[ dowla @ 15.02.2005. 15:49 ] @
Citajuci komentare na ovom forumu odlucio sam se za digitalni aparat (canon a75) kojim sam jako zadovoljan. Sada bih da kupim neku digitalnu kameru a ne razumem se ni malo.Konkretno u ponudi imam 2 modela:panasonic nv-gs22 i JVC grd 23 , obe za po 350e.Mada naravno dolaze i drugi modeli u obzir. Zanima me sve sto bi moglo biti bitno u izboru kamere.Da li je sada uopste dobro uzeti miniDV cameru jer su sve cesce miniDVD?Da li su bas toliko bolje,s obzirom da su 3-4 puta skuplje?Negde sam cak procitao da je kvalitet miniDV BOLJI?Kakav je kvalitet videa ovih 800.000pix kamera? Da li je ugradjena svetiljka(koju ova 2 modela sto sam naveo nemaju) mnogo bitna? Koji opt.zum je dovoljan(recimo,da li je 10x sasvim ok)? Bila je i jedna canon(ne znam tacno model) malo veca od ove dve ali prodavac kaze da ima bolje karakteristike. Jedna ima osetljivost od 1lux a druga od 2lux.Da li je to takodje bitno,ako jeste sta mi savetujete po tom pitanju,koji je neki minimum da snimak bude pristojan? Zanima me koje marke i modele mi savetujete jer nemam nikakvog iskustva sa video kamerama,a da su priblizno slicne cene ili malo vece od modela koje sam naveo?Hvala unapred na pomoci |