp folderu se nalazi oko 41000 fajlova velicine od 0 do 15mb, i izgleda da on stalno raste...extenzije su im .0, .1 i .cpy [ Shadowed @ 27.02.2005. 15:27 ] @
Evo, ovako. Probaj ponovo iz DOS-a ali probaj prvo da obrises jedan fajl da vidis da li je moguce brisanje. Zatim mozes brisati grupe fajlova i tako podeliti posao na vise delova. Tada bi mogao da znas da li radi ili je blokirao jer brisanje, recimo 1000 fajlova ne bi trebalo da traje predugo.
[ bakara @ 27.02.2005. 15:39 ] @
Citat: evo, ovako. Probaj ponovo iz DOS-a ali probaj prvo da obrises jedan fajl da vidis da li je moguce brisanje. Ajde probacu, ali reci komande za ovo... Citat: Zatim mozes brisati grupe fajlova i tako podeliti posao na vise delova. Komanda? pA da probamo i to...da li postoji neka komanda da mi on prikazuje sta radi trenutno...? [ bakara @ 27.02.2005. 15:41 ] @
.
[ Shadowed @ 27.02.2005. 15:53 ] @
Za brisanje jednog fajla komanda je del imefajla.ext.
Za grupu fajlova ces morati malo da se snadjes jer to zavisi kakva su imena fajlova. Korsti wildcard-ove -> *. Ako bi fajlovi imali imena kao npr a00000.1, a00001.1, itd. do a41000.1 onda bi brisao 1000 fajlova tako sto bi naveo del a00*.1. Naravno, ti ces morati stvar da prilagodis nazivima svojih fajlova. U svakom slucaju * zamenjuje grupu karaktera i ovde bi znacilo svi koji pocinju sa a00 i imaju ekstenziju 1. [ mitar1982 @ 27.02.2005. 15:59 ] @
Za brisanje velikog broja fajlova u DOS-u obavezno treba startovati smartdrv.exe
[ bakara @ 27.02.2005. 16:08 ] @
A kako bese komanda da mi izbaci listing fajlova listp ili tako nesto?
[ Andreavk @ 27.02.2005. 16:11 ] @
... u tom folderu se ne nalazi nista bez cega win ne bi mogao - otpad :)
...ako imas Instal CD wina ne treba ti Skini DOS Controller (30kb) - on brise iz DOS-a a sa njim ce ti biti mnogo lakse: prikazace ti sve foldere u temp, samo oznacis i obrises sa delite na tastaturi. Pre toga 1. otvori IE > Tools Internet options > Delete Cookies, Delete Files (cekiraj i all offline content), Delite History. Onda obrisi Favorites 2. C: > Documents and Settings > (tvoje ime) > Local Settings > brisi sve sto mozes iz Temp i History ( prethodno oznaci Control Panel > Folder options "Show hidden files and folders" 3 C: (ili koja ti je vec sistemska particija) Windows > Prefetch > obrisi sve odatle [ BytEfLUSh @ 27.02.2005. 16:21 ] @
Citat: bakara: A kako bese komanda da mi izbaci listing fajlova listp ili tako nesto? Dir? @Andreavk: Pa... To što si predložila nije baš mnogo vezano za temu, ali dobro dođe za oslobađanje mesta... Samo što bakara koristi Windows Me... Ali svejedno: 1. To je za IE, u drugim browserima se to inače zove Cache. Dakle, treba da nađe opciju za brisanje Cache-a. Nego, zašto brisati Favorites? 2. U Win98 se to nalazi u \Windows\Temp 3. Eksperimentalno je dokazano da brisanje Prefetch fajlova više škodi nego što koristi. [ bakara @ 27.02.2005. 16:34 ] @
> > 1. otvori IE > Tools Internet options > Delete Cookies, Delete Files
(cekiraj i all offline content), Delite History. Onda obrisi Favorites Mislim da problem nije vezan za IE...ja ne koristim IE vec OPERU... >Samo što ima jedan problem - bakara koristi WinMe... I ovo je tacno... [ m4rk0 @ 27.02.2005. 16:34 ] @
Citat: BytEfLUSh 3. Eksperimentalno je dokazano da brisanje Prefetch fajlova više škodi nego što koristi. Eksperiment izvrsio Marko Vasic :P, mada se mnogi ne slazu sa tim i dalje ne kapiram zasto ?! Evo i logicnog dokaza. http://www.elitesecurity.org/tema/73757/0#471455 Usputno pitanje koje bi mozda moglo da pomogne. Da li postoji program koji omogucava brisanje bilo kog fajla u win-u bez obzira da li je sistemski ili kao u ovom slucaju temp. To bi resilo problem bakara-e [Ovu poruku je menjao m4rk0 dana 27.02.2005. u 17:38 GMT+1] [ BytEfLUSh @ 27.02.2005. 16:38 ] @
Off-topic:
I ja sam izvršio isti eksperiment i došao do sličnih zaključaka. Pokretanje programa iz startup-a je znatno sporije nakon što se obrišu Prefetch fajlovi. Inače, kod mene je to bilo mnogo izraženije zato što imam dosta programa u startup-u. [ bakara @ 27.02.2005. 16:38 ] @
Hmmm...onaj dos control...ne moze da otvori taj temp folder...error no drive c...kaze nema dovoljno memorije, HDD od 15gb, slobodno 4 po wincomanderu, a rekao sam sta je sve instalirano...skoro nista a zauzeto je 10gb....zona sumraka?
[ Andreavk @ 27.02.2005. 16:39 ] @
... svasta se nadje u Favorites :) - i preko Favorites moze pokupiti viruse - da se ne vrati
...ja Perfect redovno brisem ( ako instaliras neki program onda moras restartovati pa tek onda brisati Prefecth jer je potreban tom programu ali samo do restarta)... i sigurno ne skodi ... i obavezno disk Cleanup - najbolje sve to iz Safe moda ... Da li Win Me ima System Restore? > ako ima iskljuci ga obavezno pre nego bilo sta budes brisao [ m4rk0 @ 27.02.2005. 16:43 ] @
@bakara
Instaliraj ovaj program, zatim udji u safe mod, pokreni taj program sto sam rekao da skines i preko njega izbrisi sve fajlove iz temp foldera. [ BytEfLUSh @ 27.02.2005. 16:47 ] @
Hmm to je nešto za NTFS, čini mi se.
Jednostavno nek to uradi iz plain ol' MS-DOS-a... Samo što su u WinMe sakrili DOS, pa će morati to da odradi pomoću boot diskete. [ Andreavk @ 27.02.2005. 16:49 ] @
Disejbluj System Restore:
Click Start > Settings > Control Panel. Double-click the System icon. On the Performance tab click File System Click the Troubleshooting tab, and then check Disable System Restore Click OK. Click Yes, when you are prompted to restart Windows. Udji u Safe mode, uradi disk Cleanup (sve cekiraj)... pa onda brisi temporary ...a mogao bi i sa nekim Regystry cleanerom da sredis registry [ Milos Stojanovic @ 27.02.2005. 17:02 ] @
Citat: mitar1982: Za brisanje velikog broja fajlova u DOS-u obavezno treba startovati smartdrv.exe Poslušaj čoveka, ja sam na ovo skroz zaboravio. Trebalo bi da deltree posle radi dosta brže... A probaj i ovo sa System Restore, mada sumnjam jer verujem da je u WinMe System Restore po defaultu već disable-ovan. [ bakara @ 28.02.2005. 18:42 ] @
> > > *mitar1982:* Za brisanje velikog broja fajlova u DOS-u obavezno treba
startovati smartdrv.exe > Poslušaj čoveka, ja sam na ovo skroz zaboravio. Trebalo bi da deltree posle radi dosta brže... Ajde neka neko objasni sta radi taj smartdrajv? Ja nisam brisao sa teltree, vec sam usao u taj folder i brisao sa del*.* > A probaj i ovo sa System Restore, mada sumnjam jer verujem da je u WinMe System Restore po defaultu već disable-ovan. System restore na Win me jeste po defaultu disable.. [ mitar1982 @ 28.02.2005. 21:02 ] @
smartdrv.exe višestruko ubrzava rad hard diska sa malim fajlovima (brisanje i kopiranje), i radi uštede memorije nije po default-u uključen u dosu...
Šta tačno radi ne znam, ali sam lično video efikasnost istog, prilikom ranijih reinstalacija sistema bez formatiranja diska... :) [ BytEfLUSh @ 01.03.2005. 06:18 ] @
smartdrv.exe je program za keširanje podataka koji se čitaju/upisuju na disk. Dakle, kad ti nešto hoćeš da pročitaš sa diska, prvo se pročita određena količina podataka i upiše u memoriju, a tek kad se cache popuni, šalje se procesoru. Mnogo je brže nego direktno slanje podataka sa diskova ka procesoru.
[ bakara @ 02.03.2005. 16:09 ] @
Evo kako to izgleda, koliki je kod vas temp folder?
[ m4rk0 @ 02.03.2005. 18:01 ] @
Citat: m4rk0: @bakara Instaliraj ovaj program, zatim udji u safe mod, pokreni taj program sto sam rekao da skines i preko njega izbrisi sve fajlove iz temp foldera. Jesi probao sa ovim sto sam ti predlozio ? [ bakara @ 03.03.2005. 15:39 ] @
> > Instaliraj
[url=http://www.softpedia.com/get/Compression-tools/NTFSRatio.shtml]ovaj[/ur l] Ali ja nemam NTFS, ali skinucu pa da probam? [ Andreavk @ 03.03.2005. 19:24 ] @
Zasto ti ne da win da brises restore folder - zato sto je zasticen
zasto je zasticen - zato sto mu je najverovatnije ukljucen system restore iako ti kazes da nije...pokusaj da ga ukljucis pa vidi sta se desava skini sa ovog sajta System Restore Remover Pro za Win Me http://defsoft.iwarp.com/ ..jesi li ti uopste skenirao komp na viruse, trojance - oni se uglavnom kriju u restore folderu ..a onda rucno izbrisi TEMP folders, Temporary Internet Files iz DOS-a A:\>DELTREE C:\_RESTORE , [ENTER] will delete the _RESTORE folder AND sub-folders. (ME only) A:\>DELTREE C:\WINDOWS\TEMP , [ENTER] will delete the TEMP folder and sub-folders. A:\>DELTREE C:\WINDOWS\Tempor~1 , [ENTER] will delete the Temporary Internet Files. A:\>DEL C:\WINDOWS\PCHEALTH\HELPCTR\DATACOLL\*.* , will delete the useless DATACOLL files. (ME only) A:\>DELTREE C:\WINDOWS\UserData , [Enter] will remove all the old User Data files from this folder. A:\>DELTREE C:\WINDOWS\Downlo~1 , [ENTER] will delete all of the Downloaded Program files from the Internet, which might be causing you problems. A:\>DELTREE C:\Recycled [ENTER] will empty the Recycle Bin. File deletion where there are viruses/Trojans involved, and where delete has proved ineffective, can be resolved by starting SMARTDRIVE on the drive with the problem files/folders. [ bakara @ 04.03.2005. 15:48 ] @
http://dlx.gamespot.com/index....e/tweakfiles/misc/SRPSetup.exe
Ne radi taj link... Nasao sam ga ovde http://www.majorgeeks.com/down...90b226b770fdb19a143b6ccade7870 [ bakara @ 04.03.2005. 17:15 ] @
Evo ga...najzad sam uspeo da se resim 2.5gb gluposti...
@Andreavk System restore, je bio iskljucen, ali ovaj program je ipak dobar, nisam znao za njega...ali nisam sa njim resio problem, jer posle njegove upotrebe, je u temp folderu stanje ostalo nepromenjeno... Problem sam resio sa programom Dos control, ranije nisam uspeo zato sto sam pokusavao da udjem u temp folder, i dobijao poruku out of memory, a trebalo je jednostavno da obrisem ceo temp folder, trajalo je nekih 20min, i posle toga je nestao ceo _restore folder sa podfolderima, i ako sam brisao samo temp folder, e sad zasto je tako i da li ce biti problema...? > > A:>DELTREE C:WINDOWSTEMP , [ENTER] will delete the TEMP folder and sub-folders. > > A:>DELTREE C:WINDOWSTempor~1 , [ENTER] will delete the Temporary Internet Files. > > A:>DEL C:WINDOWSPCHEALTHHELPCTRDATACOLL*.* , will delete the useless DATACOLL > files. (ME only) Sto se tice ovoga meni su ti folderi bili prazni, verovatno zbog toga sto ne koristim IE, a i jako malo toga je instalirano na ovom racunaru... [ Andreavk @ 05.03.2005. 15:11 ] @
Taj program ti je uklonio System Restore iz Win Me - on ne brise Restore folder ali ti je omogucio da ga posle uklanjanja System Restore izbrises i folder Restore. Win Me je dosta bugovit zasto ne koristis Win98 SE
...nista nisi "zeznuo" ako winu treba taj folder sam ce ga ponovo napraviti Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|