[ morskipas @ 15.02.2005. 19:48 ] @
pozdrav!

upravo sam nabavio smartvision ds-n820 (poznat još pod nazivom sumvision ili electronia) u principu sve radi ok ali je problem sa divix titlovima jer ne podržava
CP1250 i slova su jako mala i nečitljiva.
player se bazira na čipu MT1389DE
gdje bi mogao naći firmware za njega ili koji bi mogao drugi koristiti od nekog drugog sličnog playera.
hvala
[ Leo Pol @ 11.03.2005. 22:56 ] @
Pa evo i ja sam nabavio istu machinu, pa sad kad sam nesretan zbog titlova, žao mi je što nisam dao još 20 € za bolji, pa vas molim da stavite nešto ovdje, ili ako netko zna kako ispaviti original s većim fontovima i 1250 kodnom stranicom za čžđć, nek se javi pa ću mu poslati originalni firmware.

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 12.03.2005. u 09:42 GMT+1]
[ gileii @ 12.03.2005. 06:16 ] @
Pusti mi F/w na mail da to sredimo.

Pozdrav,
Gile
[ Leo Pol @ 12.03.2005. 14:28 ] @
E j... ga kad ne mogu staviti file veci od 200k, ali evo link ovdje pa ako ima nekoga tko zna što radi i kako da koristim ovaj mail za attachment, nek ga preradi i stavi na neki ftp:

file se nalazi:
http://board.softpedia.com/ind...ttach&type=post&id=770

a izbor raznih firmwarea:
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=439
[ Leo Pol @ 14.03.2005. 21:32 ] @
Dakle, evo uz pomoc dobrih ljudi koji su mi pomogli oko sređivanja Fontova, oni sada dobro izgledaju, postoje čćđžš itd, dakle kodna stranica je 1250.

Međutim, ima i problema, neki su riješeni a neki nisu.

Firmware na gornjem linku je dobar, to je sigurno, pa ga nećemo mjenjati, a promjenjeni firmware ću uskoro staviti na neki ftp kad ga još malo dotjeramo.

Naime problemi su slijedeći:

1. DVD neće napraviti upgrade sa CD-a!!!!!!!

Sve sam napravio po pravilu i u startu je sve ok.

Kad se ubaci CD s firmwareom koji se mora zvati MTK.BIN (velikim slovima), na CD-u koji se zove MEDIATEK... (iso postavke, finished CD...) player traži potvrdu da se stisne play.

Napiše reading... i nakon desetak sekundi izbaci disk i na ekranu piše UPGRADING....

Kako se ništa ne događa, a cekao sam skoro 1 sat, resetirao sam player i ništa se nije dogodilo. Sve po starom.

Kako sam pri ruci imao MTKtols i stari kabel od mobitela SAGEM, prema uputama na linku u gornjoj poruci, spojio sam se direktno na ploču player-a. Napravio back-up firmwarea i utvrdio da je identičan onome na gornjem linku.

Nakon toga sam pomoću istog programa i kabela napravio upgrade (još sam malo modificirao sliku i neke gluposti pomoći MTKRemakera ili nešto slično) i puf....

Sve super osim slijedećeg

2. Nama naslova pjesama... filmova, ... zapravo svega što je trebalo biti napisano crnim slovima.

Dakle malo sjeb... stvar s fontovima, obzirom da sam morao ići rano ujutro raditi, bio sam zadovoljan postignutim, jer osim toga sve super izgleda i funkcionira.

Slova u menijima i na divx titlu su bitno veća i s našim slovima, čitljivost je odlična.

Pa sam obzirom na ovu grešku koja može biti jako iritantna ako slušaš MP3 kojih imaš na stotine na jednom CD-u ne znaš koja je koja pjesma jer su naslovi nevidljivi, vidi se samo ikonica MP3 i eventulano naziv foldera ako uđeš u njega jer se ispiše iznad popisa pjesama bijelim slovima, ostavio kabel u DVD da ga ne skidam.

Molim još jednom za pomoć u preradi firmwarea da sve proradi kako treba, a ja obećavam da ću napraviti sajt s fotkama i uputama kako sve napraviti pa eto divx playera, najjeftinijeg na tržištu koji dobro radi.

Inače oni koji ne znaju, ovaj player je opremljen svim mogućim izlazima, 5.1 zvuk analogni, digitalni chinch izlaz, optički izlaz, SVHS izlaz, composit video, kompoment video,SCART... zna overscan, vrti sve moguće vrste medija VCD, SVCD, DIVX, DVD, XVID....MP3, WMA...JPG, KODAK Photo, BMP....DVD-R, DVD+R, DVD-RW, CD, CD-R, CD-RW, a moze na jedan DVD i više DIVX-a s prevodima, samo prevodi moraju biti istog imena kao film. Nisam probao razne vrste titlova, ali MDVD sub super radi.
[ Leo Pol @ 14.03.2005. 21:36 ] @
Još jednom zahvaljujem Giletu na izmjeni firmwarea.

A ako neko može dati objašnjenje za rad s MTKRemakerom i kako mjenjati fontove (zašto ih ima 5, te zašto kad promjenim crne da budu dobri-nestanu titlovi itd...), bilo bi dobro da ih uključim na obećani sajt.

Dobar link, barem na engleskom je također dobrodošao.

Pozdrav,

Leo.
[ morskipas @ 15.03.2005. 09:09 ] @
pozdrav!
evo vidim da se sve lagano krece i drago mi je ako može moje iskustvo pomoći u tehnickom djelu rado ću pomoci.najme problem sa upgradom sa CD-a procitao sam da je to problem s lošim flesanjem ako nije dobra rutina zakljucavanja dolazi do problema sa upgrejdanjem jedino se moze preko kabla.ja sam to napravio sa data kablom od siemensa c-25 i ostale modele radi ok ako koga zanima raspored kablica mogu mu poslati ili mozemo to na ovom sajtu ????
hvala svima koji su se ukljucili u ovaj mali projekt
nadam se da ce biti vise korisnika tako da mozemo razmjenjivati iskustva
[ Leo Pol @ 15.03.2005. 15:34 ] @
Pitanje za morskog psa???

Jesi li uspio rješiti veličinu fonta i da ti sve radi, pa ako jesi molim te da mi pošalješ na e-mail, ako je moguće sa ranije navedenim pitanjima, zašto 5 fontova itd...

Početak stranice koja ni izdaleka nije završena, možete vidjeti na

http://evoleo.no-ip.com

, pa da stavimo to na stranice kako bi ljudi mogli ponešto naučiti.
[ morskipas @ 15.03.2005. 20:15 ] @
Leo!
u original firmweru uspio sam dobiti fontove vece i citkije s programon mtkfont creator ali nemam kodnu stranicu 1250 pa sam te stoga molio da mi posaljes taj prepravljeni firmware da vidim što je napravljeno i da probam nešto prepraviti koliko budem mogao.inace poslat cu ti slike unutrasnjosti playera i ostalo sto imam pa mozes staviti na stranicu koja nije losa vidi se da si si dao truda pa cu ti ja pomoci koliko budem mogao a ostali korisnici nek se jave.
hvala ti na odgovoru
[ Leo Pol @ 16.03.2005. 20:05 ] @
Pozdrav svima koji su posjetili stranicu, ona je sada izmjenjena utoliko što je dodan i izmjenjei firmware :

[ morskipas @ 22.03.2005. 22:46 ] @
Leo,
Danas sam ti poslao firmware ali mi ne odgovaras pa ne znam dali si ga dobio,
javi mi dali si ga probao
lijep pozdrav
[ morskipas @ 04.04.2005. 08:52 ] @
evo objašnjenja zbog čega se nemože napraviti upgrade sa CD-a kod Smartvision DS-N820,

FLASH TYPES
(Casimir)

There are 2 different types in the flash routines. If we compare these two H&B 3220 firmwares we can notice differences.

First method is for 16 bits (800) flash used in 8 bit mode. The routine for firmware H&B 01.07 look like this :

ROM:F1F7 Flash_Erase: ; CODE XREF: ROM_F00C+3C_p
ROM:F1F7 mov RAM_3D, R7
ROM:F1F9 clr P3.2 ; Select Flash
ROM:F1FB mov DPTR, #0xAAAA
ROM:F1FE mov A, #0xAA ; ''
ROM:F200
ROM:F200 ROM_F200: ; CODE XREF: ROM_3C04+3C6_j
ROM:F200 movx @DPTR, A
ROM:F201 mov DPTR, #0x5555
ROM:F204 mov A, #0x55 ; 'U'
ROM:F206 movx @DPTR, A
ROM:F207 mov DPTR, #0xAAAA
ROM:F20A mov A, #0x80 ; 'Ç'
ROM:F20C movx @DPTR, A
ROM:F20D mov A, #0xAA ; ''
ROM:F20F movx @DPTR, A
ROM:F210 mov DPTR, #0x5555
ROM:F213 mov A, #0x55 ; 'U'
ROM:F215 movx @DPTR, A
ROM:F216 mov DPTR, #0xAAAA
ROM:F219 mov A, #0x10
ROM:F21B movx @DPTR, A
ROM:F21C clr A
ROM:F21D mov R7, A

Second method is for 8 bits (080) flash. Here is same routine for firmware 03.06 :

ROM:F1F7 Flash_Erase: ; CODE XREF: ROM_F00C+3C_p
ROM:F1F7 mov RAM_3D, R7
ROM:F1F9 clr P3.2 ; Select Flash
ROM:F1FB mov DPTR, #0x5555
ROM:F1FE mov A, #0xAA ; ''
ROM:F200
ROM:F200 ROM_F200: ; CODE XREF: ROM_3B75+3C6_j
ROM:F200 movx @DPTR, A
ROM:F201 mov DPTR, #0x2AAA
ROM:F204 mov A, #0x55 ; 'U'
ROM:F206 movx @DPTR, A
ROM:F207 mov DPTR, #0x5555
ROM:F20A mov A, #0x80 ; 'Ç'
ROM:F20C movx @DPTR, A
ROM:F20D mov A, #0xAA ; ''
ROM:F20F movx @DPTR, A
ROM:F210 mov DPTR, #0x2AAA
ROM:F213 mov A, #0x55 ; 'U'
ROM:F215 movx @DPTR, A
ROM:F216 mov DPTR, #0x5555
ROM:F219 mov A, #0x10
ROM:F21B movx @DPTR, A
ROM:F21C clr A
ROM:F21D mov R7, A

There is only small group of players which are using this second method. From checked 58 different players only 7 use the second method to erase flash memory :

- 05.00.02.02 DAYTEK
- 05.00.02.06 HOMETECH D601
- 05.00.03.05 ELTA 8883A
- 05.00.03.05 HB
- 05.00.03.06 HB
- 05.00.03.06 HU3899
- 05.00.03.06 VERTEX

If a player is flashed with the wrong erase routine, it will not be able to be flash by CD ROM anymore. After pushing "play" the CD open but the player will never reboot, but the player still working after an On/Off (but it will remain on the older firmware).

The explanations on the French forum can be found from here :
http://forum.platinesdivx.com/index.php?showtopic=1473

edit by Lancia88: prebacena poruka da se ne otvara nova tema o istom uredjaju:

promjenio sam fontove u mtk font creator i stavio crni outline ali kod prikaza ne ekranu ne vidi se crni obrub tako da se titlovi ne vide na bijeloj podlozi ,kako bi se mogao rješiti taj problem
hvala

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 15.04.2005. u 12:39 GMT+1]
[ morskipas @ 13.04.2005. 23:06 ] @
Evo nakon nekoliko vremena dobavio sam novi DS-N820 ali ovaj put s novim 16 bitnim firmwerom i mogućnostu upgrejda s CD-a .Uz njega se dobije i upgrade CD
ali na njemu je samo rješeno prikazivanje našeg seta znakova ostalo je sve isto,
najme hardwer je konpletno isti jedino je u firmweru drugačiji servo ,probat ću taj firmwer ubaciti u prijašnju verziju playera s 8 bitnim firmwerom da vidim kako će raditipa možda tako rješim problem upgreda s CD-a.
evo karakteristika uređaja:

Versio : 03.2F.03.30
Sub : 05.00.04.06
8032 : 05.00.04.06
Servo : 31.01.00.00
RISC : 05.00.04.06
DSP : 03.03.01.78
Firm ID : MEDIATEK
File : MTK.BIN
Pass : 0,0,2,None,None
Flash : Type 800 (16bit)
Remote : 0xB05D
Button : 0xC8CF
VFD bit : Type B

na tom firmeru rješio sam problem većih fontova u divx titlovima,podržava tri reda ispisa iviše od 60 karaktera,zatim ima pun ispis u browseru do 42 karaktera.
ako koga zanima poslat ću na Leove stranice http://evoleo.no-ip.com
firmware kao i kratki dokument file sa usporedbom promjena
pozdrav svim korisnicima smartvisiona koji od svojih distributera nije nikako podržan
upgredom što je šteta.
[ Mali Zeleni @ 14.04.2005. 17:28 ] @
Ja sam probao skinuti onaj onaj MTK od lea ali mi ga ovaj player neće očitati sta da napravim da mi to kolko tolko radi.HVALA PUNO
[ Leo Pol @ 14.04.2005. 17:51 ] @
>
[ morskipas @ 16.04.2005. 22:38 ] @
Pozdrav svima koji koriste ovaj forum,

Da malo razjasnimo stvari najme radi se o dvije vrste firmwera za isti player,tko je kupio taj player prije dva mjeseca nije mogao obnoviti firmware preko CD-a nego jedino direktno preko rs232 kabla.
Kako biste provjerili koji firmwer imate u svojem playeru preko daljinskog ukucajte šifru 1379 i na ekranu će vam se pojaviti osnovne postavke firmwera bitno je koji je servo kod:
u starom firmweru koji je 8 bitni je servo 31.53.00.00
a u novom je koji je 16 bitni servo 31.01.00.00 uz taj player trebali ste dobiti i CD sa upgrade firmwerom u kojem je sve ostalo isto osim što sa dalje nečitkim titlovima ubačeni hrvatski znakovi.
kod Lea imate modificiran firmware za stari model sa sljedećim karakteristikama:
kodna stranica 1250
u izborniku povećan broj znakova sa 12 na 42
povećani fontovi u subtitlu kao i ispis u tri reda
Jedno upozorenje ako ovaj firmver sa servom 31.53.00.00 ubacite u novi player može doći do blokiranja istog stoga prije provjerite koji model imate!!

Nadam se da će Leo na svojem sajtu uskoro objaviti firmwer za oba modela ja sam pripremio za njega obe verzije kao i tutorijal upgrade sa rs232 kablom.
ako vam nešto nije jasno posaljite mi upit tu ili na mail

[ morskipas @ 16.04.2005. 22:46 ] @
još nešto jedan i drugi firmwer možete naći na:

http://board.softpedia.com/lofiversion/index.php/t869.html
[ morskipas @ 01.05.2005. 11:59 ] @
evo par screenshots koji pokazuju nove mogućnosti firmwera novi mod V05,

-subtitlovi vise nemaju ogranicenje od 60 znakova u dva reda nego je omogucen prikaz vise od 120 karaktera u tri reda
-fontovi imaju crni obrub radi bolje citljivosti
-u izborniku moguc je ispis imena fajlova sa ekstenzijom nove su ikone i vidi se
vrsta titlova (.srt, .sub)
fontovi u izborniku bez crne podloge,takoder ikone (fonts 2) ljepseg dizajna

mislim da je sada firmwere ispravljen od svih bagova.
ako imate kakvih savjeta ili ste uočili neke greske javite se
pozdrav
[ morskipas @ 03.05.2005. 14:47 ] @
Sve do sada rečeno o ovom playeru pročitajte na obnovljenim stranicama Lea:

pozdrav svima

[ pikantni @ 05.05.2005. 18:07 ] @
Postoji li mogućnost da ovaj player normalno pleja xvid i DVDjce drugih regija (npr. 1) - može li se po tompitanju nešto učiniti sa firmverom?
[ Frigec @ 07.05.2005. 12:12 ] @
Molim vas da mi kažete što da radim sa skinutim firmwareov s Leove stranice, jer kad ga pokušam odzipat javlja da je file corrupt

Hvala
[ Leo Pol @ 07.05.2005. 12:15 ] @
Imate li problem sa "nevidljivim" prvim slovom u drugom retku titla.

Ima li netko ideju kako napraviti da se može izabrati titl, bez obzira na njegov naziv ( naravno odgovarajuće ekstenzije )

[ clock @ 08.05.2005. 09:13 ] @
imam player sa servom 31.53.00.00, i to onu veriju koja se ne može nadograditi sa cd-a,
pa molim pomoć ukoliko netko zna kako napraviti upgrade sa rs232 kablom, naravno potrebne su mi detaljne upute, a ako ne ide bez lemilice i otvaranja dvd- playera
nadogradit ću ga sa čekićem jer nemam pojmao spajanju takvih stvari i nikakve sheme mi ne pomažu
i rs232 dolazi u obzir samo ako je sistem " uključi u komp i uključi u dvd"

Ako mi netko može pomoći bio bih zahvalan ))
[ morskipas @ 08.05.2005. 11:41 ] @
-frigec za koji servo trebas firmwer?da ti pošaljem ISO file

-pikantni za sada ne postoji tražim nacin da se to uradi sa specijalnim kodom preko daljinskog kad nadem i isprobam javit cu

-leo dali je to sa sub titlom jedino se kod njega javlja gutanje prvog slova u drugom redu taj bug na ovom tipu playera jos nisu rjesili

-clock poslao sam ti mail sa objasnjenjem
[ clock @ 08.05.2005. 14:28 ] @
> morki pas- još nisam dobio tvoj mail sa uputama pa da pitam jesi li ga
uspio poslati ili je došlo do neke greške
[ Frigec @ 08.05.2005. 14:50 ] @
imam servo 31.01
[ Frigec @ 08.05.2005. 14:52 ] @
a trebam onaj firmware V05
[ Leo Pol @ 08.05.2005. 17:48 ] @
Eto da napravio sam da bi bilo jednostavnije, a ono ljudi nemaju pojma što je ISO image. Pa da svima objsnim, kad odzipate odgovarajući file, nakon što ste provjerili verziju, dobijete file koji se zove xxxxxx.iso. Pa što je taj iso trebali bi znati ljudi koji rade sa snimanjem CD-a. to je već pripremljeni iso image cd-a, dakle dovoljno je taj file otvoriti s naprimjer Nero burning rom programom ili već koji imate za snimanje i on će snimiti CD kako treba. Dati CD-u odgovarajuće ime, nazvati fileove kako treba i finiširati CD da ne bi bilo greške.

Eto probajte sad tako i uživajte u filmovima sa velikim čitljivim titlom i kvačicama.....
[ Frigec @ 08.05.2005. 20:04 ] @
Ma znam što je ISO image ali ne mogu raspakirat fajl ni sa win rarom ni sa zipom, javlja mi sljedeću grešku:
! C:\DocumentsandSettings\Kaci\Desktop\SmartVision820_1250_v05_Mtz_Servo31.01.zip: Either multipart or corrupt ZIP archive
[ jmc @ 11.05.2005. 09:33 ] @

Moja zapažanja i primjedbe:

Prije par dana kupio sam navedeni model ver. servo 31.01 i napravio update firmwarea v.05 te sam primjetio da:

1. filmovi kodirani sa xvid codecom se trzaju
2. kad pritisnem tipku zoom na ekranu ostaje informacija o veličini zooma (npr. x2) umjesto da nestane
3. čini mi se kao da se titl ne ispisuje trenutno na ekran već kraj reda malo kasni u odnosu na početak, malo iritira
4. ne znam da li svi modeli tako rade, ali moj kad vrti cd ili dvd proizvodi neki čudan dosta glasan zvuk u ritmu okretanja dvd-a

Nadam se da se neki od ovih problema mogu riješit novom verzijom firmwarea, prvenstveno onaj o reprodukciji xvid filmova.

[ morskipas @ 13.05.2005. 21:41 ] @
Leo i ostali sa starim firmwerom odnosno servo 31.53,probao sam staviti novi 16 bitni firmwere sa servom 31.01 uredaj radi bez problema sa novim softwerom i moze se upgredirati preko CD-a.
pozdrav svima
[ Leo Pol @ 14.05.2005. 18:13 ] @
ovi "problemi" to zapravo nisu,

1. XVID ima puno verzija, a neke od njih su nekompatibilne sa svim linijskim playerima, postoji i programčić za reindeksiranje tako "krivo" kodiranih filmova

2. Da, kad se stavi zoom on ostaje

3. Vezano za zvukove, iz playera, može biti prljav cd, može biti da je uistunu neispravan drive...

[ Leo Pol @ 14.05.2005. 18:15 ] @
dowloadaj ponovo, pa ako ima problema. javi...
[ internet @ 20.05.2005. 12:32 ] @
Imam problem sa prvim slovom u drugom redu, ali samo sa .sub formatom titlova, dok sa srt nema problema. Kako to riješiti?
Napominjem da sam napravio upgrade na v.05.
[ morskipas @ 20.05.2005. 13:50 ] @
vecina playera s MT1389DE cipom ima problema s citanjem sub formata titlova u drugom redu ne ispisuje prvo slovo ,jedina mogucnost za sada je da sub konvertiras sa nekim subtitle programom u srt kojeg player podrzava.
[ morskipas @ 27.05.2005. 11:15 ] @
Dosla je nova verzija V06 firmwera dodano je region free (netreba nista mijenjati vec je postavljeno na 0),zoom ikona se gasi nakon nekoliko sekundi.
Napomena svi koji imaju verziju V05 I nece mijenjati novu V06, region free se moze mijenjati na sljedeci nacin, hvala Matiji koji je poslao uputstvo :

Ukljucite player bez CD-a
Otvorite preko daljinskog SETUP
Strelicama dodete do PREFERANCE PAGE
Ukucajte preko daljinskog kod 1379
Na ekranu prikaze se koji je region code
Strelicama na daljinskom gore dolje odaberite koji cete region code
Potvrdite to sa PLAY
[ HST @ 27.05.2005. 17:17 ] @
A gdje ga ima za skinuti?
[ morskipas @ 27.05.2005. 19:29 ] @
Pogledaj na Leovim stranicama
pozdrav
[ Vindi @ 28.05.2005. 21:29 ] @
Pozdrav!
Imam .05 verziju firmwarea na stroju (31.01) i negdje sam na forumu pročitao da postoji mogućnost promjene ikona u browseru i loga u screensaveru?
Znate li kako možda?
I još jedno pitanjce: Da li se može vratiti stari originalni firmware (misim na isti način kao što sam ovaj novi stavljao)?
Hvala!
[ Leo Pol @ 29.05.2005. 11:36 ] @
Je moguće je promjeniti ikone, slikice ..... kao i vratiti originalni
firmware.

U verziji 5 su promjenjene ikone, a na mom playeru na uvodnoj slici je moja
kćer.
----- Original Message -----

> Pozdrav!
> Imam .05 verziju firmwarea na stroju (31.01) i negdje sam na forumu
pročitao da postoji mogućnost promjene ikona u browseru i loga u
screensaveru?
> Znate li kako možda?
> I još jedno pitanjce: Da li se može vratiti stari originalni firmware
(misim na isti način kao što sam ovaj novi stavljao)?
> Hvala!

[Ovu poruku je menjao Leo Pol dana 29.05.2005. u 21:46 GMT+1]
[ Vindi @ 29.05.2005. 13:54 ] @
Jel to samo ja vidim hrpu slova i brojaka od Leo Polovog odgovora ili već čega?
Koliko vidim treba biti neka slika.
[ HST @ 04.06.2005. 09:00 ] @
Evo izašal je nova verzija firmwarea V06
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=869&st=40
[ stetocina @ 05.06.2005. 16:04 ] @
Prije par dana kupio sam ovaj player (verz. 31.01) i naravno pokušao ga nadograditi novim firmware-om. No nakon 10-ak sekundi player je izbacio CD i potpuno blokirao. Čekao sam pola sata no ništa se nije događalo, te sam ga iskopčao iz struje. Sada kada ga ponovno uključim samo se upali narančasto svjetlo,a player uopće ne reagira.
Što trebam učiniti da ga vratim barem na tvorničku verziju?
Zahvaljujem na odgovorima!
[ Leo Pol @ 05.06.2005. 16:28 ] @
Nisam baš siguran jesi li se dobro informirao ranije i kako ti se to dogodilo, ali dobra vijest je svakako da je moguće popraviti kvar ukoliko je samo firmware u pitanju.

Potrebno je flashati dvd player pomoću serijskog kabela.

Najdnostavnije je pomoću kabela od mobitela, koji se spaja direktno na glavnu ploču, gdje postoje i označeni su slobodna mjesta za serijski kabel.

Tada nije bitno koju verziju možeš flashati, čak ide i 31.01 na 31.53 samo u tom slučaju će biti zaključano daljnje upgradanje sa CD-a.

[Ovu poruku je menjao Leo Pol dana 06.06.2005. u 08:19 GMT+1]
[ stetocina @ 05.06.2005. 16:46 ] @
Možeš li mi ukratko objasniti postupak ako nije problem? Imam kabel RS-232, može li on poslužiti svrsi i di ga trebam uključiti?
[ Leo Pol @ 06.06.2005. 06:51 ] @
Evo ovako, RS232 kabel, nije dobar opis, obzirom da je RS232 serijski
komunikacijski protokol, dakle bilo koji serijski kabel s tri žice može
prenositi RS232 protokol. No neću te zamarati, već samo reći da
pretpostavljam da imaš serijski kabel od modem ili nečega sličnog.

Na tvoju žalost to ti neće biti dovoljno, naime na PCu su standardni naponi
5V, a na mobitelima i DVD 3,3V, te ne bih eksperimentirao s tim, jer su
velike šanse da će od DVD-a ostati samo neupotrebljiva kanta.

Dakle potreban ti je serijski kabel koji ćeš s jedne strane uštekati u PC
(npr. 9 pinskim strandardnim D-konektorom) a s druge strane na pinove na
"matičnoj ploči" DVD-a na kojoj su drugačiji naponski nivoi. Dakle mora
postojati neka elektronika koja će prilagoditi naponske nivoe. To se može
napraviti na razne načine. Postoje npr. čipovi sa schmitovim okidnim
sklopovima koji bi i poboljšali signal, odnosno filtrirali ga, ili postoje
opto prenosnici signala ......

Možeš to sve zaboraviti, jer će te izrada takvog sklopa koštati više novaca
i živaca, nego da neki stari kabel od mobitela rastaviš sa strane na kojoj
se spaja na mobitel. U trgovinama se nađe na rasprodajama po 20-30 kuna
kompletan kabel za neke modele koji više nisu u prodaji. Te bi ti svakako
savjetovao da to nabaviš.

Kad to nabaviš bit će ti potreban i program za flashanje to možeš naći na
http://personal.inet.fi/koti/m...r/mabreaker/mediatek/programs/

a popis kablova s njihovim rasporedom nožica nalazi se na ovoj slici :
http://personal.inet.fi/koti/m...ams/images/phone_connector.gif

[ HST @ 06.06.2005. 09:58 ] @
Ovako,firmware v06 kad se raspakira ima neki dummy file koji ne znam čemu služi,ja sam ga maknuo i spržio bez njega.
Jer sam jedan player pokušao upgrejdat sa ti dummy fileom i dogodilo se da se player smrznuo,ali srećom vratio sam ga u dućan i dobio drugog jer se sve odigralo u cca. dva sata,kupovina,flashanje i reklamacija playera.
Player krene upgrejdati i izbaci ladicu nakon desetak sekundi.
PUSTIT PLAYER I NIŠTA NE DIRATI,NAKON MINUTU-DVIJE UPGRADE PROĐE.
Firmware je super titlovi veličine prijevoda na HRT,zoom oznaka nestaje nakon nekoliko sekundi,pokazuje punu dužinu naziva direktorija i fajlova zajedno sa ekstenzijama.
[ Leo Pol @ 06.06.2005. 12:41 ] @
Evo iako ste sugerirali da stavim na stranicu novi firmware V6, ipak nakon testiranja sam odlučio da to ne napravim.

Naime, ovaj firmware nije prilagođen playeru iako player radi ako se ubaci.

Naime, iako će zoom nestati nakon par sekundi, mislim da je previše žrvovano.

Uopće nema podešavanja zvuka, testa izlaza za analogne zvučnike, kašnjenja pojedinih zvučnika (udaljenost od ekrana), komprimiranja dinamike zvuka.....

Uglavnom to ne bih nazvao verzija 6 i ne preporučujem "nadgradnju" jer će biti izgubljeno previše toga radi blesavog zoom-a, za koji osobno mislim da ne smeta.

To što se s firmwareom inicijalno podešava region code na 0 nije problem jer se može pomoću daljinskog to napraviti.

Otvorite ladicu:

open

uđi u menu

setup

strelicama uđi u preferances

>>>

ukucaj na slijepo 1379

1379

strelicam gore dolje promjeni region code na 0

detalje i verziji 5 koja radi možete naći na http://evoleo.no-ip.com

[ HST @ 06.06.2005. 13:47 ] @
Može biti nisam ga pretjerano testirao,ove finese što si ti naveo.
Meni to toliko nije bitno,ionako gledam filmova na tv-u samo u stereo tehnici.
Ovo drugo sve radi OK.
Samo još jedno pitanje da li ti znaš čemu je onaj dummy file unutat firmwarea jer skunuo sam sve verzije koje su dostupne na ovoj,tvojoj i na softpediji i ni jedan nema taj dummy file.
[ Leo Pol @ 06.06.2005. 14:04 ] @
Dummy je zapravo prazan file koji najčešće služi za popunjavanje mjesta na CD, a služio je ili još uvijek služi za zadržavanje kompatibilnosti sa starijim uređajima. Pa postoji na DVD gdje je minimum 1 GB podataka za kompatibilnost, odnosno kao u ovom primjeru dummy od 24 MB + 1 MB firmwarea što čini ukupno minimalnih 25 MB za zadržavanje kompatibilnosti.

Moram priznati da nisam još imao prilike vidjeti uređaje koji ne rade ako je CD manji od 25 MB, možda neka stara 486 sa CD ROMom 1x ili 2x stvarno ne radi, iako većina softwarea za snimanje ima mogućnost umetanja Dummy-a u konačni image.

[ internet @ 07.06.2005. 12:14 ] @
Da li mogu vratiti na verziju v.05 nakon v.06 i kako to napraviti?
[ HST @ 07.06.2005. 14:14 ] @
Mislim da možeš na isti način kako si nadogradio na verziju 05,ali ako te ne smetaju sitnice poput led diode slobodno pusti veziju 06.
[ Leo Pol @ 08.06.2005. 09:39 ] @
Može se bez problema vratiti na bilo koju verziju softwarea, bez obzira koja je trenutno ugrađena.

Ne preporučujem verziju 6, jer nije napisana uopće za taj uređaj, iako ima osnovnu funkcionalnost.

Verzija 5 je stabilna i dobra, dok kod verzije 6 ima nekih problema, kao npr. povremeno titranje slike i "zalaufanja" medija, dok na istim medijima v5 radi stabilnije, a da ne govorim o setup meniju kojega pola fali.

Izgleda da je jedino HST sretan, možda zato jer uopće radi ili je sa tvorničkog firmwarea stavio 6 pa je i to bolje. Inače fontovi u verziji 5 su isti kao i u verziji 6.
[ HST @ 08.06.2005. 12:39 ] @
Ja sam ga stavio prvenstveno zbog nestajanja zoom oznake.Ovo što si ti naveo oko zalufanja cd-a ili dvd-a moram priznati nisam primjetio takvo nešto.
Pustit ću ovaj firmware dok se MTZ ne vrati sa godišenjg u devetom mjesecu,pa kad ispravi ove pogreške u ovom firmware onda ću ga nadograditi.
[ Lady Jana @ 09.06.2005. 13:03 ] @
Molim vas recite mi zasto nakon stavljanja novog firmwearea (v.6) nemam vise opciju za podesavanje zvuka 5.1?
Sa originalnim firmweareom sam mogla imati zvuk 5.1 no sada ne samo da nemam opciju za podesavanje toga nego mi se zvuk cuje samo na prednjem lijevom i prednjem desnom zvucniku.
Molim vas odgovorite sto prije.
Hitno mi je.
Hvala unaprijed
[ HST @ 09.06.2005. 14:03 ] @
To je valjda jedan od bugova u verziji 06,pročitaj par postova gore što piše i jednostavno nadogradi player sa firmweareom verija 05 i dobit ćeš sve te mogućnosti.
Ja ću pogledati kod mene kakva je situacija sa menijima kad uhvatim malo vremena.
[ Lady Jana @ 10.06.2005. 01:05 ] @
Pokusala sam vratiti firmweare na v5 istim postupkom kako sam i nadogradila na v6 i nakon sto izbaci cd (nakon nekih 10 sekundi) player se zablokira.
Ostavila sam ga da stoji tako s otvorenom ladicom nekih pola sata no nije bilo promjene.
Nakon toga vec sam po.... i iskljucila sam ga iz struje. On je jednostavno nakon toga uvukao ladicu i kada sam ga ponovno ukljucila ostao je onaj stari firmweare v6.
Kako mogu da se vratim na verziju5?
Molim vas hitno mi je jer player nije moj vec bratov a ja ga kao fol htjela iznenaditi boljim firmweareom.
[ morskipas @ 12.06.2005. 16:45 ] @
Morate biti pazljivi kod nadogradnje vasih playera najme postoje dvije verzije firmwera sa razlicitim servom ako ste kojim slucajem nadogradili vas player sa starom verzijom serva 31.53.00.00 player ce raditi ali vise se nece moci ponovo nadograditi sa bilo kojom drugom verzijom ,jedina mogucnost je preko rs232 kabla.
stoga dobro provjerite sto radite prije nego nesto krene krivim putem.
lady Jana provjeri koji ti je servo trenutno u playeru gore u postovima imas postupak opisan, ako je stari onda ga nemožes zbog toga nadograditi.
pozdrav
[ morskipas @ 12.06.2005. 16:57 ] @
evo jos malo objasnjenja za sve koji su kupili smartvision u zadnjih dva mjeseca imaju 16 bitnu verziju firmwera koja se moze nadograditi preko CD-a

bin file izgleda ovako:
Only with player with SERVO: 31.01.00.00
SmartVision820_1250_v06_Mtz_Servo31.01.zip za verziju 06
ili

SmartVision820_1250_v05_Mtz_Servo31.01.zip za verziju 05
pozdrav
[ Lady Jana @ 12.06.2005. 23:24 ] @
Pa naravno da sam gledala da bude odgovarajuci server.
No eto otisla sam nazad u trgovinu i glumila da nemam pojma zasto to nesljaka a oni to nisu imali gdje isprobati pa su mi dali novi. Nadam se da sada necu imati zbog toga problema jer sam im ostavila moje podatke.
Na ovaj nema sanse da nista mjenjam.
Znate ono: Tko se jednom opece i na hladno puse...
[ pikantni @ 25.06.2005. 07:06 ] @
Uspijem vidjeti koji je region code, ali strelice gore-dolje mi ne rade. Što sad?
[ Leo Pol @ 25.06.2005. 09:55 ] @
Čitaj točne upute, otvori ladicu!!!!!!!! pa onda dalje....
[ pikantni @ 25.06.2005. 17:02 ] @
RADI!!!
Priznajem, brzoplet sam...
[ H-I-D-E @ 20.07.2005. 09:04 ] @
Hi, mene zanima, ako tko zna da li ovaj player može da reproducira DIVX 6 filmove, i jedno laicko pitanje, da li ga se isplati kupiti???
[ HST @ 20.07.2005. 15:48 ] @
Vjerovatno,samo treba čekati da MTZ vrati oko 15-og devetog sa godišnjeg pa će on vjerovatno to riješiti.
[ HST @ 12.08.2005. 12:37 ] @
Pojavio mi se jedan problem pri reprodukciji nekih filmova.
Slika i zvuk nisu sikronizirani,tj zvuk mi je brži od slike.Taj isti film na kompjuteru radi normalno.
Ne mogu ga provući kroz Mpeg4 modifier jer javlja da header od filma koruimpiran.
Da li se to nekako može popraviti ili nema spasa?
[ mosiga @ 31.08.2005. 20:31 ] @
SmartVision 820
servo 31.53.00.00

Izlazi na PCB-u
o o o o
3.3 RX TX GND

Koristim

NOKIA serijski 6150-stari kabel
sa
MBUS,RX,TX,GND-nikakve komunikacije

S45 data original kablic, nemerem otvoriti i ne znam sta je unutra :(
MTK Flasher uspeva komunicirati, ali ne pozna FLASH UNKNOWN ?
sa S45 nemam(po rasporedu sa pinouts.ru 3.3, imam neki Batt-Out ???- kad merim nema napona
MTKTool procita Flash i krene ali nista...po par minuta, pola sta...najting :(

di gresim, ili mi ni ovaj kablic neodgovara

NOKIA kabli po semi nema MAX-a nego neki smd sa 8 nogica-kablic je bio ispravan
S45 ima buljuk zica i ja sam iskoristio RX, TX, i GND( 5-6 nozice)- trebam li mozda iskoristiti 7-8???

Moze li pomoc u vezi ovoga???
Leo???
Morski???

Hvala

[Ovu poruku je menjao mosiga dana 31.08.2005. u 21:34 GMT+1]
[ lood @ 08.09.2005. 10:12 ] @
jao ljudi.. imam isti problem kao i štetočina
izbacio mi je cd kod flashanja i ja sam ga ... ugasio
nakon toga samo žuta lampica i crna slika
ne reagira na nikakve podražaje

jel ima ikakav reset na njemu ili nešto..
mislim ne znam hoću li dobit drugi .. nakon 3 tjedna
pogotovo ako su već imali firmware iskustva
u što ne sumnjam

šta da radim ? šta ? šta?
[ mosiga @ 08.09.2005. 20:00 ] @
koji Servo????

Mislim da je svejedno,
resenje je RS-232, i update mrtvog plejera=data kablic
ja sam uspeo sa data kablom od S45 sa sve cetiri zice, po pinouts.ru rasporedu

Znaci uprati ma mtz-ovim stranicama temu update mrtvog plejera
ako nabavljas kablic, ja sam uspeo sa gore navedenim...
medjutim to je samo moje misljenje,

bigaje burajz

ako zapnes, kmeci !
[ lood @ 09.09.2005. 12:59 ] @
servo 31.01

joj s tim baš nisam naj.. a i ne znam di bi ga nabavio.. taj kabel
šta misliš hoće mi uzet to pod garanciju?

kmeee
[ ribica2102 @ 10.09.2005. 14:56 ] @
Evo za sve koji imaju problema sa RS232 kablom i njegovim priključenjem šaljem nešto slika kako sam ja to napravio,kako na ovom sajtu nema mjesta ostavio sam to na :

http://board.softpedia.com/ind...869&st=40&p=10734&

naziv fajla je: RS232_kabl.zip ( 959.54k )

pozdrav

[Ovu poruku je menjao ribica2102 dana 10.09.2005. u 15:58 GMT+1]
[ lood @ 15.09.2005. 15:08 ] @
ma odlučio sam ipak odnijeti tamo i prekrižit prste... hvala svima pogotovo za rs232 link ako mi garancija ne upali dobro će mi doći
[ ivek_brzi @ 18.09.2005. 19:19 ] @
Bok, nadam se da ne davim, pa ako netko možee dati kakav savjet?
Nedavno sam kupio dsn 820 SERVO 31.01 i napravio upgrade s v5.0 skinut sa stranice leo pola.
Kako su riječi na početku i kraju drugog reda tillova tu i tamo bile bez slova ili zamjenjene velikim A, a najčešči gledatelji su klinci pa pola toga na kuže i prigovaraju, SKINUO SAM S LEO POLOVE STRANICE ORIG. FIRMAwARE I VRATIO GA JER SAM MISLIO DA JE U TOME STVAR, ALI POSLJE VRAČANJA NA STARI UPGRADE SVE JE BILO ISTO I JOŠ GORE JER SU NARAVNO FONTOVI MALI I BEZ CŽŠ.
UZEO SAM PONOVO CD ZA UPGR. NA V5.0, ALI ŠTANGA NEĆE UPGRAD-at.
Bljesne mi lampica i pogledam na 1379 verziju servo i evo ti ga na sada piše 31.53.
Skinem verziju v.5.0 za 31.53 ni to ne pali.
Da li postoji rješenje osim kabela? Ako ne, možete li opisati kakav je to kabel, kako se veže za komp i kojim se programčićem fleša da li postupak treba pratiti na ekranu televizora itd ?
[ HST @ 19.09.2005. 10:43 ] @
Uh nisi trebao vraćati na originalnu verziju firmwarea.
Problem ti je bio u formatu titlova(vjerovatno su ti bili u sub formatu).riješenje je bilo jednostavnije samo ih je trebalo prebaciti u srt format(to ti je posao od cca. 2 minute)
Što se tiče oživljavanja playera pročitaj cijeli topic pa ćeš naći tu linkove o tome kako se radi kabel i kao oživiti player.
[ nagib098 @ 28.09.2005. 14:26 ] @
Molio bih pomoc u vezi dvd-a
doticni dvd sam flashao sa cd-a skinuto sa Leo-vih stranica dvd se je zblikirao pa sad ne radi. jel ima netko da mi posalje na e-mail program za fleshanje preko kabla. Takode me zanima tko je to radio sa kablom za Siemens x35 rastavio sam ga ali tamo su tri zice spojene i jedna nije boje ne odgovaraju shemi koju je postavio ribica2102. Na dvd u takode nema konektora ali se vidi gdje bi trebao biti (hmm lemilica u ruke).
verzija serva je 31.01

Primam sve prijedloge na [email protected]
[ acer @ 30.09.2005. 19:29 ] @
Na sljedećem linku ćeš naći sve programe koji ti trebaju.
[url]http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=2[/url]
[ ivek_brzi @ 13.10.2005. 21:23 ] @
Hvala svima, uspio sam sve vratiti na v 5.0.
Ali kak sam pedantan u svemu tako sam kopao dalje i primijetio da novje verzije ripanih DVD a u avi ili mpeg format pleyer loše reproducira tj. slika je na 72 cm ekranu Sonyja dosta zrnata a kad iste filmove pustim sa kompjutera kabelom na isti televizor slika je skoro pa savršena.
Zna li neko ima li to veze sa novjim kodecima ili s već čime i kako paziti ako sam ripam neki crtić ili film da to bude što bolje za reprodukciju na ovom DVD playeru.
[ morskipas @ 05.12.2005. 18:45 ] @

Zahvaljujući Mitzu pachirao sam firmware tako da je uklonjen bug neprikazivanja prvog slova u drugom redu .sub titla
firmware je na stranici:

http://board.softpedia.com/ind...40&p=14150&#entry14150
[ Djuka102 @ 12.12.2005. 08:50 ] @
Da li je netko isprobao da li čita divx sa DVD+RW diskova?
[ HST @ 13.12.2005. 10:57 ] @
Cita bez problema
[ Djuka102 @ 13.12.2005. 11:34 ] @
Thanks HST
[ suba_ri @ 14.12.2005. 19:29 ] @
Imam i ja n820, i stavio sam firmware 5 sa leo polove stranice, i sve je ok, osim što tu i tamo nema prvog slova, ali nije to bitno nego:
Snimio sam jedan dvd sa dvd-labom, napravio sam menije, i sve što treba, i na kompu radi odlično, ali na dvd-u nema zvuka. Ima zvuka u meniju, ali kad pokrenem bilo koji video file (par crtića) nema zvuka...
A isto tako sam jedan dvd snimio preko clonedvd-a, i na kompu je bilo sve ok,ali na dvd-u nema menija, nego se samo pokrene film, i ne mogu birati scene, ni preskakati, ni ništa...

Jel ima tko kakvu ideju??

Hvala
[ lancia88 @ 14.12.2005. 20:49 ] @
Pozdrav,

otvori taj film pa pogledaj koje si vrednosti stavio za zvuk na njemu, uporedi sa ostalim filmovima ciji zvuk normalno izbacuje i moguce da ces naci problem u setovanju zvuka prilikom kompresovanja.
[ Adnis @ 16.12.2005. 09:32 ] @
Jel' itko probao novi FW koji bi trebao imati sfiksan problem sa SUB-ovima i prvim slovom?

FW je na
http://board.softpedia.com/ind...ttach&type=post&id=497
Tema je na:
http://board.softpedia.com/ind...how=&st=40&#entry14150

Vidim da je malcice kraci od verzije sa Leovog sajta (koji radi izvrsno)
[ morskipas @ 20.12.2005. 22:11 ] @
kako sam ja napravio prepravku firmwera naravno da sam ga probao i radi bez problema,zapravo to je verzija 5 samo što je napravljen taj pach,drugo je sve isto,kraći je jer ima malo drugačiju pozadinu to je sve

pozdrav

[ tomislavrast @ 21.12.2005. 02:47 ] @
Evo ga, ovakva je situacija....
Danas planiram kupiti DVD, i vidjeh da ovdje dosta hvale taj SmartVision za malo para...
Naisao sam u ponudi ...kao neki novi model N-935!?!?!?!?!?!?!?!
Da li netko ima kakvih saznanja o tom modelu i preporuku...
Nisam vidio da li je netko napisao, ali zanima me da li moze ovaj model N820 pregledavati slike pa to valjda vrijedi i za novi model?

Volio bih cuti preporuku - koji od ovih modela odabrati:300-400KN
QUADRO 707 Divx
QUADRO 820 Divx
Vivax K-210
SmartVision N820
SmartVision N935
YAKUMO 2710 Divx
BELLAGIO AD2020

Ili ako mi pukne film izmedju:oko 500KN
YAMADA DVX-6700
LG DVX9700
LG DVX9900
Samsung DVD-P355
YAMADA DVX-6700

Da li mi moze tko reci da li svi podrzavaju titlove na hrvatskom,
da li imaju problema pi pustanju xvid fajlova(QUADRO),
i da li mogu svi pregledavati slike(od ovih gore)????
Sta se po vasem misljenju najvise isplati kupiti, buduci da se bolje razumijete u dvd-e?

Unaprijed PUNO HVALA na VELIKOJ pomoci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao tomislavrast dana 21.12.2005. u 04:36 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 22.12.2005. u 00:33 GMT+1]
[ morskipas @ 21.12.2005. 23:05 ] @
Već sam dao svoje mišljenje,kako sam dosta ispitivao i radio na firmweru definitivno
smartvision čita sve medie kao i divx-e na dvd-ima,slike i mpeg 4.
Ove dane dobit ću ovaj novi smartvision DS-N935,ali kako sam pročitao to je ista stvar kao i DS-N820 samo malo drugi dizajn.opširnije o ovom modelu kad ga ispitam.
pozdrav i ugodno gledanje sa bilo kojim odabirom.
[ tomislavrast @ 22.12.2005. 01:07 ] @
pao je LG 9900...
Hvala na misljenju, kada se ovaj novi ispita, vidjet cemo sta su napravili novoga...
[ DVD maher @ 22.12.2005. 16:20 ] @
Ako si radio sa dvd lab pro, zvuk moraš kodirati u AC3 zvuk i to da je minimum 192 kb/s samo više, inače nečeš imati zvuka na nekim playerima ko ti i ja koji imaju smartvision!!
[ DVD maher @ 22.12.2005. 16:29 ] @
Ljudi imam isto taj dvd smartvision ds-n820 i star je oko 8 mjeseci.
Zanjima me jel je kako moguče da povečam front slova za divx jer su mi ova vrlo vrlo sitna izdaleka i još su bijela
[ HST @ 23.12.2005. 10:37 ] @
Potrazi malo po ovoj temi,skini verziju firmwarea 05,PAZLJIVO procitaj upute za nadogradnju.
Taj firmware rijesava problem prikaza malih slova na divx filmovima.
[ suba_ri @ 25.12.2005. 14:33 ] @
Da, radio sam sa dvd-labom, nego, sad kad je gotov dvd, kako da ga ja prekodiram i snimim tako prekodirani? Jel se može kako sa dvd-labom opet, ili moram neki drugi program?
I jel zna tko šta bi moglo biti sa tim menijima, zašto mi se na snimljenom dvd-u ne vide meniji?

hvala
[ dinamozagreb @ 27.12.2005. 16:50 ] @
Citat:
morskipas: Već sam dao svoje mišljenje,kako sam dosta ispitivao i radio na firmweru definitivno
smartvision čita sve medie kao i divx-e na dvd-ima,slike i mpeg 4.
Ove dane dobit ću ovaj novi smartvision DS-N935,ali kako sam pročitao to je ista stvar kao i DS-N820 samo malo drugi dizajn.opširnije o ovom modelu kad ga ispitam.
pozdrav i ugodno gledanje sa bilo kojim odabirom.

daj mi reci ako moze ici firmware od DS-N820 na DS-N935......

bas mislim kupiti ovaj DS-N935, svida mi se dizajn, pa da znam kojeg da kupim.
[ milena frank @ 27.12.2005. 17:49 ] @
ako hoces pravu stvar kupi LG bilo koji home teather bices prezadovoljan garantovano cita sve i ima divx registraciju
[ zac57 @ 28.12.2005. 15:27 ] @
Firmware za DS-N820 ne odgovara za DS-N935, ja sam probao, Ne rade komande
sa daljinskog . S obzirom da nismam skinuo firmware za N935, nemogu vratiti orginalni firmware, cekam da ga dobijem, inače N935 podržava HR subtitle, ali
subtitle je katastrofalan, mala slova, skoro na sredinu ekrana, neupotrebljiivo.

Čekam orginalni firmware, pa ću pokušati srediti subtitle.
[ morskipas @ 28.12.2005. 16:58 ] @
pozdrav!
nemojte brzati sa ubacivanjem firmwera od DS-N 820 mada su isti modeli razlika je u kodu daljinskog i tipkama na uređaju kao i displaju koji je LCD.uspio sam rješiti sve osim displaja na tome radim pa kad budem sve isprobao poslat ću novi firmware sa svim opcijama kao i za DS-N820.
pozdrav svima i ugodne blagdane.
[ blacko @ 29.12.2005. 15:22 ] @
Pročitao sam cijeli forum, jel ima itko slike gdje da se priključim sa rs232 kabelom na matičnu ploču playera, ali točno za model sa servom 31.01.00.00, gledao sam na internetu, ima raznih izgleda ploča, ali nisam pronašao svoju, a ne želim nešto zeznuti sa hardwareom ako se priključim na neki kontakt na koji ne bih smio. Ako imate, molim vas da postavite link ili da mi posaljete na mail [email protected]
Hvala
[ morskipas @ 29.12.2005. 16:15 ] @
Nisi dobro čitao u ovom forumu imaš link gdje je sve objašnjeno evo ponovit ću ti opet to:

"Evo za sve koji imaju problema sa RS232 kablom i njegovim priključenjem šaljem nešto slika kako sam ja to napravio,kako na ovom sajtu nema mjesta ostavio sam to na :

http://board.softpedia.com/ind...869&st=40&p=10734&

naziv fajla je: RS232_kabl.zip ( 959.54k )"

[ blacko @ 29.12.2005. 20:20 ] @
Puno hvala. Još sam čitao i baš sam to pronašao nakon što sam postavio upit. Ali hvala još jednom, sad sam sigurniji da je to to.
[ Djuka102 @ 30.12.2005. 14:48 ] @
Link je skraćen, a ne znam naći na Softpedia fajl. Help!
[ Beat2005 @ 15.01.2006. 09:00 ] @
Pozdrav..

Evo i ja imam taj famozni smartvision 820...stavio sam gore verziju 5 od Lea, i sve je ok ...lijepi fontovi u subtitle, mp3 se pokazuju cijeli..itd..ali me kopa sve vrijeme jedna stvar..u biti dvije..prvo..i dalje ne shtima prvo slovo u drugom redu titla...fali prvo slovo a na kraju drugog reda ne ispishe do kraja nego stavi veliko slovo "A", i durga stvar koja nije bash ok...kada zaprzim filmove ili bilo shto drugo na DVD-RW ili DVD+RW ne chita to nikako...ucitava i nikako gotov...
[ internet @ 16.01.2006. 13:49 ] @
Da li je ispravljen bug s paketiranim bitstreamom u xvid-u?
[ HST @ 16.01.2006. 15:07 ] @
Mislim da nije,a i ne znam koliko je moguce to ispraviti sa firmwareom.
[ morskipas @ 16.01.2006. 19:27 ] @
paketirani bitstream u xvid-u nije bug, problem je u veličini eeproma koji je 1MB
te ne stane podrška za bitstream, tako da će se to jako teško riješiti.
pozdrav
[ internet @ 17.01.2006. 14:21 ] @
Skinuo sam ispravljeni firmware za .sub, ali to ne radi kako bi trebalo, jer su sada titlovi svi u jednom redu odvojeni okomitom crtom. Možda je stavljen krivi firmware na share.
[ blacko @ 17.01.2006. 18:41 ] @
Kupio sam data kabel (marke koracel) od nokie 8310, ali ne obični nego neki koji na sebi ima i čitač kartica. Kada sam došao kući skužio sam da na slici MtzConnectors nema rasporeda za ovakav kabel, a naravno ni po bojama ne mogu spojiti jer nisu iste. Sad me zanima kako skužiti što je što na kabelu. Jel može sa unimerom, žaruljicom i baterijom, s bilo čim i kako? Jel možda itko ima ovakav kabel a zna ga spojiti?
[ morskipas @ 17.01.2006. 19:40 ] @
Izgleda da jedino ti imaš problem sa sub titlovima provjeri u kojem su obliku ti subtitlovi nešto mi govori da nisu u .sub obliku provjeri u nekom programu za titlove
kao subtitle studio

.srt izgleda ovako:

1
00:00:10,198 --> 00:00:14,759
1234567890123456789012345678901234567890

2
00:00:14,839 --> 00:00:18,079
1 red
2 red
3 red

.sub izgleda ovako:

{1180}{1290}Uloge:
{1450}{1610}LJUDI U CRNOM
{4368}{4408}Prokleti kukci.
..........
{5377}{5437}O, Nick Praskaton.|Kakvo iznenađenje.

pozdrav

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 17.01.2006. u 21:38 GMT+1]
[ internet @ 18.01.2006. 08:08 ] @
Neki subtitlovi su u formatu MicroDVD (sub), a neki u Subviewer (.sub). Stari firmware je sve čitao u dva reda sa već spomenutom greškom prvog slova i na kraju veliko A. Subtitlovi izgledaju ovako u Notpad-u (Subviewer):

[INFORMATION]
[TITLE]
[AUTHOR]
[SOURCE]
[PRG]
[FILEPATH]
[DELAY]0
[CD TRACK]0
[COMMENT]
[END INFORMATION]
[SUBTITLE]
[COLF]&HFFFFFF,[STYLE]bd,[SIZE]24,[FONT]Tahoma
00:01:24.54,00:01:25.58
Gde je Manny?

00:01:26.08,00:01:28.92
Reci mu da je stigao sladoledar.

00:01:44.77,00:01:45.77
Stoj.

00:01:52.61,00:01:54.23
Možemo li da pređemo na posao?

00:01:56.24,00:01:57.32
Jel imaš novac?
[ Beat2005 @ 18.01.2006. 14:33 ] @
Vidim nema tu Lea a izgleda mi da ti pored njeg aimash najvishe iskustva sa 820...jei li probao ide li ti sa DVD-RW i DVD+RW?
[ morskipas @ 18.01.2006. 17:52 ] @
isprobane su sve opcije ali moraš biti svjestan da sa nekih rw media neće čitati meni recimo čita sa rw media werbatim i TDK sa no name ima problema ali i to je relativno kako koji neki idu neki ne,
mada recimo nema problema sa čitanjem različitih dvd-r ili dvd+r medija jer sam stvarno upotrebljavao svašta iz iskustva recimo ima problema sa čitanjem emtec medija.
nadam se da sam ti malo pomogao sa odgovorom
pozdrav
[ tajmahal @ 19.01.2006. 00:39 ] @
Morski psu.... ima li kakvih novosti za n935, mislim firmware koji radis...

Sorry ako je malo off topic...
[ morskipas @ 20.01.2006. 14:07 ] @
Ima još malih problemčića oko VFD djela ali se nadam da ću to srediti sljedeći tjedan kad budem imao više vremena
pozdrav
[ internet @ 25.01.2006. 11:48 ] @
Može li se ispraviti da ikona zum nestane nakon nekog vremena, kao što je to bilo u onoj verziji V.06 koja nije bila baš za N820 ali je radila (bez 5.1 podrške).
[ morskipas @ 25.01.2006. 15:32 ] @
Pričekaj još malo ispitujem tu opciju kao i opciju da se kad se pokrene film na ekranu ne prikazuje proteklo vrijeme nego tek kad to odabereš preko daljinskog.
isto tako trebao bi biti ispravljen bug u tajmingu ispisa srt titlova,radi se i na hrvatskom izborniku i još nekim kozmetičkim stvarima.na yamadi su uspjeli sabiti u 1mb bitstream pa ako objave pach bit će i to .
za sada toliko pozdrav
[ veljac @ 01.02.2006. 14:30 ] @
Može li netko objasniti razliku između Smartvision modela DS-N935 (315Kn) i DVD-Y4312 (290Kn)?
I ako na primjer kupim Y4312 - da li će raditi firmware na kojem morskipas radi?
Ili mi je bolje uzeti N935, jer me (gledajući ovaj forum) očekuje bolji support.
(naime upravo zbog firmwarea sam htio uzeti n820 - brat ima 2 komada s kojima je zadovoljan- ali se više ne prodaje. Pretpostavljam da je 935 nastavak te serije, ali me onda zbunjuje Y4312).
Ljudi moji - kaj da kupim?
Zbunjeni
[ morskipas @ 02.02.2006. 13:52 ] @
Y4312 je baziran na čipu ESS vibrato II , tako da nemožeš koristiti firmware za DS-N seriju tako da je bolje da uzmeš DS-N 935 za kojeg će izaći firmware istih mogućnosti kao i za DS-N820 sa još nekim dodacima.
pozdrav

[Ovu poruku je menjao morskipas dana 02.02.2006. u 14:53 GMT+1]
[ veljac @ 10.02.2006. 15:38 ] @
Eto, ja kupio DS-N 935.
Može li se dobiti nekakva verzija firmwarea koja barem ima bolje titlove? Ovo je karastrofa. A najslađe je kad na filmu imam bijelu pozadinu a na njoj bijela slova.

I kako se "radi" taj firmware. Gdje se mogu pronaći neki alati (ako postoje), upute, primjeri...
Možda možemo nešto skrpati...
[ morskipas @ 11.02.2006. 08:08 ] @
Pozdrav,
Svim korisnicima Smartvision DVD Divx playera oba modela trebali bi naći novi firmware na stranicama KVARKA
http://www.kvark.hr/index.cgi
sa sljedećim mogućnostima:

1. u browseru 42 znaka sa ekstenzijama(avi,mpg,mp3,jpg)
2. u browseru vidljivi nazivi titlova(srt, sub)
3. centrirani titlovi u tri reda ispisuju se odozdo prema gore
4. novi fontovi u titlovima sa crnim obrubom veliki(podrška srt sub)
5. zoom ikona nestaje nakon par sekundi
6. proteklo vrijeme se pokazuje tek kad se odabere na daljinskom
7. nove ikone
8. ispravljen bug prikaza srt timing
9. u browseru se ne prikazuje pregled slika
10. novi brovser i početna stranica
11. hrvatski izbornik

ako ne nađete firmware ostavite im poruku na:
http://www.kvark.hr/index.cgi?lang_id=1&menu_id=165

Marijan

[ veljac @ 11.02.2006. 14:13 ] @
A može li neki direktni link?
SLanje poruke na http://www.kvark.hr/index.cgi?lang_id=1&menu_id=165 JAVLJA GREŠKU.
Ili mi može netko poslati firmware za 935 na [email protected] (ako nije problem).
[ Mravac @ 12.02.2006. 00:52 ] @
Citat:
veljac: A može li neki direktni link?
SLanje poruke na http://www.kvark.hr/index.cgi?lang_id=1&menu_id=165 JAVLJA GREŠKU.
Ili mi može netko poslati firmware za 935 na [email protected] (ako nije problem).

Naravno da fajla nema na tim stranicama, mislim da je ovo nesto tendenciozno ...
U Kvarku su mi rekli da oni taj firmware nemaju i da ga nece imati pa pretpostavljam da je u pitanju neko interno prepucavanje.

Kako god bilo, zao mi je sto nista nece biti od tog firmwarea jer sam model 935 kupio sebi i tati i curi za Bozic misleci da ce lijepo raditi kao i 820-ka koju sam imao prilike vidjeti kod frenda.

Naravno, bilo bi lijepo i logicno kad bi se Kvark kao uvoznik (proizvodac ?!) pobrinuo za podrsku, no cini mi se da je sve u rukama samih korisnika koji zasigurno nece poklanjati svoj trud (novac, vrijeme, znanje ...) koji su ulozili u modifikaciju razmazenim kupcima i servirati im ispolirani firmware na pladnju ...

Ja bi npr. bio spreman platiti taj firmware, no ne znam koliko naplata od korisnika ovakvog uredaja ima smisla jer za uredaj od cca 300 kn covjek ne zeli platiti ne znam koliki iznos ukoliko nije simbolicki, a i taj bi se iznos, pretpostavljam, mogao naplatiti samo jednom zbog "blagodati" dijeljenja fajlova preko Interneta.

Tako da mislim da, na zalost, od svega nece biti nista i da ce trebati potraziti neki bolji player / sa boljom / sluzbenom podrskom.
[ veljac @ 12.02.2006. 09:39 ] @
Nemoj tako. Brat ima komada 820 i na oba je stavio novi firmware koji su napravili ljudi koji su aktivni na ovom forumu. Kako više nije bilo modela 820 kupio sam na preporuku morskogpsa 935 jer je lijepo obećao da će biti napravljen firmware za njega. Stoga poučen iskustvom bližnjih, vjerujem da ću uskoro imati instaliran novi firmware.
Morskipas je očito napravio nešto i dao to Kvarku (nadam se samo da njihov međusobni dogovor neće utjecati na ograničenu distribuciju firmware-a).
S druge strane na proizvođača očito ne možeš računati obzirom da i noviji modeli i dalje dolaze sa smećem od firmwarea (teško je nekome tko je vidio razliku između originalnog i korigiranog firmwarea shvatiti zašto sam proizvođač već odavno nije napravio nešto bolje).
A s druge strane Kvark očito pokušava nešto napraviti - prema poruci morskogpsa može se zaključiti da je očito Kvark uključen u to - čim distribucija nije slobodna već ide "preko" njih.
Problem je više u tome što smo mi nestrpljivi i prirodno je da bismo što prije željeli vidjeti rezultat njihovog marljivog rada na novom firmwareu u svojim domovima.
A opet "razmaženi kupici" - iskreno ne bih nikad kupio ovaj player da se nisam nadao izmjenejnoj verziji firmwarea. Ne smatram se razmaženim kada vidim katastrofalne titlove. No kad sam vidio što je napravljeno na firmwareu za 820 bio sam oduševljen.
Koristim priliku da zahvalim svima koji su pridonjeli izradi firmarea za oba modela i čestitam na uspjehu koji sam vidio.
I usput nudim svoju pomoć - ako ikako mogu pridonijeti u razvoju firmwarea rado ću to i učiniti. Ako ništa drugo mogu napraviti neki tool za to.

Ukratko -ljudi ne očajavajte - firmwarea će biti - jedno je pitanje KAD.
Lijepi pozdrav
veljac
[ Mravac @ 12.02.2006. 11:42 ] @
Nadam se da je tako. Firmware od 820-ke je izvrstan i nadam se slicnom na 935-ici, uz duzno postovanje covjeku koji to radi.
[ veljac @ 14.02.2006. 10:03 ] @
Firmware za model 935:
Ovako trenutno stoje stvari s Kvarkom:
1. na njihovim stranicama ne može se pronaći firmware
2. slanje poruke putem njihovih sranica javlja grešku (Internal server error) - očito se radi o vrlo "ozbiljnim" stranicama :(
3. ako im pošaljete mail (ja sam slao na [email protected]) nitko se neće udostojiti niti odgovoriti, a kamoli više od toga

Dakle dobra i loša vijest: dobra je da je firmware napravljen - a loša - da ga ne možete nigdje skinuti.

Znači ono što je bilo rađeno za n820 bilo je javno, besplatno i kvalitetno, no očito je pokušano nešto napraviti u dogovoru s Kvarkom, što je prema onom što vidim glavni uzrok problema.
Mogu pretpostaviti da se radi o možda nekakvoj naknadi koju očekuju marljivi ljudi koji su veliku količinu vremena utrošili na ispravke nečega što je sam proizvođač trebao napraviti (i tu im svaka čast za volju, vrijeme i trud) a što je očito zakompliciralo cijelu priču.

E sad tu imamo tri strane:
Prva je dobavljač (proizvođača ne spominjem jer im iz nepoznatih razloga nije u interesu napraviti nešto bolje).
Drugu čine ljudi koji su uložili velike napore da problem isprave.
Treću stranu činimo mi - koji imamo uređaje za koje smo i prilikom kupovine znali da kupujemo rubu koja nas ne zadovoljava, ali smo istovremeno čitali forume poput ovog a neki od nas i uživo vidjeli fascinantne razlike originalnog i popravljenog firmwarea na modelu 820.

Ta treća strana očekuje popravljeni firmware, ali za koji nije spremna uložiti gotovo ništa ni trud veći od instalacije firmwarea, a niti je za očekivati da će netko uložiti više od 10-15% cijene uređaja, što sve u svemu ispada smiješno malo.

Prva strana - dobavljač - e on je u čudnoj poziciji. S jedne strane pokušava prodati u što većem broju neke uređaje (pa od toga živi). S druge strane povećanje i 100% prodaje ovih uređaja pitanje da li će im povećati zaradu jer to su i dalje jeftini uređaji. S treće strane imaju i teret proizvođača -da li će im dozvoliti ugradnju "nekakvog" firmwarea uređeje koje prodaju. Ukratko - ne smatram da ih previše brine ta verzija firmwarea - eventualno mogu biti zadovoljni ako krajnji korisnici na neki način dođu sami do firmwarea pa su indirektno zadovoljni.

A druga strana: pa pogledajte samo početak ovog foruma -ljudi su kupovali ove playere prije točno godinu dana i našli se u problemima. Prvo su tražili a nakon toga shvatili da im nema druge nego da zasuču rukave i sami se potrude.
Ako malo pogledate opet ovu temu na forumu - vidjet ćete da su ti entuzijasti morali i po nekoliko puta objašnjavati iste stvari ljudima kojima je teško pročitati cijelu temu. Dakle entuzijazam u tih godinu dana mora da je malo splasnuo. Čini mi se da su se malo povukli od živciranja zašto tamo neki "Jura" ne može pročitati sve od početka do kraja i instalirati rezultate njihovog rada.
Iz osobnoh iskustva vrlo mi je dobro poznat pozitivan osjećaj kada netko koristi rezultate vašeg rada, no s druge strane i negaivan kad netko pljuje po tom istom a ni sami ne razumijete zašto.

I tako svi skupa živimo u jednom čudnom svijetu u kojem na kraju nitko ne pronalazi puno zadovoljstvo - pa onda imamo ovakvu situaciju.
Ali ne očajavajte - na kraju ipak netko pupusti jer mu se eto baš ne sviđa da je to tako kako je. To je obično neki unutarnji bunt koji nas čini takvim kakvi jesmo.
A nakon toga će se opet naći mnogi nezahvalnici, radi kojih se pak naknadno kajemo zašto smo popustili.

Ma nema veze... idemo dalje. Ako ništa drugo bit će i znatno boljih uređaja, tehnologija... a bit će i para da ih kupimo i uživamo u njima. No neki od nas će se vjerojatno sjetiti ovih dana pa ćemo unucima prepričavati priče "kako je to nekad bilo" kad smo iz trgovima hitali na internet da osposobimo novokupljenu robu da koliko toliko dobro radi i kad smo jedva čekali rješenja (i mirenja sa svojim ukućanima kojima nikako nije bilo jasno "zašto smo kupili tog vraga kad ne dela a ni reklamirali nismo").
Na kraju krajeva to čini život - da je sve super - s čim bi se igrali?

Usput ako niš ne bude od ovog firmwarea - ima li netko zainteresiran da sa mnom nešto napravi "iz početka". Pa skupit ćemo novu generaciju entuzijasta.. napraviti nešto i za godinu dana se povući. Moram samo pronaći u podrumu svoju lemilicu i solnu kiselinu - pa na posao...
[ morskipas @ 14.02.2006. 18:52 ] @
Ispričavam se zbog neprovjerene informacije najme došlo je do nekih problema objave firmwera na stranicama Kvarka čim se to osposobi javim vam o mogućnosti downloada istog( nadam se da će to biti ovih dana na radost korisnika).

[ veljac @ 16.02.2006. 18:25 ] @
Evo novosti. Dobrih ali i loših.
Dobra vijest je da su se stvari u Kvarku malo pokrenule, pa sam mailom dobio firmware za model 935.

Danas sam
a) napravio detach datoteke N935-02.bin (990,504 bytes)
b) preimenovao sam datoteku u MKT.BIN
c) Nero: napravio sam CD s tom datotekom i nazivom "MEDIATEK"
d) ubacio CD u player, koji je prepoznao da se radi o UPGRADE CDu te zatražio pritisak za PLAY za nastavak
e) slijedi kopiranje, te player iz COPYING prelazu u UPGRADING, izbacuje CD, a nekoliko sekundi nestaje slika
f) ...i tako čekam da završi s UPGRADE... no nakon 10 minuta postalo je vrlo sumnjivo (i dalje svijetli power i ispisano je na displayu "LOAD")
g) zovem brata (koji je to i sam napravio - a prethodno i osobno bio kod iskusnog LeaPola koji mu je to postavio na drugom playeru nekon nekih neuspjelih pokušaja)
h) nakon sat vremena (nisam dirao ništa, nisam zatvarao ladicu, daljinski je bio van domašaja djece, a nitko se od ukućana nije smio približiti playeru).
i) s laganim smješkom pokušavam kliktati po tipkama na playeru i daljinskom - naravno ništa, pa onda isključujem player iz struje, a nakon ponovnog uključivanja vidim da ću u potragu za kabelom i lemilicom...

Sad pak uspoređujem (MTK Remaker) verzije objavljene kod Lea (model 820) i verziju koju sam pokušao staviti (935). Tako ću ih u nastavku zvati "820" i "935" verzija.

Pa ovako:
1) "820" verzija ima 5 fontova, a taj peti font ima na vrhu potpis "by MTZ..." i veličinu 43. "935" verzija ima samo veličine do max 30 i samo 4 fonta
2) hrvatskog izbornika nema već su (OSD 2 Languages) engleski, njemački i (valjda) francuski
3) "935" - slika MPEG2 je kao u originalnom firmware-u dakle s desnom stranom za preview slika, za razliku od "820" koja nema preview - da vam u browseru stane više znakova (to je ono što želimo - zar ne?)

Dakle kratkom usporedbom s najavama od MorskogPsa- podsjetimo se:
7. nove ikone
11. hrvatski izbornik

dakle ...ne mogu zaključiti da je to njegovih marljivih ruku djelo.

Usput na http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=125&news_id=266 se radi na omogućavanju downloada firmwarea (iako još nije dostupno). A također taj link možete pronaći na njigovoj početnoj stranici (novosti). A nešto je i na podrška / driveri.

Ovo je sažetak opisa verzije "935" koju sam dobio mailom - iz MTK remakera:
Versio : 05.00.06.00
Sub :
8032 : 05.00.06.00
Servo : 31.53.00.00
RISC : 05.00.06.00
DSP : 08.10.00.23
Firm ID : MEDIATEK
File : MTK.BIN
Pass : 0,0,2,None,None
Flash : Type 800 (16bit)
Remote : 0x2FA2 (Unknown. Replace with CAUTION !!)
Button : ()
VFD bit : Type B (Apex,E-Boda,Fortune,Lenco,Yamada,Xoro,Zensonic)

Ukoliko je netko stavljao ovu ili sličnu verziju ili pak ima nešto drugo molim da opiše svoja iskustva.
[ morskipas @ 17.02.2006. 10:12 ] @
Pozdrav svima!!!

Vidim da se zahuktala diskusija po pitanju firmwera pa da razjasnim neke stvari ,Veljac drago mi je da si se upustio u usporedbu dvaju firmwera i bit će mi drago ako uspiješ napraviti promjene koje nisu mojih ruku djelo ako si dobro vidio po forumima ima dosta firmwera koji su u MTKRemakeru isti ali ih nemožeš prepraviti da su upotrebljivi za tvoj player osim kozmetike promjene slika i fontova,ostalo se radi o traženju bugova u firmweru.
da ne dužim stvari stoje ovako :
Postoje dvije vrste smartvision DS-N935
prva vrsta koja je stigla i za koju je napravljen novi firmware je verzija
VERSIO: 05.00.04.06
vizualno se to vidi po zadnjoj strani jer su svi konektori u jednom redu
druga vrsta koja je stigla je verzija
VERSIO: 05.00.06.00
vizualno se to vidi po zadnjoj strani gdje su konektori u dva reda i nema optikal out
u ovom forumu je i opisan način kako se provjerava koja je verzija firmwera
ponovit ću u kratko :
uđete u setup mode preko daljinskog i ukucate 1379 i na ekranu bit će prikaz verzije i ostalog.....
Veljac ne znam kako si dobio verziju za novi ne prepravljeni model od kvarka jer sam i sam saznao za novu verziju jučer.
Isto tako zamolio sam da se to navede i prilikom skidanja sa web stranica Kvarka kad će to biti ne znam.
Nema potrebe više objašnjavati tko je za što zaslužan ako neko ima volje za prepravkama i objavi ih ovdje želim mu puno sreće ovo i do sada radio sam prije svega zbog toga što sam i sam bio nezadovoljan korisnik "stare" 820.

[ veljac @ 17.02.2006. 11:39 ] @
Da, vidio sam kako se provjerava na modelu 820, no nisam nikako mogao pretpostaviti da ima 2 verzije 935, jer za to nisam do danas čuo.

Hvala morskompsu na objašnjenju.

Usput NAJLJEPŠE MOLIM da ako netko ima IKAKAV FIRMWARE za 935 koji IMA optički izlaz i konektore u jednom redu, da mi to pošalje (kako bih mogao barem vratiti na neku verziju koja radi)
dakle ako sam dobro shvatio - za verziju VERSIO: 05.00.04.06
[ internet @ 17.02.2006. 13:04 ] @
Da li postoji izmjenjeni firmware za 820 sa sljedećim karakteristikama:
Obratiti pozornost na točku 5.
7. nove ikone
11. hrvatski izbornik

Na Kvarkovoj stranici postoji samo firmware za 935-icu.
[ HST @ 17.02.2006. 14:58 ] @
Procitaj prijasnje stranice ove teme pa ces naci sto te interesira.
[ internet @ 18.02.2006. 16:31 ] @
Morski Psu, ja imam tvoju ispravljenu verziju v.05 sa ispravljenim subtitlovima .sub, ali zum ikona ne nestaje, zato sam i postavio prijašnje pitanje.
[ mmat208 @ 20.02.2006. 19:32 ] @
poruka svima koji koristi smart vision ds-n820 za gledanje divixa !!!
molim vas pošaljite mi firmware za servo31.00 molim vas !!!
jer ovo što sam skinuo kod lea mi jednostavno ne šljaka !!!
stavim cd u player (MTK.BIN :::MEDIATEK...........))),a player ne prepozna cd...
šta da radim????
moja adresa je [email protected] molim vas za pomoć!!!
[ morskipas @ 27.02.2006. 00:39 ] @
Provjeri dali si dobro postavio sve postavke u nero-u, u ovom forumu kao i na Leovim stranicama pise kako trebaju biti postavke uzmi RW disk tako da mozes isprobati vise verzija.
pozdrav
[ HellRaiser76 @ 01.03.2006. 15:46 ] @
I...ima li kakve šanse za firmware za N935 ??
Kontaktirao sam likove u Kvarku ali ništa, a na njihovoj stranici ima objašnjenje za update ali bez linka za download !!!!!!
Budale
[ morskipas @ 01.03.2006. 19:05 ] @
koju verziju imas?
posalji mail
[ HellRaiser76 @ 02.03.2006. 16:14 ] @
Verzija bez optičkog izlaza.
[email protected]
Hvala morski... :)
[ Sasa_RI @ 07.03.2006. 21:28 ] @
Jel moze ko mejlat fw od 935 ako ima. Ako je moguce i 05.00.04.06 i 05.00.06.00.
Malo bi se igrao posto sam vidio da recimo Yamada 6800 ima skoro isti fw osim DSP-a i Remote-a.

Jel ima smisla ili da odustanem?

[ jmc @ 08.03.2006. 09:12 ] @
Molim ako tko ima da mi pošalje mailom novi firmware za ds-n820 servo 31.01 (onaj sa ispravljenim sub titlovima i zoom ikonom koja nestaje - poboljšana verzija 05).
Kontaktirao sam u Kvark ali mi ne odgovaraju na upit mailom.

Hvala
[ Sasa_RI @ 08.03.2006. 10:56 ] @
http://board.softpedia.com/ind...?showtopic=869&mode=linear

negdje na sredini ti FW poslje ona dva
[ Sasa_RI @ 10.03.2006. 08:51 ] @
Ima li ovdje kakvih novosti u svezi glede 935?

Evo ja vec treci dan tlacim kineze. Uskoro pocinjem sa spamanje nadredjenih i cijele firme/holdinga koji BTW ima zaposlenih ko kineza
[ morskipas @ 12.03.2006. 15:18 ] @
pozdrav,
napokon su osposobili download na stranicama KVARKA sad mozete skinuti oba poboljsana firmwera!

http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=125&news_id=266
[ Sasa_RI @ 15.03.2006. 13:24 ] @
Evo ja jucer flashnuo 935 sa novim FW-om i radi ok. Nisam stigao probat DiVXe ali MP3 se sad lijepo vidi cijeli naziv stvari i čćšđž.

Muchos Gracias
[ DVD maher @ 18.04.2006. 20:44 ] @
Ljudi, zaribao sam player, 820
radio je upgrading i isljučio ga iz struje. I sad opče ne reagira i svijetli samo žuta lamica.
Jel trebam lotati onaj kabel na ploču od nekog mobitela i kojeg.

POMAGAJTE LJUDI, oču se zadaviti
[ veljac @ 19.04.2006. 08:57 ] @
Da trebaš napraviti upgrade preko kabela. Pogledaj ovu temu za linkove vezane za kabel. Ja sam koristio kabel od Siemens M35. I ne očajavaj - možda nevjerojatno - ali ova metoda radi!!
[ DVD maher @ 19.04.2006. 17:30 ] @
Ja sam naručio kod servisera polovni kabel R 232 za ericssona T28. Taj bi trebao pasati po slici sa onog site.
Sutra ču sve vidjeti kako to funkcionira.

[Ovu poruku je menjao DVD maher dana 21.04.2006. u 00:38 GMT+1]
[ DVD maher @ 20.04.2006. 23:33 ] @
Nisam našao kabel.
Imam doma COM đek bez žica. Jel zna netko u kojem su redu te četri žice na njemu da znam zalotati

Uplodao sam sliku sheme COM đeka, pa me zanjima jel je točan redosljed tih žica pa da ja tako zalotam???

http://img65.imageshack.us/img65/4439/patchcablesam0zz.jpg

[Ovu poruku je menjao DVD maher dana 21.04.2006. u 00:35 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao DVD maher dana 21.04.2006. u 00:37 GMT+1]
[ veljac @ 21.04.2006. 07:47 ] @
Adapteri za mobitele se koriste jer je potrebna prilagodba (konverzija) napona. Zato ne spajaj direktno žice s PCa na player. Adapteri imaju naime malo elektronike ugrađene u priključak koji se spaja na stranu PCa.
Ako su u ZG (Staglišće) mogu ti posuditi kabel koji sam koristio.
[ DVD maher @ 21.04.2006. 12:10 ] @
Uhh, dobro da si ovo napisao da nespajam. Baš sam krenuo, ali sam prije otišao na forum.
Možda uspijem još nabaviti kabel do utorka.
Na onom site-u gdje se opisuje postupak kako zalotati kabel na player, gore je slika sa kablovim od mobitela koji vjerojatno odgovaraju. Zači da nemora biti samo kabel R 232??
[ veljac @ 21.04.2006. 12:29 ] @
>Zači da nemora biti samo kabel R 232??
Ne bi smio biti čisti RS232 zbog različitih napona. Obzirom da između ostaloga i mobiteli tipično imaju niže napone, da ne moraš raditi svoju elektroniku, znatno je jednostavnije uzeti kabel primjerice za mobitel, te ostaviti elektroniku koja rješava problem napona (tipično se nalazi u konektoru na strani PCa), a iskoristiti
drugi kraj kabela da ga spojiš direktno na player (odrežeš konektor za mobitel i iskoristiš odgovarajuće žice.
Koje žice i što koja boja znači - to ovisi o kabelu za pojedini tip mobitela -> to je ono što si našao na netu.

Dakle (zboh napona) ne da ne mora, nego ne SMIJE biti.
Inače serijska komunikacija radi preko dvije žice (+treća je zajednička, masa). To su Tx i Rx. T=transmit, R =receive.
Dakle dvauređaja su spojena tako da je R jednog spojen na T drugog i obrnuto. Dakle uređaj "A" šalje uređaju "B" podatke s "A.T" na "B.R" dok uređaj B šalje uređaju A podatke s B-T na A.R.

Ovdje je razlika samo u tome što će na sredini između A i B biti konvertor napona, jer ako npr. uređaj A učekuje signal od 12V a uređaj B šalje 3V, ta j konverter će podignuti napon s 3 na 12.
I obrnuto za slanje s A na B konvertor će spustiti napon 12 na 3V (A.T = 12V, B.R=3V).

Trudio sam se pojednostavniti, no nadam se da si shvatio princip i razlog čemo služi kabel baš od mobitela, a ne obični serijski kabel koji NEMA konvertor napona.
[ DVD maher @ 21.04.2006. 16:00 ] @
Svaka čast, kaj si navrijeme objasnio, jer bi sve završilo u smeču!!
Budem sa one slike gdje su ponuđeni kablovi, a nadam se da su ispravni kad ih je naveo, provjerio koji mogu nači i po onim konektorima sa ljeve strane našao te četri žice i zalotao.
[ DVD maher @ 24.04.2006. 23:02 ] @
Nabavio sam Identičan kabel kao na onoj slici sa site-a, i uspjelo je!!

[Ovu poruku je menjao DVD maher dana 25.04.2006. u 13:29 GMT+1]
[ kvart99 @ 25.04.2006. 15:54 ] @
Bok

i ja imam isti player koji sam neuspjesno flashirao i sada ne funkcionira, pa me zanima me da li bi mi netko mogao posuditi kabl da to sredim?

U Zagrebu sam ( centar ).

Zauzvrat nudim filmove ili mp3-ce.

Moze PM za dogovor....

Pozdrav

[ DarioBH @ 29.04.2006. 08:13 ] @
Dali neko zna kad ce i hoce li izlaziti firmware za ds-n820 sa punom podrskom za divx6 (ukljucujuci i titlove integrisane u film)

hvala
[ HST @ 29.04.2006. 08:47 ] @
Ne znam što misliš pod ovim intergirani titlovi u film,ali mislim da bi to trebalo raditi bez obzira o kojoj se verziji divx-a radi
[ koberko @ 03.05.2006. 08:40 ] @
O.k., pratil sam ovu vašu raspravu, pa sad da vas pitam; koji od ovih navedenih modela smartvision dvd/divx playera preporučate. Koliko je komplicirano update-anje drivera i da li ovi postojeći valjaju kaj. Problem mi je što je kolegi na poslu rođendan, pa kako imamo običaj da pitamo što kome treba, on se izjasio da bi htio dvd player koji čita divx-e. Pa bi ja sada htio da mu se kupi uređaj za koji postoji podrška u obliku updateova na netu, koji je jednostavan za korištenje i update-anje i da opčenito valja, da nije neki totalni šrot.....Ja sam prije imao smartvision dvd player i bio sam jako zadovoljan sa njime, nadam se da su i ovi modeli kvalitetni (koliko mogu biti za 300-400 kn). Unaprijed zahvaljujem.
[ morskipas @ 03.05.2006. 13:06 ] @
Pozdrav,
Ako si imao smartvision onda i ovaj model DS-N935 (model sa dva reda konektora )je dobar izbor sa novim FW za njega dobivaš ove mogućnosti:

- U pretraživaču se ispisuju naslovi sa 42 karaktera u redu
- Vidljive ekstenzije naslova (mpg, avi, jpg itd)
- Vidljivi titlovi i njihove ekstenzije(srt,sub,txt)
- Novi fontovi u pretraživaču i titlovima veći obrubljeni crnim radi
lakšeg čitanja
- nove ikone u izborniku i meniju
- izbornik na hrvatkom jeziku
- titlovi više od 160 znakova u tri reda koju se ispisuju odozdo prema gore
- zoom ikona nestaje nakon par sekundi
- nova grafika u izborniku

[ DarioBH @ 05.05.2006. 15:26 ] @
U divx6 je moguce titlove ubaciti u film znaci u jednom fileu je i film i titlovi i ima extenziju .divx
koliko sam ja vidio na racunaru svaki player moze prikazivati film ali titlove koji su integrisani u film moze samo onaj sto se instalira zajedno sa codecom
zato sam pitao dali ce u buducim verzijama firmwarea moci prikazivati i film sa integrisanim titlovima

ako neko moze odgovoriti bilo bi super

hvala
[ HST @ 06.05.2006. 10:01 ] @
Meni moj player prikazuje titlove integrirane u film, a radi se o Smartvision DS-820N.
Integraciju titla u film sam radio po uputama što sam našao ovdje na forumu.
Nakon intergracije film ima ekstenziju .divx
Evo i link:
http://www.elitesecurity.org/t...rima-za-divx-subtitlove-gotove

[Ovu poruku je menjao HST dana 06.05.2006. u 11:02 GMT+1]
[ DarioBH @ 07.05.2006. 14:53 ] @
Hvala HST
[ morskipas @ 08.05.2006. 13:51 ] @
Pozdrav,
Zaboravi sam gore dodati da player smartvision ds-n935 sa dva reda konektora verzija 05.00.06.00 već ima opciju prepoznavanja različitih naziva za filmove znači naziv filma i subtitl ne moraju imati isti naziv.
znači isto tako ako imate više subtitlova odaberete jedan na način da preko daljinskog stisnete subtitle na ekranu će se pokazati
subtitle 01/04
što znači da imate četiri različita titla odaberete onaj koji vam odgovara.
[ ekhnaton1 @ 10.05.2006. 18:57 ] @
Danas sam flashnuo model 935 sa firmwareom od Kvarka i sve radi 100% savršeno...puno su bolji titlovi i veći.
Hvala svima na informacijama.
[ Bezu Fache @ 28.08.2006. 00:58 ] @
koji je zasad najbolji firm za ds-n820
[ grgica1111 @ 12.09.2006. 19:07 ] @
evo citam postove, i imam 820, slijedeci parametri
verzija 05.00.04.06
Servo 31.53.0000

I kada ocu updateat FW krene, izbaci cd i nista. ali i dalje radi... morati cu preko rs232...

Pitanje: da li mogu mijenjati i servo, da stavima 31.01... ili ne?
I nije li verzija koju ja imam 05.00.04.06 namjenjena za noviji tip dsn-a??

hvala
[ HST @ 13.09.2006. 08:30 ] @
Servo koliko ja znam ne mozes mijenjati,a firmware ces morati upgredati preko kabela.
[ Beat2005 @ 20.10.2006. 18:25 ] @
Dali je bitno kod dsn 935 da isto bude servo 31.01..ili moze biti 31.53?
[ Vindi @ 19.01.2007. 10:49 ] @
Pozdrav!
Nabavio sam model DS N935PLUS jer starog N935 nema vise. Player je odlican, sve cita jedino je problem, naravno u titlovima. Naime druga linija subtitlova se uopce ne prikazuje, bilo da je rijec o srt ili sub. Prikaze samo jedan red. Nije bed ali zivcira.
Jel zna netko jel postoji gdje original firmware da se to ispravi ili netko vec ima popravljeni?
Ili trebam cekati jos neko vrijeme da se ovi modeli prosire pa da se ekipa zainteresira sa modifikaciju firmwarea?

Hvala!
[ HST @ 19.01.2007. 11:51 ] @
http://kvark.hr/index.cgi?lang_id=1&menu_id=209

Provjeri malo tu,ali prije se raspitaj da li koji od ta dva firmwarea odgovara za taj player.
[ Vindi @ 19.01.2007. 23:38 ] @
Citat:
HSThttp://kvark.hr/index.cgi?lang_id=1&menu_id=209

Provjeri malo tu,ali prije se raspitaj da li koji od ta dva firmwarea odgovara za taj player.

Ma zvao sam u servis, rekli su da je novi software unutra, a i razlikuje se i izvana pomalo. Tako da ne pase nijedan od ova dva firmwarea. Najbolje mi je fora u iz setup menija. Ko da su ga radili klinci za domacu zadacu, pa tu i tamo zaboravili iskljuciti Caps Lock itd. Al zato sve vrti. Nadam se da ce uskoro nesto novo izadji u vidu poboljsanog firmwarea...
Pozdrav!
[ M_E @ 08.02.2007. 11:20 ] @
zdravo
meni su iz kvarka upravo poslali firmware za ovaj novi model plus..
nadam se da ce vam posluziti..ja jos nisam isprobala..vjerovatno danas pokusam

[ Vindi @ 09.02.2007. 11:15 ] @
Hm, napreduje se, odlicno!
I kakav je firmware? jel se isplati stavljati i jel funkcionira?

Citao sam na forum.hr da ce novi firmware za ovaj model (DS N935PLUS) izaci za jedno mjesec-dva. Mozda je ovo neki RC1 firmware... :)

Pozdrav!
[ M_E @ 09.02.2007. 14:22 ] @
ja sam probala medjutim ne vidim nikakvu razliku..
jos uvijek mi "reze" drugu recenicu titlova...znaci samo 1 red prikazuje i to me izludi..
zna li neko kako se to popravlja?
[ chiezaw96 @ 12.02.2007. 08:55 ] @

Ja sam kontaktirao Kvarkov servis u svezi novog FIRMWARE-a za model N935Plus, te su mi rekli da ga još nema te da bi trebao
izaći u roku od mjesec-dva.
Pa me zanima preko kojeg kanala si ti (M_E) uspjela dobiti ovaj novi firmware... Jer je lako moguće da nije odgovarajući...
[ M_E @ 12.02.2007. 13:22 ] @
hmm..pa nista..poslala mail Kvarkovom servisu i oni mi u attachmentu poslali firmware :-D
zasto meni a ne i tebi ..ne znam :-D nemam stelu tamo
uskoro im moram ponovo poslat mail da im kazem da ovaj koji su mi poslali ne radi..
[ chiezaw96 @ 12.02.2007. 13:28 ] @
Javi ako ti pošalju neku bolju verziju firmware-a koji radi.
U međuvremenu ću ih i ja malo ugnjaviti, pa možda nešto iskopamo...
Pozdrav
[ nagib098 @ 12.02.2007. 14:35 ] @
S obzirom da je naslov ipak ds-820 a svi pisu o drugcijim modelima jel ima stogod za ovaj uredaj
Vec jako dugo nisam nista nasao

[ M_E @ 12.02.2007. 16:08 ] @
ma naravno
ako mi sta posalju postam ovdje instantly :)
pozdrav i tebi , jarane po DVD-u :-D
[ evado @ 17.02.2007. 14:48 ] @
Bok škvadro.

Novi sam na ovom forumu. Našao vas preko google-a :).
Naime imam problem (kao i drugi kako sam pročitao) - nakon flashanja mi se smartvision ds-n820 zablokirao i sada svijetli samo žuta lampica.
Vidim da je jedino rješenje flashanje preko kabela ali ga nemam i nisam baš nekakav elektroničar da bi ga mogao napraviti pa ako bi mi ga mogao netko posuditi (platim cugu).
Inače iz Zagreba sam.

Pozdrav i hvala unaprijed.
[ veljac @ 17.02.2007. 18:47 ] @
Imam ja kabel
[email protected]
[ jmc @ 07.03.2007. 14:22 ] @
Imam navedeni dvd player i htio bi na njemu gledat filmove koje snimim sa satelita dvb skystar2 karticom i programom progdvb(mpeg2 format).
Kada snimljeni film snimim sa Nerom na dvd (udf format, fajl je priblizno 2,2 GB velik) i reproduciram na playeru, sve se vrti ok, no player vidi duzinu trajanja filma nekih 30 minuta i onda tu stane.
Molim za savjet sta da radim u ovom slucaju, jer nemam namjeru raditi dvd authoring snimljenog materijala?

Hvala,

Pozdrav

[ M_E @ 14.03.2007. 13:05 ] @
FIRMWARE-a za model N935Plus

jel ima sta novo u vezi ovoga?
[ chiezaw96 @ 29.03.2007. 12:04 ] @

Za sada još nisam uspio nabaviti firmware, ali ovih dana ću se malo više angažirati u svezi toga...
U nadi je spas...
Pozdrav
[ chiezaw96 @ 29.03.2007. 18:23 ] @
Dobio sam iz Kvarka isti onaj firmware kao i ti... N935PLUS.bin
Isprobao sam ga i nije se ništa promijenilo u prikazu slova kao i kod tebe.
Upravo sam im posalo mail i sad čekam njihov odgovor.

Javim rezultate... naravno

Pozdrav
[ M_E @ 29.03.2007. 18:43 ] @
ma jooj ja sve sumnjam da ce oni to rijesiti..
evo sta su meni odgovorili kad sam im poslala da im ovaj firmware ne radi

(copy-paste sa maila):
Provjeriti će mo sa dobavljačem o čemu se radi, kada dobimo bilo kakav odgovor javimo vam.

Meni nije smetalo sto nase ć prikazuje kao ae ili slicno...ali me uzasno nervira sto reze drugi red titlova..
Pomislis da radi kad ono " aa ne ne raaadiii"

DVD je pravo jeftin..i toga sam svjesna ali da sam znala da cu samo ja i par nas koji mozemo pratiti film bez titlova moci gledati a ne i starci mi ...e ne znam da li bih ga kupila

Pozdrav :-)
[ chiezaw96 @ 30.03.2007. 08:16 ] @
Uf da... kontaktirat će Kineze koji su ga i proizveli... Možeš mislit

Ja neću odustat, samo se nadam da će se upornost isplatiti.

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 30.03.2007. u 09:40 GMT+1]
[ chiezaw96 @ 03.04.2007. 09:56 ] @

Iz Kvarka nakon što sam im se požalio da im onaj firmware ne radi samo tišina...

Kontaktirao sam preko e-maila MEDIATEK servis, pa mi možda oni budu dali neku novu informaciju.

Do tada svi ponosni vlasnici divx playera Smartvision ds n935 PLUS oboružajte se STRPLJENJEM!!!!

...TO BE CONTINUED

[ bmatuza @ 12.04.2007. 07:21 ] @
Jeli znate što više o smartvision dvd-501???

Čita sve živo, jedino titlovi pre sitni?? Jel on isto ima ovaj opaki chip s kjim se može nadograđivati firmware??

Pozdrav
[ mimo63 @ 30.04.2007. 13:04 ] @
muke zive,fleshovao sam smartvision 935 sa LEO firmare bin fajlom ,novim,,imam model servo 31.00,ali sada samo treperi display i nece nista molim pomoc..sta [email protected]
[ deanp @ 23.05.2007. 13:59 ] @
Da li ima nesto novo vezano za ds n935 plus firmware? Iz kvarka nista jos ne javljaju.
[ yogor @ 09.06.2007. 21:01 ] @
evo ovako...novi sam ovdje..usput svima pozdrav...

citajuci ovaj forum doso sam na ideju da uplodam novi firmwar u svoj vd player...

imam Smartvision DS-N935PLUS

otisao sam na stranicu kvarka i tamo skinuo onaj firmwar file MTK.bin sve napravio kako pise i uplodo ga na dvd plajer...i...
...on je to napravio i ostavio otvorenu ladicu...ali ne radi nista...na displeju plajera mi samo ponesto svjetli (znak za mp3 i jedna nula) nista vise...ladicu sam vratio nazad...i vise nemogu nista uraditi s njime...tipke ne prihvaca...samo svjetli to kad ga prispojim na struju....

ne znam jesam krivi firmwar ubacio ili sta?

nadam se da neko ima iskustva sa ovime plejerima pa da mi moze pomoci kako ovo poraviti?i da li se uopce da to poraviti?

e mail: [email protected]

hvala unaprijed svima....

[ antonijaaa @ 09.06.2007. 22:16 ] @
Citat:
yogor:

imam Smartvision DS-N935PLUS

ne znam jesam krivi firmwar ubacio ili sta?

Da, ubacio si krivi firmware, jer oni koji su na kvarkovom siteu su za 935, stariji model, a kao sto si sam napisao ti imas 935 PLUS.

I ja sam kupila 935 Plus prije otprilike 5 mjeseci, koliko se i natezem sa Kvarkom cekajuci novi firmware. Kad god ih nazovem uvijek mi kazu drugu pricu, ali uglavnom bar 5 puta do sad su mi obecali da ce mi "sutra poslati novi firmware", no jos uvijek nista od toga. Zadnji put sam bila cak i malo bezobrazna kad sam ih zvala, na sta mi je doticni gospodin rekao nesto manje vise u tom smislu da sam ja tek mozda druga ili treca osoba koja ih je zvala zbog tog problema - sto znaci da oni ocito ni ne namjeravaju nesto poduzeti jer nema interesa od kupaca, u ovom slucaju NEZADOVOLJNIH KUPACA.

Sad mi je krivo sto sam ga kupila, iako je cijena prihvatljiva, ali sve i da je bio 50 kuna, ovo stvarno nije u redu, jer jebeni player ima ogromnu softwaresku gresku koju su oni DUŽNI ispraviti, jer je to roba s greškom, a prikazivanje samo jednog reda titla je nista drugo nego veeelika greska.

Glede informacija o popravljanju playera nazovi Kvarkov servis, mislim da neces imati problema i da ce ti pristati to popraviti, jer pretpostavljam da ti je player jos uvijek pod garancijom.
[ yogor @ 09.06.2007. 22:25 ] @
je pod garancijom je....

jel moze neko reci kako se popravlja da ne moram odlazit kod njih na servis????
[ morskipas @ 14.06.2007. 08:06 ] @
Pozdrav,
Vidim da imate problema sa novim plajerom DS-N935PLUS, da kratko objasnim u njemu je novi FW drugačije koncepcije od prethodnog za informaciju kojeg sam ja modificirao ,najme uspio sam promijeniti fontove jezik ali i dalje ostaje problem prikaza jednog reda u subtitlovima to pokušavam otkloniti ali kako nemam dotični plajer nemogu isprobati promjene probat ću ga nabaviti i možda uspijem riješiti taj problem.
Za yogora- možeš riješiti problem ako imaš određeni kabl (prepravljen od mobitela RS-232) i sa MTKTools flashati plajer original firmwerom, ako ga nemaš javi pa ću ga ostavit ovdje.
Uskoro dosta podataka o ovoj temi možete naći na hrvatskom forumu

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 14.06.2007. u 09:53 GMT+1]
[ marebgd @ 02.08.2007. 09:43 ] @
pozdrav svima :)
danas sam se registrirao, citam forume vec tri sata i sve mi je manje jasno. posto sam nov memebr ne mogu poslati nikom pp tako da moram postati ovde

znam da je topic prastar ali sam tek sada skuzio da si mogu updatovati smartvision 820 sa servom 31.01.
vidim sa ste napisali link ka leovom web sajtu i skinuo sam taj file, narezao i uplasio se :)
vidim na topicu da je vise onih koji su neuspesno isntalirali upgrade nego obratno.
ja imam opciju to uradit sa cd-a.
ako sam dobro razumeo sansa da se zablokira plejer u toku pokusanog update je vece od 50%??? s obzirom da sam plejer kupio prije 3 godine, garancija mi ne vazi. a ono sa kablom ne kuzim skroz, pogotovu sto ja koristim macintosh a ne pc.

elem ako sam doboro razumeo postupak je sledeci:
narezati disk po uputama i staviti ga u plejer
plejer sam cita i onda izbaci disk i napise poruku upgrade?
sta onda raditi?
i koliko sve to dugo traje?

i sta molim vas preporucate ako se desi da zablokira ili sta vec- da ga kao i drugi resetiram na on off dugme?

hvala unpared na odgovoru

pozzz
mare
[ Leo Pol @ 02.08.2007. 10:14 ] @
Pa mislim da nije takva vjerojatnost, zapravo ne znam niti jedan
slučaj da upgrade nije uspio, a da su pritom napravljene potrebne
provjere. Najčešće je brzopletost bila razlog "kvara" playera.

Potrebno je prije nego se krene u upgrade provjeriti je li to
odgovarajuća verzija uređaja, serva, pa zatim odogovrakući firmware
zapeći na CD prema uputama na evoleo.no-ip.com.

Važno je naravno pričekati proceduru za update.

Prilikom ubacivanja diska, player mora sam prepoznati CD sa
firmwareom, nakon toga potrebno je pritisnuti tipku play (na playeru,
ne na daljinskom), u tom trenutku će se dogoditi slijedeće:

CD se zavrti i izbaci se ladica (nakon nekoliko sekundi)
Na ekranu piše upgrading,

u tome trenutku bitno je da se ne dira napajanje niti bilo koja tipka,
(dobro je izvaditi CD iz otvorene ladice (nikako ga se ne smije gurati
natrag ili nešto slično)

U tom vremenu player zapravo prvo briše memoriju, provjerava
uspješnost brisanja, zapisuje novu verziju, provjerava uspješnost
zapisivanja, te se nakon 1-2 minute resetira i radi s novom verzijom
upravo snimljenog firmwarea.

Kako sam ovo radio na nekoliko desetaka playera, nikad nisam imao niti
najmanji problem, vjerujem da je problem u korisnicima, a ne u
playeru.

(Ključ uspjeha je u pravilnoj pripremi postupka, strpljenju i
poštivanju procedure, a brzopleto zaključivanje, trpanje prve verzije
koja se dohvati, panika kad počne procedura što se naizgled ništa ne
događa, doveli su do toga da ima puno "nesretnika". Pa sami su si
krivi, zar ne.

Pozdrav,

Leo.
[ marebgd @ 02.08.2007. 10:20 ] @
bas si me obradovao sa ovako brzim odgovorom :)

hvala na ohrabrenju i na ispravci.
okej, s ozbirom da imam mac racunar nadam se da cu disk narezati kao treba (stavio sam iso9660 opciju, zakljucao da se ne dodaju sesije i sve imenovao kako treba).
procitao sam tvoje upute ali nisam skuzio jer kad izbaci ladicu i ja izvadim disk i on napise da radi upgrade- hoce li se sam resetovati kad zavrsi ili ja moram nesto uraditi?

opet hvala :)

mare
[ marebgd @ 02.08.2007. 10:25 ] @
e da, zaboravih da te pitam jos nesto?
napisao si:
"Potrebno je prije nego se krene u upgrade provjeriti je li to
odgovarajuća verzija uređaja..."

jel treba jos nesto da pogledam osim koji je servo?
na kucistu mi pise smartvision DS-N820

pozzz
[ Leo Pol @ 02.08.2007. 10:41 ] @
>
> Nije potrebno ništa napraviti, uređaj će se sam resetirati, a verzija
> uređaja je verzija koja piše na ekranu (upute na http://evoleo.no-ip.com)
>
> Dakle ništa posebno.
[ antonijaaa @ 08.10.2007. 11:17 ] @
Ima li tko kakvih novosti u vezi N935 Plus?
[ Sarek @ 23.11.2007. 01:10 ] @
Pokušao sam updatat svoj smartvision ds-n820 preko cd-a i nije uspjelo. Došao sam ovdje i prošao cijeli topic ali dosta linkova koji više ne funkcioniraju niti linkovi na kojima su slike. Otvorio sam kučište od ds-n820 ali unutra nemam pojma gdje bih spojio rs232 kabel. Prvo nisam znao šta je rs232 kabel pa sam googlao i samo da budem siguran, to je ovo? http://www.mwignitions.com/images/9pin_serial_cable.jpg

Skinuo sam program MTKFlasher. E sad, može li netko biti tako ljubazan da mi posta neki link na kojem su uputsva ili slike gdje šta treba spojit jer i na ovom forumu u ovom topicu i na drugom (http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=869&st=40) skoro svi linkovi koji bi trebali biti korisni su mrtvi.
[ Sarek @ 23.11.2007. 15:17 ] @
Evo još uvijek imam problem sa Smart Vision DS-N820.
Pretražio sam ovaj forum i Softpedia.com ali ništa konkretno ne mogu naći - a trebaju mi nekakve slike sa kojih bi mogao skužit kako spojit šta i gdje.

Koristio bi kabel od Nokie 9210, DLR-2L kabel
Nisam siguran koji su koji pinovi (Rx, Tx, GND...) jer nisam mogao naći na netu nekakvu shemicu za to, ali zato ima za DCT-L pa pretpostavljam da bi raspored trebao biti isti ako ne onda bar sličan.

Čak i da ne skužim koji su koji pinovi, ovo je najbitnije? (ako je točno?)

Ovako izgleda ploča od DS-N820, označio sam sa strelicama gdje mislim da šta otprilike ide. Gdje bih trebao spojiti kabel, na ovaj connector u donjem lijevom uglu?

Hvala za bilo kakvu pomoć!
[ trekon @ 09.01.2008. 10:50 ] @
Pozdrav svima!

Više korisnijih informacija o flashanju smartvision DS-N820 možete pronači na forumu:

http://mtk-grupa.awardspace.com/phpBB2/

Forum se bavi firmwarima jeftinih divx playera.
Otvorio sam na tom forumu temu za taj player, jer mi još sve stvari oko spajanja kabla i samog postupka flashanja nisu baš kristalno jasne. Ali svjedeno forum daje puno više informacija od svih drugih na net-u.

Pridružite se forumu i razmjenite iskustva.